sobota 20. dubna 2019

Spotřebováno za březen 2019

Krásný den vám přeji!

Pomalu se nám chýlí ke konci i duben a já teprve nyní přináším Spotřebováno za březen.. No klasika, však mě znáte.. :D Já se snažím, ale když já vám chci těch článků připravit tolik, že nevím co dřív! ♥ No nic, dost kecání, jdeme na to!




Jestli dobře počítám, vidím 20 kousků, z toho část jednorázových masek, vzorek a tentokrát jsem zařadila i odličovací tampony. Víte, že to obvykle nedělám, ale mám tu dvoje, které jsem chtěla zmínit, takže pár slov tu bude i k nim :) No není toho zase málo, ale duben bude opět klidnější, to jsem si jistá ;)


Sprchový olej Sakura - Rituals - tenhle olej s vůní sakury byl něco famózního. Praktické balení s pumpičkou, příjemná textura a hlavně relaxační zážitek ve sprše. Olej pokožku krásně zjemnil a zvláčnil, provoněl a vyživil, prostě pohádka. Vůně je taky pěkná, i když u tohoto oleje mi přišla chvílemi až moc sladká a vtíravá, že jsem občas olej vyměnila za něco jiného, aby mi nelezla na nervy. Mazat už po něm snad ani nemusíte, pokožce tenhle olej bude stačit. Hodnocení: 5/5.

Intimní gel Intimo - Nivea - cestovní balení pipi-gelu. Co k tomu napsat :D Já na tohle moc nejsem, používám je zřídka a i tahle mini verze mi vydržela několik týdnů. Vůni má příjemnou, umyje, co potřebujete. A to je asi tak vše, co jsem k tomu chtěla říct.. Hodnocení: 4/5.

Krém na nohy s ureou - Balea - je potřeba k němu po těch letech ještě něco psát? Já si myslím, že už ho znáte nazpaměť. Vracím se k němu zas a znovu. Je to jeden z nejfunkčnějších krémů, jaké jsem kdy měla a stojí pár kaček. Tu vůni urei sice ráda nemám, ale dá se přežít. Hlavně když funguje a nohy vyživí a paty zjemní, že jo. Hodnocení: 5/5.

Hydratační tělové mléko s kokosovým olejem - Avon - tohle tělové mléko byla předpokládám vánoční limitka. Musím říci, že má opravdu jumbo balení (750 ml), takže vám určitě vydrží hodně dlouho. Plusem je za mě i pumpička, díky které se prakticky aplikuje, ale zase na druhou stranu ke konci už se dost blbě doluje, takže je potřeba pak lahvičku buď naříznout nebo se pokusit někde postavit vzhůru nohama, aby steklo. Konzistence je krémová, roztírá se bez potíží, má vcelku příjemnou nasládlou vůni, trochu je tam cítit vánoční koření, ale blíže specifikovat nezvládnu. Pokožku na chvíli provoní a hlavně ji celkem úspěšně hydratuje. Takže proč ne, i když znovu bych mléko asi mít nemusela. Hodnocení: 3/5.


Odličovací tampony s pandou - t.today (Penny Market) - tyhle tamponky jsem vám chtěla ukázat nejen kvůli tomu nejvíc rozkošňáckýmu obalu, ale také kvůli jejich dobré funkčnosti. Jsou dobře sešité, nerozpadávají se, ale ani neškrábou, nasáknou tak akorát odličovací kosmetiky, aby se jimi dalo dobře odlíčit a k pleti jsou šetrné. Navíc stojí pár kaček a seženete je v každém Penny Marketu. No neberte to!

Kosmetické odličovací tampony - Ziaja - a ještě jedny tu mám, které byly také moc příjemným překvapením a to tamponky od Ziaji. Měla jsem balení se 60 ks, které seženete za 21 Kč, což je určitě přijatelné. Opět i tyhle nezklamaly a jsou dobře sešité a pevné. Nerozpadávají se, ale nejsou ani kousavé či škrábavé. Produkt zůstává na povrchu, aby dobře odlíčil a nemám jim vesměs co vytknout.

Šampon na vlasy Rasul - Urtekram - už několik let můj nejoblíbenější šampon na vlasy, ke kterému se vracím opakovaně. Trochu mě štve to balení, jelikož plast ve kterém šampon je, je poměrně tuhý a hůř se s ním manipuluje (zejména ke konci), ale jinak je to ten nejlepší kousek na vlasy, jaký jsem kdy měla. Vůni má jemnou a z vlasů cítit není, ovšem to na něm není to důležité. Důležité je, že s ním mám úplně úžasné vlasy. Šampon je trochu "hrubší", takže vlasy při mytí opravdu skvěle zbaví nečistot a zůstanou nádherně jemné, čisté, lesklé. Prostě jsou to po umytí MOJE vlasy a žádná chemie. Hodnocení: 5/5.

Suchý šampon Peaceful Flower - Balea - tenhle sucháč byl moc příjemným překvapením! Stál mě ve výprodeji směšných 25 Kč a za ty peníze jsem si ho celkem užila. Příjemná květinová vůně a celkem úspěšná funkčnost. Vlasy odmastil a na další den tak prodloužil jejich "svěžest". To balení bylo nekonečné, vydržel mi snad dvojnásobek mého oblíbeného Batiste. Jediný trochu problém byl s jeho práškovějším složením, kdy po aplikaci vlasy trochu zaprášil (byly bílé), takže bylo třeba vyčesat. Jinak ale moc fajn a jsem ráda, že jsem riskovala. Hodnocení: 4/5.


Čistící pleťový gel - Nivea - ten jsem dostala od mamky, že ho kupovala někde ve výprodeji, tak jsem po něm sáhla, když došly zásoby. Je určen pro problematickou a mastnou pleť, což byl v posledních měsících můj problém, takže se i hodil. Vůni má jemnou, nevtíravou, trochu je v něm cítit alkohol, ale nic drastického. Pleť nedráždil, do očního okolí jsem ho raději moc nedávala, protože tam příjemný nebyl. Stačí ho málo, napění, opláchnout jde bez potíží. Pleť je po použití opravdu vyčištěná. Trochu až vyleštěná a lehce napnutá. Rozhodně doporučuji pouze mastné a aknózní pleti, protože normální či sušší bude vysušovat! Hodnocení: 2,5/5.

Zklidňující odličovač 2v1 Essentials Sensitive - Garnier - jsem asi zapomněla v nějakém článku zrecenzovat, ale ono to asi až tolik nevadí. V odličovačích většinou moc neexperimentuji a vracím se k ověřené klasice (YR Expresní odličovač s chrpou), ale v poslední době jsem blbla a měla chuť zase zkusit jiný. Proto jsem v drogérii sáhla po tomhle zklidňujícím. No, vyloženě nic zklidňujícího na něm nevidím a znovu se k němu vracet nebudu. Sice odlíčí, ale je třeba na něho trochu přitlačit. Dá se to, ale radost jsem z toho neměla. Oční okolí nevysušuje ani vyloženě nevyživuje. Tak nějak po chvíli oční make-up stáhne a tím to hasne. Nedává mi nic, kvůli čemu bych si řekla: Jooo, tak tebe musím mít znovu. Hodnocení: 2,5/5.

Mandlový hydratační krém - Weleda - o tomto krému jsem psala v posledním článku, takže to tu nebudu znovu celé omílat. Jen ve zkratce: praktický kovový obal, jemná mandlová vůně, příjemná gelovo-krémová textura, která se dobře roztírá a velmi rychle vstřebává. Nezanechává nepříjemný film na pleti, ale zároveň dokáže skvěle hydratovat a i vyživovat vaši pleť. Oblíbila jsem si ho a znovu bych se ho nebála. Hodnocení: 4/5.

Rozjasňující krém pod oči s chrpou - Ziaja - oční krém je v tubě s praktickým úzkým hrdlem, kterým ho nanesete jenom tolik, kolik potřebujete. Lehká krémová textura, která se dá snadno vetřít či vklepat. Je bez parfemace, oční okolí nedráždí, nezanechává žádný mastný film. Vlastně o něm po pár minutách vůbec nevíte. Sice není oční okolí vysušené, ale ani nikterak víc hydratované či vyživené. Po delší době používání je vidět, že je to pro pleť málo. Takže tenhle znovu pořizovat nebudu. Hodnocení: 2,5/5. 


Pure Source sheet mask s korejským ženšenem - Missha - plátýnko bylo celkem velké a trochu nepřizpůsobivé, ale krémové a chladivé sérum bylo víc než příjemné. Lehce voněla po ženšenu. Po sundání lze sérum lehce zapracovat a pleť je tak na několik dní v parádní kondici. Hodnocení: 4,5/5.

Orange každodenní obličejové máska - Skinfood - plátýnko je dost velký a z obličeje padá, takže tahle nebyla až tak komfortní. Maska je silně napuštěná, osvěžující a chladivá, jemně vonící po pomerančích. Sérum se opět snadno zapracuje a pleť zanechá rozjasněnou, osvěženou a hydratovanou. Hodnocení: 4/5.

Syn-Ake Lift Mask Pack - Secret Key - velmi jemná hadrová maska, která parádně sedne i na můj malý obličej. Jemná, nevtíravá vůně. Velké množství séra, které příjemně ochladí a po sundání jde snadno zapracovat. A peckově hydratuje a vyživuje. Efekt vydrží po celý týden. Prostě pecka. Hodnocení: 5/5.

Latte Mask Revital Amplue Mask - Hiddencos - tahle maska je boží už jen díky té skvělé kávové vůni. K tomu je silně napuštěná sérem, ale opravdu hodně, že dokonce po vyndání ze sáčku stéká, to sice není nic moc, ale zas na druhou stranu se aspoň dobře přicucne na pleť. Po sundání jsem sérum musela chvíli zapracovávat, protože ho zůstalo tolik, že to hned nešlo, ale povedlo se a ač trochu lepí, tak pleť je na dlouhou dobu skvěle hydratovaná. No, to lepení nic moc, uznávám, ale jinak prostě pecka a tahle maska mě bavila! Hodnocení: 4,5/5.

Platýnková maska Blütentraum s pivoňkou - Balea - a z korejských luhů a hájů se vracíme do českých vod. Tuhle masku jsem si kupovala jako limitku v DMku a dlouho jsem si ji schovávala, protože se mi moc líbila svým vzhledem. Samotné plátýnko je potištěné květinovým vzorem a nádherně voní po pivoňkách. Sérem je napuštěná dostatečně, dokonce trochu i odkapávalo. Po sundání masky lze zapracovat, ale zanechává pleť ulepenou, což mě moc nebavilo a hydratace bohužel není delší než na dva - tři dny. Hodnocení: 2,5/5.


Matic Eyeliner 16H - Dermacol - jedna z nejlepších, ne-li úplně nejlepší černá tužka na oči, jakou jsem kdy měla. Už je to minimálně druhé balení a určitě se k ní budu opět vracet. Tužka je vysunovací = automatická, nádherně měkká, poddajná a vytvoří dokonale intenzivní černočernou linku. Nejdůležitější je u mě ale výdrž tužky, která je naprosto bezkonkurenční. Na waterline mi máloco vydrží déle než pár minut a tahle tužka zvládá hodiny. Na suchých místech potom sedí bez potíží celý den a ještě jde dost špatně sundat :D Je vážně skvělá a můžu jednoznačně doporučit. Hodnocení: 5/5.

Korektor Liquid Camouflage - Catrice - a je třeba psát něco ještě k tomuto kousku? Mám ho také už tak po stopadesáté a vídáte ho tu více než pravidelně, takže na co to opakovat, že. Jednoduše je to jeden z nejlepších korektorů. Skvěle kryje, dobře se aplikuje, nezalézá do vrásek a vydrží celý den.  A nestojí víc než stovku. Co víc si od korektoru přát? Prostě je to láska. Hodnocení: 5/5.

Bliss Flip Švestka a malina - Blistex - tohle je vajíčko velmi podobné těm nejslavnějším od EOSu, jen je speciální v tom, že víčko je napevno přidělané, ale otočné o 180°. Balzám je na rtech jemný, má lehoulince perleťový nádech, sladce voní a navíc i sladce chutná. Takže pozor, pokud se rádi olizujete! :D Nemám problém s výdrží a navíc obstojně hydratuje. Prostě fajn, ale nevím proč, ze všech Blistex balzámů mi k srdci přirostl asi nejméně. Hodnocení: 4/5.

A je to! Jsme zase na konci! Takže se u této rubriky sejdeme zase za měsíc a vy mi určitě dejte do komentářů vědět:

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

8 komentářů:

  1. Ten Balea sucháč teď používám a špatný není, což mně celkem překvapilo, protože jsem od téhle značky měla i jiné a ty byly nic moc. No a pak Catrice korektor, klasika, stálý obyvatel mého šuplíku a x spotřebovaných balení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Taky jsem byla z toho sucháče překvapená po těch předchozích až tragických zkušenostech :D Catrice u mne taky nesmí nikdy chybět :)

      Vymazat
  2. Super článok! S tým čistiacim gélom Nivea som vždy veľmi spokojná, kupujem si ho už roky dookola. :D Inak tie tampóniky t.today mám aj ja, akurát niekedy sa mi trošku rozpadávajú. Tak neviem, čím to je. Možno mám len nejaké vadné balenie.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono záleží na typu pleti, já jsem už trochu citlivka a místy sušenka, takže gel na aknózní pleť mě až moc vysuší :) Jinak není to třeba tím, že na Slovensku máte jiného výrobce těch tamponků? Ono ne vše, co se tváří stejně, je v jiných zemích stejné.. :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)