pátek 30. listopadu 2018

Podzimní novinky Alcina - dekorativní kosmetika a řada Hyaluron 2.0.

Krásný den vám přeji!

Tak teda jo, je na čase se zase podívat na Alcinu, která už od léta chrlí jednu novinku za druhou. Trochu mi to trvá, já vím, ale snad to časem trochu dotáhnu. Tentokrát se mrkneme na řadu Hyaluron 2.0., která se v posledních měsících pěkně rozrostla. Prvně přišla vlasová péče a nedlouho poté se k ní přidal ještě krém na ruce a na obličej. A pak dorazila halda podzimních novinek z dekorativní kosmetiky.. Prvně rtěnky, pak se přidala ještě paletka a štětec.. No máme toho dneska na pořadu dne opravdu hodně! ;)



Sprej Hyaluron 2.0

Oficiální popis: Sprej optimálně hydratuje suché a křehké vlasy. Receptura s kyselinou hyaluronovou a extraktem z opuncie dodává vlasům zářivý lesk a dokonalou hebkost. Anti-heat faktor chrání vlasy proti poškození způsobenému teplem.



Tenhle sprej tu mám rozhodně nejdéle, protože upřímně, jsem si chvíli nebyla jistá, jestli to vůbec bude něco pro mě. Čekala jsem totiž něco hodně namáhavého pro mé jemné vlasy. Nakonec jsem se ale nechala ukecat tímhle žluťáskem. V jeho prospěch hovořil fakt, že se jedná o bezoplachovou péči (kondicionér), což já vítám. Čím méně práce s péčí mám, tím lépe. Sprej má rozprašovač, který má skvělý rozprach, takže stačí pár pumpnutí a máte jej po celé délce vlasů. Ke kořínkům samozřejmě moc nedávám. A taky ho nedávám doporučené množství, protože 10 - 15 pumpiček je vážně moc, to by zatížilo snad každou hlavu a každé vlasy :D Stačí tak 4 - 5 :) Má velmi jemnou parfemaci, nevtíravou a z vlasů téměř neznatelnou. Pokud to nepřeženete s množstvím, tak vlasy nezatěžuje, zbytečně neplihnou a nemastí se. Naopak první dva dny jsou krásně jemné a lesklé, drží tvar, ale zároveň jsou i nadýchané. A vcelku bez potíží se rozčesávají. Vlastně funguje přesně tak, jak potřebuji. Za mě spokojenost a jsem příjemně překvapená! Cena je 325 Kč za 100 ml.




Pleťový krém Hyaluron 2.0

Oficiální popis: Doplňuje zásoby Hyaluronu v pokožce, vyhlazuje ji a zlepšuje její strukturu. 

Na co jsem se naopak vrhla téměř okamžitě byl tenhle pleťový krém. Po skvělých zkušenostech s řadou Cashmere se nedalo jinak. Řada Hyaluron se vyznačuje sytě žlutým obalem se stříbrnými prvky. Vypadá to skvěle, obzvlášť u tohoto krému. Obsah je lehké krémové až gelové textury, bez potíží se roztírá a téměř ihned vstřebává. Nezanechává žádný nepříjemný mastný nebo ulepený pocit. Přesto je krásně vyživující, pleti nechybí naprosto nic a vypadá skvěle. Po celou dobu byla krásně vypnutá, rozzářená, vyživená a jednoduše nádherná. Takže ani tenhle krém nezklamal, co se péče týče. Jen tady mám menší výtku k vůni. Jak mám voňavé věci ráda a jak mi i voní tahle řada, tak zrovna v případě pleťového krému je tady vůně zbytečně silná a intenzivní. Je pěkná - lehce pánského stylu, taková tvrdší - to já můžu. ALE prostě zrovna u krému na obličej v takové intenzitě to pro mě není úplně komfortní. Časem jsem si zvykla a úplně jsem tuhle vlastnost tomu krému odpustila, protože jinak je doslova BOŽÍ! 50 ml k sehnání za 550 Kč.




Fluid na ruce Hyaluron 2.0

Oficiální popis: Nelepí ani nemastí. Hydratační booster s cennou kyselinou hyaluronovou zanechává ruce viditelně hladké a hebké na dotek. 

Posledním kouskem z řady Hyaluron tu mám fluid na ruce, což je něco na způsob krému, jen odlehčenější verze. Opět barevně sladěné do žluto-stříbrné. Fluid bych popsala jako gelovou péči o ruce, nebudeme to snad ani nazývat krémem, je to vážně hodně odlehčené a gelové :) Opět vás uhodí do nosu velmi intenzivní parfemace. Stejná (lehce pánského stylu) jako u pleťového krému, ale ještě několikanásobně silnější. Je cítit opravdu strašně dlouho, dokonce ji cítím i když si ruce umyju (i mýdlem) :D Trochu bych možná ubrala a to říkám jako fanoušek voňavých věcí. Tahle konzistence má výhodu v opravdu rychlém vstřebávání. Do dvou minutek můžete dělat cokoliv, protože na rukou není žádná mastná, kluzká ani ulepená vrstva. Jen jsou ruce jemné a fakt silně vonící. Co se týče hydratace a výživy, celkově péče, tak na denní přetření je to fajn, díky té schopnosti se rychle absorbovat, ale přes noc potřebuji dát na ruce trochu silnější kalibr - něco doopravdy výživného. Tohle je v péči slabý průměr. 50 ml seženete za 170 Kč.





Ale jedeme dál, mrkneme se na pár kousků z dekorativní kosmetiky, které se na podzim u Alciny objevily..

Metallic Lip Fluid

Tohle je jeden z nejzajímavějších kousků, který mi doslova učaroval. Upřímně, na fotce tahle tekutá metalická rtěnka nevypadá ani zdaleka tak dobře jako ve skutečnosti. Na fotce to vypadá jako oranžovo-hnědo-červená ač jsem se snažila zachytit její skutečnou krásu, nepovedlo se mi to. Ve skutečnosti je trochu více do ruda a méně do oranžova a má v sobě nafialovělé odlesky a je prostě naprosto úžasná. Nikdy bych neřekla, že něco takového jako metalická barva bude na rtech vypadat tak sexy a smyslně. Navíc i vlastnosti fluidu jsou super. Aplikátor má klasický houbičkový, kterým se skvěle obtáhnou rty jedním tahem. Barva je opravdu sytá a intenzivní, že i ten jeden tah stačí k dokonale výrazným rtům. Nezalézá do vrásek, neflekatí, jen prostě krásná a intenzivní barva. A taky skvěle drží. Mizí ze rtů postupně a rovnoměrně a to až po několika hodinách. Na rtech nezasychá na troud, že by extra vysušovala, ale upřímně hydratační pecka to taky není. Ovšem je rozhodně snesitelná a jednoduše - pěkná! Tohle jo! Cena je 240 Kč.




Matná rtěnka

A ona ani klasická matná rtěnka není vůbec špatná. Mám ji v odstínu Rosewood, což je nude s nádechem do cihlova a lehce i do růžova. Na rtech vypadá moc hezky a přirozeně a na žádnou rtěnku jsem poslední dobou neslyšela takovou chválu, jako právě na tuhle krasavici. Balení je jednoduché - černé matné, obsah klasicky vysunovací. Rtěnka je na rtech na pohled matná, na dotek je to ale něco příjemnějšího. Spíše bych řekla, že je až sametová. Rty nezatěžuje, je na nich dokonale jemná a díky dobré pigmentaci stačí i pouhá jedna vrstva. Je to prostě pecka a to i díky faktu, že velmi dobře drží. Nepřežije v nezměněné podobě oběd, ale menší sváču a občasné napití zvládne. Bez problémů vydrží na mých rtech tři až čtyři hodinky a jo, to už je fakt doba. Mizí navíc rovnoměrně, takže nemusím její úbytek ani nijak hlídat. Potud by to šlo, jediný problém s ní mám, že po delší době rty vysušuje. Jakmile mám tuhle rtěnku celý den, tak večer mé rty potřebují pořádnou výživu v podobě balzámu.. Prodejní cena je 340 Kč.





Pudrové stíny v tužce - Eyepowder

Oční stíny v tužce tu od Alciny už jedny mám a tehdy jsem z nich byla spíše na rozpacích. Tentokrát je tu mám v odstínu Khaki-matic, což je moc pěkná tmavší olivově zelená nebo spíš jak říká název khaki. Je tedy k tomu i pěkně třpytivá. K tomu balení, respektive spíš aplikaci, mám výhrady i tady. Já to s tím prostě neumím, nanést to na celé oční víčko přes pěnový aplikátor, který je součástí toho balení a na který se stín nanáší automaticky přímo z víčka, je pro mě téměř nadlidský úkol a než jej nanesu rovnoměrně a nositelně, tak mi to trvá pomalu věčnost. Raději stín nosím jako linku, což díky opravdu krásné pigmentaci a rychlé formě aplikace do této podoby není žádný problém. Stačí jeden tah a pak lehce obtáhnout a stín/linka je intenzivní jak blázen a navíc i dobře drží. Je jemně namletý, třpytky neopadávají a na oku zůstane jako přibitý po celý den. Až na tu aplikaci by to tedy bylo fajn, takže bych prosila tenhle stín i normálně v kelímku/kalíšku a budu spokojená :D K sehnání za 340 Kč.





Kajalová tužka na oči - Magic Kajal

No ale jestli něco z této zásilky dekorativky mám fakt ráda a používám pravidelně a skoro pořád, tak to je tahle úžasná metalická tužka na oči v odstínu Metallic Brown. Krásná bronzovo-hnědá, která nadělá spoustu parády. Jak jsem dříve žádné tužky nepoužívala, tak poslední rok zas nepoužívám téměř nic jiného. Je to rychlé, jednoduché a efektivní. Tužka je klasicky dřevěná - ořezávací. Tuha je nádherně měkká, jedním tahem nakreslíte intenzivní linku a to aniž byste si vydřeli oko. Je tak měkká, že kreslí skoro sama. A aby těch plusů nebylo málo, tak ještě bombasticky drží. Kam ji nanesete, tam ji o dvanáct hodin později najdete, fakt ani dřením ji nesundáte, je potřeba odličovače. Tedy neplatí to pro waterline, kde mi nedrží skoro nic. Kdekoliv jinde přežije vše. Takže za mě paráda a řadí se mezi nejčastěji používané kousky. Rozhodně doporučuji. Seženete za 250 Kč.





Štětec na stínování - Blender Brush

Pak tu mám tohoto krásného duhového pomocníka. Štětců mám hromadu, ale přesto jich mám pořád málo a kvalitním a hezkým prostě nepohrdnu nikdy :D Tenhle duhový krasavec mému oku neskutečně lahodí, navíc je i praktický a kvalitně zpracovaný. Je na stínování ideál. Podobné štětce se mi celkem blbě shání, protože většinou bývají hodně huňaté a široké a to prostě na moje pidi oko není úplně dobrý, protože mám pak rozblenděno všude, i tam, kde nechci :D Tohle je tedy velikostí naprostý ideál, je dokulata a tak akorát na ten můj nadočnicový oblouk, chápete. Chlup má syntetický, je dokonale jemný, neškrábe ani nekouše. Jednoduše mě baví. Vyprat šel také úplně bez potíží a dosud z něho nevypadl ani chlup, takže za mě zase spokojenost. Stojí 260 Kč.




Paletka očních stínů - Smokey Palette

A na úplný závěr tu mám paletku. Krásnou, designově jednoduchou a barevně pro mě ideální. Maluji se čím dál tím míň a když už, tak používám hodně jemné a nenápadné barvy, což tyhle jsou. Takže i proto mě nadchla a těšila jsem se na ni. Celkem v ní najdete šest odstínů, přímo v paletce jsou pouze očíslované a pojmenování najdete ze spodní strany a ve většině případů jde o hnědé tóny. Tři odstíny jsou čistě matné (ty tři světlé zleva) a tři ne. Jeden je se slabým shimmerem, druhý s malým až neviditelným množstvím třpytek a třetí je třpytivý naplno. Líbí se mi kombinace s těmito stíny a paletka je pro mě odstínově naplno využitelná na den i noc. Stíny jsou jemně namleté, docela dost slisované a tady přichází velké mínus a to slabší pigmentace. Zažila jsem už teda i horší, ale žádná sláva to není. Sic jsou ty odstíny jemné a mají být nenápadné, tak jsou prostě nenápadné hodně a je třeba docela dost vrstev. No.. ani ty tmavší nejsou tak tmavé, jak se zdají být. Ohromná škoda. Výdrž potom není zlá, většinu dne na oku zůstanou v nezměněném stavu. Takže trochu zapracovat na pigmentaci a bude to super. Cena je 550 Kč.









Tak a jsme definitivně na konci dnešního článku. Gratuluji těm, kteří dočetli až sem :D Nevím, jestli je třeba mé dojmy nějak shrnovat, po tom návalu informací, takže jen v rychlosti. Řada Hyaluron 2.0. krásně voní, možná až moc. Krém na obličej je bomba, sprej na vlasy také, neohromil mne fluid. Z dekorativky jsem mile překvapená, rtěnky jsou pecka, tužka na oči a štětec také zbožňuju, trochu pokulhávají oční stíny v tužce kvůli aplikaci a největším zklamáním je pak paletka stínů, ač vypadá dobře a využitelně, tak ta pigmentace není žádná sláva, což je škoda. Produkty Alcina seženete v salónech, jejich seznam naleznete zde.

A co vy a Alcina? Zaujaly vás některé produkty?

*PR produkty zaslané k vyzkoušení zastoupením značky Alcina

8 komentářů:

  1. Vždy nejvíce koukám po krémemch a tenhle mě zaujal, dokud jsem si nepřečetla o vůni. Silnější parfemace mi nevadí, ale pánské vůně nemusím, škoda. Stíny v tužce ale vypadají super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cashmere byl díky jemné a příjemné zimní vůni o něco příjemnější než tento.. Ale ta funkčnost a účinky obou jsou naprosto top! :)

      Vymazat
  2. Alcina ma celkom prekvapila s paletkou, farby vypadajú super taká klasika aj pre začiatočníkov sa takéto spektrum farieb šikme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barevně je super a vyhovuje mi, jen škoda, že ta pigmentace je bídná :(

      Vymazat
  3. Ten krém by mně lákal, ale jestli něco v pleťové péči nemusím, tak když to výrobce přežene s parfemací. Jinak nevypadá špatně ta bezoplachová péče na vlasy, tu bych využila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu ubrat na vůni a je to super..! Péče je to fakt naprosto bezkonkurenční :)

      Vymazat
  4. Značka Alcina mě láká už několik měsíců, respektive od léta, kdy jsem jí častěji začala vídat na blozích :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)