neděle 24. června 2018

Spotřebováno za květen 2018

Krásný den vám přeji!

Červen máme skoro za sebou, ale dosud jsem nestihla rekapitulaci Spotřebovanců za květen, tak doufám, že vás jejich pozdějším vydáním nepohorším :) Možná některé potěší, když hned na úvod prozradím, že je toho strašně moc, takže je určo z čeho vybírat.



Zaplnila jsem půlku kontejneru, protože co mohlo v květnu dojít, to zákonitě došlo :D Dohromady 21 produktů, což je na aktuální poměry, kdy jsem u testování ubrala tempo, celkem dost.


Intimní gel Femfresh - já na tyhle produkty moc nejsem a používám intimní gely spíše sporadicky, ale tenhle jsem, jak můžete vidět, spotřebovala. A bez remcání. Gel příjemně voněl, umyl a žádné potíže jsem s ním neměla, ale na druhou stranu jsem nespatřovala ani žádné spešl výhody jeho použití. Nevím no, nic pro mě. Hodnocení: 3/5.

Sprchový gel Mango - Naturalium - tenhle gel nebyl vůbec špatný. Velké balení, které dlouho vydrželo. Krásná až omamná ovocná vůně manga. Krémová konzistence. Takové příjemné hýčkání. Nevysušoval ani pokožku nedráždil. Po umytí byla jemná a lehce provoněná. Asi omrknu i další parfemace, protože tohle vůbec nebylo špatné a třeba z takového kokosu bych si asi i sedla na zadek. Hodnocení: 4,5/5.

Sprchový gel Bonne Humeur - Klorane - jestli se nepletu, tak Klorane je lékárenská kosmetika, takže jsem čekala něco trochu více pečujícího a bombastičtějšího pro moji pokožku. Bohužel se konala obyčejná sprcha. Sice s příjemnou ovocnou až žvýkačkovou vůní, ale nic odlišného od sprcháče za dvacku. Nevysušoval, ale taky nic víc. Hodnocení: 2,5/5.


Sůl do koupele Porce díků - T:by tetesept - tyhle soli já fakt můžu! Krásně zbarvila vodu, příjemně provoněla koupelnu i tělo po granátovém jablku. Pokožku zjemnila a prostě mě cákání v těchto solích neskutečně baví. Hodnocení: 4/5.

Koupelový krém/pěna - Tesori d´Oriente - jedna z nejlepších pěn, jakou jsem v poslední době měla. Krásné balení (ideální dárek), příjemná vanilková vůně (a barva), která se rozline koupelnou a hlavě opravdu bohatá pěna. Spousta pěny na dlouhou dobu, většinou ještě po půl hodině byla pěna v nezměněné podobě. Pecka a příjemný relax. Hodnocení: 5/5.

Balzám do sprchy Cupuacu - Ziaja - pro někoho zbytečnost, pro mě fajn pomocník na dny, kdy jsem fakt líná se mazat :D Tělová mléka do sprchy jsou "objevem" posledních let. Já je nepoužívám pravidelně, ale jsou dny, kdy jim dám přednost před klasickým mazáním "na sucho". Tímhle se namažete ve sprše, opláchnete a máte hotovo. Klasický výživnější či hydratační krém to nenahradí, ale sem tam jako nouzovka, mi to rozhodně stačí. Mám aspoň lepší pocit, že jsem se na péči úplně nevyprdla :D Vůně je karamelová, velmi příjemná, ale poměrně slabá a z pokožky pak cítit není, což je v tomhle případě vážně škoda. Závěrem tedy používala jsem ho vcelku ráda, ale zase to není nic, co bych nutně musela mít znovu. Hodnocení: 2,5/5.


Krém na ruce Kozí mléko - Ziaja - tohle je ale pro změnu moc fajn kousek z dílny Ziaja. Trochu musím zkritizovat balení, protože ač je pěkné, tak dosti nepraktické, protože cca od půlky obsahu se krém hůř doluje a ke konci je to vůbec peklo. Ale jinak mu nemám co vytknout. Nádherná vůně, která tuto řadu doprovází už je pověstná, takže se tu o ní asi netřeba déle rozplývat. Konzistence příjemná, rychle se roztírá a bez potíží téměř okamžitě vstřebává. Přesto zanechává ruce krásně jemné a hydratované. Nečekejte výživu pro extra vysušené ruce, ale běžně unavené a sušší ruce zvládne dát dohromady. Používala jsem na noc a moc mě bavil. Rozhodně se nebudu bránit dalšímu balení. Hodnocení: 4/5.

Krém na ruce Shea Butter Scent - Essence - další krém z vánoční sady. Opět zvláštní nasládlá vůně, jen trochu jiná než minule. Ale nijak obtěžující, naopak spíš příjemná a je cítit na nějakou chvíli i z rukou. Krém je hutnější, je třeba ho důkladně rozetřít, ale vstřebává se rychle. Nelepí ani nemastí, ovšem zanechává na rukou jemnou ochrannou vrstvu. Ruce jsou příjemně vyživené, ideální k použití na noc, protože stihne dát přes noc ruce do pořádku. Díky velikosti a roztomilému balení ideál i do kabelky. Hodnocení: 4/5.

Univerzální přírodní balzám Něžný měsíček - Soaphoria - malé 20 ml balení, ale velká služba. Takhle bych to asi popsala ve zkratce. Typická vazelínová konzistence, průhledná barva a měsíčková až mentolová vůně. Lehce chladivý efekt. Trochu podobné tygří masti. Zklidňuje, mazala jsem jím odřený nos, menší ranky nebo i suchá místa. Všestranné využití a na to malé balení i docela dlouhá služba. Moc fajn kousek, který se doma prostě neztratí. Hodnocení: 5/5.

SOS Regenerační krém na nohy - PEO - velmi milé překvapení a adept na znovu-koupení. Gelovo-krémová konzistence, rychlá vstřebatelnost a přesto skvělé účinky krému! Nemastí, nelepí a i tak ty paty byly při jeho používání v dobrém stavu. Navíc příjemná žvýkačkovo-mentolová vůně jako bonus. To asi nutně potřebuji znovu :) Hodnocení: 5/5.


Tělová pěna divoká malina a bílý čaj - Nivea - tohle mě hodně hodně hodně nadchlo! Příjemná ovocná vůně malin, která dlouhou chvíli vydržela i na těle. Pěna je naprosto úžasná, mám ráda péči těchto pěnových produktů, které jsou jemné a pokud tak skvěle vyživují a pečují jako právě tahle, tak je to přímo bomba. Rozhodně nemám tělovou pěnu naposledy. Hodnocení: 5/5.

Antiperspirant Sensitive - Rexona - Rexona je proti pocení prostě nejlepší. Jejich sticky MP fungují a stejně tak i spreje. Momentálně používám pouze sprej a překvapivě mi to úplně dostačuje. Potím se minimálně, zápach žádný cítit není, naopak zrovna přímo tahle verze spreje krásně voněla a provoněla. Jo, vyhovuje! Hodnocení: 5/5.

Toaletní voda Sensual Jasmine - Oriflame - pokud máte rádi jasmín, tak tahle vůně by se vám líbila. Je to ničím nepřikrášlený jasmín bez nějakých dalších "zbytečných" tónů. Já ho můžu, ale že bych ho potřebovala zase v takhle "čisté" formě vůně asi ne. Dopoužívala jsem, ale znovu asi nepotřebuji a to ani kvůli vůni ani výdrži, která byla poměrně slabá a po pár hoďkách bylo potřeba přestříkat. Hodnocení: 2,5/5.


Jemná čistící pěna - Weleda - pokud máte rádi jemné čištění pleti a máte mastnější pleť, tak tohle by vám nemělo uniknout. Pěna je nadýchaná, velmi jemně stáhne make-up z obličeje (kromě očí, tam bych s ní úplně nepracovala) a skvěle dočistí pleť. Bacha na alkohol, který obsahuje, určitě nedoporučuji sušší pleti. Naopak té mastné je prospěšný, dostane z ní přebytečnou mastnotu a nečistoty a třeba vás přestanou trápit i ty občasné pupínky jako mě. Hodnocení: 4,5/5.

Čistící tonikum 2v1 - Weleda - a jestli chcete mastnou pleť hodit do pohody ještě víc, tak k tomu pořiďte ještě tohle čistící tonikum a pleť budete mít fit raz dva. Opět je v něm alkohol, tady čpí celkem dost, takže na otevřené ranky by to mohlo i štípat, ale fakt vyčistí a opět - přebytečný maz je fuč, černé tečky se zminimalizují, póry jsou čisté. Jojo, dobré, dobré, dobré. A jak jsem si myslela, že zmizí zbytečně rychle, tak bez obav, zvládne i čtvrt roku a to podle mě není vůbec špatný! Hodnocení: 5/5.

Micelární voda - Balea - ségra mi ji dala, že ji nesedí. I proto jsem nečekala vůbec žádný zázrak, spíš pohromu. Ale víte co, ona vůbec nebyla špatná. Odličovala a pleť čistila vcelku obstojně. Oči odlíčila taky, i když to nebylo jedním tahem, jak bych potřebovala. Ale zase neštípala, nepálila ani nevysušovala. Jen možná trochu mizerná parfemace, ale jinak se to dalo. Hodnocení: 4/5.


Make-up Fit Me Matte +Poreless - Maybelline - nebyl špatný, ale za mě nechápu ani tu jeho oblíbenost. V jedné vrstvě příjemný, krytí střední. Dá se i vrstvit, ale ve více vrstvách mi nepřijde přirozený. Na mastné pleti je třeba ho pořádně zapracovat, raději jsem pracovala prsty nebo houbičkou, štětcem šmouhoval. Finiš je z počátku matný, ale po pár hodinách už to chce pudr. Pigment ale drží po většinu dne, což je fajn. Nyní už seženete pěknou škálu odstínů (cca 10) od opravdu světlých po tmavší, což je na drogérie celkem úspěch. Hodnocení: 3/5.

Krémová tyčinka Perfect Match - L'oréal Paris - krémový korektor v tyčince, který pod dotekem lehce taje, takže práce s ním není nijak náročná. S pletí pěkně splyne, krytí má střední až vyšší a bez potíží zakryje většinu nedokonalostí. S make-upem spolupracuje bez potíží a já si ho celkem oblíbila. Hodnocení: 4/5.

Řasenka Lashes To Kill - Catrice - další skvělá řasenka této značky. Minule jsem ukazovala voděodolnou verzi a teď tu mám tuhle zlatou klasiku. Obě si byly velmi podobné, i tahle uměla prodloužit a natočit. Ale zároveň trochu i slepovala. Tedy alespoň z počátku, čím proschlejší byla, tím slepovala méně. Vyschla ale celkem brzo, což je škoda. Zase ale nestojí svět, aby se nedala koupit znovu. Hodnocení: 4/5.

Rouge Artist Natural - Make Up For Ever - tuhle rtěnku tu mám asi tak stopadesát let. Ještě z dob, kdy začínaly Senzaboxy :D Ale měla jsem ji hodně dlouho v kabelce, kde mi dělala službu na cestách v případě, že žádnou jinou jsem s sebou neměla. Díky odstínu to byl totiž fajn univerzální kousek, který se hodil ke všemu. Rtěnka byla hodně krémová a hydratační. Samozřejmě na úkor výdrže, ta byla trochu slabší. Žila se mnou dlouho, spotřebovala jsem ji, ale znovu bych ji asi nutně nepotřebovala. Hodnocení: 2,5/5.

Péče o nehty - Sililevo - péče, kterou jsem používala téměř dva roky. Při pravidelném použití pomáhá proti třepení nehtů a zlepšuje jejich celkovou kvalitu. To mohu potvrdit, pokud se zatvrdíte a budete používat nejlépe denně, tak se potom nehty zlepší. Pokud jste ale lajdáci a polevíte (taky vyzkoušeno), tak vám občasné natření nehty zázrakem neuzdraví. Po nalakování je potřeba půl hodinky ruce nemáčet a chce to nechat chviličku zaschnout, ale jinak bez problémů spolupracuje s laky, nedělá hrudky ani bubliny a vlastně o něm téměř nevíte. Hodnocení: 3,5/5.


Tak a to už je pro tentokrát všechno. Uff. Bylo toho dost, co? Už vás tedy nebudu trápit. 

Dejte mi dolů do komentářů vědět, zda jste již něco z toho zkoušeli nebo vás něco zaujalo a budu se těšit zase na příště! 

20 komentářů:

  1. Femfresh mi jako jeden z mála produktů na intimní hygyienu sedl, takže za mě super. To samé krém na nohy Astrid, nejlepší krém vůbec a kdysi jsem měla i krém na ruce od Ziaji a též jsem byla spokojená.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, já na to moc nejsem a moc jsem jich ani nezkoušela, takže porovnávat moc nemůžu :D Krém od Astrid je boží! Ten budu mít znovu doma na 100% :)

      Vymazat
  2. Fuu tolik produktu, že už ani nevim, co všechno jsi zminila, ale pár mě jich zaujalo! :) ta pěna do koupele je dobrý tip na dárek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pěna je jako dárek vážně super, vypadá skvěle! :) Mají k tomu i sprcháče a toaletní vody, takže takový balíček, ideál pro mamku, kámošku či babičku :)

      Vymazat
  3. Kozí mléko mám ráda, byl moc fajn krém na pleť na noc, tenhle na ruce byl za mě tak 3/5. :) Soli od t by Tetesept jsou super! A ten make up od Maybelline mi taky moc vyhovuje, ale za mě je lepší třeba Ture match od L'orealu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já s tím make-upem vyloženě problém taky nemám, ale nevím, nějak tam není ta jiskra.. třeba právě True Match nebo Perfect Match od Rimmelu se mi zdají lepší :)

      Vymazat
  4. Silevo som i j používala, ja som moc spokojná nebola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla spokojená, pokud jsem používala fakt s železnou pravidelností, jakmile jsem to začala flákat, tak výsledek nic moc :-/ :D

      Vymazat
  5. Je toho hodně, ale čím víc, tím líp, taky bych doma takovouto čistku potřebovala:-) Mám make-up Maybelline, s tím jsem spokojená a tělovou pěnu, jen v tmavě modré variantě a ta je skvělá, musím si pořídit ještě tuhle malinovou:-) A co se mi zalíbilo je ten přírodní balzám od Soaphoria, mám tyhle multifunkční pomocníky ráda:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) čistím svoje zásoby a snažím se zbytečně nesyslit :D Zatím to nefunguje akorát u sprcháčů, ty přikupuju po litrech, ale všem těm hezkým vůním a obalům se prostě nedá odolávat! :D Já zas chci zkusit tu modrou tělovou pěnu, tu jsem jedinou neměla :) Voní jako klasická modrá Nivea? :)

      Vymazat
  6. Celkem dost věciček :), nejvíce mě zaujala řasenka od Catrice, vypadá fakt hezky a makeup od maybelline fit me, mám doma koupený a teprve ho budu testovat :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, teď toho byla fakt kupa, naštěstí to za červen vypadá už trochu lépe :) :D Ty řasenky Catrice jsou vážně moc fajn, zatím mě snad žádná od nich vyloženě nezklamala! ;)

      Vymazat
  7. S krémem na nohy od Astrid jsem nadmíru spokojená, snad jediný krém co takto pomáhá. :) Pěna od Nivey mmmm to nutně budu potřebovat :D Měla jsem od Fit me makeup v lahvičce a docela mi sedl, ale jiný tip no. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krém na nohy je prostě boží, co si budem.. :) ;)

      Vymazat
  8. Telové mlieka do sprchy z nejakého dôvodu nie sú moja šálka kávy. Radšej mám klasiku. :) A súhlasím, že produkty Ziaja majú väčšinou dosť čudný uzáver a celkové balenie, takže sa s nimi dosť ťažko bojuje. :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle zvláštní tuby, co má ten krém na ruce, jsou fakt zvláštní.. sice hezky vypadají, ale blbě se to z nich dostává :D

      Vymazat
  9. Ten krém na nohy Peo Astrid, jsem si koupila a musím říct že super!

    OdpovědětVymazat
  10. Fit Me makeup je za mě sice fajn, ale po pár hodinách se lesknu jak kdybych se koupala v oleji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se po něm po pár hodinách taky lesknu jak psí kulky :) Ale to já snad s každým make-upem.. :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)