úterý 1. května 2018

Kosmetický Miš Maš XIII. - Ziaja, Ryor, Peo,..

Krásný den vám přeji!

Činím se a zase se snažím trochu psát a přispívat, abyste mi tu neumřeli nudou :) Dneska si tedy dáme další článek plný mini-recenzí na několik produktů, které se mi doma v poslední době objevily a které jsem vyzkoušela nebo používám a stojí podle mě alespoň tímto způsobem za zmínku.



Krém na ruce - Ziaja

Doma už jsme měli asi čtyři, ale teprve tenhle je čistě můj a nikdo mi ho doma nezabavil :D Tahle kozí řada je za mě celkově hodně povedená a miluju ji už jenom kvůli té vůni. Je velmi jemná, popsala bych ji jako mléčnou, ale nebojte, nesmrdí po kozím mlíku :D Krém je ve zvláštní tubě, kterou tedy nespatřuji za úplně praktickou, jelikož se z ní krém už sotva od půlky doluje celkem špatně. Ale zatím z ní krém leze, takže si úplně nestěžuju. Má příjemnou konzistenci, lehce se roztírá a rychle se do rukou vstřebává. Zanechává ruce velmi jemné, opravdu až sametově jemné. Bez umaštěného pocitu a opravdu hodně intenzivně provoněné. To by mohlo někomu vadit, protože voní fakt hodně, ale v tomto případě mi to vážně vyhovuje. Hydratace je dobrá. Nebudu tvrdit, že úplně suché ruce zvládne, ale moje ruce zvládá hodit do pohody úplně bez potíží. Řeknu vám, že mě vážně hodně baví a každý večer si mazání tímhle kouskem užívám. Za sebe ho můžu doopravdy doporučit. Stojí kolem 70 Kč a najdete ho buď zde nebo přímo v obchůdcích Ziaja.






Maska na obličej Masquerade - Bioaqua

Hodně zajímavá maska. Platýnkové masky frčí a ty se vzory se objevují čím dál tím víc. Já tuhle krasavici dostala od Verunky a dlouho jsem ji odkládala, je mi vždycky líto takové kousky spotřebovat :) Maska na sobě měla přesně ten vzor jaký je na jejím obalu, to znamená karnevalovou masku, což bylo docela vtipný :D Přikládám i fotku na obličeji. Platýnko bylo opravdu hodně napuštěné gelem, dokonce tolik, že při rozbalování a aplikování masky gel odkapával. Díky němu ale na obličej hezky přilnula a držela. Postupně trochu prosychala a po dvaceti minutkách po sundání byla spousta gelu vstřebaná a zbytek postupně vmasírujete do pleti. Gel mírně lepí, takže na to je třeba se připravit, ale stojí to za to, protože hydratace pleti je bezvadná. Pleť z masky "funguje" ještě několik dalších dní, je krásně nacucaná a spokojená. Za mě moc příjemný kousek a rozhodně bych se jí nebránila znovu.




Koupelový krém/pěna - Tesori d'Oriente

Tohle je moc příjemné překvapení! Pěna je zajímavá od obalu po obsah. Obal je orientální každým coulem, to asi uznáte. Balení je plechové a díky tomu trochu těžší, toho se ale nelekejte. Má šroubovací víčko a lije se do vany rovnou ve větším množství, takže se s tím nemusíte nijak crcat. Já to tam střílím od oka :D Má krásnou žlutou barvu, vypadá to trochu jako vaječný koňak. Vůni má také nádhernou, vanilkovou, ale něčím maličko šmrncnutou. Provoní koupelnu a trošičku i tělo. Pěna se začíná tvořit ihned po nalití pod proud vody. A vytvoří se vám ji opravdu hromada. Je hodně bohatá a hustá a vážně dlouho vydrží. Většinou po půl hodince opouštím vanu a pěna je stále na místě. Pecka. Za mě tedy vážně příjemný relax a rozhodně mohu doporučit.







SOS Regenerační krém na nohy - Peo

A jedu dál na vlně pozitivních recenzí. Tenhle krém je dalším velmi milým překvapením. Víte, že už roky nedám dopustit na krém na nohy s ureou od značky Balea, ale to se tímto kouskem nejspíš mění. K Vánocům jsem dostala od sestry tento malý červený zázrak. Žádná očekávání, však moje oblíbence přeci nic nepřekoná. A ono ejhle. Krém je velmi nenápadný. Obyčejná červená tuba, která v sobě ukrývá bílý krém, příjemné krémovo-gelové konzistence. Vůni má něco mezi žvýkačkovou a mentolovou a je vcelku příjemná. Krém se dobře roztírá a rychle vstřebává. Nezanechává nohy umaštěné ani kluzké či cokoliv jiného. Jednoduše jeho použití je paráda. A ještě lepší je fakt, že ten krém funguje a zanechává nohy v perfektním stavu! Hodně dlouho jsem neměla tak krásně jemné a hladké paty jako poslední dobou, co používám tenhle kousek a jsem stále nadšenější. Kam se na něho hrabe Balea :) Za mě tedy rozhodně doporučuji, obsahuje také ureu (10%) a k tomu bambucké máslo a olej z máty peprné a jak je vidět, tohle složení funguje. Já si ho určitě poběžím koupit znovu, hned jak začne docházet. Mimochodem, ač je balení maličké (nebo se tak alespoň zdá, má 75 ml), tak vydrží poměrně dlouho a pokud se nepletu, tak není krém ani nikterak drahý (cca 50 Kč). A navíc dostupný by měl být v drogériích Teta a Rossmann, sehnat ho tedy také není složité. Dávám jedno velké ANO!





Urychlovač růstu vlasů 3 měsíční kúra + Vlasový keratin sprej - Ryor

Oficiální popis - Urychlovač růstu vlasů: Vysoce účinný přípravek s obsahem aktivního komplexu aminokyselin, vitaminů a přírodních extraktů podporuje intenzivnější růst vlasů. Vlasy při pravidelné aplikaci viditelně zhoustnou, jsou silnější a pevnější. Obsažené aktivní látky upravují vývojové cykly vlasů a tím zajišťují jejich aktivní růst. Vmasírujte do pokožky hlavy pravidelně ráno i večer po dobu tří měsíců.

Oficiální popis - Vlasový keratin sprej: Výjimečný vlasový přípravek zajišťuje nejen výbornou rozčesatelnost vlasů, ale i jejich hloubkovou regeneraci. Obsahuje rostlinný keratin, komplex aminokyselin a panthenol. Vlasy jsou po aplikaci pevné, pružné a lesklé. Aplikujte na ručníkem vysušené vlasy a pokračujte v běžné úpravě vlasů. Neoplachujte. Vhodné pro aplikaci na přírodní i barvené vlasy.



Tyhle dva kousky jsem chtěla původně recenzovat zvlášť, ale upřímně vůbec nevím, co bych k nim měla zdlouhavě psát. Obě tmavé lahvičky mají rozprašovače, což je obzvlášť na vlasy asi nejpraktičtější způsob aplikace. Ten rozprašovač má tedy takový zbytečně složitě vypadající mechanismus, ale nebojte se, dá se to zvládnout :D 

U tříměsíční kúry už jsem téměř na dně, takže tady už bych měla nějaké závěry mít. Poznatek č. 1: je to konzistenčně klasická vodička, která tedy mírně lepí, ale ve vlasech na pokožce hlavy to není znát, nebojte. Hlavně má velmi intenzivní a unikátní vůni. Voní tak trochu jako pánský parfém. A jakože vážně top vůně, tohle přesně já miluju. A nevadí mi to ani na sobě a přímo ve vlasech. Zase kdo nerad pánské vůně, tak se taky bát nemusí, ve vlasech se to velmi snadno rozptýlí a není to cítit tak jako když jsem to zkoušela na ruku. Žádný okamžitý efekt nečekejte. Lehce to vmasírujete do vlasů, ono se to vstřebá a nevíte o tom. Žádné slepování ani mastné vlasy, ale ani svědění či štípání na pokožce. Výsledky by se měly projevit po těch třech měsících pravidelného používání, že jo. No, tak snažila jsem se používat co nejpravidelněji. Ovšem žádný výrazný výsledek jsem nezaznamenala :( Ale když píšu žádný, tak myslím žádný. Žádné hustější vlasy ani nově rostoucí vlásky létající kolem hlavy. Natož nějak extrémně rychleji rostoucí hříva. Snad jen trochu pevnější a silnější vlasy mám, ale otázka, nakolik přičiněním právě tohoto kousku. Takže tohle ač hezky voní a lehce se aplikuje, tak efekt nula nula nic a znovu asi shánět nebudu.


Keratinový sprej ubývá pomaleji a bude tu se mnou určitě déle, ale ani tady to nejsou dosud žádné zázraky. Tady mi vadí už parfemace. Ona je taková strašně zvláštní, na jednu stranu mi to voní a na druhou mi to strašně smrdí :D Nedokážu vám přiblížit CO mi to připomíná, ale je to prostě zvláštní. Vlasy neslepuje ani nemastí. Naopak je na nich lehoučký a vlasy jdou ještě trochu nastylingovat a upravit (já je po nastříkání vždy ještě trochu rukou pročísnu, aby nabraly aspoň trošičku objemu) a zároveň jdou i učesat aniž byste si vytrhali půlku vlasů na hlavě. Vlasy jsou o něco lesklejší, na pohled i na dotek v pohodě. Jak jsem psala výše, tak mi přijde, že je mám v poslední době trochu pevnější. Navíc mi vyhovuje, že ho používám jen po umytí a nemusím na něho myslet každý den :D Tím i déle vydrží a tak no. Tenhle kousek mi tedy efektově přijde lepší, ale že bych si z něho sedla na zadek, to zase taky asi úplně ne.



A teď už si říkám, že je čas to zastavit a dát vám zase na chvíli pokoj :) Něco nechám na příště a teď dám prostor vám. Takže se ptám:

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

14 komentářů:

  1. Teda, ta maska vypadá moc fajn a i ti sluší :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, přišla jsem si trochu jako exot :D Ale byla fakt příjemná :)

      Vymazat
  2. Měla jsem krém na nohy od Astridu a byl úžasný, rozhodně nejlepší, co jsem zatím měla. Aktuálně používám zmiňovanou Baleu, která ač je super, tak Astrid mi přišel lepší.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem doteď považovala za nejlepší právě Baleu, ale po tomhle "zázraku" to musím přehodnotit! :D :)

      Vymazat
  3. Zkušenost nemám s ničím, ale moje mamka je velká fanynka řady s kozím mlékem, jak pleťové péče, tak té tělové a zrovna tenhle krém na ruce jsem jí teď brala při objednávce 3x:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mamka tuhle kozí řadu taky zbožňuje :) A ten krém je prostě bomba, takže se nedivím! ;)

      Vymazat
  4. Od značky Peo, som vyskúšala krém na nohy je skvelý

    OdpovědětVymazat
  5. Krém na nohy od Astrid nesmírně miluji. :) Mám po něm paty fakt pěkné.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Mrknu na ten krém na nohy! Jinak maska musela být super! Mám ráda ty plátýnkové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krém na nohy je naprosto super a jak tak koukám, není to nic nového :) :D

      Vymazat
  7. Zaujala mě ta pěna do koupele :-) dle mého by byla i jako moc pěkný dárek. Těšila jsem se na tvé hodnocení ohledně tří měsíční kúry, protože jsem si sprej chtěla také pořídit. No ale jak vidím, tak je dobře, že jsem si ho nepořídila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pěna je rozhodně hezký dárek! :) A mívají i sprchové gely a vůně, takže dohromady jako balíček pecka :) Ta tříměsíční kúra pro mne byla trochu zklamáním no, žádný viditelný efekt :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)