pondělí 30. října 2017

Univerzální přírodní balzámy - Delibutus, Soaphoria

Krásný den vám přeji!

Zabloudíme zase trochu směrem přírodním, protože dnes bych vám ráda představila dva univerzální produkty, které mi v posledních měsících dělají společnost a rozhodně stojí za pozornost, pokud podobné záležitosti používáte. Bambucké máslo s konopným olejem má na svědomí značka Delibutus, o které jsem netušila do té doby, než jsem objevila tento produkt ve swapu s Meduňkou. Hanba mi. Balzám nesoucí název Něžný měsíček mi pak přišel jako dárek při nákupu a hledat ho můžete u slovenské značky Soaphoria. No a jak to tedy s nimi vypadá?


Něžný měsíček - Soaphoria

Oficiální popis: Všestranný pomocník ve formě univerzálního balzámu vyrobený z extra panenského olivového oleje v kombinaci se včelím voskem napomůže k rehydrataci a regeneraci i té nejdrsnější a nejsušší pokožky. Včelí vosk a extra panenský olivový olej mají výborné vyživující a ochranné účinky. Přidané esenciální oleje napomohou svými léčivými účinky. Balzám je vhodný na suchá a postižená místa, ale i na masáž celého těla. Poskytuje pomoc k rychlejšímu hojení modřin, ran, jizev a ekzémů.



Jak jsem říkala, přišel mi jako dárek k nákupu a původně jsem si ani nebyla jistá, zda ho využiji. Ale ejhle, přišel vhod. Je to malé balení o množství 20 ml, které se hodí do kabelky,  s sebou na dovolenou nebo i na noční stolek, kde nezabere moc místa. Běžně se ale prodává ve velikosti 125 ml, což už tak skladné není, zase ale vydrží o mnoho déle. Je lehce nažloutlé barvy, takové té typické balzámové konzistence. Při aplikaci v malém množství je naprosto transparentní. Rozhodně počítejte s výraznou měsíčkovou vůní, já bych řekla možná až mentolovou vůní a hlavně i chladícím efektem. Lehce to připomíná tygří mast. A to já na tom mám ráda. Nedávno se mi totiž tohle náramně hodilo. Určitě totiž znáte buď úplně vysušené rty, klouby na ruce, lokty a nebo třeba odřený nos při rýmě? Tak v těchto chvílích tenhle balzám neskutečně pomáhá. Měsíček je zklidňující, chvíli to může lehce chladit až trochu pálit, ale dokáže rychle účinkovat. Nos jsem párkrát namazala a po odření nebylo ani památky. A to ani nemluvím o suchých rtech, které hodí do pohody během dvou namazání a nebo po silnější vrstvě balzámu na noc.  Použít můžete i na ruce, nohy nebo různé odřeniny a tak dále. Využití je vážně všestranné. Na to, že jde o přírodní kosmetiku, má balzám i poměrně dlouhou životnost, mám ho doma již několik měsíců a vydržet by měl až do 11/2018, takže přežije v klidu i celou zimu a i všechny ty výkyvy teplot, které s pokožkou mohou zamávat. Za mě tedy moc fajn kousek, který se mi obzvlášť v tomhle pidi balení neztratí. Seženete 125 ml na Nuspring.cz nebo na Krásná každý den za 157 Kč.




Bambucké máslo s konopným olejem - Delibutus

Oficiální popis: Bambucké máslo s konopným olejem je ideální multifunkční balzám pro všechny typy pleti. Mnohostranné využití a skvělé pečující vlastnosti z něj dělají naprosto nepostradatelného pomocníka v péči o jakýkoliv pleťový problém nebo typ pokožky. Je vhodné jak k péči o pokožku suchou a citlivou, tak mastnou, problematickou nebo ekzematickou. Je ideální první volbou pro každého, kdo chce pečovat o svoji pokožku čistě přírodní cestou nebo bojuje s nějakým kožním problémem. Bambucké máslo je velmi bohaté na nenasycené mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro správné fungování pokožky. Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů, které podporují regeneraci pokožky a chrání ji před nežádoucím působením volných radikálů. Má protizánětlivé účinky a je díky tomu vhodné jako péče o pokožku se sklonem k podráždění. Urychluje hojení již vzniklých problémů a zabraňuje jejich opětovnému šíření. Obnovuje přirozené funkce pokožky, hojí podrážděná a poškozená místa, čistí pleť a předchází zánětům. Dobře se vstřebává a nezanechává na pokožce film. Je vhodné jako tělová i pleťová péče při atopickém ekzému. Skvěle pečuje i o proleženiny, opruzeniny a bércové vředy. Vhodné i pro stárnoucí pokožku, kterou účinně regeneruje, zvláčňuje a zpomaluje další známky stárnutí. Vyrovnává jemné linky způsobené dehydratací a zlepšuje tonus pleti i její hospodaření s vodou. Zabraňuje tak jejímu nadměrnému vysušování.



Uff, takový dlouhatánský popis co? Ono to podle něho vypadá pomalu na zázrak, nemyslíte? :) A přitom je to naprosto skromný kelímek s balzámem podobnému vazelíně. Ale jenom podobnému, oproti ní to totiž není tak mazlavé, lépe se roztírá, taje pod dotekem, zároveň je mastnější. Prostě bambucké máslo. Parfemaci má velmi jemnou, nevtíravou. Pokud jste jako já hákliví na vůni mariánky, tak nebojte, nijak to po ní nesmrdí :D Je tam cítit, ale jenom velmi vzdáleně, rozhodně nic, co by vás obtěžovalo. I přes mastnější složení se velmi dobře zapracovává a rychle vstřebává, zanechává jen lehký mastnější film, o kterém do pár minut vážně nevíte. Na sušších místech je vůbec máslo vstřebané rychlostí blesku. Používala jsem ho zejména na nohy a sušší ruce, které mě poslední dobou pěkně štvaly. Mazala jsem jimi i nehtovou kůžičku a nebo třeba i pejskovi packy a nedávné ranky od kousanců. A na všechno to bylo více než příjemné. V podstatě funguje stejně univerzálně jako ten měsíčkový balzám výše, jen v tomhle případě nemá chladivý efekt a mám větší balení, takže jsem po něm sahala víc a mazala ho na větší plochy. Třeba moc mi pomohl na ztvrdlou a rozpraskanou kůži na patách, kterou během pár dní hezky zjemnil a zacelil. To samé ruce, dal je dohromady po pár namazáních. Jullce jsem jím mazala menší ranky, které měla od kousnutí a ty se velmi rychle a bez potíží zacelily, takže i psík chválí :D Bambucké máslo udržuje vodu, stačí tedy párkrát máznout, rovnováha se obnoví a brzy je to v cajku. Často je využíváno i jako péče o pleť. To jsem nezkoušela, ale dovedu si představit, že pro hodně suchou pleť by to mohlo být obohacující. Podle mě se vyplatí mít podobný kousek doma, obzvlášť teď na zimu. Nikdy nevíte, kdy se bude hodit.

Seženete přímo na stránkách Delibutus.cz, rovnou ve dvou velikostech 50 ml za 100 Kč a 150 ml za 250 Kč. Nebo jsem ho potkala za stejnou cenu i na Biooo.cz a v jejich obchůdku.




Takže jo, jak jsem dříve podobné univerzální výrobky nijak nevyhledávala, tak nyní pro ně najdu využití vždycky. Hodí se mít něco podobného doma. Oceňuji to já, pes a občas i přítel :D 

A co vy a podobné univerzální produkty/balzámy? Používáte? Znáte výše zmíněné?

8 komentářů:

  1. Na ten druhý krém s bambuckým máslem jsi mě celkem nalákala, protože poslední dobou mám suchou pokožku. :) Já třeba ještě žádný takový univerzální krém nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejsou vyloženě krémy, spíš balzámy/másla, ale vyplatí se něco takového doma mít :)

      Vymazat
  2. Bambucké máslo s konopným olejem mám taky krém ale od Purity Vision, složení má zřejmě stejné a jsem s ním naprosto spokojená. V klidu ho používám jako denní krém. Pleť mám po nem krásně jemnou a nezpůsobuje vznik akné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na denní krémy nejsem a na noc používám klasické oleje a jelikož jich mám zásoby, na pleť jsem ho nezkoušela, ale věřím, že to není špatné a pleť ho uvítá :) Teď tu mám ještě malé balení čistého bambuckého, tak bych ho možná časem zkusit přeci jen mohla :D

      Vymazat
  3. Zrovna tyhle dva produkty neznám, ale univerzální balzámy mám moc ráda, hlavně pro tu univerzálnost využití, ty se prostě doma neztratí:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Luci, určitě mrkni.. tyhle přírodní balzámy se nikdy neztratí! ;) Super jsou také ty od Saloosu! ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)