neděle 8. září 2024

Versace: Dylan Purple

Krásný den vám přeji!

Léto se odmítá vzdát, čas je však neúprosný a kalendář nás už navádí k podzimním dnům, ale než se tak stane a my vybalíme hutnější péči a těžší podzimní vůně, mám tu poslední ohlédnutí za létem právě z voňavého světa. Mým letošním favoritem na léto se letos stal parfém Dylan Purple od Versace. Je to pro mne doteď ohromné překvapení, protože je to úplně jiný typ vůně, než já obvykle v létě vyhledávám, ale tohle je moje letošní topka!


K parfému jsem se dostala (zase) tak nějak náhodou.. Původně jsem měla v plánu pořídit modrou verzi Turquoise, která by se mi co do svěžesti a hravosti na léto náramně hodila, ale pak mi končilo předplatné ELLE a já tam jako dárek k prodloužení předplatného zaznamenala tuto fialovou verzi Dylan Purple, tak jsem si řekla, proč ne.. Šla jsem do parfému úplně naslepo a absolutně nevěděla, co čekat. Doprovázely to docela i obavy, protože zatímco Turquioise je svými tóny svěží a citrusová, tady je to od začátku nálož sladších ovocných a květinových tónů.. Ale je z toho láska od prvního přičichnutí, a i když je to v podstatě dost vystoupení z mojí komfortní zóny, protože podobné vůně jsem nikdy nevyhledávala, tohle miluju!



Hlava: bergamot, hořký pomeranč, hruška
Srdce: frézie, mahonial, Pomarosa
Základ: ambroxan, virginské cedrové dřevo, sylkolide, dřevité tóny

V prvním okamžiku po použití hned cítíte tu intenzitu a sílu ovocné sladkosti, která se opravdu velmi velmi velmi pomalu a zvolna rozline přes květinovější mód k dřevitému základu. Je to vůně, která vaše čichové buňky v prvních momentech naprosto omámí, ale ne v negativním slova smyslu.. I když je v od první chvíle velmi intenzivní a průbojná, tak není nebezpečně těžká a nepříjemná. S touto vůní jste sladká jak bonbonek (nebo spíše zralé ovoce), ale stále je to vůně, která mne neobtěžuje ani v těch aktuálních vedrech. Je hravá a holčičí, ale zároveň ve vás dokáže vykřesat i sebevědomou, vášnivou ženu. Nemusí se jí bát mladé holky, ale ani zralejší ženy. A věřte mi, že bude těšit nejen vás, ale i okolí, protože je to vážně držák, který je cítit dlouhé hodiny. Na tuto vůni jsem dostala tolik komplimentů jako nikdy :)

S hanbou musím přiznat, že co se týče jednotlivých složek, tak vnímám úplně jiné vůně, než tu jsou! Tahle vůně klame svým "tělem", ve mně totiž od prvních momentů evokuje jedno - lesní ovoce. Prostě když tu vůni nastříkám, vidím před sebou misku s malinami, ostružinami, borůvkami a do toho ještě kapku rybízu.. a v tom jsem úplně vedle! Nedokážu ty tóny vůni odpárat ani když vím, že tam z lesního ovoce není ani ň. Já to tam prostě cítím! :D Pak když jsem se zamyslela a nechala si internetem poradit, co ve vůni vlastně doopravdy je, tak nemůžu neuznat, že je tam hodně znát hruška, která vůni dodává na sladkosti a hodně ovocném rázu. Samotné květinové tóny mi díky tomu přijdou trošku upozaděny a nevnímám je tam tolik, až ke konci po delší době je tam znatelnější dřevitější nádech, ale kategoricky je to za mě typická, sladká ovocná vůně. Je to pro mne naprosto jiný typ než jsem zvyklá, ale tohle léto mě prostě baví!



No a co se týče flakónku je to typický Versace styl, který buď milujete nebo nenávidíte. Pro někoho známka krásy, pro jiného naprostého nevkusu. Já jsem někde na pomezí a stále se nemůžu rozhodnout, jestli je to za mě spíš krása nebo kýč. Každopádně je to designovka, ať se nám to líbí nebo ne. Je viditelně inspirovaná antickým Řeckem a nechybí samozřejmě ikonická hlava Medúzy, která je znakem této značky :) Mám vůni ve velikosti 30 ml, což je velikost akorát tak do kabelky a i přes kypré tvary je vcelku skladná. Často se mnou v kabelce putuje, i když to není úplně třeba, protože málokdy mám pocit, že se potřebuji během dne přestříkat.. Je to neskutečný držák!



Sečteno podtrženo: Tohle je úplně něco jiného než jsem dosud používala. I když se mi v posledních letech doma objevilo více "holčičích vůní" než kdy dříve, tak podobné sladké a ovocné jsou spíše výjimkou. Ale tohle je prostě famózní ovocná (letní) smršť! Baví mě, fakt neskutečně moc. Přijdu si s ní jako holčička a zároveň sebevědomě a dospěle.. Neumím vůbec popsat, jak na mě ta vůně působí :) Je to rozhodně zážitek a já jsem ráda, že jsem si ten časák předplatila a tuto krasavici mám doma. Zakoupíte například na Elnino.cz nebo Vinvatis.cz, ale je i v parfumeriích - Sephora, Fann, Douglas. Cena je dle velikosti (a dle obchodu), tato 30 ml verze stojí cca 1200 Kč. 

Co vy a vůně Versace? Znáte? Jaká je vaše nejoblíbenější? A máte někdo vyzkoušenou tuto fialovou krásku? 

1 komentář:

  1. Vůni neznám, ale jen ten kontrast holčička vs sebevědomá a dospělá žena, který díky ní máš..to zní jako něco, co musím aspoň očichat, protože mě začalo strašně zajímat, jak může vonět:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)