neděle 14. července 2024

Spotřebováno za červen 2024

Ahojky, 

po týdnu vás opět vítám u nového článku. Koukám do kalendáře a nestačím se divit, že nám utekl další měsíc, takže je nejvyšší čas mrknout se spolu na Spotřebováno za červen. Minule to byla neskutečná smršť, tentokrát je to taková ta klasika, ale není toho úplně málo. I když to se psaním aktuálně dosti vázne, s testováním a spotřebou kosmetiky naštěstí nikoliv. To je jedině dobře, protože všichni víme, že mé kosmetické zásoby jsou dosti obsáhlé, že :D


Tentokrát tu celkem máme 20 kusů. Nechybí jednorázové masky, ale většina z toho jsou full size. Převládá skincare a především tělovka, která u mne v létě hraje prim. Tak pojďme na to!



Osvěžující sprchový gel Okurka a růže - Le Petit de Marseillais - sprchových gelů mám v létě nadměrnou spotřebu, takže štěstí, že jich mám tolik v zásobě. Tohle je jeden z těch fajn letních kousků, který díky své jemné svěží vůni dokonale osvěží. Samotný sprcháč je fajn - dobře napění, provoní, umyje a pokožku nevysuší. Nic zázračného, prostě taková ta klasika, co neurazí-nenadchne. Hodnocení: 4/5.

Sprchový gel Love - Weleda - sprchové gely Weleda jsou krásně krémové a jemné k pokožce, ale s čím já se nikdy moc neztotožním jsou jejich vůně. I když obsahují moje oblíbené ingredience (tady růže, ale měla jsem třeba i levandulový), tak jsou vždycky s takovým zvláštním akcentem, který se mi prostě nelíbí. Jsou prostě až moc přírodní, jestli to dává smysl :D Zas na druhou stranu je přírodní i složení, což je zase super.. ale ne, nějak si ty sprcháče prostě nedokážu plně užít. Hodnocení: 3/5.

Růžové mýdlo - Mýdlárna u dvou koček - miluju ručně vyráběná mýdla a toto Růžové není výjimkou. Milujeme a používáme je doma všichni, i když toto růžové je určené primárně pro ženy, užitek z něj měli i moji kluci. Je fajn, krásně umyje, pokožku zanechává jemnou a nevysušuje. Je nadupané oleji a krásně jemné voní po růžích. Na rozdíl od sprcháče Weledy je tam ta růže krásně cítit :) Navíc nám mýdlo mega dlouho vydrželo! Moc ráda zkouším nové a neznámé výrobky a značky a rozšiřuji tak své obzory a od Mýdlárny si ráda zase něco pořídím. Hodnocení: 5/5. 




Sůl do koupele Lass es krachen! - Dresdner Essenz - příjemná, silná, květinová a zároveň relaxační vůně lotosového květu a guave navodila správnou atmosféru, sůl vodu zbarvila a udělala i maličko pěny a já si koupel neskutečně užila. Dresdner Essenz umí naprosto bombastické soli do koupele! Pokud je někde potkáte, tak určitě neváhejte. Hodnocení: 5/5.

Tělový peeling Tahiti Melon - BodyBe Scrub - tělový peeling je v létě naprosté must-have a když je kávový, tak je to ještě o stupeň lepší. K létu to prostě patří, obzvlášť když má v sobě peeling navíc ještě shimmer. Jsem milovníkem kávy v jakékoliv podobě, takže kávové peelingy si fakt užívám, i když proti těm rozpustným nadělají nepořádek :D Každopádně tento jde snadno spláchnout, navíc obsahuje oleje, takže pokožku zanechal dokonale vyživenou a hebkou. A jako bonus je tu ten velmi jemný a přesto efektní shimmer. Nejedná se o žádný výrazný lesk jako blesk, ale opravdu jemný shimmer, který pokožku přirozeně rozzáří. Je to pecka a moc mě bavil a odpouštím mu i fakt, že tam vůbec nebyl cítit meloun :D Hodnocení: 4,5/5.

Intimní gel Protect - Chilly - gely od Chilly jsou mojí stálicí a nikdy nezklamou. Tato modrá verze Protect je také ideálním společníkem na léto. Obsahuje výtažky ze šalvěje a tymiánu, které mají antiseptické a dezinfekční účinky. Gel je vhodný na mytí po návštěvě bazénů, pláží či tělocvičen, kdy chrání proti bakteriím. Je jemný, pokožku nedráždí, díky antiodor složení bojuje i proti zápachu. Praktická pumpička je za mě taky super. Nemám mu co vytknout. Hodnocení: 5/5.




Antiperspirant Maximum Protection Limet & Waterlily - Rexona - Rexona je moje mnohaletá stálice a ráda se k ní vracím. V poslední době jsem si víc oblíbila Borotalco, ale Rexonou také nikdy nepohrdnu a vím, že mě nezklame. Jemná a svěží vůně, skvělý účinek proti zápachu a pocení. Sprej mi sám o sobě většinou nestačí, ale skvěle podpoří účinky jiného antiperspirantu a cítím se s ním vždycky o to více v bezpečí. Hodnocení: 5/5.

Tělový sprej - Mexx - voňavé tělové spreje jsem moc ráda používala hlavně vloni, kdy jsem je upřednostňovala před parfémy. Tohle je pozůstatek právě loňských nákupů :D Spreje jsou fajn, když chci něco odlehčenějšího než je těžký parfém nebo v průběhu dne potřebuji osvěžit. Můžu ho na sebe stříkat neomezeně a nezanese mi tolik nos :D Přesto musím říct, že zrovna tento Mexx je poměrně silný a intenzivní sprej. I když jde pouze o mist, docela slušně sám o sobě nahrazoval klasickou vůni (většinou používám EdP), obzvlášť když jsem se jim nastříkala víckrát za den. Vůně navíc příjemná, taková květinovo-svěží, sofistikovaná. Užívala jsem si ji. Hodnocení: 4/5.

Odlakovač - Ebelin - kupuji opakovaně. Snadno a rychle bez potíží odlakuje všechny druhy laků a neničí a nevysušuje nehet a jeho okolí. Tyto Ebelin mají navíc většinou i nějakou parfemaci, takže to není jen ten otřesný smrad odlakovače :D A také stojí pár korun. Není o čem. Hodnocení: 5/5.




Vlasový peeling Mintallica - Beauty Jar - o vlasových peelinzích od BJ se plánuji ještě v budoucnu rozpovídat, protože si zaslouží samostatný post. Tato verze s bambusem, mentolem, černým uhlím a eukalyptovým olejem je vážně osvěžující pecka pro pokožku hlavy. Vlasy a pokožku hlavy dobře vyčistí a přesto je poměrně jemný. Vlasy jsou po použití krásně odlehčené, lesklé a jemné. V tomto případě jen pozor na oční okolí, nesmí do něho přijít, protože chladící mentol nedělá v okolí očí dobrotu :D Za mě fajn, znovu bych se mu nebránila, ale verze Happy Scalp mi sedla více. Hodnocení: 4/5.

Barva na vlasy Excellence Cool Creme 6.11 - L'oréal Paris - další moje stálice, kupuji opakovaně zas a znovu. Další balení tu mám do zásoby. Odstín 6.11. je velmi podobný mému přirozenému odstínu, takže jím vždy vlasy jen lehce oživím, sjednotím a doladím. Barva skvěle drží, díky silver šamponu a masce udržuje ve vlasech studené tóny. Snadné a rychlé použití je také plus, protože jestli mě něco nebaví, tak je to barvení vlasů :D Hodnocení: 5/5.

Lak na vlasy Keratin & Volume - Balea - příjemné překvapení! Už mám a používám další balení. Lak je k vlasům jemný, přesto velmi dobře účes zafixuje (dokáže si většinou poradit i s mými rozlítanými baby hair). Neslepuje vlasy, nedělá cucky a dá se pak bez problémů vyčesat. Má jen jemnou parfemaci a přijde mi, že dodává vlasům i hezký lesk. Navíc stojí 40 Kč, takže i když mizí rychleji než můj milovaný Taft, odpustím mu to. Hodnocení: 4,5/5.




Pleťové masky Hyaluron Filler - Eucerin - masky tu mám tři, ale jedná se o jednu a tu samou masku, protože jsem měla jedno velké balení po čtyřech kusech. Kupovala jsem ve slevě za pár korun a musím říct, že mě tyto hydratační masky baví. Mají jemnou vůni (hodně připomíná Niveu Soft), sérum je lehoučké a plně se do pleti vstřebává, nezanechává pleť ulepenou ani umaštěnou, ale okamžitou hydrataci úspěšně zajistí. Jsou fajn, baví mě. Plátýnko navíc docela dobře sedí. Tohle je vážně fajn. Hodnocení: 4,5/5.




Fluid Hydro Protect - Eucerin - Eucerin ještě jednou, tentokrát opravdu bomba! Tenhle kousek mě tak bavil, že ve mně odstartoval úplnou vášeň pro SPFka! Já, věčný lajdák, jsem se teď do SPF fluidů a krémů úplně zamilovala a bylo to právě díky tomuto kousku, který mi ukázal, že může být krém/fluid i velmi příjemným společníkem. Tento fluid je neuvěřitelně lehký, po natření se okamžitě vstřebává, nezanechává pleť umaštěnou ani ulepenou, ba naopak ji až lehce zmatňuje. Ocenil to i mrňous, který stejně jako já nesnáší umatlanou pleť :D Make-up i BBčka mi na něm bez problémů držely. A i to malinké balení, nám vydrželo fakt dlouho. Za mě super a pokud ve svém objevování nenaleznu něco lepšího, s chutí se k němu vrátím. Hodnocení: 5/5.

Sérum Mix & Match kyselina salicylová a niacinamide - Mixa - tohle sérum mne nakonec také hodně pomohlo a mile překvapilo. Původně jsem ho používala pouze lokálně na místa, kde se mi nejčastěji objevuje akné, ale když se začala s vyššími teplotami pleť měnit a více mastit, dala jsem mu šanci na celý obličej. A jako dobrý, fakt dobrý! Plně se vstřebává, nezanechává pleť ulepenou a hlavně z dlouhodobého použití byla pleť dost v kondici. Minimum pupínků a celkově byla vyváženější - méně se mastila v oblasti t-zóny, kde s tím mívám v létě opravdu velké potíže. Za mě velmi slušné. Hodnocení: 4,5/5.

Čistící pleťový olej Hydro Therapy - Beauty Jar - další skvělý pomocník! Pokud máte rádi odličovací oleje, tak toto se vám bude líbit. Olej perfektně vyčistí a dočistí pleť, je velmi úspěšný i při odličování make-upu (musela jsem taky vyzkoušet, i když to není můj standardní postup). Pleť nedráždí a hlavně nijak nemastí - pokud se toho u olejů obáváte. Pleť je krásně jemná, hebká, vláčná, ale ne mastná. Nijak nedráždí a to ani v očním okolí. Balení s pumpičkou je také super, má jemnou bylinkovou vůni. Fakt mě to bavilo a to jsem fanouškem klasický gelů :) Hodnocení: 5/5.

Facial Mist Toner Detox - Naobay - za to tohle mě nebavilo vůbec. Já se přiznám, že tonery moc nepoužívám a nebaví mě. Dávám přednost květinovým vodám, ale když už doma nějaký mám, poradím si s ním. Ovšem s tímto jsem měla dost problémy. Prvně blbé balení - to víčko se blbě nandávalo a sundávalo. Také střička měla velký a docela silný rozprach, ale to jsou všechno detaily nevychytaného balení.. Nejvíc mě štvalo, jak to zanechávalo pleť nepříjemně ulepenou. Spotřebovala jsem ho jen silou vůle. Znovu určitě nepotřebuji. Hodnocení: 2,5/5.



Fixační pudr All In One - Trend It Up - a na závěr tu máme jeden dobrý fixační pudr z drogérky. Pokud máte rádi sypké transparentní pudry, tak tohle klidně omrkněte, protože s ním rozhodně nešlápnete vedle. Je jemně namletý, na pleť hezky chytá, make-up zafixuje a zanechává pleť jemnou a zmatněnou na dlouhou dobu. Jedinou výtku mám k jeho velmi rychlému úbytku.. Vydržel opravdu sotva tři měsíce denního použití.. Ale vzhledem k jeho nižší ceně (cca 120 Kč) ho klidně někdy zase pořídím. Hodnocení: 4/5.

Tak a jsme na konci! Tentokrát to nebyla taková hrůza, co? :)

Dejte mi dolů do komentářů vědět, zda s něčím z toho máte zkušenosti a jaké jsou vaše dojmy. Případně co vás zaujalo? 

2 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, zajímavý výběr produktů. Mýdlárnů u dvou koček mám v merku, koukala jsem že sídlí v Hradci, kam já budu muset zamířit v září na cystoskopii na kontrolu, modlím se aby to bylo dobré a určitě se budu chtít tak či tak nějak odměnit a v merku mám i Eggsit nebo Chroast pražírnu s kavárnou, tak uvidíme :) Hlavní bude aby kontrola dobře dopadla. Chilly mi nesedí, já jsem věrný tým Lactacyd a to především co se týče jejich mycího oleje. Tělové spreje budu brzy též dva dodělávat, nákupy z předchozích let :D U mě SPFka odstartoval Beauty of Joseon a jejich SPF v tyčince, to ti mohu vřele doporučit.

    OdpovědětVymazat
  2. Znám jen SPF od Eucerin, už mačkám poslední zbytečky a byl neskutečně fajn. A pak pudr od Trend It Up, já ho tedy nepoužívala na denní bázi, střídala ho i s jinými, takže jsem moc nepozorovala, jak rychle mizí, nicméně posloužil dobře:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)