středa 29. listopadu 2023

Schminka: Podzimní novinky - rtěnka, topper na rty, oční stíny

Krásný den přeji!

Vítám vás u článku, který pro tentokrát věnujeme opět značce Schminka, která si na nás připravuje jednu novinku za druhou. Kromě spousty zajímavých kousků z tělové péče představila i několik nových produktů z dekorativní kosmetiky, které jsem v posledních týdnech testovala a dnes se spolu na ně podíváme blíž. Mám tu zajímavou krémovou rtěnku, topper/balzám na rty či mono oční stíny. Tak pojďte mrknout se mnou, jak se novinky povedly :)


Začneme pro mne největším favoritem, kterým je Hedvábná rtěnka. Dlouho jsem neměla na rtech tak  příjemnou rtěnku jako je právě tato! Má neuvěřitelně jemný a skutečně až hedvábný finiš ♥  Je krásně pigmentovaná, nezalézá do vrásek a díky obsahu karnaubskému a kandelilovému vosku nevysušuje rty, naopak působí hydratačně. Výdrž pak je u mne taková ta klasika na krémovou rtěnku - cca dvě hodinky bez jídla a třeba jen s menším napitím. Každopádně odstín Barbra, který je inspirovaný Barbrou Streisand, není až takový problém kdykoliv během dne dohodit i bez zrcátka. Je to krásná světlejší korálová, stále ještě podle mě zařaditelná do kategorie tělovek, která se hodí ke spoustě (teplých) líčení. Mám ji moc ráda a sahám po ní v poslední době dost často.






Co už mne baví trochu míň, ale zejména z toho důvodu, že podobné produkty nevyhledávám, je Transparentní třpytivá rtěnka Brilliant Lipstick. Tento typ produktu se mi hodně líbí na oko. Vypadá to rozkošně a já jako straka, která miluje lesk a třpyt, to dokážu ocenit. Ovšem už to tolik nedokážu unosit, i když v podání Schminky je třpytivá rtěnka v růžovém odstínu Pink Dawn spíše balzám na rty s malým obsahem třpytek. Základ je průhledný a třpytek tam je pomálu a nejsou téměř vidět, takže si jí můžete namazat na pusu dle libosti a v klidu používat běžně a denně. Textura rtěnky mi hodně připomíná vazelínu - je tužší, na rty přilne a rozhodně udrží vlhkost, takže se rty nebudou vysušovat. Ale zároveň je to ve větším množství na rtech trochu těžší a když toho dám jó víc, tak se od středu rtů dělají bílé žmolky. Na druhou stranu oceňuji, že třpytky nejsou vůbec cítit a neškrábou. Není to typ produktu, který by mne nadchl (kromě toho, že oku to lahodí), ale jako víte co.. je to vážně spíše balzám a můžete jej nosit kdykoliv a nanášet a opravovat kdekoliv i bez zrcátka, takže využití mít bude. A když si vzpomenu, tak se dá v pohodě hodit i na matnou rtěnku a tím ji ozvláštnit a jako bonus hydratovat rty, takže vlastně asi dobrý, ne? :)






dole topper Pink Dawn, nahoře rtěnka Barbra


Ovšem oční stíny Wet&Dry já můžu, takže další stín do sbírky mi s chutí beru. Stíny Wet&Dry jsou super a je velmi překvapivé, že i já, která se snažím vždy maximálně líčení usnadnit, v tomto případě upřednostňuji a ráda využívám možnosti použití stínu za mokra, kdy dosáhnete mnohem lepší intenzity.  Ty stíny jsou poměrně dost slisované, takže za sucha tam musíte trochu důkladněji hrábnout (čímž zapráší více) a ta pigmentace není tak ohromující jako když si navlhčíte štětec. To je pak ideálka, stíny krásně zintenzivní a na oku perfektně drží skoro jak beton a je to i bez prášení při aplikaci. Jen ten jeden krok udělat - namočit štětec a už to jede! :D Odstín 06 je pak krásná zeleno-šedá s příměsí jemného sheenu, ideální odstín na podzim. Já ty stíny můžu a Schminka jich má v nabídce tolik, že si vybere skutečně každý. Nedávno jsem zahlédla i dokonalé metalické i měňavé stíny, což mne vážně hodně láká..




Aplikace: dole za mokra, nahoře za sucha.


Sečteno podtrženo: Stíny jsou klasika, která nezklame a jakmile jsem se s nimi naučila pracovat, používám je ráda a s chutí. Toto je ideální podzimní odstín, který není pro každého, ale jak mě znáte, víte, že já si pro něj využití najdu. Určitě však v jejich nabídce najdete spoustu jiných odstínů, každý dle svého, v nabídce jich je spousta! Hedvábná rtěnka mne překvapila svojí příjemnou texturou i pěkným a využitelným odstínem a určitě se mi doma neztratí. Třpytivý topper už mi moc neříká, nejsem asi úplně cílovka, i když neříkám, že mne sem tam nějaké experimentování nechytne a ještě nedostane více příležitostí se ukázat. Každopádně je dobré, že třpytky nejsou moc výrazné a lze to bez problémů používat jako balzám, který zajistí i slušnou hydrataci. Takže za mě spokojenost, Schminka prostě umí, to já už moc dobře vím. Všechny kousky najdete na jejich e-shopu Schminka.cz, který je nyní v novém kabátku a je to tam moc pěkné a přehledné. Při nákupu nad 500 Kč dostanete dárek a často mají spoustu zajímavých slev a akcí. A mimoto má Schminka také spoustu krásných dárkových balíčků a svíček! :)

A co na novinky říkáte vy? Už jste si od Schminky něco pořídili?

*Dlouhodobá spolupráce/barter

4 komentáře:

  1. Rtěnku jsem si také moc oblíbila ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je velmi příjemná! :) Teď u mne tedy vedou výrazné, hlavně červená, ale tuším, že po Vánocích se k ní zase ráda vrátím :D

      Vymazat
  2. Nejvíc se mi líbí produkty na rty, jak hedvábná rtěnka, tak ta třpytivá mají krásné, pro mě využitelné odstíny. Ten třpytivý balzámek by mě bral asi o něco víc, než rtěnka, mám pro podobné produkty slabost a taky je hojně využívám. Ne vždy mám náladu na rtěnku nebo lesk a pak miluji hrábnout do šuplíku po něčem takovém, decentním, kde při nanášení ani nemusím mít zrcátko a prostě přemáznu a jdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu :D Já miluji podobné třpytivosti na pohled, ale nevyužívám to nijak často, ovšem tohle se celkem dá, takže si myslím, že ještě spolu pobudeme :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)