neděle 12. února 2023

Tipy na seriály IV.

Ahoj všem!

Mám tu nějaké seriálové závisláky? Pokud ano, tak dnes je tu chvilka pro vás! Přináším v pořadí již čtvrté vydání s tipy na seriály, které jsem za posledního cca půl roku(?) viděla. V posledních měsících se daří sem tam něco zkouknout, takže si to dnes probereme, co říkáte? 


Emily in Paris 

Musím říct, že první série mne hodně chytla a doslova jsem ji zhltla. Je to trochu jako Sex ve městě jen ve francouzském prostředí. Lily Collins je takový roztomilý diblík a její sžívání s Paříží mne bavilo. Druhá série byla také celkem ucházející, i když už se to tak nějak zacyklilo a to vzrušení z jedničky tam nebylo.. A trojka.. No, to je upřímně asi škoda mluvit. Přišlo mi to úplně o ničem. Celou dobu se řeší to samé a končí to stejně jako dvě řady předtím.. 


Žena v domě přes ulici od dívky v okně

Je něco na způsob Ženy v okně, kterou jsem četla chvíli předtím, takže pro mne seriál nebyl úplným překvapením. Naopak bych řekla, že se od Ženy v okně hodně odráží a velká část příběhu je totožná, jen ani zdaleka není tak zajímavá a napínavá jako u Ženy v okně. Musím říct, že ač mi Kristen Bell přijde obvykle v jejích rolích sympatická, tak tady se mi prostě nehodila ani trochu.. Za mě průměr. Štěstí jen, že seriál má pár dílů a za pár hodin bylo po všem. Ten konec byl fakt terno, to bylo celkem k smíchu, nedovedu si to úplně představit :D



Anatomie skandálu

Trochu z jiného soudku, politické drama ve kterém se odhalí nevěra Sophiiniho manžela - ministra ve vládě. A teď dochází ke skandálnímu soudu, který se dotýká nejen politického dění, ale zejména Sophie a její rodiny. Dochází k odhalení pikantních detailů a tajemstvích, která mohou ublížit nejen jí a její rodině.. Musím uznat, že ač podobné seriály úplně nevyhledávám, tak Anatomii jsem zkoukla poměrně rychle a celkem mne to i bavilo. Byla to šestidílná minisérie, takže jsem se nestihla nudit. Jasně, bylo to lehce předvídatelné, ale rozhodně se na to koukat dalo.


Ďábel v Ohiu

Tématicky něco pro mne - tajemno, nadpřirozeno, kulty a sekty.. to je moje. Ale musím říct, že jsem čekala mnohem víc. Hlavní hrdinka - psychiatrička Suzanne si jen tak domů přivede jednu ze svých pacientek - Mae, kterou objeví na útěku s pentagramem na zádech. Mae moc nemluví, současný svět nezná a přesto si ji přivede domů.. Už to beru jako neskutečnou šílenost. Chápu tu touhu pomáhat lidem, kteří to potřebují, ale přivést si mezi své tři děti domů někoho, koho vůbec neznáte a nevíte, co od něho můžete čekat.. Nechápu. A pak se dlouho nic neděje. Mae se jen postupně přizpůsobuje životu v civilizaci, sem tam se stane něco divného a pak je najednou konec, kde se musí Suzanne vypořádat s celou sektou.. Moc mě to nenadchlo a znovu vidět nepotřebuji.



Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Za to tohle! To byla pecka! Že jsem zatížená na příběhy sériových vrahů, to není žádná novinka. A Dahmer.. To je fakt číslo. Hodně se o seriálu psalo, že je jen pro silné nátury a mnohdy je to hodně morbidní. Já si tedy nemyslím, čekala jsem asi ještě trochu víc, ale fakt se mi líbilo zpracování a hlavně herecký výkon Evana Peterse (pamatuji si ho například z American Horror Story), který hrál Dahmera neskutečně přesvědčivě a dokonale vystihl jeho já. Já bych mu jeho roli vraha se sadistickými sklony vážně věřila! :D Za mě perfektní, líbil se mi postupný "vývoj" postavy, žádné šoky jen v podobě vraždění, ale také odhalování jeho já a toho, proč se stal tím, kým se stal. Až by vám ho bylo chvílemi líto. Za mě jeden z nejlepších seriálů, co na Netflixu byl. 


Pád - The Fall

Další vražedné řádění, tentokrát v hlavní roli s Jamiem Dornanem a Gillian Anderson. Jamie Dornan hraje terapeuta Paula Spectra, který je však narušený a v noci se z něho stává stalker, lovec a sadistický vrah. Případ pak dostává na starosti Stella, agentka z Londýna, která přichází do Belfastu Paula chytit, což není rozhodně jednoduché, protože Paul umí skvěle skrývat své pravé já za obyčejného otce od rodiny a svědomitého zaměstnance terapeutického centra.. Ve třech řadách tak nastává boj Paula proti Stelle, kdy se jeden snaží druhému dostat na kobylku. Za mě vcelku zajímavý seriál, natočený z obou pohledů s nahlédnutím do osudů rodin obětí, rodiny zločince i životů vyšetřovatelů. I přes velkou psychologickou stránku seriálu je to vcelku napínavé a bavilo mne to od začátku do konce.



Manifest

Za to lehce zklamáním byl za mě Manifest.. Je to jeden ze seriálů, který mi byl nejvíce doporučován, také obsadil na dlouhou dobu první příčky sledovanosti na Netflixu, ale já vám nevím.. Mne to prostě nenadchlo. Dokoukala jsem všechny čtyři řady, ale celkem s velkou nechutí. První řada ještě dobré, druhá ušla a nadále už to bylo pořád to samé dokola. Vlastně doteď se to nikam moc nehnulo, takže nevím, zda budu mít v budoucnu ještě někdy náladu pokračovat, až se objeví další díly.. Za mě nuda.



Kabinet kuriozit

Ale tohle mě bavilo! Povídkový seriál, kde každý díl byl natočený jedním z ikonickým producentů, režisérů a scénáristů! Je to něco jako Věřte - nevěřte, akorát se jedná čistě o smyšlené příběhy. Každý je jiný, některé z přítomnosti a jiné historické. Jednou čarodějnice, podruhé zázračné krémy, následují mimozemšťani nebo démoni. Hele je to zase něco jiného, nikdy nevíte, co vás čeká a za mě to bylo fajn zpestření.


Drž se - Zachowaj spokoj

Polská minisérie, která vznikla podle knížky z pera Harlena Cobena. Zbohatlická čtvrť na okraji Varšavy se otřásla ve chvíli, kdy došlo ke smrti mladíka a následně zmizí další. Matka zmizelého se vydává na nebezpečnou cestu za pravdou, která se jí nemusí vůbec líbit.. Za mě fajn thrillerová jednohubka. Jednalo se o minisérii o šesti dílech, takže jsem se nezačala nudit a na konec se člověk dostal poměrně brzo. Asi to nebylo nic úplně překvapivého, ale zase zlé to taky nebylo. Takový průměrný seriál.


Harry a Meghan

Tak jo, přiznám se, že nejsem úplně fanouškem této dvojky a celkově úplně nechápu haló kolem královské rodiny, ale říkala jsem si, že ten dokument asi zvládnu :D Hele já vám nevím, já jim věřím, že spousta toho kolem nich je zkonstruovaná tak, aby královská rodina vyšla čistě.. Na druhou stranu mi zase přijde, že Harry a Meghan hodně fňukají a tak nějak prostě neumí nést své břímě. Prostě být členem královské rodiny je náročný úkol a ne každý to zvládne. Já bych to nechtěla, ani za nic. Přišlo mi docela děsivé, když mluvili o všem tom novinářském nátlaku.. Ale nadále prostě nevím, co si myslet. Je mi jich líto a zároveň je nemůžu vystát.. dává to smysl? :D Jak to máte s touto kontroverzní dvojkou vy?



Láska je slepá - Love Is Blind - 3. řada

To byla snad nejvíce kontroverzní řada, jaká se dosud objevila. Alexe a Brennonovi jsem fandila od první chvíle, tam bylo vidět hned, že k sobě prostě patří, takže jim opravdu hrozně držím palce do skutečného života! Překvapila mne Colleen s Mattem, že našli společnou řeč i přes jejich problémy v začátcích. A zbytek párů mi přišel, že spolu nemá moc co dělat a někteří si prošli fakt vcelku krušnými momenty :D Ale o tom tato reality show je. Užila jsem si tu dávku emocí jako vždycky.


Ozark

A málem jsem zapomněla na Ozark! Finanční poradce Marty se dostává do zapeklité situace.. Buď bude prát peníze pro mafii a drogový kartel nebo si na něho kartel došlápne a bude to stát nejeden život.. A tak se Martyho rodina vydává žít ke klidnému jezeru Ozark v Missouri, kde má během poměrně krátké doby zvládnout nemožné.. vyprat tolik peněz, že mu drogový boss odpustí jeho zpronevěru.. Boj o život začíná. Je to vcelku parádní gangster seroš, který jsme s manželem sledovali ve volných chvílích a bavil nás od začátku do konce. Má to čtyři série, takže poměrně obsáhlý příběh, ale vždycky se vyskytlo něco, co vás do toho zase vtáhlo. Martyho rodina je všechno, jenom ne normální, takže vždycky můžete čekat nějaký zvrat. Za mě byl trochu zklamáním jenom konec, který mi přišel zbytečně urychlený a odfláknutý, jinak super!


Tak a tady to opět složíme a už teď vám slibuji, že bude pokračování. Pár seriálů mám momentálně rozkoukaných, například chváleného Lucifera nebo Black Mirror :)

Máte některé ze zmíněných zkouknuté? Co byste mi dále doporučili? 

8 komentářů:

  1. Několik jich mám na seznamu, ale z těch viděných...Manifest miluju, ten mě hodně baví, naopak Pád byl nuda :D Emily je příjemná oddechovka, i když třetí série je rozhodně slabší. Já se teď zaměřila na starší komiksy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, já to mám opačně no, já jsem hodně přes ty krimi a vrahy a tak, takže mě to nadchne víc než scifi Manifest :D

      Vymazat
  2. Z těchto seriálů znám jen Harryho a Meghan, já rozhodně nejsem fanoušek nebo přívrženec britské monarchie a jejich členů, ale na tohle jsem se podívat chtěla. No a nevím, co si myslet. Zčásti si myslím, že je chyba v těch dvou, protože Harryho starší bratr s manželkou proplouvá naprosto bez problémů a zčásti musím uznat, že to neměli jednoduché a že si zažili své. Nicméně děkuji za tipy na co se podívat:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Klárko,
    Emily totálně žeru a žeru jim i tu novou sérii, zase v téhle kategorii moc nemají mezi novými seriály konkurenci. Dahmera jsme s přítelem zvládly přesně epizodu a půl a dál jsme se nechtěli ani jeden dívat. Manifest mě bavil první dvě série, pak už to přítel musel dokoukat sám. Love is Blind jsem viděla první sérii, tohle mnoho sérii všeho nějak není pro mě. Ozark jsem vůbec nepochopila, ale přítele bavil moc. Já se snažím dokoukat už dva roky rozkoukaný Peaky Blinders a Korunu a jinak koukáme na The Last Of Us a sjela jsem 1. část nové série You.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, to máš pravdu, seriálů a oddechovek jako je Emily poslední dobou moc není, i proto se na to člověk rád kouká :) Jinak díky, že jsi mi připomněla You, úplně jsem na novou sérku zapomněla! :D

      Vymazat
  4. Za mě moc doporučuji Bílý lotos, ten fakt nemá chybu...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)