neděle 4. prosince 2022

U Yves Rocher přituhuje!

Ahoj všem!

Poslední dobou jsem vážně našla zálibu v tuhé kosmetice. Po Lamazuně a jsem sáhla po dalších výrobcích, tentokrát od Yves Rocher, kde neustále svojí nabídku tuhých výrobků rozšiřují. Před nedávnem se objevil kromě dalších druhů šamponů také tuhý odličovač. A jako musím říci, že některé kousky stojí za zkoušku! ;)


Tuhých šamponů najdete v nabídce hned několik druhů - pro jemné, lesklé, mastné či suché vlasy. Já už mám vyzkoušené rovnou dva, takže se na ně dnes podíváme důkladněji.


Aktuálním společníkem je mi tento zelenáč - Tuhý šampon pro mastné vlasy. Má jemnou, citrusovou vůni. Po kontaktu s vodou začíná mýdlo ihned bohatě pěnit, takže aplikace není vůbec žádný problém. Stejně tak dobře jde i vypláchnout. Výsledkem jsou pak bezprostředně po umytí krásně jemné, nadýchané a lesklé vlasy, které jdou i dobře rozčesat. Ovšem bohužel musím říct, že ten efekt pěkných vlasů vydrží maximálně další den a následně se mění na mastné háro. Mastnota je eliminována vážně jen na krátkou dobu a já už každý třetí den potřebuji vlasy znovu umýt. To je za mě trochu zklamání, od šamponu pro mastné vlasy jsem čekala asi trochu víc. A ještě jednu malou nevýhodu má a tím je poměrně rychlý úbytek. Vážně nehezky rychle mizí! :( Najdete ho tady, běžná cena je 219 Kč za 60 g.







Již dříve jsem zkoušela i Tuhý šampon pro lesklé vlasy, který byl o poznání lepší. O vlasy skvěle pečoval, zásluhu na tom mají například i oleje z heřmánku, slunečnice či měsíčku. Krásně jemně, květinově až pudrově voněl. Dobře pěnil, snadno se vymýval a po uschnutí byly vlasy fakt krásné! Dokonale lesklé, ale fakt výrazně lesklejší. Ale také jemné a takové odlehčené.. Až tolik, že v tomto případě to chtělo i kondicionér či sprej pro snadnější rozčesávání, jak se vlasy cuchaly :D Ale to byla jediná jeho nevýhoda. Vydržely totiž dlouho čisté a svěží, stačilo mýt každý čtvrtý až pátý den, což je u mne hodně slušný výkon. S touto verzí jsem byla vážně výrazně spokojenější! Najdete ho zde, 60 g za 219 Kč.







A na závěr krok směrem k pleťové péči - Tuhý odličovač na obličej s měsíčkem. Na ten jsem byla hodně zvědavá a můžu říci, že jsem jedině mile překvapená.

Oficiální popis: Šetrný a zároveň účinný odličovač důkladně čistí pleť a odstraňuje make-up bez nepříjemného pocitu pnutí. Ultra jemné složení tuhého odličovače respektuje přirozené pH pokožky a zachovává její pružnost a pohodlí. Zbavuje pokožku nečistot a navrací její přirozený jas. Složení odličovače obsahuje více než 99% biologicky snadno odbouratelných složek, neobsahuje sulfáty a je obohacen o měsíček pěstovaný na polích YR v Bretani. 1 tuhý odličovač na obličej = 2 x 125 ml klasického tekutého odličovače.

V krabičce najdete tentokrát čtvercové mýdlo, o poznání větší než šampon. Má jemnou, pudrovou vůni, lehce je tam cítit i měsíček. I toto mýdlo po kontaktu s vodou snadno a rychle funguje, udělá takovou tu mýdlovou vodu i trochu pěny a obličej pak vyčistí raz dva. A pozor, v tomto případě jím lze i dobře odstranit oční make-up! Zůstala jsem velmi mile překvapená, že to šlo snadno, rychle, bezbolestně (bez štípání). Stále to tedy není můj oblíbený způsob odličování, ale pokud vám to nevadí nebo tento způsob odličování upřednostňujete, tak se vám bude mýdlo hodit. Pleť je po umytí fakt krásně čistá, jemná, hebká, ale není přesušená ani napnutá, což jsem se u mýdla trochu obávala. Avšak vůbec nic, jen dokonale čistá  pleť. A navíc na rozdíl od šamponů, toto mýdlo vůbec neubývá!! Za mě tedy naprosto skvělý kousek a fakt mě hodně baví! Najdete ho tady, 100 g za 279 Kč. 







Sečteno podtrženo: Jako šampon na mastné vlasy je tedy zklamáním, to musím uznat. Ale i tak vám můžu doporučit tuhou kosmetiku YR prozkoumat! Protože růžový šampon pro lesklé vlasy byl bomba a tuhý odličovač pak snadno a rychle odlíčí a pleť dočistí. Pokud vás tuhá kosmetika láká, neváhejte! Jen je třeba upozornit, že k tomu budete potřebovat nejspíš i nějakou mýdlenku či krabičku. Produkty se prodávají v papírových krabičkách, což není v koupelně úplně friendly.. Ale Yves Rocher nabízí praktické plechové krabičky za 90 Kč. 

Tak co vy a tuhá kosmetika? Zaujala vás? Máte něco z toho vyzkoušeno?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Yves Rocher

8 komentářů:

  1. Zrovna dodělám vlasovku Foamie a ta mi bohužel vůbec nesedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem od nich kdysi jeden měla a též nic moc :-/ Ale chci si koupit ještě kokosovou verzi :D

      Vymazat
  2. Já jsem zkoušelas tuhý šampon od jiné značky ( Ponio) a byl super, moc ráda bych vyzkoušela i tento, raději tedy sáhnu po tom pro lesklé vlasy. A když už tam budu, tak musím zkusit i odličovač. Teď tam mířím očichat vánoční limitky, tak to omrknu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, odličovač je vážně super a vypadá to, že je nekonečnej! A to si s ním ve vaně blbne i Pantáta :D

      Vymazat
  3. Čo sa týka tuhej kozmetiky, skúšala som jeden šampón od Garnier a na prekvapenie mi celkom sedel. Niekde som videla aj reklamu na tieto tuhé šampóny od YR a presne som chcela vyskúšať zelený na mastné vlasy, ale som rada, že som tak neurobila. Keď pôjdem nabudúce okolo YR vyskúšala by som ten tuhý odlíčovač, to znie dobre. Skvelý článok
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Garnier tuhé šampony mne taky lákají, tak asi budu muset vyzkoušet, když ho chválíš :)

      Vymazat
  4. Ahoj Klárko, s tuhou kosmetikou nemám zkušenost a docela mě to láká. Nevím už teď moc, co na ty vlasy dát, taky se mi hodně mastí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě hlavně super pomocník peeling na vlasy, ten mi většinou pomůže.. ale teď jsem taky v nějaké fázi, kdy ani to nestačí a absolutně nechápu proč :D :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)