středa 16. listopadu 2022

Leskování: Juicy Bomb a další.

Ahojte, zdravím vás!

Tohle je zase asi trochu s křížkem po funuse a nejlepší čas lesků na rty pominul, ale jelikož já je stále ráda nosím a s chutí je střídám s výraznými rtěnkami, nedá mi to, nepodělit se s vámi o své dojmy z nich. Mrkneme se rovnou na čtyři kousky a mezi nimi nebudou chybět snad nejslavnější lesky na rty posledních let - Juicy Bomb, ale také další kousky lesk od Essence či balzámová rtěnka Catrice. Tak jdeme na to!




Tak jo, tohle asi pro nikoho nebude žádná novinka, protože lesky Juicy Bomb oblétly (nejen) blogový svět. Není snad kosmetický nadšenec, který by o nich neslyšel a nikdy jsem neviděla, že by se po nějaké kosmetice dokázalo na pultech obchodů zaprášit tak snadno jako po těchto lescích. Není den, aby se v práci někdo nezeptal na tyto lesky. Ono není divu, stojí třicet korun, takže to nezruinuje ničí peněženku, mladší ročníky si to mohou dovolit zakoupit i z kapesného a za těch pár korun jsou to vcelku příjemné lesky..




Hned na úvod tedy říkám, nečekejte od nich zázraky. Jsou to lesky, které stojí pár kaček, takže tomu odpovídá i kvalita. Tuby jsou jednoduché a obsahují trochu tekutější, lepivější a mazlavější lesk, který se na rtech lehce rozlézá. Mají ovocnou vůni a nasládlou chuť, obzvlášť ten třešňnový hezky voní. A nedá se jim upřít, že rty hezky zvláční a hydratují. Nevydrží na rtěch věčnost, ale není problém je každou chvíli dohodit i bez zrcátka. V nabídce bylo původně dokonce pět nebo šest druhů, přičemž zakoupit je všechny bylo asi zhola nemožné. Momentálně je umění zakoupit i jeden jediný :D Každopádně v drogériích se daly/dají nejčastěji sehnat tři - 01 Proud Pitaya (bílý), 03 Sweet Peach (oranžový) a 04 Crazy Cherry (červený). Za 30 Kč se fakt asi nedivím, že je to takový boom. Vypadají roztomile, jsou příjemné a v žádné kabelce se prostě neztratí. Ale zase to není nic, z čeho bych si sedla na zadek, já už ve svém věku chci asi víc.. ale když mi bylo třináct.. čtrnáct.. asi bych je taky musela mít v zásobičce.









Pro trochu náročnější uživatele má však Essence také zajímavé lesky ve své nabídce! Omrkněte lesky/lip fillery What The Fake!. Aktuálně už seženete rovnou tři varianty - nude, s chilli extraktem a tuto bílou chladivou 01 Oh my plump!.

Lesk je průhledný s perletí, která opticky zvětšuje rty a zároveň i chladivý efekt zajistí pocitově jejich "nafouknutí". Je na rtech velmi příjemný a ten chladivý efekt si neskutečně užívám. Není zbytečně silný, aby pálil či štípal, ale ani slabý, aby nebyl cítit. Prostě přesně akorát. Lesk není tak mazlavý a ulepený jako JB a na rtech podstatně lépe drží. Jídlo sice nepřežije, ale občasné napití bez obav. Má i mentolovou vůni, žádnou chuť. Hydratace i lehká výživa jsou samozřejmostí. Obsahuje kyselinu hyaluronovou a vitamin E. Aplikace mi je také příjemnější, pomocí tyčinky je to značně preciznější. Cena je o něco vyšší, stojí cca 80 Kč, ale stojí to za to! Plánuji časem pořídit i zbylé dvě varianty.








Na konec tu mám třpytivou rtěnku Drunk'n Diamonds od Catrice, která při uvedení do nabídky strhl také spoustu pozornosti. Vypadá totiž nádherně! Jak třpytivý obal, tak krásný blyštící se reliéf. Mám ji v odstínu 020 Rated R-aw, což je krásná, přirozená, tělová barva s velmi jemnou perletí, která dodává rtům lesku a trochu opticky i objemu rtů. 

Rtěnka má slabší pigmentaci a spíš připomíná zbarvený balzám. Je na rtech velmi příjemná, lehoučká, krémová, rty vyhladí, nezalézá do vrásek. Obsahuje vitamin E či mangové máslo. Rty jsou s ní příjemně zvláčněné, hydratované v danou chvíli. Na rtech ale nevydrží závratně dlouho, cca každou hodinku je potřeba přetřít, jinak mám po delší době naopak pocit, že jsou rty nepříjemně suché.. Možná ty mikrotřpytky způsobují takové lehké drhnutí, vysušení.. Nevím, jak přesně to popsat. Ale co mne naštvalo mnohem víc, je balení. Ač vypadá roztomile, tak nic nevydrží. Aniž bych balzám nosila někde po kabelce nebo jím někde házela, víčko mi prasklo a samotná rtěnka se mi při aplikaci zlomila. Je hodně měkká a prostě při aplikaci jednoho dne u kořene křupla. Následně se začala matlat a výsledkem je opatlané celé balení a nepříjemný způsob aplikace.. No, ač je fakt pěkná, asi už znovu nebudu tento kousek potřebovat. Seženete ji celkem ve třech odstínech, cena je kolem 120 Kč.










Sečteno podtrženo: Pokud sháníte lesky na rty pro nenáročné, omrkněte Juicy Bomb. Pokud jste náročnější a máte rádi i chladivé či pálivé efekty, rozhodně nesmíte minout What The Fake!, které mi jsou mnohem sympatičtější. Zbarvený balzám od Drunk'n Diamonds pak sice krásně vypadá, ale není to typ produktu, který by mne zaujal natolik, abych ho chtěla znovu.. Všechno seženete kolem stovky, takže jde o nízkorozpočtové kousky, které vaši peněženku nezruinují a to je rozhodně plus :) Vše seženete buď v drogériích ve stojanech Essence a Catrice či například na Kupkosmetiku.cz.

Tak co vy a lesky Juicy bomb? Podlehli jste jim či stále odoláváte? A zkoušeli jste What The Fake! lesky či rtěnky Drunk'n Diamonds? 

10 komentářů:

  1. Já těm Juicy Bomb podlehla ještě v době, kdy přišly na trh a nebylo kolem nich tolik povyku, kdybych zaváhala, tak bych je těžko sháněla, protože snad ať jsem kdykoliv a v jakékoliv drogerii, tak jsou vybrakovaný:-D Kupovala jsem je s tím, že to bude taková spíš blbůstka pro puberťačky, co taky čekat za těch pár korun, ale mám je ráda.
    What The Fake! mám ve všech třech odstínech, protože já na tyhle volume produkty na rty slyším a nedokážu odolat, ten objemový efekt samozřejmě nikde, ale jsou příjemné, víc je ale budu používat díky chladivému efektu v teplejší části roku.
    No a třyptivá rtěnka Catrice..prostě já a třpytky, vypadá neskutečně krásně, já takovéhle rtěnko-balzámy můžu, ale taky se mi povedlo ji tedy ne zlomit, ale dost nalomit, takže už nevím, jak ji používat, abych ji nezlomila úplně. Tu konzistenci moc nevychytali, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty lesky WTF se fakt povedly, taky chci i zbylé dva :D a teda.. ta Catrice se teda moc nepovedla, když se to láme nejen mně :D Ale pěkná je, to jako jo a i když v obale drží spíš silou vůle, nechci se jí vzdát :D

      Vymazat
  2. Podlehla jsem , lesky jsou super , ale těžko je teď sehnat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, už je nemá skladem ani dodavatel :D Ale věřím, že je zase časem naskladní :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Já teď radši rtěnky, ale občas je fajn to prostřídat :D

      Vymazat
  4. Ahoj, ani jeden z produktů není úplně můj typ, co bych si koupila. Já z lesků mám doma a nedám dopustit na Maybelline Lifter Gloss :-)

    OdpovědětVymazat
  5. U nás v drogérce se taky mládež každý den ptá na Juicy Bombs. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, že 😂 Jakmile přijde váhavě mladá slečna a chce se na něco ptát, hned vím, která bije :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)