neděle 18. září 2022

Makeup Revolution: Dekorativka Relove

Ahoj!

Tak je asi nejvyšší čas představit si kolekci Relove od Makeup Revolution, co říkáte? V posledních měsících jsem si jejich novinky vzala důkladně do parády a pěkně všechno vyzkoušela, takže dneska se na ně mrkneme pod lupou. A vezmeme to pěkně popořadě, od podkladu až po finiš..



Musím přiznat, že báze do mé běžné líčící rutiny úplně nezapadají, ale uznávám, že díky tomuto primeru možná zase začnou. H20 Hydratační primer je gelovější textury, která z počátku sice zanechává trochu ulepený pocit, než se plně vstřebá, ale poté už zůstává jen jemná pleť připravená na další práci. Zvládá v pohodě dvě věci: za prvé pleť fakt pěkně hydratuje, v klidu se dá použít samostatně i místo krému. Zároveň pleť připraví pro make-up, který snadněji sedne a lépe drží. Vyzkoušeno i v těch nejvyšších teplotách. A pokud máte obavy, že pleť zbytečně zaplácne, tak vůbec, je lehoučký a pleť je s ním taková plnější, svěžejší a vyhlazenější, ale rozhodně ne zaplácnutá. Balení je praktické s pumpičkou, stačí dvě zmáčknutí na celý obličej. Nevýhodou je snad jen fakt, že je poměrně malý a rychle mizí.. Balení by klidně mohlo být dvakrát tak velké. Cena je cca 90 Kč za 15 ml.








Z počátku zajímavým se mi jevil také HD Super Matte Setting Powder. Transparentní sypké pudry já miluju a vesměs jiné nepoužívám. Ale také jich díky tomu mám za ty roky vyzkoušenou spoustu, takže vím, co od nich chci a nechci. A tento ač vypadal ze začátku obstojně, se tedy nehezky vybarvil. Doslova. Je jemně namletý a ač je bílý, na pleti by měl zůstat zcela průhledný, transparentní. Bohužel tomu tak ale není. Musí se s ním opravdu hodně zlehka, protože jinak zanechává na pleti viditelný, bílý nádech a co hůř, pokud nemáte make-up úplně precizně rozetřený, tak tam pudr ulpí a bíle tyto místa zvýrazní. Štve mě to, protože jinak zmatňuje pěkně, dokonce i výdrž make-upu celkem podrží.. Ale ty bílé fleky.. no to prostě není pěkný, bohužel. Balení je jednoduché, otvory sice trochu větší, takže se to na vás sype ve velkém, obzvlášť, když si z toho strhnete takovou tu samolepku, co zabraňuje vysypání, jako jsem to udělala já.. .. občas mi to nemyslí :D Každopádně až se rozloučíme, brečet nebudu. Jestli něco na ksichtě nepotřebuju, tak bílý poprašek a nedejbože fleky.. 







Co mne ale baví, je oboustranná fixační řasenka Glossy Fix. Zejména ta část na obočí už je téměř na dně, protože ji používám každý den. Průhledný gel má z každé strany jinak velký kartáček. Z jedné je krátký, určený na obočí a z druhé pak klasický, rovný, řasenkový. V pohodě se dají obě použít na řasy nebo na obočí, jak potřebujete. Já na řasy průhledné řasenky nepoužívám, takže mi obě strany poslouží nejspíš na obočí. A poslouží skvěle! Obočí krásně pročísne, zanechá ho na pohled přirozené, bez slepení či takového toho nehezkého lesklého efektu. Je upravené a zafixované velmi snadno a rychle. Za mě fajn a pravděpodobně si ji zase pořídím, až dojde.







Naprosto TOP je potom fix na oči Ultra Slick Flick. Flicky - fixy na oči má celkově Revolution dost v malíku, takže je to v podstatě sázka na jistotu. Tento velmi silně konkuruje mému oblíbenému Renaissance Flicku. Vlastnostmi je velmi podobný. Má tenký hrot, který vykreslí i precizní tenkou linku. Není nutné na něho tlačit a je akorát tvrdý - ne moc, aby dřel víčko, ale není ani měkký, aby se špička ohýbala či třepila. Černočerná linka od rána do večera, zvládne i sem tam slzičky. Zatím kreslí beze změny, takže uvidíme, jak dlouho vydrží funkční. Díky nižší ceně a lepší dostupnosti by totiž případně mohl Renaissance Flick nahradit. Za mě super!






O moc horší pak nejsou tekuté DIP Eyeliner. Jak na tekuté linky úplně nejsem, tak tyto zvládnu používat s klidem a celkem i radostí (i když fix je fix!). Musela jsem si tedy na tekuté zase trochu přivyknout, manipulace s nimi je pro mne trochu složitější než s fixou. Také hrot je o chlup tvrdší. Rozhodně tedy není vyloženě nepříjemný a rozhodně nedře, celkem úspěšně kopíruje linie víčka, ale fixa je přeci jenom jemnější a pro citlivá víčka schůdnější. Černé linky jsou syté a intenzivní. I bílá si vede poměrně dobře, i když je trochu řidší. Je třeba ji nechat po první vrstvě zaschnout a až pak případně doplnit nebo obtáhnout, protože kdybyste do ní zasahovali než zaschne, zanecháte si v ní tahy  - takovou tu vyrytou linku. Schnou však v okamžiku a obě opravdu velmi dobře drží. Zvládnou i slzavé údolí (vyzkoušeno, letos přes léto, i teď na podzim mi teče z očí pořád). Jako nemám jim moc co vytknout, dají se úplně v pohodě používat a kdybych měla tekuté linky v oblibě, rozhodně jim dám šanci! Navíc bílých linek je v drogérii vskutku poskrovnu a cena je více než veselá - 49,90 Kč.







Naopak řasenka Power Lash Volume je pro mne zklamáním, protože stejně jako předchozí 5D Lash Pow má zase šíleně obří kartáček! Prosím vás, vysvětlete mi někdo, jak takhle velkým kartáčkem může někdo ty řasy líčit?! Já si myslím, že i ty husté řasy s tím musí mít problém, aby nedošlo k vypíchnutí oka.. natož někdo s krátkýma a řídkýma jako já. Upřímně, fakt s tím neumím pracovat a mám to spíš všude na očích než na řasách. Navíc slepuje a celkově mi přijde taková těžká.. řasy se mi s ní nedaří srovnat a padají a trčí všemi směry. Nějak jsme si k sobě nenašly cestu ani tentokrát..






Novinky nechyběly ani mezi produkty na rty. Roztomilé Baby Lipstick seženete ve čtyřech odstínech, přičemž já tu mám sytě červený Vision. Je to krásná, intenzivní červená s nádechem růžové a je velmi příjemným překvapením! Pigmentace a intenzita jsou na jedničku s hvězdičkou, stačí dva tahy a je sytá až do aleluja. Má krásně sametový finiš, nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti, nevysušuje a velmi slušně drží. Fakt slušně! Sice jídlo nevydrží, ale nějaké to napití, žvanění a takové ty běžné činnosti v průběhu dne, úplně v pohodě. Dokonce když se ji snažím setřít, tak spodní vrstva prostě nechce dolů :) To rafinované balení, které je tak obyčejně neobyčejné, se mi taky moc líbí. Za sedmdesát kaček je to velmi slušná záležitost a věřím, že až zase více podlehnu rtěnkám (teď mám spíš leskové období), tak si spolu ještě hodně užijeme! 







No a pokud si nepotrpíte na výrazné rtěnky, tak omrkněte tento pečující lesk na rty Roll Baby. Zakoupíte ho ve třech příchutích/vůních - Matcha, Tonka Bean a Dragon Fruit. Je to něco mezi leskem na rty a olejem, takže obstarává jak vzhledný, lesklý efekt, tak péči o rty. Je velmi jemný a nenápadný, nelepí. Možná se jen krapet roztéká, je to přeci jenom olej, ale nic drastického, co by nebylo pod kontrolou. Hydrataci a výživu však obstará parádní. A ta jemná čajová vůně je také úžasná! Vytknout mohu snad jen balení, respektive samo o sobě je pěkné, ale štve mne kulička, protože se zasekává a chytá se na ni docela málo produktu. Je třeba rty přetřít několikrát, než mám oleje na rtech dost. Každopádně je to jen takový detail, jinak mě to moc baví a chci si časem pořídit i zbylé dva, protože jsem je očichávala a voní doslova božsky! Cena je 69,90 Kč za 5 ml.





Sečteno podtrženo: Musím říci, že jsem mile překvapena, že se v novinkách objevilo tolik skvělých kousků. Je tu tedy i pár těch slabších, ale v převážné většině se novinky povedly. Za sebe mohu rozhodně doporučit výrobky na rty, oční linky, ať už ty ve fixu nebo tekuté, průhlednou řasenku na oči i obočí či hydratační bázi. Naopak co se mi neosvědčilo je fixační pudr či řasenka. Okouknout můžete v drogérii i pár dalších věcí, například několik produktů na obočí (na to mne moc neužije). Víceméně vše je k sehnání pod sto korun, takže velmi příjemné a lidové ceny, což je prostě fajn.

Co vy a kolekce ReLove? Zaujala vás? Jaké novinky se vám líbí?

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Ta je fakt super, ani ve snu by mě nenapadlo, že zrovna z báze budu nadšená :D Jen teda pekelně rychle zmizela :( :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, pane jo, tedy velmi rozsáhlá recenze. No mě asi nezaujalo nic, baby lip mi připomínají nějaké rtěnky od Avonu, ale líbí se mi článek, hezky zpracováno. : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem si říkala, že už jsem kdysi někde podobný typ rtěnky viděla a nemohla jsem si vzpomenout kde! :D Děkuji za připomenutí i milý komentář! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)