neděle 25. září 2022

Lamazuna: Přírodní kosmetika v tuhé podobě

Krásný den vám přeji!

Ráda bych vám dnes představila další novou značku, se kterou jsem měla v posledních týdnech tu čest se seznámit a blíže ji prozkoumat. Jedná se o přírodní francouzskou bio kosmetiku Lamazuna, která vyrábí své produkty čistě jen v tuhé formě. Poslední dobou mne tento typ výrobků začal bavit a mám jich tu několik, takže mohu trochu více posoudit a porovnat, jak mi co (ne)sedí.


Z nabídky Lamazuny na Econea.cz jsem si vybrala k vyzkoušení čtyři produkty - dva pleťové - odličovač make-upu a tuhé mýdlo na čištění obličeje - a dále tuhý šampon a tuhé máslo. Od každého něco, ať vám mohu dodat co nejvíce informací a zkušeností. V nabídce však naleznete i takové "pochoutky" jako mýdlo na holení, zubní pasty nebo deodoranty..



Začneme asi kouskem, který podle mne nikoho neurazí a to Tuhým kakaovým růžovým máslem, které je univerzální a můžete ho použít hned několika způsoby: buď jako masážního pomocníka a péči o tělo, ocení ho také těhulky na své bříško a pro normální až suchou pleť je možné jej využít i na obličej. 

Oficiální popis: Tato lahodná dokonalost s vůní kosatce a silovoně je ručně umíchaná ze zcela přírodních a bio ingrediencí. Rozmazlí a hloubkově vyživí pokožku obličeje i celého těla. Kakaové máslo, obohacené o slunečnicový olej a karnaubský vosk, si můžete nanášet na celé tělo a těhulky také na bříško. Máslo pokožku hydratuje a pomáhá předcházet striím, skvělé jsou s ním proto také masáže. Pokud máte normální až suchou pleť, výborně pečuje také váš obličej, neucpává póry a pleť zanechá hedvábně jemnou. 

Máslo je v krásné krabičce a vylité v hezké dortíčkové formě. Je to neskutečně lákavé na pohled a kdyby to nebylo na tělo, tak snad i ochutnám :D Má velmi jemnou parfemaci, trochu nasládlou květinovou, trochu olejovou. Díky tuhé podobě je potřeba dát máslu trochu času než při tělesné teplotě roztaje, takže to chce minutku v ruce nahřívat a poté už mažete.. A dál už jen pokožku hýčkáte dokonalou výživou, kterou pocítíte fakt do hloubky a dlouhodobě. Já ještě ráno na sobě máslo cítím a vnímám. Pokožka je po namazání samozřejmě trochu mastnější, ale nic obtěžujícího a teď s přicházejícím podzimem je to naopak moc příjemné.. A masáže s ním? Také neskutečný zážitek! 





Velmi příjemným pomocníkem je mi také Tuhý šampon pro mastné vlasy se zeleným jílem a spirulinou. Moje vlasy se v průběhu léta doslova zbláznily, a i když jsou poměrně pevné a nevypadávají, šíleným způsobem se mastí. Ale vážně takovou rychlostí, že druhý den po umytí už bych si mohla mýt hlavu znovu.. Takže není vhodnější chvíle než zkusit něco nového, přímo pro mastné vlasy..

Oficiální popis: Roztomilý tuhý šampon provoní pramínky vlasů svěžím zeleným jílem a spirulinou. Receptura s jílovými minerály reguluje kožní maz, skvěle se tak postará především o mastné kadeře. Kombo šetrných tenzidů má na svědomí pěnu téměř jako u Niagarských vodopádů a prášek z francouzské spiruliny vlasy posílí a oživí. Kromě vzorného složení bez sulfátů a jiných pochybných látek udržuje šampon čistotu také v přírodě. Nahradí totiž nejméně dvě lahvičky klasického tekutého přípravku, a ušetří tak matičku Zemi od plastových obalů a vaši peněženku od zbytečného utrácení.

Bingo! Tento šampón je přesně to, co moje vlasy potřebovaly! Stačilo pár umytí a vlasy jsou zase v kondici a opět stačí mytí dvakrát do týdne. Mytí s ním je překvapivě pohodlné. Občas mi přijdou tuhé šampony náročnější na použití, ale tady to jde vcelku snadno a rychle. Šampon je sice kulatý a poměrně velký, ale má pórovitou texturu, takže se v ruce dobře drží a neklouže. Zároveň při kontaktu s vodou bez potíží napění a dostane se do vlasů, stejně tak snadno se vyplachuje. Vlasy jsou po umytí jemné a pěkně nadýchané a hlavně se necuchají, za což dávám palec nahoru.





Co za mne naopak neuspělo je Tuhý odličovač make-upu. Nejen, že jsem konzerva a mytí obličeje za mokra prostě není moje parketa, ale tady mi toho nesedlo víc..

Oficiální popis: Tuhý odličovač pleti i make-upu očí krásně padne do ruky a uchvátí svou jemností i čistou recepturou. Tu ostatně certifikátem uznale odkývali i nároční odborníci v EcoCertu. Směs rostlinných olejů a bambuckého másla odstraní i intenzivní líčení, o citlivou pokožku očí přitom něžně pečuje. Výsledkem je čistá, klidná a vyživená pleť bez nepříjemného mastného filmu. A žádný zbytečný odpad z jednorázových tamponků. 

Zase jsem chtěla zkusit něco nového a tohle mám za to! Z počátku to tedy vypadalo docela zajímavě. Tuhý odličovač má pěkný tvar, díky kterému se s ním na obličeji dobře pracuje, ale už u textury jsem se trochu zalekla. Je mazlavý a i po navlhčení vodou takový "táhlý" nebo tuhý, či jak to říct. Je prostě nadupaný oleji. Každopádně když jsem si zvykla na způsob práce s ním, dalo se to. Ovšem úplně nemůžu říci, že bych měla pocit vyčištěné pleti a dokonalého odlíčení. Za prvé, já odličování očí za mokra pořád úplně neholduji, takže ani tady se mi nedařilo dokonale zbavit řasenky či linek a poté jsem musela ještě oči doodlíčit. A za druhé, díky tomu mastnému složení jsem měla prostě pocit, že mi make-up i odličovač na pleti prostě pořád sedí.. Nepomohlo ani následné dočištění tuhým mýdlem, pořádně jsem nedosáhla pocitu čisté a svěží pleti. Což se záhy tak nějak i potvrdilo, protože pár dní poté, co jsem ho začala používat, nastal pleťový teror. Hodně dlouho jsem neměla pleť v tak příšerném stavu. Do pár dní jsem měla zanícené pupínky a boláky a to i na místech v obličeji, kde jsem je snad nikdy dřív neměla.. Jako abych měla pupínky pod očima.. to jsem fakt nezažila. Bohužel to nejspíš bylo tímto odličovačem, protože jakmile jsem ho zase používat přestala, pleť se dostávala (hodně pomalu) do kondice. Nejspíš to už na moji i tak mastnou pleť bylo moc a některá ze složek mi na pleti prostě vadí (trochu podezírám bambucké máslo), takže tohle ne.






Ale abych nebyla jen zlá, tak Tuhé mýdlo na čištění obličeje pro mastnou pleť s grapefruitem je naopak příjemný čistící mýdélko.

Oficiální popis: Tuhé mýdlo ve tvaru obláčku vás uchvátí. Voní svěže po čerstvě natrhaných grapefruitech a hloubkově vyčistí smíšenou i mastnou pokožku obličeje. Umíchané je z BIO kokosového oleje, marockého jílu, aktivního uhlí a oleje z černého kmínu. I po tom nejnáročnějším dni zbaví pleť nečistot, póry vypucuje do hloubky a pomůže vyrovnat produkci kožního mazu. Pleť s ním můžete čistit i po ránu, dodá tváři jiskru a svěžest. Mýdlo je zabalené pouze v recyklovatelné kartonové krabičce, kromě čistoty pokožky má totiž na srdci i čistotu naší planety. 

Tenhle roztomilý obláček mi pomáhá a úspěšně se mnou funguje už nějakou chvíli a jsem s ním nadmíru spokojená. Ale pozor, roztomilý vzhled je zavádějící! Tohle mýdlo je totiž trochu hrubší a citlivější pleť by z něho nemusela být úplně nadšená. Je to spíš čistič dohromady s peelingem, protože mýdlo lehce i škrábe. Já ho zvládám používat téměř denně, ale fakt se to s ním nesmí přehánět a občas ráda prostřídám s jiným prostředkem  nebo mýdlo promnu v rukou a čistím obličej pouze pěnou z něj, abych pleti dopřála změnu a trochu jemnosti. Po kontaktu s vodou dělá mýdlo jemnou mléčnou pěnu, která se snadno opláchne. Pleť je po umytí jemná a dobře dočištěná a pokud se netlačí, není ani přetažená a podrážděná. Dokonce mám pocit, že už pleť začíná být i méně mastná, takže spokojenost.





Sečteno podtrženo: Za mě je ve většině případů kosmetika příjemná a funkční. Rozhodně mě baví tuhé máslo se kterým si můžete dopřát masáž nebo jen příjemnou vyživující péči. Šampon mi pak skvěle pomohl na mastné vlasy. Na mastnou pleť mi zas dobře sedl obláček alias tuhé čistící mýdlo. Jen tedy odličovač make-upu nebylo to pravé ořechové, bohužel. Všechny produkty seženete na Econea.cz, cena kolem 200 Kč za kus.

Znáte značku Lamazuna? Zaujala vás? Co vy a tuhá kosmetika? Láká vás nebo vás nezaujala?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Econea.cz

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Že jo, taková roztomilost :) Bych u toho tělového másla nejradši ochutnala :D

      Vymazat
  2. Zkoušely jsme téměř stejné produkty :D To másílko je fakt skvělý! Jinak ten odličovač makeupu mi taky nesednul, bohužel :(
    https://www.everythin-kate.cz/2022/09/recenze-francouzska-prirodni-tuha.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi jsem četla, to se povedlo! :D Ale teda ten odličovač moc ne, já z něj měla pleť úplně šílenou :(

      Vymazat
  3. Značku neznám, ale tuhé kosmetické produkty mě hrozně lákají a taky mi přijdou jako ideální dárek, jsou malé, praktické, roztomilé..:-) Nejvíc mě zaujalo mýdlo pro mastnou pleť a tuhý šampon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, blíží se Vánoce a tohle bude vypadat pod stromečkem pěkně! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)