neděle 14. srpna 2022

Nomal: Doplňky stravy pro hezkou pleť, nehty a vlasy

Zdravím vás u nového článku, který se bude pro jednou týkat zase trochu i našeho zdraví. Podíváme se spolu na doplňky stravy. Je to asi čtyři měsíce, co jsem narazila na značku Nomal. Značka je celkem nováčkem na našem trhu, ale líbí se mi její filosofie a typy vitaminů, které nabízí, se určitě hodí každé z nás, která o sebe, svoje vlasy, pleť, nehty a celkový balanc, ráda pečuje..  




V nabídce seženete (prozatím) dva typy doplňků - jedny pro Pleť a druhé pro Vlasy & Nehty. Doplňky jsou vyrobeny z kvalitních surovin, jsou veganské a vhodné i pro celiaky.  A zejména jsou vyrobeny v České republice! Podléhají přísné certifikaci ISO, GMP a FSSC.





Doplněk pro Pleť je kombinací složek, které napomáhají ke krásné a zdravé pleti. Například rakytník, který hydratuje pokožku a zajišťuje její pružnost (Omega mastné kyseliny) a zlepšuje strukturu pokožky. Schisandra chenesis obsahuje množství antioxidantů a vyživuje pleť zevnitř a nechybí ani kyselina hyaluronová, která udržuje pleť hydratovanou a zmírňuje příznaky stárnutí. Multivitaminový komplex (C, vitaminy B a E) pak pomáhá nejen k pěkné pleti, ale správnému fungování celého organismu.







Doplňky pro Vlasy & nehty jsou kombinací vitaminů a rostlinných látek inspirovaných z tradiční čínské a ajurvédské medicíny. Například houby shii-take, která obsahuje aminokyselinu L-methionin, který pomáhá k přirozené tvorbě kolagenu a keratinu v těle, které pomáhají k lesku, pevnosti a růstu (nejenom) vlasů. Opět nechybí ani rakytník jako zdroj mastných kyselin Omega. Či Ashwagandha, která zlepšuje prokrvení pokožky hlavy, stimuluje zdravý růst vlasů, minimalizuje jejich vypadávání a zpomaluje jejich šedivění. Nechybí ani Biotin, který stimuluje produkci keratinu a opět multivitaminový komplex (C, B, E).








Oba vitamíny se berou 2x denně před jídlem, takže jsem je pravidelně zobala ráno a večer. Kapsle je potažená, takže se dá bez potíží spolknout. Doporučuji opravdu používat před jídlem, protože když jsem si ji vzala kdykoliv jindy a kapsle se rozpustila, cítila jsem ji. Jídlem ji přehlušíte nebo se s ním spíše smíchají, takže o nich poté nevíte.

První měsíc používání byl bez větších známek zlepšení, takže určitě doporučuji koupit balení alespoň na dva až tří měsíce, kdy už výsledky budou patrnější a zaznamenatelné. Samozřejmě vše nevychází jenom ze zobání vitaminů, ty spíš mohou napomoci v kombinaci se správnou péčí a životosprávou, takže říci s určitostí, že doplňky zvládly to a to, je prostě blbost, ale rozhodně mohu konstatovat, že zlepšení jsem zaznamenala. Rozhodně mám v posledních týdnech v lepší kondici nehty. Na jaře mívám obvykle celkem problémy s jejich lámáním a třepením, časté lakování a práce jim moc nepomáhají, ale teď mi začaly nejen extrémně rychle dorůstat, takže jsem je mám dlouhé jako dlouho ne, ale také se tolik nelámou a netřepí. Vlasy zase dostávají dost zabrat sluníčkem, takže jsou trochu sušší, ale začalo mi růst neskutečně moc vlasů a kolem hlavy tak mám neustále svatozář :D No a pleť.. ta je tak nějak v normě. Tam jsem žádné výrazné výkyvy a zlepšení nezaznamenala, ale výrazné problémy s pletí nyní nemám. Vitaminy jsem však zobala poctivě i z toho důvodu, že jsem doufala ve všeobecný balanc a zlepšení organismu. V posledních měsících jsem si prošla obdobím šíleného vyčerpání a únavy, i proto jsem dbala na lepší životosprávu a pravidelné zobání různých doplňků, abych dodala tělu potřebné vitaminy a minerály. V posledních několika týdnech došlo ke zlepšení, takže věřím, že i k tomu mi mohly být doplňky nápomocné. Jednoduše není to jen o krásné pleti, vlasech a nehtech, ale celkovém zdraví těla i zdravého ducha.

Vitaminy seženete na Nomal.eu, cena za 60 kapslí je 399 Kč, možné je zakoupit i set obou suplementů 2 x 60 kapslí za 699 Kč.

Co vy a doplňky stravy? Používáte? 

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Mám z ní stejný pocit a věřím, že budou časem rozšiřovat nabídku :)

      Vymazat
  2. Přiznávám, že moc nepoužívám,. beru je jako noty na buben, jednou ano a třikrát ne:-D Ale jako taky přemýšlím, že by bylo fajn o tu krásu dbát i zevnitř:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já si na to zvykla a většinou si vzpomenu, dokonce teď mi došly a žádné jsem zatím nepořídila a každý večer si vzpomenu na kapsli :D :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)