středa 20. července 2022

Tipy na seriály III.

Krásný den, vítejte u pokračování seriálového šílenství! Po více než půl roce tu mám další díl s tipy, co ze seriálů zkouknout a co naopak vynechat. Dlouho jsem se neozvala, takže se můžete těšit na pořádnou nálož seriálů a také několik reality show, na kterých ujíždím v poslední době snad ještě víc.. Kdo chce, může mrknout tady na předchozí články a teď už jdeme na to, spousta serošů čeká!


13 přikázání

Belgický krimi seriál, který mne trailerem a popisem hrozně zaujal, ale po pár dílech jsem věděla, že to nebude to pravé ořechové.. Za prvé, bylo to s titulkama, což mi dost často stěžuje situaci (hodně na seriály koukám ještě při nějaké činnosti, což při titulkách prostě nejde) a za druhé to bylo neskutečně vleklé, táhlé, dlouhé.. a bez nějaké akce a napětí. Tak zajímavé téma, ale tak šíleně nudně a nezáživně podané, že jsem to jakživ neviděla. I přes titulky jsem to dokoukala coby kulisu, protože na víc to za mě bohužel nemělo. Přišlo mi to natočené na způsob severských kriminálek, ale rozhodně to nedosahuje jejich kvalit.. Takže hned na úvod palec dolů..


Too Hot To Handle - 3. řada

No, co k tomu říct.. Too Hot tu bylo už i v předchozích Tipech, takže vás asi nepřekvapí, že jsem si nenechala ujít ani třetí sérii. A ta, vážení, za mě byla opravdu hodně HOT. Účastníci této řady se s tím moc nepářou, takže je to fakt nabitý.. Zároveň dojde i ke spoustě změn a prozření a to u lidí, u kterých jsem to čekala nejméně. Za mě dosud asi nejpovedenější série. Samozřejmě nemůžete čekat duchaplné konverzace a rozhovory intelektuálů, ale je vám to tak skvělé odpočinkové guilty pleasure, že se nejde odtrhnout :) 


Papírový dům - 5. řada

Papírový dům a jejich velké finále.. Hele jo, co k tomu říct.. Já jsem upřímně fakt ráda, že to skončilo. Podle mě to mělo skončit u druhé řady a čau. Za mě to už bylo hrozně natahované, tvůrci už se nebáli a neštítili ničeho a já jsem tam to poselství z počátků už prostě neviděla. Moc gaunerství, moc smrti, moc efektů, moc všeho. Jasně, ta akce vás udrží u obrazovek, bylo to velkolepé finále.. Ale za mě už strašně přepálené. Moc ráda jsem tím tento seriál uzavřela a vrhla se na jiné.


Případ Roubal

Počin v podání televize Nova a velmi příjemné překvapení! Za mě úplně neskutečně skvělý výkon Hynka Čermáka jako Roubala, tomu dodává úplně jiný rozměr než většina Nováckých seriálů. Já na některé koukám fakt ráda jo, i když to jsou často braky :D Ale tohle podle mě pozvedlo úroveň jejich seriálů o kus výš. Navíc Roubalův případ je sám o sobě dost hvězdný a líbilo se mi prolnutí zločineckého světa se soudním, který se zločineckým mnohdy kooperuje. Jelikož šlo o třídílnou minisérii, nebyla šance se nudit. Možná bych brala klidně i víc dílů a nahlédnutí trochu hlouběji pod pokličku jednotlivým aktérům, ale i takhle to bylo více než koukatelné. 



Hříšnice - The Sinner - 4. řada

Po nudnější trojce je tu čtyřka, kde odhaluje svá tajemství hlavní hrdinka Percy. Můj oblíbený detektiv Harry Ambrose jde opět tvrdě po pravdě a nechává se vést svojí intuicí až za hranu. Miluju to tajemno a postupné rozplétání pravdy. To propojení krimi a mysteriózního thrilleru bez toho, aby musel seriál díl co díl něčím šokovat a být nutně "přes mrtvoly" akční.. Tenhle seriál je tak skvěle natočený, že vás to bude bavit od začátku do konce i bez toho :)



Guru

Další minisérie z dílny Voyo/Novy, tentokrát velký případ deset let zpět a to Guru Jára, kterého jsem si v podání Vojty Kotka přeci nemohla nechat ujít :D Budu-li upřimná, tak mě Guru bavil o poznání méně než Roubal, ale ten příběh tu byl, i s hereckými výkony, podaný dobře a zajímavě. Rozhodně nemůžu říct, že bych se nudila. Díly jsou krátké a dohromady vám to dá necelé tři hoďky času, takže věnovat tomu jeden večer za to rozhodně stojí. Nejsem úplně fanouškem Aničky Fialové, ale musím říct, že v této roli byla poměrně přesvědčivá a líbila se mi. Téma neskutečně silné a nutné rozebírat a nenechávat za zavřenými dveřmi. Znásilnění by nemělo být tabu. Já opět Nově tleskám.



Láska je slepá - 1. a 2. řada

Dost vážných seriálů, tady zase trocha bizarnosti a lelkování u reality show. Tentokrát Love Is Blind, což je sociální experiment z USA, kde se nezadaní muži a ženy seznamují přes zeď a začnou tvořit páry/zasnoubí se ještě předtím, než se poprvé uvidí. Za mě zajímavá podívaná a musím říct, že se mi to fakt líbilo. Překvapilo mě a trochu zklamalo, jak málo párů spolu nakonec zůstalo.. Ale bylo zajímavé sledovat ty postupné kroky a tvoření pout mezi partnery na základě "vnitřní" krásy.. U první řady mne hodně překvapila závěrečná rozhodnutí některých účastníků. U druhé už tolik ne, ale ta mi přišla celkově zase taková.. dynamičtější. Ale fakt jsem si užila od začátku do konce obě :)


Sorjonnen

Jeden z nejlepších severských krimi seriálů, co jsem kdy viděla! Finská podoba děsivých krimi příběhů plných vražd, které jsou propletené se životem ve zkorumpovaném městečku na hranicích Finska s Ruskem a k tomu hlavní hrdina - Sorjonnen - podivín každým coulem. No je to nadupaný od začátku do konce, vážení! Také skvělé střihy a kamera, krásná chladná finská příroda. Snad k zamyšlení jsou jen ti extrémně chladní Finové. Občas mi přišli jak zamrzlí necitové, kolem nich je to samá vražda a oni pomalu ani nehnou brvou :D Ale možná i právě to je na tom tak dobrý. První řadu jsem slupla jako jednohubku, druhá mne bavila o maličko méně, ale třetí už byla zase nadupaná, takže to šlo doslova samo. Jako brala bych klidně další, ne že ne. Navíc se mi hodně zamlouval i způsob vyprávění/vyšetřování. Jeden případ = dva až tři díly, takže v jedné sérii jste se dostali až k pěti případům (a že většinou docela masakry!), což mi aspoň nestihlo zevšednět :) Na druhou stranu nebyly zase podány a rozebrány tak do hloubky, ale mně to stačilo bohatě a takhle mi to neskutečně sedlo. Prostě bomba a doporučuji všema deseti.



Nejhorší spolubydlící

Pro změnu něco dokumentárního z dílny Netflixu. Pokud jste fanoušky dokumentů a skutečných příběhů, tak toto můžu doporučit. Budete se chvílemi divit a děsit, kdo všechno může s vámi nebo vedle vás žít :D Hlavně první epizoda Říkejte mi babi je za mě teda vážně brutální až neuvěřitelná, že si ji pamatuju dodnes.. 


Ultimátum: Vzít se, nebo vzít roha?

Další sociální experiment od tvůrců Love Is Blind. Zatímco LIB je plná romantiky, kde k sobě hledají lásku skrze vnitřní pouto, v Ultimátu se snaží, aby se už jejich zaběhlý vztah a pouta nerozpadla. Jako řeknu vám, myšlenka tohoto projektu je mi naprosto cizí a pro mne neuchopitelná a nepochopitelná (opravdu bych neztrácela čas ve vztahu, kde nejsem 100% spokojená a rozcházíme se v základních otázkách jeho fungování, natož abych o takový vztah bojovala tímto způsobem), ovšem sledovat to bylo něco! Je to plné emocí a zároveň bizarností, kdy se páry na tři týdny odloučí a jdou do vztahu s jiným partnerem, aby za tu dobu přišli na to, zda chtějí zpátky ke svému původnímu partnerovi či nikoliv. Podle mě podobná reality show nemůže přinést nic dobrého, já si tohle fakt nedovedu reálně (u sebe) představit, ale fakt mě bavilo ty lidi sledovat a následně i jejich rozhodnutí.. 


Eden vás vítá

Mě dostal na trailer a úvodní písničku! :D Je to tedy trochu něco jiného než jsem původně čekala, ale ani tak mi myšlenka nepřišla vůbec špatná, navíc to mělo jen pár dílů a krátkou stopáž, takže jsem to zvládla nakonec za den. Tématicky se mi seriál poměrně dost líbí, jenom musím uznat, že provedení je trochu horší. Občas lehce přitažené za vlasy a spousta situací nedávala smysl. Navíc se za celou sérii nic moc nedozvíte, takže skončíte se spoustou otazníků a otevřený konec tomu nasadil korunu. To vážně nemám ráda a čekání na pokračování je vždy za trest! 


Bridgertonovi

Jak já jsem se tomuto seriálu bránila.. a jak se teď proklínám, že jsem tak dlouho otálela!!! Bridgertonovi jsou naprosto TOP! Hele víte, že já na romantiku moc nejsem, ale teď jsem měla nějaké takové období, takže do toho spadá i tento seroš a já jsem fakt N-A-D-Š-E-N-Á. Hlavně první série je za mě naprosto boží! Zamilovala jsem se do Simona a celkově ta dvojka Simon x Daphne je neskutečně okouzlující a chemie mezi nimi pro mě byla doslova hmatatelná. Druhá řada s Anthonym a Kate je sice hodnocena lépe, ale za mě už tomu něco chybělo (no jasně, všichni víme, že Simon! :D) a nedokázalo mne to tak pohltit, ale určité kouzlo to mělo stále a bavil mě tam hlavně hon na lady Whistledownovou :D Jako tohle je rozhodně seriál, co stojí za zkouknutí a já už se nemůžu dočkat pokračování!!! A aby toho nebylo málo, zvažuji i přečtení knížek.... až tak mě to okouzlilo! :)


Marianne

Francouzský hororový seriál (aby té romantiky nebylo zase moc), který je děsivý od začátku do konce. Spisovatelka hororových románů se sama do jednoho hororu dostane a to ve svém rodném městě, kde je nucena čelit minulosti.. Mělo to vše, co jsem od toho čekala - spoustu lekavých momentů, napínavých scén a také děsivé postavy (hlavně ta jedna bába je tam solidní strašák, který mě děsí doteď :D). Kolem 4-6 dílu to sice bylo chvíli o ničem, ale ke konci se to zase rozjelo a rozuzlení bylo zajímavé. Navnadilo mě to i na případné pokračování..



Makléři z Hollywoodu

Na závěr zase trochu odlehčení v podobě další reality show, tentokrát snobárnička z Hollywoodu, kde vám pár koček z realitní kanceláře ukazuje nejen drama z jejich životů a společného fungování ve firmě Oppenheim Group, ale také ty nejluxusnější nemovitosti v LA. Hele jako nečekejte od toho zase nic intelektuálního. Naopak. Jsou to ve většině případů blondýny, které sice nejsou úplně hloupé, ba naopak občas to mají pěkně spočítaný, ale prostě.. jsou to blondýny :D Jenže mě hrozně baví sledovat to jejich drama, které vytvářejí mezi sebou. Christine dělá solidní vlny a na tom si teď díky tomuto pořadu rozjela slušnou kariéru (a taky si vzala toho správného pracháče). A ty nemovitosti.. to je fakt jako něco. Baví mě na to čumět a závidět :D A je to doslova závislost. Koukla jsem na jeden díl a rázem z toho byl konec páté série a už se těším na další!


Tak jo, to zase asi pro tentokrát stačí. Uvidíme, kdy se opět sejdeme u pokračování, seznam seriálů, co chci vidět, mám opravdu dlouhý.. Ale klidně házejte tipy, co dále neminout!

Znáte - viděli jste - některé z těch dnes zmíněných? 

6 komentářů:

  1. Souhlasím se seriálem Bridgertonovi, já jedu v krimi/napětí a tohle bylo něco úplně jiného, ale dostalo mě to:-) Pak Papírový dům, k páté řadě jsem vůbec nedošla a pochybuji, že se k ní vrátím, mám nedokoukanou čtvrtou a přestalo mě to bavit, bylo to až moc natahované a stala se z toho hrozná slátanina, aspoň pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, my to měli s chlapem stejně, nakonec jsme udolali i tu pátou, ale prostě.. uff, jsem fakt ráda, že to skončilo :D Za to Bridgertonovi doufejme jen tak neskončí! :)

      Vymazat
  2. Já pořád sjíždím dokola Bridgerton a Outlander :) Děkuji za další tipy! Magda C.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Outlandera musím taky, sakriš! Můj seznam je asi nekonečný! :)

      Vymazat
  3. Bridgertonovi miluji, perfektní seriál. Zaujalo mě Eden vás vítá a Marianne :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou fakt boží, kdo by to byl řekl, že se mi bude tolik líbit historická romantika! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)