neděle 24. dubna 2022

(Ne)Oblíbenci | Březen 2022

Krásný den vám přeji!

A vítám vás u nových, respektive březnových (Ne)Oblíbenců. Mám tu zase notnou dávku tipů i odstrašujících případů, o které bych se s vámi ráda podělila. Zabrousíme jako vždy do kosmetického, knižního nebo i seriálového prostředí, však už to ode mne znáte. Tak jdeme na to!



Kosmetickou pětku tentokrát otevřeme neoblíbencem! Mám tu naštěstí jen jednoho, ale pořádně mě namíchl. Jedná se o řasenku Size Up od Sephory, kterou jsem asi před měsícem nadšeně otevřela. Prvně jsem zjistila, že má nepříjemně velký kartáček, který má sice hezké linie, ale je obří, takže krátké řasy se s ním líčí špatně. Ale hlavně byla hned po otevření neskutečně suchá. A ne, nemohla být vyschlá, protože byla zatavená ve fólii. Opravdu suchá na troud, že se dá stěží použít.. To je tedy zklamání. 

Další čtyři kousky naopak miluju. Mojí voňavou láskou je v těchto týdnech parfém La Vie Est Belle od Lancome. Je to jako včera, kdy jsem ji zkoušela poprvé a krčila nos, že je to moc sladké a vůbec to není můj styl.. Stačilo pár použití a byla z toho láska. Tohle je moje druhé (nebo třetí?) balení. To mluví za vše. Asi vás nepřekvapí další plechovka Forever Flawless, tentokrát limitka DC Comics Dangerous Love. Jako obalem mi na první pohled neučarovala, vlastně ani obsahem, ale teď nepoužívám jinou! Miluji ty jemné tóny do fialkova. Přesně moje barvy. Je tam spousta unikátních barev, ale také univerzálních odstínů, které je doplňují. Fakt tu paletku žeru! Od Makeup Revolution ještě jeden velký favorit a to make-up Foundation Drops. Ty vám také brzy představím blíž, protože za to stojí! I make-up v kapkách může být mega krycí a udělat efekt alá Photoshop :) Posledního oblíbence znáte z posledního článku. Ricinový olej jsem si koupila primárně na řasy a vlasy, ale překvapivě mi nejlíp funguje jako pleťová péče. Miluju ho a věřím, že i ty krásné řasy časem budou!




U knížek to bude to samé - jeden naprostý propadák a čtyři oblíbenci. Zase mám začít propadákem? Jak je libo. Za jednu z nejhorších knížek, co jsem kdy četla a přečetla, pasuji Rudou Galerii. Erotický román si sem tam přečtu ráda, ale tohle byl takový paskvil, že se to fakt nedalo. Děj to nemělo a nejednalo se o žádnou erotiku, ale chvílemi až nechutné porno. To bylo i na mě moc :D Dále už tu pak mám samé povedené detektivky. Nůž mne po několika posledních ne tak povedených dílech s Harrym zase hodně mile překvapil. Sice koncept příběhu opět začíná stejně, ale jako dokázal mne díky tomu ukolíbat a poté vypustit neskutečnou bombu, ze které jsem na konci byla úplně mimo! Velmi povedený je i třetí díl Propast smrti s vyšetřovatelkou Kate Marshallowou od Roberta Bryndzy. Na Kate jsem si musela dlouho zvykat, ale tady už mi přišla i sympatická a ten případ mě fakt bavil. A pak tu mám ještě dva díly krimi příběhu s Beatrice Kasparyovou - Hlasy a Stín od Ursuly Poznanski. Občas to bylo sice trochu předvídatelné, ale Hlasy se mi líbily kvůli tématice (psychiatrická léčebna) a Stín zase dějové lince a osobnímu zapletení hlavní hrdinky do případu. Maximálně jsem si užila oba dva díly.




Nějaké tipy vám přináším i v oblasti seriálů. V březnu se mi podařilo sjet pár kousků. Například kompletně obě řady reality show Love Is Blind. No stejně jako ostatní jsem si na tom pár týdnů ujížděla :D Vy víte, že reality show jsou tak trochu moje guilty pleasure. Tahle je navíc taková.. milá. Jen škoda, že se ze všech párů podařilo najít lásku naslepo jen tak málu z nich.. a nejzajímavější je, že to byly zrovna takové, kde jsem viděla největší překážky. Líbilo se mi to a pevně doufám v další sérii! Po lásce a romantice jsem se vrhla zase na další krimi seriál a to velmi chválený Sorjonnen. Severské krimi je moje a tahle finská detektivka mě fakt baví! První řadu jsem slupla jako jednohubku, to byla pecka za peckou. Druhá řada už byla trochu slabší, ale užila jsem si ji taky a třetí už mě zas bavila o poznání víc. Sorjonnena jsem si oblíbila hned. Je to snad nejpodivnější polda, jakého jsem kdy "poznala", ale bavil mě! Do třetice pak něco z českého rybníčku a to třídílná minisérie Guru. Konečně. Dost mi to trvalo. Musím říct, že Annu Fialovou moc nemusím, ale tady oceňuji její výkon. Skoro jsem ji tu zoufalost ze situace věřila. Vojta Kotek pak alá guru Jára byl dobrý suverén a celkově dějová linka se mi líbila. Hrozně rychle mi ty tři díly utekly a hodnotím vesměs kladně. Jen je k vzteku, že skutečný guru Jára si žije někde na Bali a teď se nám jen směje. Jsem ale ráda, že se téma násilí na ženách stále více rozebírá a není to již tabu, které zůstávalo za zavřenými dveřmi!



Na samý závěr tu pak máme i svíčkového oblíbence a tím je tahle praskající kráska od Woodwick - Caramel Toasted Sesame. Je to sladká, spíše taková hřejivá, podzimní vůně, ale co.. já si ji užiji i nyní a užívat si ji budu ještě dlouho, protože vůbec neubývá! Pálila jsem ji už dobře 24 hodin a výsledek vidíte na fotce. A jak intenzivně voní! Neskutečný! Praskání je navíc příjemnější než u lodičky, protože není tak výrazné, takže za mě paráda.. Tím tedy zakončíme dnešní povídání a já se ptám:

Co baví aktuálně vás?

8 komentářů:

  1. Tak z těchto oblíbenců znám jen Propast smrti, ale moc ráda se nechám inspirovat i dalšími, hlavně ta praskající svíčka.. Mě aktuálně nejvíc baví jaro, mohlo by tedy být víc teplo, ale to snad taky přijde, líbí se mi, jak všechno kvete, zpívají ptáčci, dny se prodlužují a svítí sluníčko..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to musím souhlasit, jaro je pro mě teď taky to nej! To počasí sice pořád ještě občas zlobí, ale ten delší den a slunko mě taky dobíjí po té dlouhé zimě! :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, já s řasenkami tak bojuju, že málokdy zkusím něco nového pokud nějakou nedostanu. Pravidelně kupuju Maybeline Big Shotku a ještě jsem si zamilovala Loreál Air volume, ale ta je zase o dost dražší. La Vie je pro mě přesně hrozně sladká vůně, bohužel se mi vztah k ní nijak nezměnil. WoodWick si slibuju, že si koupím třebas na podzim a tahle vypadá moc dobře.

    Měj se hezky,
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, s řasenkama je to peklo :D Stejně se většinou vrátím ke dvěma oblíbeným, i když jich zkouším hodně. Woodwick svíčky jsou super, taky si plánuji na podzim ještě nějakou pořídit. Teď mám v plánu ještě i jednu od Yankee, zase pro změnu :D

      Vymazat
  3. Milá Klárko, mě baví jaro a nová práce, díky ní se cítím lépe, což má dopad do vícero sfér mého života. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, Aničko! :) Hlavně ať se nadále daří a práce dělá radost!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)