čtvrtek 31. března 2022

Ziaja: Sprchové gely, co stojí za zkoušku!

Krásný den vám přeji!

O těchto sprchových gelech od Ziaji už jste se tu v průběhu několika měsíců už něco málo dočetli a dnes bych vás s nimi ráda seznámila podrobněji, protože rozhodně stojí za pozornost a neměly by vám uniknout!



O sprchových gelech se tu už moc často nerozepisuji, protože je to všechno na stejné brdo a není o nich moc co psát. Nic moc od nich člověk nevyžaduje a každý druhý gel funguje stejně, ale tyto je prostě fajn si tu trochu rozebrat. Rozhodně totiž stojí za koupi.

Co si budeme, už to balení vymysleli lákavě. Jednoduché, průhledné a přesto rafinovaně plné barev. Neříkejte, že když je takto vidíte, netoužíte po tom mít je na poličce všechny! :D Což tedy nebyl až takový problém, protože se jim hodně povedly i ty variace/vůně, které lákaly ještě víc. Italský fík, Červený rybíz, Moon Pitahaya, Sluneční kdoule a Čerstvá máta. Oblíbenou variantu si najde snad každý. Já si spíš nemůžu vybrat, která je lepší. Gely jsou husté, stačí k umytí malé množství, i když já se hrozně ráda halím do jejich vůně, takže se přiznám, že jimi nijak nešetřím. Jsou ale v obřích baleních, takže to tolik nebolí a užívám si jich i tak dlouho a do sytosti. Když už jsem zmínila parfemace, tak je důležité poznamenat, že voní opravdu hodně intenzivně. Ucítíte je nejen při mytí, ale i po něm, kdy jsou ještě hodnou chvíli cítit z pokožky. Už v malém množství bohatě napění a snadno se spláchnou, takže sprchu si můžete jak dlouze vychutnávat, tak ji rychle odbýt a přesto budete krásně voňaví a umytí :D A jeden bonusový tip, pokud máte chuť dát si místo sprchy vanu a nemáte zrovna po ruce pěnu do koupele, zkuste si tam místo toho nalít trochu tohoto sprcháče. Řekla bych, že kvalitou se od pěn do koupele z této kolekce moc neliší, ba co víc, možná jsou i lepší. Důležitý poznatek na závěr a tady jim možná maličko zkazím reputaci, nejsou vysoce hydratační. Tím chci říct, že vyloženě vysušená po sprše nejsem, navíc se mažu krémy, takže mne to nijak netrápí, ale žádné hydratační ani vyživující účinky nečekejte. 





Italský fík je za mě jedna z nejoblíbenějších variací. Velmi příjemná, hřejivá, těžší až lehce orientální vůně. Vůbec se jí nemusí bát ani muži :) Za mě je naprosto ideální na podzim a zimu.





Moon Pitahaya je naopak velmi "veselá", hravá a taková typicky letní variace. Sladká, ovocná, romantická, ženská. Já upřednostňuji spíše opačné vůně, ale nemůžu říct, že bych si neužívala i tuto hravost.





Podobně jako u Pitahayi je i Red Currant spíše ženštější a letnější záležitostí, i když překvapivě není až tak sladká, jak bych čekala. Obsahuje i trochu takové té trpkosti typické pro červený rybíz, takže to z ní dělá kombinaci sladké vůně s trochu těžšími prvky. Ta se mi moc líbí teď při burcování jara! :)





Vůně naprosto se hodící pro blížící se letní dny a doslova vůně nabitá slunečními paprsky je Sluneční gdoule. Je to teplá, taková zemitější až lehce orientální vůně, kombinovaná s jemnějšími ovocnými prvky. Fakt moc povedená, líbila se mi už u pěny do koupele. Vyvolává ve mně dojem letních či pozdně jarních slunečních dní, kdy se vrátíte domů vyprahlí, ale dobytí energií ze sluníčka. Proto si ji ještě trochu škudlím na další měsíce :)





A jako poslední tu mám Fresh Tea Mint, což je moje jasná favoritka! Tuto variantu si schovávám na léto, protože žádná vůně není víc osvěžující než právě nálož máty. Miluji ji, pěnu jsem si neskutečně užila a stejně tak si užiji i tento sprcháč. Škudlím ho a zatím jsem ho zkoušela jen sporadicky, protože jeho čas přijde až budu unavená a upocená a bude na místě rychlé osvěžení. To totiž tenhle sprcháč snadno a rychle zvládne :)




Sečteno podtrženo: Napsala jsem toho nakonec o sprcháčích fakt hodně. Jooo, když se mi chce, tak dokážu básnit i o tak banální záležitosti pěkně dlouho :) Myslím, že je patrné, jak tyhle sprcháče zbožňuju. Určitě budu kupovat další balení a pořád tajně doufám, že se objeví nějaké další parfemace, i když této pětici nechybí nic. Najdete je například na Ziaja pro tebe, jejich běžná cena je cca 90 Kč za 500 ml, což je i tak velmi slušná cena. Ale doporučuji vyčíhat slevy, já je kupovala všechny snad za polovinu a to už je teda hodně dobrý luxus! A nebo nově seženete mátovou a rybízovou verzi v DM drogériích za 99 Kč, tak není nač čekat!! :)

Znáte tyto sprchové gely? Zaujaly vás? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

8 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, znám je z doslechu od I Love makeup nebo Simči z Simka style. Sama bych někdy chtěla zkusit tu mátovou verzi, bohužel takhle velké balení sprcháče nemám šanci nacpat do své sprchové poličky, tak zatím od Ziajy budu zkoušet Jeju růžový. Běžně si jinak kupuji s oblibou Niveu nebo Dove, v případě ovocnějších nekrémových pak Kneipp a nebo příležitostně Baleu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeju růžový je taky super, celá růžová řada voní :) A Dove sprcháče jsou jedny z nejpříjemnějších v drogérce, chválím výběr! :D

      Vymazat
  2. Já tu Ziaju nemám skoro vyzkoušenou, přitom je tak dostupná. Budu to muset napravit :)

    Můj život ve slovech

    Můj knižní ráj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě naprav, Ziaja za to (podle mě) stojí! :)

      Vymazat
  3. Konkrétně tyhle sprchové gely neznám, ale kdysi jsem měla od Ziaji pomerančový a ten byl taky fajn. Zrovna sprcháčů mám doma velké zásoby, ale až je trochu zredukuji, ráda vyzkouším i tyhle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, já tu mám sprcháče tak na rok, ale stejně nikdy neodolám :)

      Vymazat
  4. Já nevěděla, že mají sprcháče :D jako brala bych nejlíp všechny.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)