čtvrtek 24. února 2022

Makeup Obsession: Paletky Smokin' a Sweet Like Candy

Krásný den vám přeji!

Teda na můj vkus tu hodně dlouho nebyly žádné jiné paletky než plechovky, co říkáte? Takže abychom tu sbírku rozčísli, představím vám dnes paletky Makeup Obsession, které jsem kupovala už několik měsíců zpět. Jestli jsem to dobře pochopila, tak Makeup Obsession je sesterskou značkou Makeup Revolution, o čemž napovídá i její častá propagace právě na profilech MUR. Má hodně podobný i koncept, takže je vidět, že spolu mají něco společného. Většina produktů mne nechala chladnou, ovšem paletky.. No, znáte mě! Zaujaly mě zejména tyto menší barevně zaměřené, protože těch přeci jenom v našich končinách donedávna tolik nebylo. A vybrala jsem dvě v barvách, které v mé sbírce měly nejmenší zastoupení - šedou Smokin' a fialovou Sweet Like Candy.



Ani jedna pro mne není na každodenní líčení, ale pro občasné barevné hrátky je to ideál. Šedé a černé stíny používám poměrně ráda (však si možná pamatujete z poslední recenze plechovek, jak jsem byla nadšená z Into The Night) a nevím proč, fialová mne pořád táhne, i když k ní žádný vztah nemám. Takže tolik k volbě barev.

Samotné paletky mají krásné kartonové obaly, jsou zavírané na magnet a z druhé strany víčka najdete i zrcátko. Nenechte se zaskočit velikostí, paletky jsou opravdu maličké. Sotva se dá ve stínech pohrabat blendícím štětcem. Navíc jsou hluboko posazené, takže jsem hned po prvním použití měla opatlanou celou paletku. Ne že by to byla nějaká hrůza a nedalo se s paletkou pracovat, ale je to takové míň komfortní než jsem zvyklá. 

V každé naleznete devět očních stínů v různých tónech a variacích. Matných je minimum, jen takový nejmenší možný základ, ale třpytivých až metalických stínů je tam spousta a některé jsou vážně unikátní. Ovšem co se týče kvality stínů, tak to trochu vázne. Ač na swatchích to nevypadá tak špatně s pigmentací, tak na očním víčku je potřeba přitlačit a nanášet v několika vrstvách. Dosáhnout krásné intenzity se dá, to jo, ale hrabu do nich třeba dvakrát tolik než jsem zvyklá. Kromě toho navíc některé dost opadávají a práší, což taky neusnadňuje práci. Naštěstí jakmile už se je podaří nanést, tak drží dobře. Ke konci dne jen matné lehce ztrácí na intenzitě, ale jedná se jen o minimální rozdíly, jinak jsou po celý den beze změny.




Varianta Smokin' je mi barvami trochu bližší a přijde mi i zajímavější. Právě v ní najdete hned několik unikátních chromatických kousků. Matných je v ní tedy poskrovnu. Čistě matný je pouze černý Damn a šedý Charcoal, který má jen slaboulinký shimmer, takže se dá také považovat spíš za matný. Ale tady jsou stejně zajímavější ty třpytivé. A já se do některých na první pohled zamilovala. No jooo, jenže jak hezky vypadají, tak umí potrápit. U této paletky mám dost velký problém s opadáváním. Stíny Fine, Sizzle, Midnight či Velvet jsou fakt hrubě namleté, takže rejdit v nich štětcem je dost náročné, opadává to všude. I proto jsem většinou volila prsty jako jednodušší způsob nanášení. Jsou efektově moc pěkné, lesknou se a třpytí do dálky, ale teda práce s nimi mě fakt moc nebaví.









Sweet Like Candy je barevně úplně mimo moji komfortní zónu, ale prostě jsem po nějaké fialové paletce prahla, tak jsem to musela zkusit. V základu je více matných barev, takže těch třpytivých a pro mě zajímavých tu moc není. Ale také stojí za pohled a dá se s ní vyblbnout. I tady třpytivé stíny práší - jedná se o Lollipop a Love Hearts, takže u nich volím k nanášení raději prsty. Matné jsou pak pro změnu trochu sušší. Sice nijak extrémně nepráší, ale zase je u nich pigmentace slabší, proto to chce víc vrstev. Výsledek ale většinou stojí za to i přes tu fušku, takže i s ní to nakonec jde.








Sečteno podtrženo: Tak vám nevím, jestli mám ty paletky ráda nebo ne. Občas je vytáhnu, protože ty originální odstíny mi nedají spát, ale pouto jsem si ani k jedné paletce nevytvořila. K fialové si nacházím cestu hodně pracně už jen kvůli fialové, kterou nijak nevyhledávám (no jo, hlavně že jsem ji musela mít!), natož když je to s ní náročnější.. Černou pak vytahuji častěji, protože ten chromo stín Sizzle je prostě pecka! Ale jestli bych šla do paletek znovu? Asi ne. Sice stála jedna kolem stovky, ale asi bych je oželela.. Kupovala jsem je ve výprodeji na již neexistujícím e-shopu XO Beauty, ale najdete je ve spoustě variantách například na Douglas.cz za necelých 150 Kč.

Co na ně říkáte? Jak se vám líbí? Už jste zaznamenali značku Makeup Obsession?

6 komentářů:

  1. Líčení jsou všechna moc hezká:-) Víc se mi líbí ta fialová paletka, vtipné je, že fialové odstíny na očích zas tak moc nenosím, ale mám pro ně prostě slabost:D Jen bych možná ocenila skladbu s převahou třpytivých odstínů, opět moje slabina. Ale i tak se mi paletka jako celek líbí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně moje slova :D Já fialovou taky moc nenosím, ale pořád po fialových stínech pokukuji (a to i po koupi téhle paletky :D) a chybí mi tam také víc třpytivých. Ta černá mi tou skladbou v tomto ohledu vyhovuje víc, samé třpytky! :D

      Vymazat
  2. Ty fialové odstíny jsou velmi povedené. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako vypadají dobře, ale za mě jsou i lepší stíny :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)