úterý 11. ledna 2022

Přírodní kolagen od NaturalProtein

Krásný den vám přeji!

Podzim a zima jsou pro mne měsíce, kdy si dopřávám nejen zvýšené péče s kosmetikou, ale také s vitaminy a doplňky stravy. A tento rok jsem to vzala fakt poctivě. Kromě Cčka, hořčíku a vitaminů na vlasy, jsem se rozhodla i pro kolagen. A než jsem si stihla vybrat, který zkusím, přišla mi skvělá nabídka, jestli nechci vyzkoušet kolagen od značky NaturalProtein. No vážně jsem měla radost a hned se do něho pustila!


Oficiální popis: Kolagen je unikátní kombinací hydrolyzovaného živočišného a rybího kolagenu (7200 mg/porce), BIO holandského kakaa, kyseliny hyaluronové a vitamínu C. Díky spojení dvou druhů kolagenu ve vysoké koncentraci a kyseliny hyaluronové se jedná o ten nejlepší kolagen pro krásnější pokožku, zdravější vlasy, pevné nehty a zdravé klouby. Přidaný vitamin C pak zajistí skvělou vstřebatelnost a vysokou využitelnost. Velikou výhodou je také to, že vitaminy a minerály z holandského BIO kakaa do sebe dostanete v jejich přirozené formě. Jedná se o první kolagen na trhu s čistě přírodním složením bez přidaných aromat, dochucovadel a barviv. Je lehce oslazený stévií a neobsahuje žádné přidané cukry ani lepek. 

Co je na něm naprosto skvělé? Že si nekupujete nic, co by bylo problém do sebe dostat! U kolagenu bývá často dost problematická jeho chuť. Nejednou se mi stalo, že to chutnalo podivně po řasách a nedalo se to skoro vypít. Toho se tady nemusíte bát! Vybrat si totiž můžete rovnou ze čtyř příchutí - jahoda, malina, kakao a mango. Já jsem si k vyzkoušení vzala kakao (nebojte, je to bez cukru!) a můžu říct, že to byla vcelku lahůdka :)


Musím říct, že jsem z kolagenu nadšená od první chvíle. Líbí se mi přírodní balení i dřevěná naběračka, která je součástí balení a také již zmíněná dobrá chuť. Rozpustit si jej můžete buď v mléku nebo ve vodě, dá se také přidat do jogurtu či kaše. Doporučuji pít ve vlažné vodě/mléku, protože se tak mnohem lépe rozpouští. Ve studeném mléku/vodě to bylo celkem náročné (můžete vidět i na fotce :D), bylo potřeba hodně hodně hodně míchat, případně používat shaker. Ty já sice vlastním, ale nějak mě nebaví je potom pořád umývat, takže jsem volila vlažnou vodu (kterou já piji i normálně), ve které se po zamíchání lžící rozpustil v okamžiku. Pak už jen vypít, což nebyl díky dobré chuti vůbec žádný problém. 

Dávala jsem si jej jednou denně při dvou odměrkách a balení mi vydrželo přesně měsíc. Postupně jsem ke třetímu týdnu začala zaznamenávat první výsledky. Předpokládám, že na konečném výsledku mají podíl i jiné doplňky stravy, ale kolagen určitě svoji roli sehrál. Zatímco vlasy a nehty se mi začaly lepšit už o něco dříve (ale s kolagenem to šlo snad ještě lépe a rychleji), tak největší úspěch jsem zaznamenala hlavně u kloubů. V poslední době jsem měla často problémy nejen s křečemi do nohou (proto zobu i magnézium), ale také s bolestmi kloubů, hlavně kolen. Občas si přijdu, jak kdyby mi nebylo třicet, ale šedesát, jak úpím při každém kroku :D Ale musím říct, že už pár dní jsem žádné bolesti nepocítila a to ani po dvanáctce v práci. Juhů! Hned je to lepší pocit a příjemná vzpruha pro můj pohybový aparát. Takže nejen pěkné a pevné vlasy, nehty a celkem přijatelná pleť, ale i moje klouby hlásí spokojenost.



Za mě tedy určitě můžu doporučit. Po 25. roku kolagenu v našem těle ubývá, takže pokud chcete mít stále krásnou a pružnou pleť, hezké lesklé vlasy, silné nehty a bezbolestný pohybový aparát, je prostě potřeba jej občas doplňovat. A já určitě uvítám formu, která mi nabízí nejen výsledky, ale i chutný zážitek, což určitě v tomto případě je! Kolagen seženete na NaturalProtein.cz, kakaovou verzi přímo tady, 300 g za 869 Kč.



A ještě vám dám rovnou tip na jejich chutné snídaňové kaše. Měla jsem dvě - jablko se skořicí a kokos s čokoládou a musím říct, že nic lepšího jsem v poslední době nejedla! Hlavně ta kokosová s čokoškou byla famózní! Kaše jsou bez přidaného cukru a přesto jsou moc dobré. A hlavně v nich najdete poctivé suroviny i s kousky ovoce, oříšků či semínek. Jednoduše mňam!

Znáte značku NaturalProtein? Používáte kolagen? A jaký je váš oblíbený?

*Produkty mi byly zaslané zastoupením značky NaturalProtein.cz

4 komentáře:

  1. Neznám, ale kolagen jsem dříve taky užívala. Je skvělé, že mají na výběr z různých příchutí. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, příchuť si vybere každý a fakt to tak chutná, žádná rybina či pachuť :D

      Vymazat
  2. Značku neznám a kolagen jsem nikdy neužívala, ale taky mám docela problém s bolavými kolínky, tak si říkám, že by mi mohl pomoct.. Tady bych nejvíc ocenila, že je bez cukru a různé příchutě, to je kromě účinku z mého pohledu velký benefit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, hned se to líp pije, když to dobře chutná :D Kolagen určitě zkus doplnit, já si ho jednou za čas dopřeju a nikdy to není na škodu :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)