neděle 10. října 2021

Vypáleno XXII.

Krásný den vám přeji!

Pálící sezóna je tady! Jupí! Takže se můžete těšit, že vám tu teď budu sázet jedno Vypáleno za druhým. Dneska to jsou ještě poslední zbytky vosků s letnějšími vůněmi a jedny z posledních vosků, které jsem tu měla v zásobě, takže brzy přijde čas zase něco dokoupit. Pokud máte nějaké tipy, jaké vůně a značky vyzkoušet, tak šup sem s tím!


V dnešním souhrnu najdete opět od každého něco. Pár kousků od Kouzelné víly, něco také od Yankee Candle nebo třeba i WoodWick, který jsem se teď rozhodla vzít na paškál trochu víc, takže se rohodně můžete těšit v budoucnu na další úlovky této značky.. Tak jdeme na to?



Řekněte mi, jaký jiný vosk by mohl lépe vystihnout moje podzimní večery než tento? Jdu si číst.., tak se vážně tenhle skvělý kousek jmenuje, no není to okouzlující? Pro knihomola jako já určitě. Těšit se můžete na krásnou, jemnou a nevtíravou vůni. Přesto bez potíží provoní prostory. Je to něco mezi pudrovou a lehce dřevitou až bylinkovou vůní. Velmi příjemná záležitost, kterou si určitě budu muset pořídit znovu!




Moc mě bavila taky tato vůně, která se ke sklonku léta náramně hodila - Levandulové sušenky s citrónem. Je v ní cítit v prvé řadě levandule, ovšem je příjemně skloubená s vůní citrónů a máslových sušenek. To tomu dodává šmrnc a působí nejen na nos, ale i na chuťové buňky. Intenzita není přehnaná, ale zároveň pořádně provoní. Tohle je moc fajn!




Sladký domov byla další z těch příjemných, domáckých vůní. Trochu pudrová, trochu nasládlá a maličko až parfémová. Voněla intenzivněji než předešlé, ale nebyla vlezlá. Rozhodně jsem si ji užila, ale není z těch, které bych si pamatovala a musela nutně hledat znovu.




Uhmm, za to tohle! Panečku, to je taková nálož pro čichové i chuťové buňky, že kdykoliv jsem si Čokoládový tvarožník zapálila, měla jsem chuť vyžrat ledničku! Tohle totiž voní jako čokoládový termix! Mňam! A navíc je neskutečně intenzivní, takže cítíte ten termix po celém bytě. Dokonce to dokáže nejednoho zmást, obzvlášť potomky, tak bacha na to! Danča za mnou chodil, že chce "mňam mňam, joguuu" :D Prostě nádhera. Jídelní vůně já můžu a tohle je jedna z těch nej, co jsem si kdy mohla užít. Navíc vosk voněl vážně, vážně dlouho. 




A teď ještě pár posledních letních záchvěvů. Tady Noční obloha je zářný příklad léta někde v cizině. Je to kombinace parfémové vůně se sladkostí a lehce i svěžestí. Najdete v ní tóny vanilky (sladkost), citrón (svěžest) a černou orchidej (parfém). Vážně ve mně evokuje letní noční oblohu někde v orientu.. Je poměrně silná, provoní všechno kolem a docela i dlouho vydrží. Není to špatná vůně, ale zase ji asi nepotřebuji mít znovu.




Ovšem Island Waterfall od Yankee Candle už je čistě letní záležitostí. Je to sladká, květinová vůně, která dokáže být zároveň osvěžující. Obsahuje tóny leknínu, frézie či pižma. Za studena se mi hodně líbila, bylo tam průbojnější pižmo a byla taková.. akorát. Ovšem jakmile jsem ji rozpálila, nemohla jsem ji snést. Byla najednou hodně sladká a květinové tóny se prosadily víc. Je šíleně, ale opravdu šíleně silná, leze do nosu a do hlavy.. a na mě je to prostě moc. Provoní teda fakt všechno, ale já to absolutně nezvládám. Nedokázala jsem ani tu votivku vypálit celou..



Jeden z posledních vosků YC, který jsem doma našla, je tenhle Tropical Jungle. To je opravdu džungle vůní. Najdete tu tropické ovoce (například limeta, papája), tropické květy (ibišek) nebo třeba palmové listy. Je to mix a všehochuť. Je trochu ovocná, trochu květinová a trochu taková.. dřevitá, díky těm listům, které tam jsou znát. Každopádně to není špatný a je to zážitek. Užila jsem si ji, i když obvykle podobný typ vůní nevyhledávám. Intenzita je akorát, ani moc ani málo. Vosk vydržel pěknou chvíli, nějakých šest až osm svíček.


Pro dnešek posledním kouskem je Vanilla Beam od WoodWick. Vanilku já zbožňuju a patří mezi mé nejoblíbenější vůně, takže tohle byla sázka na jistotu. Je to teprve druhý vosk od WW, ale už nějak chápu a vím, jak fungují.. Jsou nevtíravé a přesto se dokáží dostat pod kůži a provonět velké prostory. Vůně jsou trochu přímočařější, ale takové jemnější zároveň. A přímo tahle vanilková..? To je skvost! Já ji fakt miluju! Je krásně jemná, sladká, ale přesto víte, že vám voní pod nos.. Hodně mě bavila a třeba i svíčka do budoucna přichází v úvahu!

Tak a tady se dnes rozloučíme. Ale můžu vám slíbit, že se určitě brzy potkáme u pokračování, protože podzim znamená jediné... Svíčky skoro nonstop!

A jaké vůně nyní baví vás? Také pro vás podzim znamená svíčky? 

2 komentáře:

  1. Podzim a zima jsou pro mě hlavně o svíčkách, večery už jsou čím dál delší a k filmu, seriálu, nebo knížce musí být i svíčka nebo vosk:-) Zaujaly mě vosky od Kouzelné Víly, už jsem si koukala na e-shop a tam je takových lákavých parfemací:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, taky mi tu teď pořád něco hoří :) Plánuji zas nějakou objednávečku u Víly, má tam krásný kousky!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)