úterý 21. září 2021

Revuele: Hydratační pleťová péče

Krásný den vám přeji!

Už nějaký ten pátek používám dva pečující kousky značky Revuele, která se ve větším objevila na našem trhu relativně nedávno. Já ji poprvé zaznamenala na Makeup.cz, následně i na dalších e-shopech, tak jsem si říkala, že to budu muset očíhnout. Na zkoušku jsem vzala prvně Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou a následně Noční pleťový krém s vitaminem C a opět se mi to tak hezky sešlo, že používám tyhle dva kousky spolu, takže můžu vyzkoušet jejich maximální účinek..


Značka mi svým konceptem trochu připomíná The Ordinary a to je kosmetika, kterou už taky nějaký ten pátek chci vyzkoušet, tak jsem začala tady a příště už snad TO :D V nabídce má Revuele spoustu produktů pečující kosmetiky, takže si vybere opravdu každý pro svůj typ pleti a s látkami, jaké potřebuje. Já brala na úvod něco více univerzálního a lehčího na překlenutí období léta - podzim, takže to vyhrály hydratační produkty.



Kyselina hyaluronová v séru nikdy nezklame, takže tohle Hydratační sérum byla jasná volba. Zaujala mne také forma, kdy se jedná o sérum z veganské a organické řady a co se týče složení, tak to také vůbec není špatný!

Oficiální popis: Toto sérum je součástí produktové řady Vegan & Organic, která je obohacena o 100% přírodní oleje a výtažky. S ohledem na citlivou pleť tato řada neobsahuje žádné přidané vůně. Obsahuje výtažky z rýže, které stimulují, posilují bariérovou funkci pokožky a podporují syntézu kolagenu. Extrakt z quinoy, který je bohatý na esenciální mastné kyseliny, který obnovuje přirozenou bariérovou funkci pokožky a udržuje ji hebkou na dotek. Extrakt z chia semínek, který pomáhá minimalizovat výskyt vrásek, rozšířených pórů a rozjasňuje mdlou pleť.





Sérum má takové jednoduché až lékárenské, ale velmi praktické balení. V krabičce najdete zatmavenou lahvičku s pipetkou, díky které si sérum snadno a rychle nadávkujete a aplikujete. Sérum samotné má lehoučkou, trochu řidší, gelovou až kluzkou texturu a je bez parfemace. Ihned se do pleti vpije, nezanechává po sobě žádné stopy, žádné ulepení či umaštění, takže se dá určitě použít i na den pod make-up. Ihned máte pleť připravenou pro aplikaci krému, zároveň je zjemněná a trochu až vyhlazená. Avšak krém považuji za nutnost, mám totiž pocit, že sérum samotné péče tolik nedává. Sice je pleť svěží a trochu hydratace se jí dostane, ale rozhodně je k pořádnému "zavlažení" potřeba víc. Pleť na krém doslova čeká. 





No a nic lepšího na doplnění séra jsem nemohla vzít než Noční pleťový krém s vitaminem C a kyselinou hyaluronovou. Vtipný na tom je, že jsem brala oba kousky nezávazně na sobě a při nákupu mne ani nenapadlo, že je budu používat spolu :D Ale když už to tak vyšlo.

Oficiální popis: Noční krém s kyselinou hyaluronovou a s vitamínem C poskytuje pleti během noci péči, kterou potřebuje. Pomáhá vyhlazovat vrásky a jemné linky a navrací pleti svěžest, pevnost a pružnost. Mezi účinnými látkami je kyselina hyaluronová, vitamin C, troxerutin, kolagen, mrkvový olej nebo třeba extrakt ze zeleného čaje. 





Tahle tuba mi neskutečně připomíná zubní pastu, nemůžu si pomoct :D Ale nebojte, pasta to není, je to příjemný a lehounký krém. Příjemná našlehaná textura se snadno a rychle rozetře a bez potíží vstřebá. Nezanechává pleť ulepenou ani umaštěnou, je cítit sotva minutku než se plně vsákne. Jakože plně, fakt o něm nevíte. A teď si tak říkám, že si nejsem jistá, jestli je to úplně dobře. Hydrataci sice tak nějak zajistí a v podstatě s ním moje smíšená pleť sympatizuje. Není zbytečně mastná, od pupínků mám taky pokoj. Ale zase v posledních dnech, kdy se víc střídá počasí a teploty jdou dolů, už pociťuji, že sušší tváře by asi uvítaly něco víc. Na léto to byla ideálka, ale teď už začínám na pleti cítit podzim. Jinak zatímco sérum bylo bez parfemace, tak tento krém doprovází trochu silnější, nasládlá vůně. Nic obtěžujícího, ale podle mého gusta to úplně není. Hrozně mi to připomíná Lady cream od Dermacolu! 






Sečteno podtrženo: Jsem ráda, že jsem Revuele pleťovku neváhala vzít. Ráda jsem zas vyzkoušela něco nového a myslím si, že se s ní ještě v budoucnu setkám. Jako není to žádná bomba, bez které bych asi nemohla žít, ale zas vyloženě zlý to taky není. Vzhledem k ceně je to asi odpovídající. Pro mastnější a smíšenou pleť, která shání něco lehčího, to není špatný. Hlavní účel - udržet pleť hydratovanou, pružnou a svěží teď ke konci léta, to splnilo a tím to asi končí. Sérum najdete například na Pilulka.cz, cena je kolem 150 Kč za 30 ml. Krém jsem kupovala na XO Beauty, které už nefunguje, ale našla jsem ho například na Vivantis.cz za 69 Kč / 50 ml.

Už jste zaznamenali značku Revuele? Nebo jste zkoušeli něco od Ordinary, co mi můžete doporučit?

4 komentáře:

  1. Vůbec neznám a teď už se s padajícími teplotami koukám po něčem víc hydratačním a vyživujícím, ale příští rok ráda vyzkouším, ceny jsou sympatické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím omrknout další séra, mají jich dost a teď jsem dostala tip na konopnou řadu, což zní dobře! :)

      Vymazat
  2. Značku neznám, ale docela mě tyto produkty zaujali. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)