úterý 20. července 2021

Yves Rocher: Letní tělová péče Monoi de Tahiti

Krásný den vám přeji!

Léto máme v plném proudu, takže je nejvyšší čas vám blíže představit letní kolekci tělové péče Monoi de Tahiti, což je jedna z nesmrtelných záležitostí značky Yves Rocher. Já ji tu mám sice již od loňského léta, ale ničemu to nevadí, protože tahle řada je stále v nabídce a opět i toto léta doslova září.





Tato exotická řada je založena na přírodních rostlinných složkách z ostrova Tahiti. A monoi v překladu znamená "vonný olej", který se vyrábí namáčením lístků rostliny tiaré v kokosovém oleji. Tahle unikátní kombinace se pak dokonale hodí ke slunečným letním dnům, olejové složky se postarají o hydrataci pokožky a prodloužení opálení. V řadě najdete sprchový gel, sprchový olejový peeling a několik pečujících olejů.

Poznávacím znamením této řady je také unikátní vůně. Já vám doteď nevím, jestli ji miluju nebo mne naopak odpuzuje :D Ale snažím si ji užívat. V první chvíli mi totiž hrozně připomíná takový ten obyčejný, vodový repelent, který se používal, když jsem byla malá a jezdila s babičkou na chalupu :D Ale po chvíli, když se postupně rozline, už je to jemná, květinová vůně, která ve mě evokuje léto na pláži.. 




Sprchový gel na tělo a vlasy je fajn. Taková ta klasika. Intenzivně voní a to i po opláchnutí. Umyje, nevysušuje pokožku. Stačí ho poměrně málo. Jen mne při prvním použití překvapilo, jak je tekutý. Je potřeba s ním nakládat trochu opatrně. Použít se dá i na vlasy, což přiznávám, že jsem nezkoušela. Doma nemám potřebu jej tak využívat, ale připouštím, že třeba na dovolené bych to nejspíš bez obav používala a asi i ocenila, abych ušetřila místo v tašce/kufru.. Takže bonus navíc u příjemného sprcháče.







Co je ještě lepší? Kombinovat sprchový gel s Projasňujícím peelingovým olejem! Ten mě hodně baví! Na peeling v pravém slova smyslu je dost jemný, ale díky tomu ho můžete v klidu používat častěji než jednou týdně, klidně denně. Já ho ráda střídám se sprcháčem výše. Zrníček je v něm dost, ale jsou jemnější, takže pořádné vydrhnutí a exfoliaci mi nenahradí, ovšem zase ani citlivá pokožka (například po slunění) by neměla mít problém. Opět stejná vůně, i když mi přijde o chlup více taková "olejová" než květinová, což mi nadmíru vyhovuje. Peeling po kontaktu s vodou mění konzistenci z gelu na mléčnou emulzi, kterou včetně zrníček spláchnete bez potíží. A důležitá je hlavně ta hebká a lehce až vyživená pokožka! Tohle je ideálka třeba po koupání v bazénu nebo slaném moři, kdy ze sebe chcete dostat chlór/sůl a zároveň pečovat.. 






A v péči samozřejmě můžete pokračovat i po umytí a to několika způsoby. V nabídce jsou rovnou tři varianty tělových olejů (respektive nyní dvě a byla ještě třetí).

Hydratační olej na tělo a vlasy s perletí, je asi nejprofláklejším kouskem z této řady. A není divu, to je totiž oku lahodící kousek a co víc.. lahodí i pokožce. Olej je v krásné, elegantní skleněné lahvičce. No na cestování sice nic moc, ale na kosmetickou poličku je to kus! :D Nemá žádný aplikátor ani rozprašovač, dávkujete si přímo naléváním z hrdla, takže to chce trochu opatrnější aplikaci. Pro smíchání oleje a třpytek stačí lehce zatřást a pak už si jen užíváte mazání. Je to olej, takže asi není překvapením, že se dočkáte mastnější a kluzké pokožky, ale nemusíte se toho bát, protože se postupně vstřebává a přibližně po půl hodince už o něm nevíte. Ale vaše pokožka ano, protože je krásně hydratovaná a pružná. Také je samozřejmostí vůně, která je v téhle variantě poměrně intenzivní. A ty třpytky? Já se jich zprvu dost bála, protože jsem nechtěla žádné šílené, do očí bijící třpytky od hlavy až k patě.. Ovšem obavy byly naprosto liché. Třpytky sice jsou vidět, ale vážně jen velmi zblízka a pokud se na ně zaměříte. Na sluníčku se sem tam nějaká zableskne, ale není to nic divného a nepřirozeného, jak jsem se bála. Ba naopak, dělá to takový hezký finiš a na opálené pokožce to vypadá fakt slušivě. Mít to s sebou u moře a nechat to vyjímat na opáleném těle.. naprosto exkluziv!








No a pokud zrovna nepotřebujete třpytky nebo nemáte rádi pocit mastnoty po oleji, tak potom je tu pro vás Hydratační suchý olej. Ten je mi o něco bližší, protože ač ten s perletí používám, tak nejsem typ, který by je dokázal plně využít a raději mám něco na tento způsob - suchý olej a jako bonus ve spreji. Jo ten sprej mi přijde mnohem praktičtější. Sice má široký rozprach, takže chce trochu kontrolovat, kam míříte, protože po všech stěnách olej mít určitě nechcete, ale zase je to rychlejší a ve výsledku jednodušší. Pár stříknutími ho dostanete po celém těle a pak jen snadno rozetřete. Pokud se chcete z velké části vyhnout umaštěné pokožce, tak tohle je ono! Tento olej je na tom se vstřebatelností mnohem lépe. Ne že byste ho vůbec necítili, ale spíš působí na dotek suše a mastně jen na oko, než-li obráceně. Do pěti minut už ho poznáte jen na vůni a krásně vláčné pokožce. Vůně je v tomto případě trochu taková "agresivnější", ale asi už jsem si zvykla. A bonus nakonec, mám pocit, že se od té doby, co ho používám, i trochu líp opaluji. Já tomu moc nedám a přímému slunku se v podstatě vyhýbám, ale přijde mi, že i tak jsem v posledních dnech trochu víc zhnědla a nebo prostě to moje slabé opálení s těmito produkty jen lépe vyniká.. Kdoví. Ale na léto prostě není nic vhodnějšího než tahle pečující řada. 









Sečteno podtrženo: Za mě je tohle ideální letní péče. Ať už sprchové produkty nebo oleje, určitě to vaše pokožka, která je v tomto období namáhanější, ocení. Sprchový gel a peeling šetrně odstraní nečistoty, oleje poté dokonale udrží pokožku hydratovanou, aby jí chlór, sůl či přebytek sluníčka neublížily. Pokud vás láká, tak určitě omrkněte tady, kde najdete veškerou nabídku. Sprchový gel je prodejný ve dvou velikostech (200 ml / 109 Kč, 400 ml / 159 Kč), peeling 150 ml / 229 Kč, olej s perletí 100 ml / 169 Kč. Suchý olej jsem už nějaký čas v nabídce neviděla, ale naopak tam najdete olej vyživující, který já doma nemám.

Znáte tuto letní kolekci? Zkoušeli jste ji? Jaký produkt vás zaujal nejvíce?

*Částečná barterová spolupráce s Yves Rocher

2 komentáře:

  1. Já jsem si zamilovala ten olej s perletí, používám ho skoro každý den, třpytky, to je moje, jak v dekorativce, tak v pečující kosmetice a tenhle olej je dokonalost v kombinaci s opálenou pokožkou a sluníčkem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já jsem celkem běloba, tak na mě tolik nevynikne :D Ale je super a střídám ho s tím suchým :) Jet někam na dovču k moři, tak je to určitě moje must-have v kufru! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)