neděle 2. května 2021

Oblíbenci | Březen a duben 2021

Krásný den vám přeji!

Už víc než dva měsíce se tu neobjevily Oblíbenci, takže je na čase si je pro jednou zase ukázat. A že vám toho chci hodně říct! Najdete tu pár kosmetických tipů, knižních, ale tentokrát také filmových či seriálových, protože březen i duben mi přály i v tomto ohledu..



Jako vždy, prvně pár kosmetických tipů. Z pleťové péče tu musí mít své zastoupení bublinková maska na obličej s kyselinou hyaluronovou od značky DR (Daggett & Remsdell), o které jsem vám psala nedávno. Dokonce mám možnost vám ji tu i ukázat, protože jsem nemohla jinak než si ji dokoupit do zásoby, dokud je v prodeji (vyprodává se totiž v DMku za půlku). Víte, že masek mám vyzkoušeno spousty, kupa mi jich i sedí, ale tedy toto.. To je opravdu vyšší level. Snad nikdy z žádné jsem neměla tak dobrý pocit jako právě z téhle. Pleť byla po použití jako vyměněná. Velmi příjemným společníkem mi je tělové mléko CND s vůní levandule od značky EBD. Praktická pumpička, krásná levandulová vůně, perfektní vstřebatelnost a k tomu fakt skvělá hydratace. A opravdu velkým překvapením byl fakt, že hrozně dlouho to balení vydrží! Dalším oblíbencem je v posledních týdnech tělový peeling Sakura, který má v nabídce česká značka Ryor. Perfektně pokožku vydrhne, ale zároveň ji vyživí díky obsahu olejů. A ta krásná květinová vůně... ideálka na jaro! Z dekorativní kosmetiky tu mám tentokrát zástupce z laků na nehty. Prve dva perfektní laky od značky Bell Cosmetics. Nedávno jsem vám ukazovala svoji první objednávku a od té doby mám neustále nějaký lak této značky na nehtech. Tyhle dvě nude barvičky nejčastěji kombinuji, protože jim to spolu moc sluší. A kromě toho, že se dobře lakují, skvěle kryjí a rychlou schnou, také vydrží pěkných pár dní. Většinou těch 5 - 7 dní, což je paráda! No a poslední oblíbenec s laky souvisí, mám tu totiž top coat Insta-dri od Sally Hansen. A tady se upřímně ptám, jak jsem bez něho mohla tak dlouho existovat?! On je totiž vážně naprosto skvělý! Dělá efekt gelových nehtů, ihned zasychá a díky němu lak drží o několik dalších dní déle. Rozhodně je to jeden z nejlepších top coatů z drogérky.



Co se týče knížek, tak vám tu vypíchnu jen to nejlepší, protože přečtených jich mám v posledních týdnech mnohem víc, což víte z knižních souhrnů. Asi úplně nejlepší knížkou za poslední dva měsíce byl thriller Ani muk, který vás udržuje v napětí od začátku do konce a i když konec očekáváte, poslední zásah je fakt síla. Velmi čtivé jsou kriminální povídky z knížky Výjezdovka, které jsou o zásazích stejnojmenné skupiny policistů na místech činu. Nejedná se jen o mordy, ale všechny možné případy. Někdy smutné, někdy k pousmání.. Takových, jaký je život sám. Oběšení psi a Temní muži jsou trochu náročnější kriminálky, protože jsou převážně z politického prostředí a celkem zašmodrchané. Ovšem jakmile jsem se do toho dostala, nešlo se odtrhnout a četly se jedna báseň. Pokud vám nevadí trochu složitější případy a delší popisy, tak tohle by vás mohlo zaujmout. Sleduj mě je pro změnu young adult thriller, který tu musí být z jednoho prostého důvodu. Má neskutečný konec! Vážně jsem dlouho nebyla tak rozhrkaná z konce knížky. Hned jsem musela koupit pokračování, abych pochopila, co ten konec znamenal :D A šestým kouskem tu mám Ostré předměty, což je knížka, která mě bavila od začátku do konce. Je to jeden velký propletenec, ale opět to stojí za to. Ať už kriminální zápletka nebo osudy postav.




Knížka Ostré předměty (Sharps Objects) mne zaujala natolik, že jsem následně hned zhlédla stejnojmenný seriál, respektive minisérii, kterou má na svědomí HBO.  Seriál je totožný s knížkou, takže to pro mě bylo spíš takové opáčko, ale vůbec mi to nevadilo a vžila jsem se do toho. Amy Adams hrála Camille skvěle a až na trochu chybějící emoce, které jsou prostě z knížky cítit víc, to bylo povedené. Seriál tu mám ještě jeden, tentokrát z dílny Netflixu, ale překvapivě ho dávali každý pátek na ČT2 a to Vraždy ve Valhalle (The Valhalle Murders). Pokud máte rádi severské krimi, tak tohle je přesně ten typ detektivky. Sériové vraždy na Islandu otřesou celým národem a Kata a její nově převelený kolega Arnar se pouští do vyšetřování. Je to opět minisérie o osmi dílech, každý díl končí nějakou dramatickou událostí, takže bylo celkem náročný čekat týden na pokračování :D Ale dávali to po dvou dílech, takže za měsíc odvysíláno a zkouknuto. Tohle je přesně podle mého gusta, chladná islandská příroda, chladní lidé a zapeklitý případ plný chladnokrevných vražd. Jen jedna věc mi vadila. To opravdu chodí islandští policisté beze zbraně či jiných donucovacích/ochranných prostředků? Všude po jednom, ale bez jakékoliv ochrany, až se upřímně divím, že to všichni přežili :D 

A pak tu máme ještě filmy.. Těch jsem za poslední dva měsíce viděla také celkem dost, protože v televizi běžela spousta premiér a během karantény jsme koukali na telku skoro pořád :D Ale za zmínku jich asi mnoho nestojí, spousta jich byla dost průměrných nebo jsem je viděla po několikáté. Co mě zaujalo z ukázek, byla nejnovější Mumie s Tomem Cruisem. Ovšem zcela upřímně ve výsledku to až takový zázrak nebyl. Těšila jsem se i na Mamma Mia! Here We Go Again, která se mi líbila zpracováním a příběhem, ale už mi nepřišly tak blízké hity, což mi trochu kazilo dojem z tohoto muzikálu. A jak se tam objevila Cher, to mi přišlo absolutně mimo :D Celkem koukatelná se mi zdála Zloba: Královna všeho zlého. První díl mám moc ráda a ten druhý je také rozhodně zajímavý. Není tak dobrý, ale rozhodně jsem udržela pozornost u televize :) Pak nás zaujal horor Mama. Vyvíjel se slibně, téma celkem zajímavé a originální, i když ke konci se to bohužel trochu zvrhlo a bylo to moc překombinované. Trochu jsem se v tom ztratila a dokoukala spíš ze setrvačnosti.. A na závěr ještě jeden thriller s hororovými prvky a to film Neviditelný. V hlavní roli je Elisabeth Moss z Příběhu služebnice, což je zvláštní herečka sama o sobě :D K tomu celkem zajímavý námět filmu, postupující napětí a nečekaný konec.. Jednoduše můžu doporučit.
 


Zbývají nám vosky/svíčky a tady mám pro dnešek dva kousky, další si představíme ve Vypálenu. Z vosků jsem si zamilovala vůni Dýňový muffin od Víly. Pokud máte rádi intenzivní, jídelní až kořeněné vůně, tak tohle se vám bude líbit! Ale pozor, je neskutečně silná. Zvládne ve čtvrtině vosku provonět úplně celý byt! Druhým oblíbencem je pak tento mrňousek od Airwick. Je to super roztomilá maličká svíčka, ale nenechejte se zmást, umí i hezky a poměrně dlouho vonět! Není to sice žádný silák, ale jemně nasládlá vůně ostružin se po místnosti v pohodě rozline. Mrňouska stejně jako další v jiných vůních seženete na Drogérie ZDE.

Tak a pro tentokrát je to asi vše. Myslím, že tipy jsem tentokrát nešetřila, tak třeba vás něco zaujme.

A vy mi dejte určitě vědět, co v poslední době zaujalo/bavilo vás? A uvítám tipy na seriály, ideálně minisérie jako ty dvě výše zmíněné. Tam je aspoň šance, že to dokoukám i já :D

6 komentářů:

  1. Zaujalo mě toho docela dost, vše z kosmetiky, akutně nevíc tedy top coat od Sally Hansen, knížky a vlastně i ta malá svíčka, tu jsem měla ve verzi s vanilkou, celkově kdykoliv objednávám na Drogerii Zde, tak si ráda přihodím i nějakou svíčku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta maličká vanilková mě taky láká :D Při příští objednávce přihodím taky :) Teď jsem koukala, že je vanilková dokonce jen za třicet :-O

      Vymazat
  2. Mně se Mumie naopak líbila, milé překvapení a dvojku Mamma Mia miluji pomalu stejně jak jedničku, Lily James je nádherná. Tahle maličká svíčka AirWick mi přišla skvělá, nádherně voněla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo na to jak je svíčka maličká voní fakt skvěle, to jsem nečekala :)

      Vymazat
  3. Líbí se mi knihy i laky na nehty. A ta poslední svíčka vypadá skvěle. Airwick vůně mám taky ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AirWick svíčky jsou hlavně fakt intenzivní, to je vždy příjemná palba, ani nezáleží na velikosti :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)