úterý 20. dubna 2021

Aktuální Skin Care: Saloos, Balea, Evoluderm, Beauty Visage

Krásný den vám přeji!

Zbývá mi tu několik kousků pleťové péče, které jsem dosud nestihla nikde ukázat a nikam zařadit, tak jsem se rozhodla vám je představit takto hromadně. Mám tu pro vás peeling a sérum s vitaminem C, ale také odličovací olej nebo pleťovou vodu. Všechno, co mi kromě krémů (ty používám stále převážně od CareMedica) dělá společnost v mé pečující rutině. 


Pravidelným společníkem při každodenním čištění pleti mi je ve sprše Odličovací olej od Evoluderm, který jsem poslední měsíce používala na mokré dočištění pleti místo čistícího gelu/pěny. Vzala jsem si ho do sprchy v tu nejvhodnější dobu, protože během chladnějšího počasí moje pleť zvládá oleje nejlíp. 

Oficiální popis: Obohacený ochranným mandlovým olejem, tento čistící olej jemně odstraňuje make-up (dokonce i voděodolný) a nečistoty bez podráždění. Příjemně vonící olej se snadno opláchne a nezanechává žádný mastný film. Produkt je hypoalergenní, dermatologicky i oftalmologicky testován.

Tenhle kousek se používá tak, že jej rozetřete na suchý obličej, poté použijete malé množství vody, která se v kombinaci s olejem změní na mléčnou emulzi a nakonec opláchnete úplně. A pleť by měla být čistá. Bohužel to ale nejde podle plánu. Za prvé se docela blbě oplachuje. Emulze se celkem drží, takže to chce hooodně vody, abych jej dostala pryč. A za druhé, odstranění make-upu není úplně silnou stránkou tohoto kousku. A to je u odličovače docela průser, což? Naneštěstí si s make-upem, natož s voděodolným, fakt neporadí. Zkoušela jsem to několikrát a ať jsem myla a šmrdlala sebevíc, nepomohlo to ani trochu. Řasenka byla téměř v nezměněném stavu, zbytek make-upu jen rozmazaný kolem. V očním okolí mi byl těžší olej navíc celkem nepříjemný a dělal mlhu. Používala jsem tedy olej pouze na dočištění pleti jako poslední krok (po odlíčení očí odličovačem a pleti mlékem/micelárkou). Samostatně na odlíčení nestačil ani náhodou. Zase musím pochválit, že pleť je po použití bez podráždění, krásně hebká, vláčná a jemná a trochu i vyživená, takže sušší pleť tohle ocení. Má jemnou olejovou vůni, což taky není špatný a praktické balení s pumpičkou. Ale k čemu to, když základní funkce pokulhává, že.. Kdyby vás zaujal, najdete ho tady, cena něco málo kolem 130 Kč za 150 ml.






Dvakrát týdně pak k důkladnému čištění nahradím odličovací olej tímhle pleťovým peelingem s vitaminem C od značky Beauty Visage, na kterou jsem narazila za pár kaček na Makeup.cz a neodolala obsahu výtažku z kiwi..

Oficiální popis: Peeling na obličej s omlazujícím komplexem FitoKosmetik C+ Citrus je přípravek, který čistí pleť, odstraňuje odumřelé buňky, suché šupinky, nečistoty a všechno to, co na pleť nepatří. Přípravek má antioxidační účinek, neutralizuje volné radikály a posiluje obranyschopnost pleti. Obsahuje jemné čistící částice, které pokožku nepoškozují. Přípravek reguluje a normalizuje metabolické procesy, stimuluje regeneraci pleti a mikrocirkulaci krve, intenzivně vyživuje a obnovuje pleť. Peeling aktivuje produkci kolagenu a elastinu. Přípravek dodá pleti energii a svěžest. 

Za to tenhle peeling, ten mě baví! Za prvé mě úplně okouzlilo kiwi, které já můžu a v kosmetice se moc nevidí! Jeho vůni přímo miluju a jeho jedovatě zelenou barvu taky :D A tady to je! Jemná vůně kiwi, k tomu jemná zelinkavá barva a samozřejmě jeho výtažky. Peeling má krémový základ s menším obsahem zrníček, které jsou dostatečně hrubá, aby jemně avšak důkladně odstranily veškeré nečistoty. Zároveň není natolik drsný, aby pleť trpěla a byla podrážděná, začervenalá či vysušená. Výsledkem je naopak pěkně jemná a hebká tvář, na pohled svěží a rozjasněná. Prostě spokojená. A navíc stojí pár kaček (najdete ho tady, 75 ml / 63 Kč). Za mě skvělý pomocník, který doma ráda znovu přivítám.






Pro rychlé osvěžení a hydrataci pleti pak obvykle používám pleťovou vodu, přičemž poslední týdny mi dělá společnost Bio květinová pleťová voda Levandule od Saloos.

Oficiální popis: Vzniká z čerstvých levandulových květů. Je vhodná pro všechny typy pleti včetně problematické. Čistí a tonizuje. K osvěžení na cestách, k obkladům nebo potírání. Usnadňuje rozčesávání vlasů, regeneruje vlasovou pokožku. Zklidňuje pokožku po holení a depilaci. Esenciální olej levandule může celkově zklidňovat. 

Zvykla jsem si zařadit pleťovou vodu do své rutiny a dnes už bez ní nedám ani ránu! Používám ji každý večer hned poté, co vylezu ze sprchy, abych zajistila okamžitou hydrataci do doby než dojde na aplikaci dalších přípravků. A hydrataci tahle voda bez potíží obstará. Pleť ve mžiku pěkně osvěží, hydratuje a zklidní, pokud ji mám náhodou napnutou či začervenalou po koupání. Zároveň krásně jemně voní po levanduli, což mě zklidňuje tak nějak celkově i na duši. Na pleti nelepí, neštípe ani jinak neobtěžuje. Je lehoučká, nezamokří vám celý obličej, ale rychle se do pleti vstřebá. Balení je skleněné, takže na cesty či do kabelky nepraktické, ale na poličce mne to nijak neobtěžuje a přijde mi to i hezké a takové tradiční pro značku Saloos :) Střička funguje perfektně a má široký rozptyl, takže v pár stříknutích aplikujete na celý obličej. Jen jednu nevýhodu to má, strašně rychle ubývá! Ale dobrou zprávou je, že Saloos nabízí i litrové balení, což už by mohlo chvíli vydržet! K zakoupení například na oficiálním e-shopu Saloos v různých velikostech (toto 50 ml balení za 108 Kč) nebo v této 50 ml k zakoupení v DM.






A pak samozřejmě nesmí chybět ošetření sérem (a na to krémem) a tam mi poslední měsíce dělá společnost Pleťové sérum s vitaminem C od značky Balea, které se k nám před nedávnem konečně dostalo! Sérum je jen součást ucelené řady s vitaminem C, která má oranžové obaly a najdete v ní mimo jiné pleťové masky, sáčkový peeling, denní i noční krém, pleťové kapsle, pleťový gel a nově třeba i krém na ruce.

Oficiální popis: Balea pleťové sérum s vitamínem C dodá vaší pleti zářivý vzhled a viditelné vyhlazení. Sérum je vhodné pro všechny typy pleti, poskytuje pleti antioxidační účinky a chrání před škodlivými vlivy prostředí. Pleti dopřeje intenzivní hydrataci a vyhladí jemné linie prvních vrásek. Sérum lze využít i jako základ pro aplikaci dalších produktů v péči o pleť, nebo i jako podklad pod make-up.

Tahle řada se k nám dostávala hodně pozvolna a sérum je u nás stále ještě čerstvým zbožím. Navíc bývá velmi často vyprodané, díky pozitivním ohlasům, takže urvat ho je občas na dlouho. Naštěstí se mi ho podařilo sehnat na první dobrou (ještě než jsem se vrátila do práce! :D). Seženete ho kolem stovky, takže když jsem slyšela o účinném séru za pár kaček, nebylo o čem.. 

Začneme od začátku - balením. V krabičce najdete neprůhlednou lahvičku s pipetkou. Ta sice vypadá roztomile, ale je v tomto případě úplně zbytečná a naprosto nepraktická, protože se tím sérum nabírá fakt hodně špatně. To mě na něm každý večer neskutečně irituje :D Sérum je krémovější konzistence a do kapátka leze prostě hrozně mizerně. Po nanesení se ta nechuť trochu vyrovnává tou krásnou pomerančovou vůní. Tu na něm miluju. I přes krémové vzezření se sérum velmi snadno roztírá a téměř v okamžiku vstřebává. Je lehoučké, pleť nezatěžuje, lepká jen minutku před úplným zaschnutím. Vyhlazuje a skvěle připravuje na použití dalších přípravků. Použít se dá bez potíží i pod make-up, ten na něm nežmolkuje ani na něm neutíká/nedělá mapy, takže fajn. Co se týče výsledků, tak je potřeba si na ně chvíli počkat. Já až nyní ke konci balení vidím, že se něco málo děje. A v čem mám pocit, že je moje pleť lepší? Trochu rozdíl vidím ve sjednocení a pigmentaci pleti. Tváře mívám občas začervenalé až podrážděné, a to ani nemluvím o tom, že jakmile se objeví nějaký pupínek (a že je jich teď v době respirátorů víc), trvá mi dobře týden než vybledne a zmizí. Ale mám pocit, že s tímhle sérem to je všechno trochu lepší a u pupínků jde hojení o něco rychleji a jednodušeji. Ani hydratace není špatná a celkově je pleť asi trochu rozjasněnější a taková.. svěžejší. Takže za mě ve výsledku spokojenost. Na sérum za stovku to není špatný, věřím, že při delším používání a několika baleních by byly výsledky ještě znatelnější (ale to bych nesměla mít doma zásoby pleťovky na testování :D). Ale ve výsledku do něho klidně půjdu znovu, když nebudu mít po ruce žádné jiné. Najdete ho tady nebo v drogériích DM, cena za 30 ml je 129 Kč.







Vezmu-li to hromadně, tak mi aktuální pleťová péče celkem funguje a vyhovuje. Na odličování se tedy musím soustředit, protože čistící olej není stoprocentně funkční, ale následná péče šlape jako hodinky. Pleťovou vodu miluju, ta je naprosto bezkonkurenční, peeling mě taky nadchl a sérum ve výsledku taky není k zahození. Pořád jsem k němu měla tak nějak vlažný vztah, ale když shrnu své dojmy, tak prostě není špatný! A nebýt těch pitomých respirátorů, které pleť dusí, měla bych nejspíš obličej jak ze žurnálu (vtip, samozřejmě).

Co vy a tyto produkty? Znáte? Máte s některým zkušenost? Potkali jste již sérum Balea nebo něco jiného z řady s vitaminem C v drogérce?

8 komentářů:

  1. Sérum Balea mám doma koupené, ale ještě jsem se k němu nedostala, mám rozpoužívané jiné produkty, tak chci nejdřív dodělat je, nicméně to, co o něm píšeš se mi v kontextu s tou lidovou cenou docela líbí, tak už se na ně těším:-)
    Květinové pleťové vody Saloos mám ráda, měla jsem už jiné parfemace a cždy spokojenost, je to pro mě produkt který musím mít pořád po ruce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako není to špatný! Nebudu lhát, úplně lásku k tomu séru necítím, ale je prostě dobrý :D Květinové vody Saloos jsou super, měla jsem kdysi růžovou a taky dobrá :)

      Vymazat
  2. Já mám hodně ráda ty pleťové vody od Saloos. Jen levanduli moc nemusím. Většinou sahám po růžové vodě a souhlasím, že rychle ubývají. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžovou jsem měla kdysi taky a musím souhlasit, je super! Jedna lepší než druhá :)

      Vymazat
  3. Sérum Balea bych velmi ráda vyzkoušela, navíc to stojí pár korun, tak víc balení by mi nevadilo. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cena je super, ale teda to balení je tak nevychytané, že mě osobně to odrazuje od znovuzakoupení :-/ Teď ke konci z toho dostat to sérum, je kumšt! :D

      Vymazat
  4. Ja by som taktiež rada už vyskúšala to sérum od Balea s Céčkom. Zatiaľ som céčko ešte nepoužívala a podľa mňa na začiatok to môže byť fajn produkt a za tú cenu sa to oplatí.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě ano, koncentrace není tak veliká, tak si na cčko pleť aspoň trochu zvykne :) Ale to balení je fakt k vzteku! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)