čtvrtek 17. prosince 2020

Marion: Pleťová péče za pár kaček.. Funguje?

Krásný den!

Kosmetických značek přibývá jako hub po dešti a mezi ty novější, která se u nás nedávno objevila, je polská značka Marion. Už jsem od nich zkoušela pár masek zde a při objednávce na e-shopu Makeup.cz jsem objevila celou nabídku této značky, která je obrovská, takže jsem neváhala a aspoň na zkoušku vzala odličovač očí a pleťové sérum. Navíc stojí pár kaček, tak mě zajímalo, jestli budou fungovat. Co myslíte, jak dopadly?


Na odličovače já jsem dost pes a dobře víte, že jich zase tolik nezkouším a vesměs se vracím k ověřeným stálicím, ale tenhle zlatý Golden Skin Care mne zaujal, tak jsem si říkala, že za zkoušku nic nedám. Stál asi 40 Kč, což taky k rozhodnutí přispělo, bylo by fajn objevit zázrak za pár korun. Obsahuje arganový olej, extrakt z heřmánku a panthenol, díky čemuž má eliminovat podráždění. Jedná se o dvojfázový odličovač, takže před použitím je třeba zatřepat, aby se zlatá olejová složka a vodová spojily. To se daří téměř okamžitě a chvíli spojené zůstávají, takže není potřeba se nějak hnát. Průtok je akorát, abyste si snadno tamponek navlhčili, ale zároveň si ho nepolili zbytečně moc, takže odličovač ubývá neskutečně pomalu. Ovšem hlavní je, že opravdu skvěle odstraňuje make-up. Dvojfázové odličovače používám hlavně na oči a teda musím říci, že takovou rychlost, s jakou dokáže bez tlačení odstranit veškerý oční make-up, jsem ještě neviděla. V tomto ohledu trumfnul i můj nejoblíbenější odličovač s chrpou, tak moc dobře mu to jde. Jenže je tu velké ALE. Ač nedělá před očima mlhu, ani oční okolí nijak zbytečně nemastí, tak než jsem si na něho trochu zvykla, doprovázelo odličování nepříjemné pnutí. Není to vyloženě štípání či pálení, ale takové tlačení až pnutí v očích. Při každém dalším použití to odeznívá, ale trochu to cítím i dodnes (používám ho přes dva měsíce). A to mě štve a úplně mi to kazí ten skvělý dojem z něho. Jinak bych tento turbo odličovač kupovala na litry. Takhle mi nezbývá než se zase vrátit k chrpovému..





Druhým kouskem je pak Hydratační sérum na obličej Love Holo. Přiznám se, že u séra vyhrála spíše zvědavost. Za 65 Kč jsem žádná vysoká očekávání neměla. O tom, že mě nakonec nalákal a přemluvil hlavně obal asi zdlouhavě vyprávět nemusím, že :D Na stránkách chybí jakýkoliv popis, takže vám k němu nic moc neřeknu. Jen musím říct, že co jsem letem světem prolítla složení v rámci svého amatérismu, zdají se mi první příčky celkem v pohodě. Obsahuje výtažky z agáve či mořskou vodu. Dál to nechám na odbornících. A vrhneme se na to, co rozhodlo - vzhled. Když o tom tak přemýšlím, tak zrovna u pleťového séra to nehraje žádnou významnou roli, ale co si budeme nalhávat, obal prostě prodává. Tady se to neskutečně povedlo, je to roztomilá až infantilní záležitost. V krabičce najdete skleněnou lahvičku s pipetkou, jejíž obsah se na světle leskne a třpytí. V praxi je pak vlastně třpytivé sérum úplně na nic. Možná vlastně spíš na škodu. Po aplikaci totiž na pleti zůstávají třpytky (i na rukou :D). Naštěstí droboučké a někam se záhadně vytrácejí, takže to nijak neobtěžuje, ale je to přinejmenším zvláštní. Samotné sérum má gelovou až trochu slizkou texturu, která se dobře roztírá a ihned do pleti vstřebává. Nezanechává ulepenou ani umaštěnou pleť. Vlastně o něm do minutky vůbec nevíte. A tím myslím doopravdy nevíte, protože mám pocit, že tohle sérum nic nedělá. Po chvíli je to, jak kdybych ho nepoužila. Když jej vynechám, tak se vůbec nic nestane. V podstatě ho dávám spíše ze setrvačnosti a pro lepší pocit, ale výsledky se žádné nedostavily. Ať už co se týče kvality pleti a její hydratace nebo připravenosti pleti před aplikací dalších produktů. Tohle je tedy dobré akorát na podívanou, jinak vám to vůbec nic nedá, bohužel..





Sečteno podtrženo: Výběr produktů tedy nebyl kdovíjak šťastný. Odličovač nemůžu úplně zkritizovat, protože fakt skvěle funguje, ale bohužel jej znovu pořizovat nebudu. Prostě ten nepříjemný pocit v očním okolí nedokážu překonat. Kdyby vás zaujal a přeci jenom byste jej chtěli zkusit, najdete ho tady, cena je 40 Kč za 150 ml. Pleťové sérum je o ničem. Za mě dosud asi nejzbytečnější sérum, co jsem kdy zkoušela. Krásně vypadá, ale jediné, co to vaši pleti dá, jsou akorát tak třpytky po celém obličeji. Sice stojí pár kaček, ale přeci jen člověk čeká aspoň něco. Takže za mě určitě ne. Najdete ho zde, cena za 20 ml je 64 Kč.

Znáte značku Marion? Zkoušeli jste něco? 

8 komentářů:

  1. Ahoj,
    značku Marion jsem objevila na stejném eshopu jako ty. Zatím jsem zkoušela jen pleťové masky a vypadá to, že u toho zůstanu, tvoje recenze mě k nákupu moc nepřesvědčila. Je to škoda, obaly vypadaly fakt pěkně. Měj se hezky!
    Hanka z ciculka.cz
    PS: u mě na blogu až do neděle probíhá soutěž o kosmetický balíček, tak tě zvu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleťové masky nejsou špatný, také jsem nějaké měla a ještě jich tu kupu mám.. Ale tohle se nepovedlo :( Jako ten odličovač mě mrzí, ale sérum na nic no :D

      Vymazat
  2. To sérum jsem si objednávala, ještě jsem se k němu nedostala, ale nějak už se na něj přestávám těšit..Ještě jsem od téhle značky brala vyhlazující pleťové sérum, nějaké oleje na vlasy a pleťové masky, tak uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vyzkoušej a uvidíš a hlavně dej potom vědět :D Zajímá mě, jestli ti to něco dělá a i ty další věci ;) třeba není špatný vše :D

      Vymazat
  3. Značku vůbec neznám a po Tvé recenzi mě ani nijak neláká :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že to stojí pár kaček, aspoň to tolik nemrzí :D

      Vymazat
  4. Značku nepoznám, ale myslím, že vůbec o nic nepřicházím. :-))
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle pripade asi ne, ale treba masky maji za par korun a nejsou spatny! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)