neděle 8. listopadu 2020

(Ne)Oblíbenci | Říjen 2020

Krásný den vám přeji!

Co takhle
(Ne)Oblíbenci za říjen, dáme? Opět tu mám několik věcí, které mne v říjnu zaujaly, ať už z kosmetického či nekosmetického světa, které bych vám ráda představila..




Z kosmetických tipů tu mám například Zpevňující tělové mléko od značky Lactovit, které patří po dlouhé době k těm, kde opravdu vidím a cítím účinky. Naprosto bombasticky vyživuje, zjemňuje i provoní pokožku. Je vážně skvělé! Psala jsem vám o něm článek zde. Velmi příjemným překvapením je pro mne deodorant od Ryoru. Já na deodoranty moc nejsem, dávám přednost antiperspirantům, ale tenhle je vážně skvělý! Vůně je hodně intenzivní, ale díky tomu přebije veškerý zápach (a možná trochu i parfém :D), v podpaží nemám nepříjemně mokro a i přes to, že je krémový. Také je s ním snadná a rychlá práce. Těším se, až vám o něm povím více. Tak trochu déja-vu zažívám s olejíčkem na vlasy Biosilk. Je tu někdo, kdo by si tenhle malý zázrak ještě pamatoval? V mých blogo-začátcích tenhle kousek letěl a stál pořádné jmění. Teď jsem ho sehnala za pár kaček ve výprodeji na Elninu. Možná vám přijde 15 ml sakra málo, ale věřte, že tohoto olejíčku patří do vlasů vážně jen pár kapek, aby vaše vlasy byly lesklé a jemné a konečky ve formě. Z dekorativky vám představím milovanou a zároveň nenáviděnou řasenku Lash Paradise od L'oréal Paris. Proč je nenáviděná? Protože první týdny dělala pořádnou neplechu a pěkně slepovala. A proč milovaná? Protože po pár týdnech to otočila a začala naopak skvěle oddělovat, že výsledkem byly krásné a na pohled zahuštěné řasy. Škoda, že to tak dlouho trvalo! Celou moji cestu s ní si připomeňte zde. Nakonec tu mám dvě paletky. To vás asi nepřekvapí. Překvapením asi nebude ani fakt, že jsou to plechovky Forever Flawless od Makeup Revolution. A rovnou dvě. První půlku října mi dělala společnost podzimní smršť Fire, kde najdete tóny oranžové a hnědé. Poslední dva týdny to pak byla paletka jemných, studených, růžových tónů Allure. Bože, ta je tak úžasná. Přesně moje barvy.


Filmový tip zase jen jeden a málem tu ani nebyl. Na poslední chvíli, pár dní před natáčením videa, jsme s manželem zahlídli na Prima Max zajímavý film Tísňová linka. V hlavní roli je Halle Berry a Abigail Breslin, už v trochu vyšším věku, ne ta roztomilá princezna, jakou známe :D Film byl ale zajímavej, chvílemi i napínavej a pokud máte rádi dramata/thrillery, tak mrkněte. Seriály dva. Opět už tolikrát zmiňovaný Orange is the new black. Dokoukala jsem pátou sérii, která mne upřímně moc nebavila. Už mi to přijde celkem o ničem a koukám spíše ze setrvačnosti. Tak snad se mi povede to brzy dokoukat, abych tím neotravovala vás ani sebe.. Druhý seriál je větší pecka. Nově s manželem koukáme na Papírový dům (La Casa de Papel). Během pár dní jsme dokoukali dvě série, koukáme kdykoliv je to možné. Seriál je o partě zlodějů, kteří se rozhodnou obsadit Královskou španělskou tiskárnu cenin a vytisknout si vlastní peníze. Je to neobvyklý seriál, u kterého napjatě sedíte a čekáte, co dalšího se po*ere a jak to celé dopadne. Rozhodně doporučuji. Knižní tipy tu mám tři. Prvně dobrodružnou knížku ze zvířecího světa Rembrandt - Kočičí příběh, což je příjemná oddychovka o životě jednoho ušlechtilého kocoura. Další dvě knížky jsou krimi příběhy od Samuela Bjorka - Sova a Clona. V lese visí anděl mne nenadchl, ale Sova reputaci napravila. Má perfektní zápletku a tím, že už jsem znala hlavní postavy - vyšetřovatele a styl psaní mi nebyl tak cizí, dokázala jsem se snadno a rychle zorientovat a pořádně se začíst. Sova je za mě jedna z nejlepších detektivek, co jsem poslední dobou četla, Clona ji celkem úspěšně sekunduje, jen tam už mne tolik nenadchl ten případ, který vyšetřují.. 


Na závěr si dáme vosk a výhercem za říjen se stal Autumn Pearl od Yankee Candle. Mám tu spoustu podzimních vůní ještě z loňska, takže se na ně teď vrhám a Autumn Pearl je jedna z těch krásných, jemných vůní, kterou si zapálíte k večernímu lenošení v teple domova :) Přesně tenhle typ vůně já můžu. Intenzitou je akorát - ani slabá, ani zbytečně silná. Prostě ideální na tohle období, kdy jsme doma více než je zdrávo :D

Tak a to je pro tentokrát vše. Snad se vám moje tipy líbily a určitě uvítám, když dáte nějakéob i vy mně :)

Co jste si v říjnu oblíbili vy?

10 komentářů:

  1. Tyhle posty miluji!! :) Já snad za říjen žádné oblíbence nemám. Ven jsem chodila max do lesa, takže určitě žádné líčídla, nečetla jsem. Tak leda nějaký ten seriál :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! :) Tak nějaký tip na seriál, hm? ;)

      Vymazat
  2. Ahoj, na ten deodorant od Ryoru jsem hodně zvědavá. Těším se na tvoje dojmy. Já zatím používám od Borotalca a jsem spokojená, ale ráda vyzkouším i něco jiného a tento vypadá dobře.
    Tísňovou linku jsem taky viděla, dobrý film, zvlášť konec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, pokusím se brzy sepsat podrobnější info, ale všichni víme, jak mi to vždy trvá :D Film byl super a na konec jsem fakt čučela :D

      Vymazat
  3. Biosilk znám, zrovna nedávno jsem na tu pidi lahvičku vzpomínala, že přes všechny olejíčky na vlasy, které jsem kdy zkoušela, tak patřil k těm lepším.
    Jinak mě zaujal deodorant Ryor, ani jsem nevěděla, že deodoranty má Ryor v nabídce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Za mě byly tyhle olejíčky také top! :) Verunka na Youtube mi připomněla, že ten CHI olejíček mají kdyžtak i v Douglasu, na Elninu už jsem ho totiž nenašla :( Na deodorant se pokusím co nejdříve sepsat článek, ale znáš mé tempo :D

      Vymazat
  4. Já s tím Ryorem trošku bojuji, už několikrát jsem musela odložit, protože se mi udělá ekzém a můžu se udrbat. Prvně jsem si říkala, že třeba mi nesedí jen v létě, ale moc se to nelepší ani teď.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sakra! :-/ Já naštěstí nemám problém, nedráždí mi podpaží ani po holení, naopak mi přijde dokonale jemný :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)