středa 29. července 2020

Antonin .B: Ceramides Desert Serum

Krásný den vám přeji!

Dlouho jsme tu neměli žádnou péči na vlasy, takže vám dnes představím jeden kousek, který mi dělá už pár měsíců společnost. Jak víte, je to zejména tím, že co se týče vlasů, jsem celkem skromná a moc přípravků nepoužívám. Styling jde absolutně mimo mě a vrcholem je povedený, uhlazený culík :D Takže moje péče se skládá ze šamponu, občas kondicionéru či masky na vlasy a olejíčku na vlasy. A v těch se já vážně vyžívám, takže když jsem měla možnost otestovat sérum na vlasy - olejíček Ceramides Desert Serum od značky Antonin .B, měla jsem ohromnou radost.


Oficiální popis: Většina výrobků na olejové bázi zůstává na povrchu vlasu a obaluje jej, čímž vzniká pocit zatížených, mastných vlasů. Ceramides Desert Serum je lehounký koktejl prémiových rostlinných výtažků. Sérum je navržené tak, aby vniklo hluboko do vlasů a posilnilo je, zjemnilo a uzdravilo. Pomůže i chemicky ošetřeným a zničeným vlasům. Revitalizuje a vyživuje přírodními lipidy. Vyhlazuje vlas, zaplňuje trhlinky a udržuje hydrataci. Pro zachování nejvyšší kvality je sérum v lahvičce z tmavého skla, které nepropouští UV. Sérum nese typickou vůni Antonin .B, která je složená ze smyslné vůně ylang ylang. Ze základu se vynoří perlivá citronová a limetková vůně zaoblená tóny palmarosy a bourbon geramie. 

Použití čtyřmi způsoby: Jako denní výživná péče. Jako noční hluboce vyživující, obnovující maska. Jako součást vašeho oblíbeného kondicionéru pro extra vzpruhu vašich vlasů nebo jako stylingový a ochranný přípravek.



Hned na úvod vám musím prozradit, že jsem tak nějak vůbec netušila do čeho jdu. Antonin .B značku jsem znala jenom z doslechu a s přírodními vlasovými pomocníky toliko zkušeností nemám (kromě šamponů). Především však těch způsobů jeho použití je tolik, že jsem vůbec nevěděla, jak bude sérum fungovat a co bude dělat na mých jemných a rychleji se mastících vlasech bez objemu, takže to bylo velké objevování. 

Ale začnu pěkně od začátku. V krabičce dorazila hezká, tmavá lahvička, díky které je sérum chráněno před světlem. Lahvička nepropustí světlo ani pod lampičkou, takže vůbec netuším, jak jsem na tom s obsahem :D Každopádně je součástí balení i kapátko, takže aplikace je vcelku přesná, jednoduchá a nevyplýtváte ho zbytečně moc. Co se týče konzistence, tak je to nažloutlý olejíček, není extrémně mastný a dá se do vlasů hezky vetřít. Nezanechává mastné a poslepované vlasy. Vůně je tedy pro mne dost prekérka. Jsem zvyklá na přírodní vůně, většinou mi vše voní a nebo si na to alespoň dokážu zvyknout, což se ve finále podařilo i tady, ale řeknu vám, že to vůbec není podle mého gusta. Dle popisu se můžete těšit na ylang ylang, citrusové tóny, palmarosu a pelargonii. Já v tom necítím téměř nic z toho a nebo si možná tu kombinaci nedokážu představit, nevím. Já v tom prostě cítím něco na způsob kadidla, taková těžká, zvláštní vůně. Naštěstí se tedy celkem rychle vytratí, takže to zkousnu, ovšem kdyby mi po něm měly "vonět" vlasy celé dny, tak to bych asi nezvládla. Já raději, když mi vlasy hezky voní. Tolik k tomu vnějšímu popisu.


Co se týče jeho využití, tak tam ho využívám víceméně jenom jako olejíček na konečky (a trochu do délek) pro udržení jejich kvality. Konečky jsou vždycky nejvíce v ohrožení, takže ty jsou u mne prioritou po umytí a tenhle Tonda jim pěkně pomáhá. Jsou v nejlepší kondici, netřepí se, jsou zacelené a v dobrém stavu, po barvení a bez stříhání, takže za mě spokojenost. Zkoušela jsem sérum použít i jako masku, ale i když jsem jej použila v malém množství a pak smyla, tak jsem stejně měla následně vlasy zplihlé a brzy i mastné, takže to pro můj typ vlasů na časté použití není. Každopádně po nedávném barvení jsem na vlasech viděla, že by nějakou výživu a rychlou vzpruhu potřebovaly, takže jsem sérum dvakrát za sebou po týdnu použila na celé délky a nechala ve vlasech působit přes noc a pecka pro vlasy to byla pořádná. Potřebujete-li třeba jednou za čas dodat výživu a nebo máte hodně suché a zničené vlasy, tak tohle vám bude vyhovovat. 


Sečteno podtrženo: Pokud potřebujete elixír a přírodní sílu pro své vlasy, tak tohle sérum klidně omrkněte. Pro suché vlasy to bude fajn jako péče na celou kštici, u mne se osvědčilo hlavně na konečky, které udržuje v kondici bez třepení a vysoušení. Upozorňuji na parfemaci, protože to asi nebude šálek čaje pro každého. Jinak mu nemám vůbec co vytknout. Moje vlasy si vrní blahem. Najdete ho tady, cena je 900 Kč na 20 ml, ale nezoufejte, protože to sérum je snad nekonečný. Stačí ho na konečky jen pár kapek a na celou kštici jedna plná pipetka. Já ho používám už přes čtyři měsíce 2 - 3x týdně a jsem tak v půlce, takže investice velká, ale vydrží.

A co vy a séra/olejíčky na vlasy? Používáte? Jaké je vaše nejoblíbenější? Znáte značku Antonin .B?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Ladybio.cz

2 komentáře:

  1. Neznám a popravdě moc by mně nelákalo, hlavně kvůli té parfemaci. Nejradši mám od Welly Luxe Oil, 100ml balení kupuji za zhruba třetinovou cenu oproti ceně tohoto séra a je skvělý (a krásně voní:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No není to nic levného, to je pravda :-/ Zase ale záruka přírodních ingrediencí a až na tu parfemaci super :) Ale ta vůně je fakt škoda no, taky mám radši, když mi to i hezky voní :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)