úterý 31. března 2020

High end bestsellery: Estée Lauder - Double Wear Nude

Krásný den vám přeji!

Jsem tu s prvním článkem ze série Testuji high end bestsellery, která vznikla ve spolupráci s e-shopem Elnino.cz, který mi poskytl produkty k vyzkoušení. Začnu asi jedním ze světově nejprofláknutějších make-upů z této vyšší cenové relace - Double Wear od Estée Lauder. Tento make-up se nabízí ve dvou variantách, já si vybrala odlehčenou verzi Double Wear Nude.


Oficiální popis: Ultra lehký make-up s 24 hodinovou výdrží má lehkou vodovou konzistenci, díky které není make-up na pleti téměř cítit. Poskytuje lehké až střední krytí se saténovým finišem. Ochranný faktor chrání pleť před negativním působením vnějšího prostředí a slunečních paprsků (SPF 30). Ovocný komplex tvořený vodním melounem, jablky a semínky z liči pomáhá hydratovat pleť. Složení bez olejů neucpává póry. Make-up neobsahuje parfemace, proto je vhodný i pro citlivou pleť. S ultralehkým make-upem DW bude vaše pleť dokonalá a hydratovaná.

A teď se pohodlně usaďte, make-up jsem si vzala na paškál fakt důkladně a zahltím vás podrobným hodnocením :D 


Balení: V ikonické modré krabičce se ukrývá ještě ikoničtější matná, skleněná lahvička se zlatým víčkem. Je to jednoduché, nepřeplácané, ale děsně elegantní a fešné balení. Nebo aspoň mně se líbí od první chvíle, co jsem ho kdy viděla. Lahvička je bez pumpičky. Před použitím je potřeba důkladně protřepat, což je napsáno i na zadní straně lahvičky (pěkný detail :)).Verze Nude má lahvičku trochu vyšší a "štíhlejší" než klasický Double Wear, pořád ale zůstává zachován styl a podpis tohoto ikonického kousku.


Textura: Má hodně vodovou konzistenci, což mi v kombinaci s balením bez pumpičky dalo v prvních chvílích zabrat a musela jsem se s tím sžít. Netrvalo to však dlouho a už pár týdnů spolu fungujeme dobře. Díky této textuře je make-up opravdu lehoučký a není na pleti téměř cítit. Krytí má ale i tak velmi slušné. Čekala jsem dle popisku slabší krytí, ale byla jsem příjemně překvapená. Já bych s klidem řekla, že je střední, ve větším množství až vyšší. Pleť krásně sjednotí, barevné nedokonalosti skryje bez potíží, u pupínků se hodně snaží a s jakýmkoliv korektorem fungoval stoprocentně a zakryl vše.


Funkčnost: Make-up se bez potíží a rovnoměrně roztírá, ihned po rozetření usedá a dokonale splyne s pletí. V prvních chvílích se lesknu, ale postupně to ustává a zůstává takový lehce lesklý, rozjasněný finiš. Pokud toužíte po plném zmatnění, tak stačí doplnit pudrem a máte na celý den vystaráno. Skvěle totiž na pleti sedí a za celý den se ani nehne, vypadá přirozeně, nedělá na obličeji masku ani žádnou jinou neplechu (neslévá se, nedělá mapy, nemizí, nezvýrazňuje póry).

Tedy, dvě výjimky, kdy mne umí potrápit, jsem našla: 1) na hlubokých vráskách (v mém případě na čele), kde se prostě bez důkladného rozetření shlukuje. Ovšem to mi dělá opravdu každý make-up, to není problém pouze DW. 2) zvýrazní již vzniklá suchá místa. Teď v období rýmy jsem se nevyhnula suchému nosu a na něm make-up vynikl, jelikož ale na suchá místa jinak během roku netrpím, tak mi tohle nepřipadá (u mne) jako problém. Ovšem pokud máte sušší pleť a častěji se loupete, tvoří se šupinky a tak dále, tak doporučuji při výběru trochu opatrnosti. Sám o sobě však nevysušuje! Toho se zase bát nemusíte. Hydrataci celkem úspěšně zajistí, zvládá to s krémem i bez krému pod ním. Chválím i za vysoký ochranný faktor, SPF 30 má málokterý make-up.



Odstín: Vybrala jsem si naslepo a hned na první dobrou. Mám odstín 1C0 Shell, což je nejsvětlejší odstín ve studeném podtónu. V nabídce je opravdu spousta podtónů a odstínů. Mají je rozdělené na teplý podtón Warm (W), studený Cold (C) a Neutral (N) a v každém jsou tuším tři odstíny. Já jsem vybrala nejlépe, jak jsem mohla, protože mi sedne naprosto skvěle a je to jako moje druhá kůže :) Samozřejmě až se dostanu na sluníčko, tak pak to bude chtít tmavší, tento mi sedí nyní v mém "nejbledším" období..


Sečteno podtrženo: Za mě naprostá pecka! Již chápu nadšení z tohoto make-upu, protože funguje vážně skvěle. Jeden z make-upů, který tak nějak splňuje veškeré mé požadavky na make-up. Ano, taky se na něm dá najít chybička, ale v podstatě funguje přesně jak má. Vypadá přirozeně, je to jako druhá kůže, jak slibuje název. A já si ho nesmírně užívám a byla bych schopná a ochotná do něho investovat. Tenhle bestseller tedy mým testováním prošel na jedničku. K dostání je například tady, cena dle odstínu v rozmezí 700 - 800 Kč za 30 ml. A ač se může zdát 30 ml málo, tak věřte, že ho stačí taková troška, že vydrží poměrně dlouho. Ale to už je jen třešnička na dortu.

Co vy a Double Wear? Zkoušeli jste? Zaujal vás? 

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Elnino.cz

12 komentářů:

  1. Hodně lákavý make-up tím, jak je profláklý. Mám ale dost suchou pleť, takže by pro mě úplně nebyl, bohužel.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by ti mohla sedět spíš klasická verze Double Wear :)

      Vymazat
    2. U toho jsem také četla, že hodně zvýrazňuje suchá místa a též si nejsem jistá tím vysokým krytím. Asi fakt vůbec není pro mě, ale zkrátka láká no :D

      Vymazat
    3. Já bych u make-upu s vyšším krytím čekala větší výživu, tak bych ho dala na suchou spíš :D Ale je možný, že si jsou oba třeba hooodně podobný a prostě to není každého :(

      Vymazat
  2. Taky netrpím na vysušené místa nějak často. Na pleti vypadá moc hezky, ale myslím, že odolám. Jsem teď hodně spokojená s makeupem od Catrice. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt na pleti tak nenápadný, jako snad žádný jiný, co jsem doteď měla :-O Ale je fakt, že jeden od Catrice byl taky naprosto pecka a stál podstatně méně :) (ale nebyl to tolik oblíbený Liquid Coverage :D)

      Vymazat
  3. Nezkoušela jsem, ale slyšela jsem toho o něm dost a dost na to, abych věděla, že to musím napravit, bez ohledu na to, že stojí trochu víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady opravdu chápu tu oblíbenost.. Doteď asi nejlepší make-up, co jsem měla! :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Jo Estée je lákavá, má fakt takové vzhledné a luxus produkty :)

      Vymazat
  5. Já ho měla ve vzorečku a byl opravdu skvělý. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je asi jeden z těch případů, kdy vzoreček opravdu navnadí :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)