úterý 26. listopadu 2019

Neogen: Vlasová péče proti padání a pro růst vlasů

Krásný den vám přeji!

Už je to nějaký ten čas, co mi přišel na testování balíček vlasové péče Neogen od značky Fagron. Vlasová péče se skládá ze šamponu, kondicionéru a vlasového oleje/kúry a je založena na přírodních technologiích s rostlinnými extrakty. Podpořit má růst nových vlasů, jejich hustotu a objem. A to teď v období hormonálních bouří po porodu a kvůli změnám počasí vážně potřebuji. Vlasy totiž padají závratnou rychlostí a pokud nezačnou růst nové, tak budu brzy plešatá :D No a jak mi v tom pomohla tahle trojka?



Oficiální popis: Neogen je první řada dermokosmetiky s technologií TrichoTech (technologie založena na rostlinných extraktech - 100% přírodní), která čistí, hydratuje a udržuje fyziologii vlasové pokožky. Obsahuje 7 esenciálních olejů v komplexu TrichoTech (Levandulový, ze dřeva jalovce, z listů tea-tree, olej z plodů jalovce, z listů eukalyptu, z listu rozmarýnu a santalové silice z kůry amyrisu). Samotný fytokomplex je spojen s vlasovou stimulací a podporou růstu nových vlasů v neogenní fázi vlasového cyklu (tj. fáze vytváření nových vlasů). Jemná kosmetika Neogen respektuje fyziologii vlasu a je zaměřena na udržení vitality a zdravého vzhledu vlasů a vlasové pokožky. Je hojně používána pro každodenní péči. Neobsahuje kontroverzní přísady a její přínosy jsou podloženy vědeckými důkazy a publikovanými pracemi. 


Vlasová kúra NeoOil

Oficiální popis: Hydratuje pokožku hlavy a vlasy. Obnovuje mastné kyseliny hydrolipidického pláště pokožky hlavy. Vysoká koncentrace extraktu TrichoTech.

Celá pečující kúra začíná překvapivě ne šamponem, ale vlasovým olejem. Ten je dodávaný v krabičce a v ní čtyři menší tubičky/ampule. A ty se používají před mytím vlasů. Jedna tubička = jedno použití, nanese se z půlky ke kořínkům, z druhé půlky do délek a nechá se deset minut působit. Poté klasicky umyjete vlasy. Ampulka je prakticky vyřešená úzkým hrdlem, díky čemuž nanesete olej až k pokožce hlavy. Olejíček je mastnější, takže jsem i ráda, že se používá PŘED a ne po, to bych jinak mohla mýt hlavu pořád :D Vypláchnout jde naprosto bez potíží a vlasy nijakým způsobem nezatěžuje. Hezky mentolově voní jako celá řada.. Nemám mu co vytknout, snad jen škoda, že jsou pouze čtyři ampule (měsíční kúra)..




Šampon NeoWash

Oficiální popis: Ochraňuje hydrolipidický plášť pokožky hlavy a vlasových vláken. Pro hebké vlasy s velkým objemem. Obsahuje TrichoTech.

Pokračujete šamponem, který rychle smyje jak olej, tak veškerou špínu z vlasů a ještě pokožku hlavy dobře hydratuje a o vlasy se postará. Je v obyčejné bílé tubě, ničím speciální, ale přesto jednoduché a vkusné balení. Má perleťovou barvu, jemnou bylinkovou vůni. Řekla bych nějaký mentol, eukalypt nebo něco na ten způsob. Je to příjemné, z vlasů je cítit jen nepatrně. Šampon hezky napění, umyje, snadno se vypláchne. Vlasy zůstávají trochu objemnější, jsou lesklé, jemné, pokožka hlavy je hydratovaná.. Nijak nezatěžuje, vlasy jsou čisté na tři dny, takže za mě paráda.




Kondicionér NeoCond

Oficiální popis: Obnovuje a chrání povrch vlasu. Dodává objem a lesk. Obsahuje TrichoTech.

Do třetice se doporučuje použít i kondicionér, který vlas uzavře. A zatímco olej a šampon se snaží podpořit pokožku hlavy k růstu nových vlasů, kondicionér zlepšuje kvalitu a vitalitu těch stávajících. Kondiš je bílé barvy, trochu hutnější krémové textury. Aplikujte do délek a nechte dvě minutky působit. Vypláchnout jde dobře, podpoří tu příjemnou bylinkovou vůni, takže bude cítit po umytí i z vlasů. Je ve stejné tubě jako šampon, takže je třeba číst popisky :D Jednou se mi málem stalo, že jsem je vyměnila. Vlasy jsou po umytí krásně jemné, lesklé a trochu objemnější, rozčesat jdou bez potíží. A musím říci, že ač padají jako blázen, tak jsou hezky pevné a v dobré formě. Svěží a čisté (rozuměj nemastné) vydrží tři dny, nijak vlasy nezatěžuje, což je naprosto super, s tím mívám obvykle u kondicionéru potíže.



Závěr - účinky:

Všechny tři produkty jsou používala samozřejmě současně, s ničím jiným jsem je po celou dobu používání nestřídala, abych mohla posoudit, zda péče funguje či nikoliv. Co se týče těch běžných záležitostí jako hezké, jemné, lesklé vlasy, rozestupy mezi mytím atd., tak fungují produkty na jedničku. Možná je trochu znát, když použijete mastnou kúru, ty vlasy nevydrží tak dlouho svěží jako bez ní, ale to se asi dá čekat, přeci jenom je to olej. Ale ani tak to není žádná tragédie a ty dva až tři dny bez mytí vlasy zvládnou.. Důležitější jsou však výsledky, co se týče vypadávání, struktury vlasů a růstu nových, že ano. Vypadávání vlasů, jak jsem psala v úvodu, je teď můj velký problém. Hormony se po porodu dávají do pořádku a to se na nich ve velkém odráží. Navíc podzim a tepelné změny tomu také nepomáhají. Začaly padat cca měsíc nazpět a opravdu ve velkém. Nacházím je všude, kde se jen hlavou opřu. Řekla bych, že částečně i padajících vlasů po této péči ubylo. Pořád padají jako zběsilé, ale rozdíl mezi padáním před měsícem a teď je znatelný. Co jsem si však přála od Neogenu ještě víc, je růst nových vlásků, abych doplnila ty chybějící vypadané. První tři týdny jsem nezaznamenala změnu žádnou, poslední týdny používání už se sem tam nějaké baby vlásky objevily, ale pořád ne v takové míře, jak jsem doufala a jak bych potřebovala, takže z toho jsem lehce zklamaná, čekala jsem těch podrostů mnohem víc. Takhle se bojím, že mi to kštici nezachrání a ta hustota vlasů, které jsem v těhotenství dosáhla, se zase vypaří a zbyde mi pár chlupů na hlavě jako předtím :D No, nedá se nic dělat.. Budu muset hledat dál.


Za mě tedy fajn péče v běžné rutině, radost mám z menšího vypadávání i kvality vlasů, ale zklamaná jsem z malého růstu nových vlasů. Čekala jsem trochu větší stimulaci vlasové pokožky a prostě víc baby hair :D Ale pořád ještě doufám, že se třeba něco objeví, i když balení už mám na dně.. No tak uvidíme, třeba se stane zázrak..

Péči seženete v lékárnách, cena se pohybuje kolem 450 - 550 za 200 ml balení (ať už se jedná o šampon či kondicionér) a stejná cena je i pro ampule s olejem 4 x 5 ml. Nejvýhodnější je zakoupit celou sadu, která vyjde na cca 1200 Kč, takže znatelně ušetříte.

A co vy a padání vlasů? Držíte se nebo změny počasí či hormony s vašimi vlasy také mávají?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Fagron

8 komentářů:

  1. Tohle vypadá jako skvělá sada. Mám ráda, když jsou produkty na vlasy od jedné značky. Škoda, že těch baby vlásků nemáš více.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád ještě doufám, že se třeba objeví ve větší míře, i když kúru už mám spotřebovanou a šampon a kondicionér na dně.. :-/ No kdyby náhodou, dám vědět :)

      Vymazat
  2. Padání vlasů teď taky řeším, ale zatím žádné převratné výsledky, možná by to chtělo tyhle tyhle produkty používat víc balení po sobě, myslím jako dlouhodoběji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to souhlasím, to určitě chtělo.. Já se teď krmím i vitaminy, tak doufám, že to brzy ustane :)

      Vymazat
  3. Niekde som citala, ze v tehotenstve nevypadavaju vlasy (resp. vypadavaju omnoho menej) a po porode vlastne vypadnu vsetky tie vlasy, ktore uz mali vypadnut davno, takze je to prirodzeny proces... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, já netvrdím, že ne :) Ale to neznamená, že mi musí vypadat půlka hlavy a nemůžu se pokusit to něčím omezit :D

      Vymazat
  4. Treba proste skúšať a hľadať, snáď vyskúšaš niečo ešte lepšie. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě jo :) Ono by to mělo ustat i samo, až se tělo srovná, tak snad to bude dříve než budu plešatá :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)