čtvrtek 7. listopadu 2019

Isana vs. Balea: Která koupel je příjemnější?

Krásný den vám přeji!

Tak jsem si říkala, že recenze zase jednou trochu ozvláštním a připravím ji formou souboje dvou podobných, v podstatě konkurenčních značek Isany z Rossmanna a Balei z DM drogérie a jejich solí do koupele ze stejné cenové relace. Za pár korun, když budeme přesní, protože ani jedna nepřesáhne dvacet kaček :) Která to vyhraje a koupel s ní je zajímavější?


Sůl do koupele Calm Down - Isana

Oficiální popis: Koupelová sůl Urea Calm down okouzlí a hýčká smysly nádhernou intenzivní vůní kokosu a sladké vanilky. Složení s 50% ureou, mořskou solí a výtažky z bambusu přináší uvolňující a báječný zážitek.

Tuhle sůl jsem si koupila na základě Instagramu, kde jsem ji viděla u Terky. A přiznávám, že mě v akci ta sůl uhranula, že jsem si ji hned běžela koupit :D Sůl láká letním, hravým obalem, podle kterého je jasné, že to žádná nuda nebude a taky že ne! Po vysypání se voda obarví do tyrkysově modré, což mi přijde prostě rozkošný :D Rozpouští se téměř okamžitě, takže s tím se není třeba trápit. Navíc vůně kokosu a vanilky? To neodolám nikdy! Vůně je vážně moc příjemná, obě složky jsou cítit tak nějak souběžně, takže to není ani nic extra sladkého ani ovocného, zlatý střed. Je však velmi intenzivní, provoní celou koupelnu a ulpí i na pokožce. Pěny sice moc nenadělá, ale to ji nějak dokážu odpustit. Zase ale musím říci, že byl znát obsah urey, protože pokožka po koupeli byla nejen krásně vláčná a jemná, ale taky lehce vyživená. Sice i tak jsem mazala, ale možná bych to ten večer přežila i bez namazání.

Cena je 17,90 Kč za 60 g, seženete v drogérii Rossmann.







Koupelový pudr Bloomy Obsession - Balea

Oficiální popis: Balea koupelový pudr s kokosovým olejem očaruje vaše smysly díky nádherné květinové vůni. S vůní vanilky a bílých květů.

Na pudr jsem byla zvědavá snad ještě víc, protože tam jsem vůbec netušila, co čekat a viděla jsem to v obchodě poprvé. Navíc jestli něco Balea fakt umí, tak lákat na své obaly. Opět na obale vanilka, název květinový, takže jsem čekala kombinaci těchto dvou ingrediencí a taky že jo. I když vanilka je tam tedy velmi nenápadná a převládá spíše vůně bílých květů. Vůně je nasládlá a hodně "pudrová", není špatná, ale není mi tak sympatická. Pudr je trochu hruběji namletý bílý prášek, který po kontaktu s vodou šumí a udělá i trochu té pěny, která však nevydrží nijak dlouho, do pár minut je po ní. Vodu zbarví do žluta (trochu to vypadá jako bych si do vany hooodně načůrala :D). Trochu ho tedy zůstalo nerozpuštěného a usadilo se v té pěně, ale to jen nepatrné množství, jinak se rozpustil bez potíží. Provoní koupelnu i tělo. Koupel pokožku sice zjemní, ale nepostřehla jsem žádnou výraznější výživu, chce to klasicky namazat. 

Cena je 14,90 Kč za 60 g, k sehnání buď na e-shopu tady nebo v drogériích DM.






Sečteno podtrženo: Tentokrát vyhrává sůl Calm Down a to na plné čáře. Sice nenadělá pěnu na rozdíl od pudru, ale je mi sympatičtější nejen vůně, ale také provedení, kdy sůl se rozpustí během krátké chvíle do posledního zrnka. A také jde zejména o ten pocit pěstěné pokožky po umytí, kdy ze soli je opravdu cítit, že se o pokožku stará, u pudru jsem takový výrazný pocit neměla. Cenově jsou srovnatelné, stojí pár kaček. Nevadil mi ani pudr, ale sůl je prostě jednička :)

Máte s těmito produkty zkušenosti? Zaujaly vás? Používáte tyto sáčkové soli do koupele nebo kupujete rovnou větší balení?

13 komentářů:

  1. Kedysi som ho používala ale Avon a Sirael, to istí

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám s nimi žádnou zkušenost, protože nemáme vanu, ale všechny produkty tohoto typu se mi líbí. Vždy, když jedeme na dovolenou, hledám ubytování, kde mají vanu a vždycky si něco do koupele koupím. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím :D Já bez vany žila asi pět let a i když jsem si to nepřipouštěla, strašně mi chyběla! :D :)

      Vymazat
  3. Jelikož drogérie Rossmann není v mém blízkém "rajonu", tak se k Isana produktům dostanu velice sporadicky.
    Ale tyto koupelové soly mě osobně hodně zaujaly. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys měla cestu, tak je určitě vezmi, jsou super.. a ta růžová je z DMka, tak jestli ho máš blíž, mrkni aspoň na ni ;) a mají jich i spoustu dalších..

      Vymazat
  4. Většinou si kupuji produkty do koupele ve velkém balení, spotřebovávám je hlavně teď přes zimu na litry, ale ani těmto malým balením se nebráním, naopak, ta sůl Isana byla víc než fajn a až budu mít cestu do Rossmanna, beru další zásobičku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si asi ještě skočím pro další, za chvíli už se jen tak do Rossmanna nedostanu, tak ať nelituju :D Já jinak taky přes zimu spotřebovávám mega rychle, naštěstí mám teď celkem zásobu pěn :D

      Vymazat
  5. Jednorázové soli si občas kupuji, ale nejraději mám asi oleje od Kneippu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou taky skvělé, kupuju si je v těch vánočních sadách a nebo rodičům a vždy jim nějakou vezmu :D :-O

      Vymazat
  6. Zdravím zrovna mám pudr od Balea a tedy já jsem s vůní moc spokojená mám ráda pudrove vůně... krásný relax. Ale určitě vyzkouším i druhou kvůli modré vide 👌🏻🤩

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se vodě 🙈

      Vymazat
    2. Určitě zkus Isana soli, už nebudeš chtít jiné, jsou vážně super! :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)