úterý 24. září 2019

Přírodnější šampony za pár kaček - Alverde

Krásný den vám přeji!

Není to tak dlouho, co jsem vám ukazovala ve videu a v jednom článku šampon na vlasy od Alverde. Možná si pamatujete, že jsem o něm básnila, ale říkala jsem, že již nejde sehnat. To jest pravda, bohužel, opět to nejlepší, co můžete v drogérii sehnat, končí :( :D Ale nedala jsem se a zkouším najít v nabídce náhradníka a musím říci, že se to asi povedlo.. Ovšem pěkně popořadě.



Ten, který mi učaroval, je šampon s bambusem a mátou pro jemné a slabé vlasy. Psala jsem o něm tady. Zopakuji jen pár základních vlastností - jemná bylinková vůně, bezproblémová manipulace a hlavně krásné vlasy. Šly lehce rozčesat, byly krásně lesklé, jemné a hebké a hlavně ten efekt dlouho vydržel a já se nemusela trápit s mytím i čtyři dny! To je rekord asi od puberty :D Naivně jsem si také myslela, jaká to bude paráda přijít do drogérky a zase si ho koupit, protože DMko je na každém rohu, že ano. Jenže v tomhle mě vypekli a jak jsem psala v úvodu, jeho prodej byl ukončen. Sakra! Takže mi nezbylo nic jiného než při další návštěvě hledat jiný..




A tak jsem sáhla po jiné variantě, hned poté mým vlasům asi nejbližší a to šamponu na mastné vlasy s kopřivou a meduňkou. Naštěstí jsem neudělala zle, protože i tenhle je dobrý!

Oficiální popis: Kombinace kopřivového a meduňkového výtažku a rostlinného keratinu zklidňuje pokožku hlavy. Redukuje nadbytečnou produkci mazu a vlasy se méně mastí. Receptura s jemnými tenzidy, solí z Atlantického moře čistí jemně, ale důkladně pokožku hlavy. 




V balení se liší minimálně, různé varianty od sebe rozeznáte jen podle víčka a obrázku. Ve vůni tentokrát hraje prim kopřiva, meduňku tam moc necítím. Ale to je celkem jedno, protože po umytí z vlasů vůně rychle vymizí a není nijak průbojná. I tahle verze je gelové konzistence, ve vlasech napění, lehce se vypláchne. Po uschnutí jdou vlasy bez potíží rozčesat a zůstávají i tady krásně lesklé, jemné, poddajné a řekla bych, že v tomto případě jsou i více nadýchané. Na rozdíl od bambusového se však o trochu rychleji mastí, místo čtyř dní zvládnou tři. Ono ani to není u mých vlasů špatné, ale ty čtyři mi byly samozřejmě milejší, že ano :D 


Takže takhle, stoprocentní náhrada to není, ale rozhodně splňuje moje požadavky na šampon, takže ho s klidem půjdu koupit znovu. Ale mohl by někdo zařídit, aby se vrátil na trh i ten bambusový..? :D Cena je tuším 54,90 Kč za 200 ml a seženete v DM drogérii.

A co vy a Alverde šampony? Zkoušeli jste? Máte mezi nimi svůj oblíbený?

15 komentářů:

  1. Od Alverde jsem zatím řádný šampon nezkoušela, škoda, že ten s bambusem přestali prodávat, nic mně nedokáže naštvat víc, než když si nějaký produkt fakt oblíbím a zjistím, že se přestal vyrábět..Až se trochu prohrabu zásobami, tak zkusím ten druhý, s kopřivou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to taky vždy naštve a že se mi to zejméma u DM stává často! :-/ :D

      Vymazat
  2. Priznám sa, že Alverde vlasovú kozmetiku obchádzam, ale už som od viacerých ľudí na ňu počula chválu, tak keď miniem tie šampóny, čo mám doma, asi sa inšpirujem. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem je dlouho obcházela, ale je to škoda, mohla jsem mít bambusový do zásoby :D

      Vymazat
  3. Za mě nic extra...mám raději Garnier nebo kadeřnické značky..neurazí nenadchne to Alverde,na to že je to přírodní kosmetika,tak nic moc...a produkt mi moc nevoní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je potřeba u přírodních produktů na výsledky chvíli počkat, pak to stojí za to :) obzvlášť, když se přechází od konvenční kosmetiky. A vůně to má přírodní, to není pro každého no :)

      Vymazat
  4. Od Alverde jsem ještě šampon neměla a ani mě nijak nelákají, i když o nich píšeš moc hezky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ony působí tak nějak "obyčejným" dojmem, že člověk v té drogérce úplně nelákají, ale jsou fakt dobrý :)

      Vymazat
  5. Já zkoušela jeden šampon a nebyl špatný :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony fakt špatný nejsou, lidi se pro ně hodně vrací :)

      Vymazat
  6. Ja som skúšala od Alverde s ostružinami, musím povedať že je skvelý. Chcem ešte aj iné vyskúšať

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten jsem už taky koukala, tak třeba příště :)

      Vymazat
  7. Kéž by mi vlasy vydržely umyté 4 nebo 3 dny :( Já musím mýt každý druhý den a je to fakt vopruz. Tenhle kopřivový jsem taky zkoušela, ale můžu ho používat jen s přestávkama. Mám pocit že když je moc odmašťuju, tak se pak mastí ještě víc. Zatím jsem teda žádný zázrak na mastné vlasy nenašla, ale možná to bude i tím, že si do nich často hrabu :D Teď mám od Alverde avokádový a taky není špatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V klidu, nejsi jediná.. já dlouhé roky musela mýt pravidelně každý druhý den, jak moc se mi vlasy mastily.. ale víš jak jsem se toho zbavila? Přestala jsem mýt druhý den, ale postupně to natahovala na každý třetí.. občas už to byl děs a třetí den jsem mohla vlasy ždímat, ale stálo za to vytrvat.. :) a hodně mi v tom pomohly i šampony, hlavně Rassul od Urtekram :) teď už myju každý třetí a když se podaří najít dobrý šampon (jako třeba tenhle), tak i každý čtvrtý :D

      Vymazat
    2. Občas když mám volno nebo jsem nemocná myju později, ale nedaří se mi to tak často vzhledem k mé práci :( Zkusím ten Urtekram, jsem zvědavá, díky za tip :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)