pondělí 15. července 2019

Jarní dekorativní novinky Alcina: Paletka Pretty Rose a další..

Krásný den vám přeji!

Nedávno se na trhu objevila spousta novinek z dílny Alciny, tak co se na ně mrknout..? Dokud se ještě aspoň trochu upravuji a není ze mě totální puťka v domácnosti?! :D Letošní jaro Alcina opravdu válela, protože sázela jednu novinku za druhou. Zaměřila se hodně na dekorativku a musím říci, že ve většině případů fakt povedenou. Omrkneme paletku, která vyvolala opravdu pozornost (a není divu), lesk na rty a kabuki štětec a zakončíme to sadou laků na nehty, které nedávno také spatřily světlo světa. Tak jdeme na to! Máme totiž opravdu co dělat.. :)


Začneme tím, co vzbudilo největší pozornost - paletkou Pretty Rose. Nevím jak vy, ale já se té pozornosti nedivím, protože ta paletka je na první pohled naprosto okouzlující! Dlouho jsem neviděla žádnou vzhledově tak krásnou paletu. Zabalená je v růžové krabičce, samotná je pak v takovém tom kartonovém obale, v růžových tónech. Otevírá a zavírá se na magnet a přepásaná je ještě růžovou gumičkou. No je to krása, co si budeme povídat. Při pohledu na ní se v každé z nás objeví romantické já ;) A co teprve když tu paletku otevřete. To je nádhera! Paletka je tak trochu multifunkční, kromě čtyř očních stínů obsahuje i tři odstíny tvářenky, která má naprosto dokonalou mozaiku/strukturu, že se vám do ní nebude chtít ani sáhnout. Chybí tedy zrcátko, což je možná škoda, ta druhá prázdná strana k němu přímo vybízí! :D




Oční stíny naleznete v paletce čtyři ve velmi přirozených odstínech, abyste z nich mohli vykouzlit běžné denní a když přitlačíte a přidáte, tak i výraznější večerní líčení. Tři odstíny jsou matné, jeden třpytivý, který tomu celému dodává neuvěřitelný šmrnc. Co se týče kvality těch stínů.. Matné jsou dost křídové, trochu víc díky tomu při nabírání práší. No a jelikož jsou i slabší v pigmentaci, tak do nich musíte hrábnout víc, čímž stín rozprášíte tuplem, že ano. Upřímně, kvalita matných stínů mne nijak nenadchla, pracovat se s nimi dá a pokud upřednostňujete na denní líčení slabší pigmentaci, tak vám třeba vyhovovat budou, ale já potřebuji víc. Na fotce jsou při swatchi ve dvou vrstvách, aby byly vůbec trochu vidět. A z oka postupně během dne ztrácí silně na intenzitě, takže k večeru vám toho na oku moc nezbyde. Co se týče toho posledního - zlatého třpytivého stínu, tak ten je na tom s pigmentací lépe, na fotce je v jedné vrstvě, ALE. Také mám výtku. Nanést totiž tenhle stín je umění, jelikož to není krásně máslový a jemně namletý, jak to na první pohled vypadá, ale je to poměrně hrubě namleté a stín při aplikaci na víčko špatně drží a opadává. Jsou to spíš menší slisované třpytky než stín. Nanáším ho většinou pro zvýraznění do středu víčka, kde sice nadělá parádu, ovšem ne celodenní, během pár hodin částečně zmizí a opadá. Takže škoda, stíny z paletky jsou za mě spíš propadákem. Navíc mi přijde škoda, že dva odstíny si jsou tak strašně podobné. Zbytečně zabrané místo v paletce, které mohl obsadit úplně jiný odstín. 






Abych ale nebyla zcela negativní a paletku pochválila, tak se podíváme na její druhou půlku - ke tvářenkám. Líbí se mi reliéf, jak už jsem psala. Navíc obsahuje i krásné odstíny, textura je také skvělá - tvářenka je jemně namletá, nepráší a pigmentovaná je akorát - ani moc, ani málo. Nanáší se skvěle na štětec a z něho poté i na tvář a efekt stojí vážně za to. Co je super, že máte spoustu barevných možností, jak tvářenku použít. Buď každý odstín zvlášť nebo všechny smíchat (na fotce čtvrtý swatch nejblíže kloubům). Tvářenka se skládá z tmavě cihlového, který lze v mém případě využít i jako bronzer po krásně světle růžovou. Je tedy jen na vás, jak si odstíny užijete a namícháte. Jak jsem říkala, pigmentovaná je dobře, pro mě ideál, protože to s ní nepřeženu ani ji nemusím dávat v deseti vrstvách. A poslední, co je pro mne důležité - drží. A skvěle, od rána do večera a to i v těchto teplejších dnech. Za mě tedy tvářenka bomba a hodně zlepšila paletce reputaci :)




Jdeme dál, od paletky se mrkneme k dalšímu kousku a to balzámu na rty s leskem 2v1 Lip Glow. Zní to zajímavě a kdy jindy nosit šťavnaté rty než teď v létě? Tenhle kousek mi dorazil v odstínu 010 Neutral Rose což je v obalu jako krásná sytě růžová s podtónem do hněda s jemnou perletí. Ovšem jak můžete vidět na swatchi, ve výsledku je to na rtech hodně světlé, spíš jen velké množství bílé perleti, ve které se ztrácí světle růžová. Ale víte co? Líbí se mi to! Balzám/lesk má jednoduché balení, bílé víčko s průhlednou spodní částí. Součástí je aplikátor - tyčinka, kterou stačí jedním tahem přetřít rty a barva/lesk je tam, kde má být. Lesk má jemnou nasládlou, nijak vtíravou vůni. Na rtech působí pocitově jako klasický lesk - lesklý finiš a trochu lepkavá textura. Ovšem není to nic nepříjemného, co by mi nějak zvlášť vadilo. Po chvíli si na rtech trochu sedne a tolik to lepení neobtěžuje. Docela obstojná je i výdrž. Nikam se lesk nerozpíjí, na rtech drží třeba i dvě hodinky (to je u mne na lesk dost!). Jen tedy nepočítejte s výdrží pokud budete jíst, pít či se líbat :D Ač tedy nejsem moc lesková, tak musím říci, že teď nepoužívám nic jiného a po tomhle kousku sahám více než pravidelně. Přijde mi prostě fajn a k létu se ty lesky hodí, ne že ne. Rtěnky používám celoročně, tak proč je na chvíli nevyměnit za něco, co má šťávu. Za mě spokojenost. Nyní je to můj velký favorit. 






Třetím růžovým parťákem do týmu je Kabuki štětec. Ten je na první pohled k pomazlení, co říkáte? Roztomilé růžovo-bílé štětiny vycházející z rose gold základu. No ideál pro rozkvetlé jaro a hravé léto. Vypadá pěkně, co si budem. Je neskutečně huňatý a ještě neskutečněji jemný. Je to jako pohlazení po tváři. Mohla bych se s ním mazlit v jednom kuse. Štětin obsahuje spoustu, jsou i vcelku přesně střižené, tipuji na syntetické štětinky. Také jsou poměrně dlouhé, takže díky tomu se můžou při větším tlaku trochu "lámat", díky čemuž se dostáváme k tomu důležitému faktu - pudr se jím celkem složitě nanáší. Ať už sypký nebo slisovaný. Díky ultra jemným a poddajným štětinám na něho jen tak pudr nenaberete. Spíše ho rozprášíte všude okolo než nanesete na něho a poté na tvář.. Je to škoda, protože vzhledově je to ňuňu kousek, ale praktický není ani trochu... 




A na samotný závěr tu mám laky na nehty. Jestli se nepletu, tak laky jsou u Alciny úplnou novinkou a rovnou přišli s celou řadou včetně podkladového laku a nadlaku. Barevných laků je v nabídce celkem deset, všechny v nositelných a takových těch typicky ženských odstínech. Laky nesou názvy měst (Tokio, New York, Lyon, atd.), což je další hravý detail. Jsou v lahvičkách o 5 ml, to je podle mě tak akorát, aby se daly spotřebovat a zbytečně vám doma nevysychaly. 


Z barevných laků tu mám odstín Tokio a Sevilla. Tokio je starorůžová se stříbrnou perletí. Sevilla je potom krémová bordó. A nejvíc se mi tyhle dva kousky líbí právě pospolu v kombinaci. Hodí se k sobě. Oba se lakovaly naprosto bez problémů. Mají díky menšímu balení celkem krátký aplikátor, ale překvapivě jsem s tím problém neměla. Štěteček je plochý a konec zastřižený dokulata. Lakuje se jím jedna báseň a to celkem úspěšně i bez přetahů (na to že jsem lakovala nehty snad po půl roce :D). Laky ihned zasychají, během pěti minut není naprosto o čem. K plnému krytí stačí i u toho světlého pouze dvě tenké vrstvy, což je naprostá paráda. A výdrž taky není k zahození, u toho tmavého jsou po třech dnech trochu ošoupané špičky, což u mne není nic neobvyklého. U světlého to není tak viditelné, takže nositelný ještě tak o den až dva déle, aniž by budil na nehtech hrůzu. Po přejetí top coatem se výdrž ještě o něco prodlužuje. Já je oba měla na nehtech dobře týden, což už je co říci :) Za mě tedy palec nahoru, jsou moc fajn! 




Vyhlazující podkladový lak obsahuje vitamin E a vyplňuje rýhy a vyrovnává povrch nehtu. Má lehce narůžovělou barvu, i na nehtech, takže se dá použít i samostatně. Velmi rychle zasychá, výsledný finiš je jemně lesklý, nehty s ním vypadají pěstěně samy o sobě. Občas jím teď nehty přejedu, aby vypadaly aspoň trochu upravené a bohatě to stačí :D Jinak co se týče kvality nehtů, tak tam si stěžovat nemůžu, v poslední době je mám pěkné a rychle rostoucí, takže zda jim lak něco dává či nikoliv bohužel nedokážu úplně posoudit. 



A úplně nakonec tu máme rychleschnoucí top coat. Jestli jsem na něco náročná, tak jsou to top coaty. Ty totiž zachraňují výdrž laků na mých nehtech, takže musí fakt fungovat. Tenhle najdete v černé lahvičce, se stejným plochým štětečkem. Top coat je akorát tekutý, z nehtu nestéká a ihned na něm zasychá. Zanechává za sebou lesklý, "gelový" finiš. Dělá přesně to, co u top coatů vyhledávám - vytvrzuje barevný lak, který díky tomu lépe drží, nehet celkově zpevní a výsledný efekt připomíná "gelové nehty". Výdrž prodlouží o několik dní. Jak jsem psala výše, s top coatem jsem měla laky na nehtech týden, což je u mne vážně hodně dlouhá doba. Za mě spokojenost. U top coatu mám jen jednu výtku a to je malé balení, protože tady bude těch 5 ml sakra málo! :) 


Sečteno podtrženo: S paletkou je to prostě těžký. Je nádherná vzhledově, tvářenka je naprosto skvělým kouskem, který používám velmi ráda, ale ty stíny.. Ty mi to kazí :( Sice vypadají krásně složené, ale jejich kvalita není nic, co bych nutně potřebovala.. Pokud jste velmi nenároční uživatelé očních stínů, tak by vám stačit mohly, ale za mě tedy ne, já už potřebuji mnohem víc. Paletku seženete za 450 Kč. Povedený je za mě balzám/lesk, což je snad nejvíc překvapující, jelikož na podobný typ produktu nejsem. Ovšem tenhle kousek má svoje kouzlo, na rtech udělá hezkou barvu, drží a je to uni kousek, který nyní popadnu, kamkoliv jdu a nevím co na pusu :) K dostání ve třech odstínech (Bold nude, Bright Coral a Neutral rose), cena je 290 Kč za 5 ml. Štětec je naopak zklamáním. Ač krásně vypadá, tak je prostě hrozně jemný, že práce s ním není žádná sranda. Cena štětce je 265 Kč. Laky zase můžu pochválit a to včetně base a top coatu. Podkladový lak je využitelný sám o sobě, rychle schne a efekt je moc povedený. S barevnými laky se moc dobře pracuje a navíc skvěle drží a top coat? To je přesně ten typ svrchního laku, které vyhledávám, tudíž rozhodně palec nahoru. Všechny laky jsou v balení o 5 ml a cena je 160 Kč za kus.

A co vy a novinky od Alciny? Zaujaly vás? Líbí se vám některá?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Alcina

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Jo tak to bez debat, vzhledově jsem dlouho hezčí neviděla :)

      Vymazat
  2. Pokud bych vybírala očima, jakože někdy taky vybírám, tak se mi na pohled nejvíc líbí paletka, balzámolesk a štětec, z toho praktického hlediska, co bych využívala nejvíc, tak ten balzámolesk, lesková taky úplně nejsem, ale když si chci jen něco nahodit na rty, tak využitelný kousek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledově jsou to všechno pecky, to bez debat :) Jinak využití jak co no :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)