úterý 10. července 2018

Base Set - Štětce Real Techniques

Krásný den vám přeji!

Že používám štětce Real Techniques víte, svoje první jsem si kupovala dobře před pěti lety a od té doby s nimi stále pracuji. Mezitím se k nám na trh dostala značka zcela oficiálně a objevuje se už dokonce i v našich drogériích. To je pokrok a naprosto skvělá věc, protože tyhle štětce si pozornost určitě zaslouží. Nedávno se do našich obchodů dostaly další tři sady - Base - pro dokonalý podklad, Finish - na konturování a rozjasnění a Eyes - pro dokonalé oči. Ke mně se dostala sada BASE a na tu se dnes trochu blíž mrkneme.


Oficiální popis: Sada štětců pro dokonalý podklad obsahuje hned dva štětce na make-up pro různé textury i stupně krytí. Jemné i výrazné kontury vytvoříte pomocí štětce na konturování a jakékoliv nedokonalosti zakryjete pomocí detailního štětce. Součástí sady je i praktický stojánek, aby byly štětce snadno v dosahu a vždy připraveny k použití.



Sadu zakoupíte jako všechny ostatní v umělohmotné krabičce, která obsahuje popis jednotlivých štětců i návod, co s jakým líčit. Tím se samozřejmě plně řídit nemusíte. Já osobně asi tak půlku štětců co mám, používám úplně na něco jiného, než na co jsou určené. Kromě čtyř štětců v balení najdete ještě bílý, umělohmotný stojánek. Ten mě až tak nenadchl svým vzhledem ani velikostí, takže jsem štětce přihodila do stojánků k ostatním.




I tentokrát je kvalita štětců stejně dobrá. Rukojeť je kovová, jsou na nich vyražené názvy a mají pogumované konce, které brání klouzání v ruce. Štětce jsou dobře zastřihnuté, s jemným, syntetickým chlupem, který je na tváři velmi příjemný. Myjí se bez potíží, pustí z nich úplně všechny nečistoty. Štětiny ale drží na místě, dosud mi ani u původních sad, které mám už sakra dlouho a prošly mnoha praními, nevypadl ani chlup. Kvalita je pro mě prostě bezkonkurenční a já si je nemohu vynachválit a i po těch letech jsem se štětci nadmíru spokojená.


A ještě pár slov ke každému z nich :)

Detailer Brush (Štětec pro detaily) - je pro mě asi nejmíň využitelný štětec a to i u původní sady, co doma mám déle (recenze). Je na detailní aplikaci korektoru či rtěnky a jelikož já na tu preciznost až tak nejsem a korektor nanáším většinou prstem a rtěnku přímo z balení, tak mi tyhle štětce většinou doma leží :D Občas je používám na aplikaci krémových stínů nebo když chci něco nanést na malou plochu (například stín do vnitřního koutku), ale to zas nebývá tak často. Tenhle detailer má o něco kratší chlup než ten původní, ale zase je o něco huňatější. Samozřejmě funguje na stejném principu a pracuje se s ním stejně dobře, ale pro mě prostě nevyužitelný.

Square Foundation Brush (Čtvercový štětec na make-up) - upřímně pořád úplně nevím, jak uchopit (a pochopit) tenhle štětec. Na aplikaci make-upu na celý obličej má dost malou plochu, takže by to dlouho trvalo. Zase na úplně precizní práci to taky není. Já ho párkrát použila na korektor kolem očí, což docela šlo. Nejvíc mi ale vyhovuje na nanášení konturovacích produktů a to zejména krémových. Chlup je pevný, drží tvar a neprohýbá se, takže na krémové produkty ideál. Ale pro mě úskalí, že krémové konturovací věci zas tak často nevyužívám..

Contour Brush (Konturovací štětec) - tohle je ale pro změnu můj hodně oblíbený typ štětce. Používám zejména na rozjasňovače. Je nádherně jemný, huňatý a rozjasňovače se s ním aplikují jedna báseň. Rozjasňovač jím nanesete přesně, ale zároveň rozetřete do ztracena pro přirozený efekt. Používám ho dnes a denně.

Buffing Brush (Kulatý štětec na make-up) - je druhý nejoblíbenější a nejvyužitelnější štětec (nejen) z této sady. Ač je určený na minerální make-up, tak já tento typ štětce miluju pro aplikaci tvářenek. Je velmi jemný, že tvář spíše pohladí. Hodně huňatý a dokulata střižený. Do tvářenky ťupnu vždy velmi zlehka jeho středem a poté lehkou rukou nanáším na tvář a jde to jedna báseň. Ač je chlup hodně hustý, tak nevypadla ani jedna jediná štětina. Vyprat jde úplně do čistoty. Mám už doma druhý a nemůžu si vynachválit, tohle je prostě láska.


Sečteno podtrženo. Kvalita štětců opět skvělá. RT štětce prostě miluji a nedám na ně dopustit. Ani tentokrát nemám s jejich kvalitou nejmenší problém. Syntetické štětiny mi vyhovují, jsou jemné a na pleti příjemné. Sestavení štětců je pro mě už jiná. Bohužel dva štětce z celé sady v podstatě nepotřebuji a nevyužiji. Brala bych místo těch dvou něco víc pro začátečníky na denní použití. Detailní štětec na korektor nebo ten zvláštní zploštělý asi nejsou štětce, které by využíval každý denodenně. Namísto toho nějaký hodně huňatý štětec na pudr nebo klasický plochý stipple by se asi hodil. Osobně bych si tedy sadu v tomto složení kvůli tomu nekoupila, ale neříkám, že si sada nenajde své příznivce. Seženete na e-shopu dm.cz a Kupkosmetiku.cz, doporučená cena je 799 Kč.

*PR produkt zaslaný zastoupením Kupkosmetiku.cz

20 komentářů:

  1. Já bych ty štětce asi nevyužila, ale vzhled mají moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, pro mě taky všechny nejsou úplně využitelný :(

      Vymazat
  2. Tuhle značku znám už delší dobu, ale já mám štětce od essence několik let a dokud se nerozpadnou nic nekupuji :D ale určitě se s nimi pracuje skvěle.
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky několik Essence štětců a už fakt hromadu let a jako nemůžu si na ně stěžovat, jsou moc fajn! :) Ale teda tyhle jsou o chlup lepší, to zas nebudu lhát :D :)

      Vymazat
  3. Mám štětec na makeup a jsem hodně spokojená. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho měla taky, než se mi rozpadl :( :D Na make-up jinak používám Hakuro, ten mi přijde taky super! :)

      Vymazat
  4. Moc pěkná sada. Souhlasím s tebou, že Real Techniques ty štětce zkrátka umí. Mám od značky jeden štětec na rozjasňovač a nedám ho z ruky! No a rozhodně v nejbližší době plánuji pořídit další kousek a ne jeden.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, hlavně nejsou zbytečně předražené a teď už i lépe sehnatelné, což je super! :)

      Vymazat
  5. Tahle značka štětce umí, mám od nich dva a rozhodně spokojenost. Nicméně, štětce raději kupuji indiviuálně, který potřebuji nebo využiji, nechci platit za ty, které bych nevyužila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu. Já mám zase ráda sady, že si koupím víc štětců najednou :D Ale je pravda, že ty dvě co jsem si kupovala dřív, využiju vesměs celé :) Sehnat ale sadu, která je 100% využitelná, je kumšt :D

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Pěkný jsou, o tom žádná a navíc funkční, takže pecka! :D

      Vymazat
  7. Čo sa týka dizajnu, ten ma až tak neoslovil, ale samotné štetce vyzerajú dosť dobre. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já je mám zase ráda, baví mě ty barevné rukojeti :) :D

      Vymazat
  8. Štetce od Real Techniques ma vždy zaujímali a predovšetkým sa mi páčil aj ich design :) Na líčenie momentálne veľa štetcov nepoužívam, no možno by som sa po nich popozerala

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, já taky sahám jen po pár, i když jich mám doma dost, ale právě RT jsou jedny z těch nejpoužívanějších, fakt jsou příjemné a většina i využitelná :)

      Vymazat
  9. Štětce vypadají fakt super, už jsem ohledně štětců od této značky slyšela :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony super jsou a dobré je, že už jsou i lépe dostupné než kdysi :)

      Vymazat
  10. Ja už by som mohla investovať do nových štetcov. Predsa len tá kvalita je o niečo iná ako štetce z ali:D
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ony ani některé z Ali nejsou špatný, co jsem slyšela! ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)