neděle 8. dubna 2018

Nové vůně na stolku: Karl Lagerfeld a Trussardi

Krásný jarní den! ♥

Venku to všechno začíná bujet a kvést a konečně připomínat jaro a s tím přichází i moje chuť měnit svoje návyky. Třeba také trochu odlehčit vůně a prostřídat parfémy. S tím mi pomohl e-shop Elnino.cz, kde jak víte, seženete nepřeberné množství vůní. Co vám budu povídat, je jich tam tolik, že jsem se hodně dlouho nemohla rozhodnout. Nakonec to ale vyhrály dvě - Karl Lagerfeld a Trussardi


Objednávat vůně naslepo je vždycky tak trochu vabank, proto je dobré mít alespoň ponětí o tom, jaké typy vůní a jejich složky vašemu nosánku lahodí. Já u sebe vím, že jsou to dřevité tóny a například ambra či pačuli, takže podle toho většinou vybírám. A musím říct, že jsem tentokrát byla vcelku úspěšná.


Trussardi - Donna Goccia A Goccia

Oficiální popis: Vůně je založena na aromatu květin a akordech, které vám dají pocítit ducha a krásu dálného Orientu. Okouzlí vás svým elegantním designem flakonku v bílé a zlaté barvě. Výjimečný není jen obsah či obal, ale také způsob nanášení vůně na pokožku. Ta se nanáší na kůži kapku po kapce pomocí pipetky, aby se mohly plně rozvinout všechny smyslné složky vůně. 

Složky vůně: Úvod vůně patří svěžesti v podobě citrusů, yuzu a vůně vodního ovoce. Ovocné tóny jsou následovány vůněmi květinovými. Srdce tvoří vodní lilie, květ pomerančovníku a jasmínový čaj. Základ je potom tvořen smyslnějšími vůněmi cedrového či santalového dřeva, pačuli a doplněné ještě o sladkou vanilku. 


Také si říkáte, že to dohromady zní jako šílená kombinace? Chvíli ovoce, pak květiny a nakonec orientálno? Chápu, já si to říkala také. Ale ve výsledku to má smysl. Fakt. Z počátku je totiž vůně příjemně sladká a svěžejší. A to je na jaře přesně to, co vyhledávám. Moje srdce však v jakémkoliv ročním období tíhne k těžším, dřevitějším až trochu kořeněným vůním. Což vlastně i tahle vůně splňuje, protože po nějaké chvíli se přesně v tuto vůni rozvine. Trefa do černého. Tuhle vůni zbožňuji. 

Samotné balení a flakónek také patří mezi favority. Přišel zabalený v krabičce. Všechno ve bílo-zlatém designu. Působí to něžně, ale zároveň pompézně. Flakónek je vysoká lahvička, která má na konci "zlaté" víčko. Pod víčkem se však neskrývá jako u většiny parfémů rozstřikovač, ale přímo ve víčku naleznete malou pipetku. Ta do sebe nabírá parfém, kterým pak lehce nakapete vůni přímo na pokožku. Stačí pár kapek na dobře vstřebatelná a pulsující místa - za uši, na krk či na zápěstí a máte na celý den o vůni postaráno. Vůně se uvolňuje postupně, je dostatečně intenzivní po většinu dne, takže jakmile tenhle parfém ráno nanesu, nemám potřebu se každou chvíli chodit "převonět". 

Do téhle vůně jsem se zamilovala od první chvíle a moc ráda po ní sahám, i když musím přiznat, že mi trochu překáží ten způsob aplikace. Ono to není nijak složité ani zdržující jo, ale já jsem prostě občas po ránu líná vůbec vyšroubovávat to víčko a pokapat si párkrát na kůži, proto raději sáhnu po vůni s rozprašovačem :D Je mi to příjemnější, nebudu lhát :) Jinak ale naprosto top a chválím. Parfémovanou vodu najdete zde, 50 ml seženete za 763 Kč.


Karl Lagerfeld - Karl Lagerfeld For Her

Oficiální popis: Směs ovoce a květin vyzařuje krásu a něžnost. Osvěžující tóny citrónu a broskve skvěle ladí s květinovými tóny. Základ vůně vás potom ohromí nádechem hřejivosti. Vůně jako stvořená pro odvážné ženy, které chtějí vyzkoušet něco nového.

Složky vůně: V hlavě najdete citrón a broskev. Srdce se skládá z keře, růže a magnólie. Základem jsou dřevitější tóny, pižmo a ambra.


A u této vůně jsem si říkala přesně to samé, ideální vůně na jaro, kdy hledáte něco odlehčenějšího a přesto bude ukojena i vaše touha po oblíbených těžších tónech. Stejně jako u předchozí vůně i tady začínáte na svěžích tónech, přejdete přes květinové a dojdete k trochu teplejšímu dřevitému základu. Podivné kombinace, které však dojdou k požadovanému výsledku. Jenom tady to nebyla ta láska na první pohled/přičichnutí. Tahle vůně je trochu jiná. Zatímco Trussardi bych popsala jako lehce "agresivní" a přímočarou v tónech, tady je to trochu jiné. Asi bych řekla, že je pudrovější a trochu zastřenější. Tím ale nechci říci, že je špatná! Jenom by to nebyla moje první volba. Ovšem jakmile jsem ji párkrát použila, přičichla k ní a nechala ji chvíli působit, oblíbila jsem si i ji.

I v tomto případě se jedná o parfémovanou vodu (obsah 8 - 15% vonných látek). Má mnohem jednodušší a minimalističtější balení, takže pokud si nepotrpíte na žádné ozdůbky a cincátka, tak tohle je pro vás. Krabička je bílá, flakónek potom skleněný. Oboje s velmi minimalistickým popiskem a zdobením. Flakón má klasicky rozstřikovač a možná tipujete správně, že právě s touto vůní i díky tomu podvádím tu výše :D Je to prostě jednodušší, dvěma zmáčknutími je hotovo. Na druhou stranu výdrž tohoto kousku je trochu slabší. Bych řekla, že tak čtyři pět hodinek a poté postupně vyprchá.

Za mě je tohle tedy o něco slabší kousek, ale samozřejmě vůně jsou hodně subjektivní záležitost. Používám ji i tak často a beru ji jako vůni "na běžný den". Chápete, když ráno vyrážíte do práce a jen tak se chcete ohodit do oparu vůně.. Najdete ji tady a to v několika různých velikostech (4,5 ml, 25 ml, 45 ml a 85 ml).


Sečteno podtrženo, tenhle výběr byl povedený. Obě vůně si nyní na jaře užívám a užívat budu i nadále. Měla jsem celkem šťastnou ruku, co vám budu povídat :)

A jaký je váš oblíbený parfém? Máte některou z těchto vyzkoušenou?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Elnino.cz

4 komentáře:

  1. Ani jednu vůni neznám, ale recenze se mi moc líbila, Klári :-)

    Já se teď snažím spíš vůně dopotřebovávat. Mám na stolku vždycky jednu rozdělanou, kterou se voním a pak teprve zas vytáhnu další. Schovala jsem je do krabice, aby mě to furt nelákalo střídat :-D Docela se mi to osvědčilo :-D Jinak nejoblíbenější parfém, ke kterému se vracím už léta a jako jediného jsem ho měla víc balení, je Hypnose od Lancome. Mám doma spoustu jiných voňavek, ale tohle je moje stálice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni! :) Já se snažím také vždy spotřebovat jednu a pak až vytahuji další, ale občas to nejde.. :( :D Tady zvědavost zvítězila :D

      Vymazat
  2. nepoznám ich, ale vyzerajú naozaj dosť dobre :) v nejakej parfumérii si musím pričuchnúť ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je někde objevíš, tak určitě přičichni, stojí to za to :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)