pondělí 5. března 2018

Spotřebováno za leden 2018

Krásný den vám přeji!

Měsíc se s měsícem sešel, článků je tu pět a půl, ale další Spotřebováno vás rozhodně nemine. Ještě za leden, achjo. Nějak se to se mnou táhne. Ale snad vám to vynahradí fakt, že je zase vcelku nadupané. Znáte to, dochází vždy všechno najednou :) Mám ale pocit, že příští měsíc už to bude trochu umírněnější, takže si tu jízdu kosmetickými odpadky užijte :D



Jste připraveni? ;)


Sprchový gel Skořice a jablko Aroma Ritual - Dermacol - psala jsem o něm nedávno, takže se nebudu znovu opakovat. Však víte, že tyto sprcháče mám ráda. Tenhle má silnou skořicovou vůni (to jablko je tam spíše v pozadí), která je jemně cítit i z pokožky. A jinak vše při starém - umyjí, nevysušují a seženete je v každé drogérii. Hodnocení: 4/5.

Tělový peeling - Wellness & Beauty - byl skvělý! Mrzí mě, že jsem o něm nestihla napsat víc. Má praktickou a vzhlednou dózu s kovovým uzávěrem. Peeling je středně hrubý, bez potíží vydrhne a přitom se hezky rozpouští. Hlavně obsahuje i olejové složky, takže se po jeho použití již není třeba mazat a pokožka je nádherně vyživená a zvláčněná. Je to přesně ten typ peelingu, který mám nejradši, takže bych se mu určitě nebránila znovu. Má navíc velmi jemnou a sympatickou vůni. Jen pozor, je solný, takže může v otevřených rankách štípat. Hodnocení: 5/5.

Miniatury sprchového gelu Magic Winter - Balea - tyhle malé sprcháčky ve vánočních vůních mě bavily. Zelinkavý voněl jako nějaké nakládané višně či něco podobného, což bylo příjemné, ale daleko víc mě zaujal hnědý sprcháč, který voněl jako punč! Ideální kousky na zahřátí v mrazivých dnech. Jinak taková ta klasika. Po opláchnutí cítit není, ale umyje a nevysušuje. Hodnocení: 3,5/5.

Bomba do koupele Orgasm - Soaphoria - už druhá bomba této značky, kterou jsem měla. Tato mi přišla lepší, rozhodně byla mastnější, takže pokožku lépe vyživila. Rozpouštěla se docela dlouho, ale krásně zvládla provonět koupelnu i tělo. Vůně byla sladká, ovocná a moc příjemná. Za mě užitý relax ve vaně. Hodnocení: 4/5.

Pěna do koupele Vodní Meloun Aroma Ritual - Dermacol - psala jsem o nich v posledních dvou spotřebovancích + v samostatném článku, takže se odmítám opakovat. Je prostě skvělá, vytvoří kupu pěny, která ve vaně dlouho vydrží, nádherně voní a je to prostě příjemný relax. Hodnocení: 5/5.


Bezoplachový kondicionér ve spreji - Le Petit Olivier - bezoplachové kondicionéry já můžu, obsahuje mléčnou i olejovou složku, takže vlasy vyživí, ale zároveň je extrémně nezatěžuje. Vlasy se lépe rozčesávaly, byly maličko lesklejší a příjemně provoněné. Zázraky zas neudělal, ale jeho použití tak nějak znát bylo, takže spokojenost. Hodnocení: 3/5.

Fix & Go Cool Waves Hair Mist - Oriflame - solné spreje frčí zejména posledních několik let. Já jsem jim sice úplně nepodlehla, ale doma se mi nějaké objevily. A tenhle mezi nimi. Sprej voní jemně po kokosu, což je poté cítit trochu i ve vlasech. Vlasy zmatní, trochu zafixuje, zároveň ve větším množství i zatíží, takže jsem s ním nakládala velmi opatrně. Asi to není nic, co bych znovu potřebovala, ale pokud podobné vychytávky používáte, tak směle do toho. Hodnocení: 3/5.

Melounový šampon - Faith In Nature - další přírodnější kousek, který mne však nijak zvlášť nenadchl. Po melounu voněl jenom velmi vzdáleně. Hlavně jsem po něm měla vlasy zacuchané a poměrně rychle se také mastily a plihly. Nijak mne nenadchl a znovu už šampon pořizovat nebudu. Hodnocení: 2,5/5.


Anti-transpirant ve spreji Hello Sunshine! - Nivea - už druhý antiperspirant ve spreji této značky z limitované edice, který jsem měla. Po květinové variantě přišla tahle trochu svěžejší. Fungoval velmi dobře, možná i lépe než ten první. V podstatě mi dostačoval, i když je pravda, že během zimy mi stačí menší ochrana proti pocení než v létě. Co jsem ale chtěla napsat je, že ač neštípe či nepálí, fleky nedělá, tak jsem si všimla, že dělá v podpaží takovou neprodyšnou, zvláštní vrstvu, která nejde pořádně ani smýt a je třeba se ve sprše pořádně odrhnout, aby pustila. To mi bylo trochu nepříjemné, ovšem jinak bez potíží. Hodnocení: 3,5/5.

Parfém Attraction - Avon - s touto vůní jsem měla ze začátku docela dlouho potíže. Milovala jsem od prvního okamžiku flakón a kvůli němu jsem se naučila mít ráda i tu vůni. Trvalo to, protože je parfém silný a je cítit hodně a dlouho. Z počátku mi lezl na nervy. Ale čím déle jsem ho nosila, tím více jsem mu podlehla. Nakonec jsme spolu strávili pěkné a hlavně voňavé chvíle :) Za mě velmi dobré, další skvělá Avon vůně. Hodnocení: 4/5.

+ vzoreček vůně Jeanne En Provence


Regenerační maska v rukavicích - Lirene - po masce v ponožkách jsem vyzkoušela i tyhle Lirene rukavičky. V tomhle období, kdy mám ruce jako dvě sušenky, se to náramně hodilo. Jedná se o dvoufázovou masku - prvně použijete na ruce peeling, čímž se zbavíte odumřelých buněk a ruce zjemníte a připravíte na rukavice. Ty jsou opět igelitové, uvnitř napuštěné gelem, který po čtvrt hodinku ruce hydratuje a zvláčňuje. Po sundání už jen zbytek gelu vmasírujete a výsledek? Zjemněné a na pár hodin zhydratované ruce. Bohužel doopravdy jenom na pár hodin, protože už druhý den jsem nepoznala rozdíl před a po použití. Znovu si je tedy pořizovat neplánuji, občasný peeling a hlavně důkladné a časté mazání rukou, funguje asi stejně. Hodnocení: 2,5/5.

Kokoska na cesty - Soaphoria - tuto pixlu jsem si kupovala s tím, že jde o krém na ruce, proto pro mne bylo překvapením, že jde o obyčejný kokosový olej. Ne že bych ho tedy nevyužila, ba naopak. Používala jsem ho často - na suché ruce, na suchá chodidla, na suché klouby a lokty. Neměla jsem moc v lásce jeho konzistenci, dělal takové nepříjemné hrudky, takže se špatně nanášel a nevím no, oleje mi nevadí, ale kokosák mi přijde takovej ublemcanej, že se po něm s láskou nevrhám :D Zas ale funguje jak má, vyživuje všechno, co potřebujete a k tomu jestli máte rádi vůni kokosu.. Hodnocení: 3/5.

Tělové mléko Pretty Rose - Treaclemoon - těšila jsem se na něho zejména díky naprosto dokonalé vůni růží. Ta je v tomhle případě opravdu odpovídající a nejvíc dokonalá. Cestovní balení navíc vypadá rozkošně a když jsem viděla i u něho pumpičku, tak jsem byla nadšená, žádné upatlané balení. Jenže bohužel se pumpička ukázala jako kontraproduktivní, protože místo, aby vám práci ulehčila, vám ji spíš ve velkém přidala. Dávkovací otvor je opravdu miniaturní, takže na namazání celého těla byste museli asi milionkrát pumpnout. Na mléku jako takovém to však nic nemění, je nádherně voňavé a to na nějakou chvíli i na pokožce. Skvěle se aplikuje, rychle se vstřebává a nezanechává žádný nepříjemný film a jako bonus i úspěšně hydratuje. Dobrý obsah, nedomyšlené balení. Hodnocení: 3,5/5.


Maska na obličej Born To Be Lazy - Balea - lenochodí maska vypadá roztomile, tedy aspoň obal. Uvnitř se pak ukrývá klasická platýnková maska s prostřihy na oči a rty a dokonce i bočními prostřihy, abyste si jej mohli na obličeji upravit podle potřeby. I tak na mě byla trochu větší, ale dostatečné množství gelu zařídilo, že se mi na obličej přicucla a jakž takž držela. Gel vcelku příjemně nasládle voněl, po sundání masky ho na obličeji dost zbylo, tak jsem ho jen rozetřela a nechala vstřebat. Výsledkem pak byla vcelku i hydratovaná pleť. Moc jsem od ní nečekala, ale příjemně překvapila. Hodnocení: 4/5.

Maska na obličej meloun - Balea - za to tahle maska nic moc. Už je to několikátá verze těchto pytlíkových masek, co jsem zkoušela a upřímně nechápu, proč se tolik prodávají :D Tahle melounová je gelová, má strašně chemickou rádoby melounovou parfemaci. Na obličeji mne štípala a zároveň mírně chladila, až z toho byl dost nepříjemný pocit. A výsledek jsem po opláchnutí žádný nezaznamenala. Možná mi spíš další dny přišel obličej sušší než předtím. Hodnocení: 2/5.

Pásky na nos Egg Pore - Tony Moly - opět tyhle povedené pásky na nos. Jsou nejlepší, jaké jsem dosud měla, takže jsem ráda, že jich tu mám pár do zásoby. Skvěle na nose po celou dobu drží a vytáhnou spoustu černých teček. Nemám jim vesměs co vytknout. Hodnocení: 5/5.

Oční krém s minerály - For Life & Madaga - pleťová kosmetika FL&M je naprosto super a ani tento oční krém není výjimkou. Plusem hned na úvod je vytuněné balení, kdy pumpičkou vytlačujete produkt odspodu nahoru, takže ho spotřebujete opravdu i poslední píď. Krémovo-gelová textura byla na pleti příjemná, ihned se vstřebávala, zároveň ale oční okolí perfektně hydratovala. Jemná parfemace už je jenom bonus. Hodně mi teď chybí, co vám budu povídat. Hodnocení: 5/5.

Arganový olej - Sagrada Natura - docela tragédie, došel mi totiž arganový olej. Ten byl dosud to nejlepší v péči o pleť, co jsem měla. Pokud nad ním váháte, tak doporučuji určitě aspoň zkusit, myslím, že budete nadšení. Ač se jedná o olej, tenhle kousek nezanechává na obličeji mastnou vrstvu, naopak se hloubkově vstřebává a pleť dokonale vyživuje. Pleti to prospívá na 110%. Navíc se jedná o 100% přírodní produkt a přímo tenhle olejíček má i kapátko, kterým se dá olej snadněji aplikovat. Nelze hodnotit jinak než: 5/5.


Color Sensational, odstín 910 - Maybelline - výrazný korálově růžová barvička, kterou jsem jeden čas moc ráda používala, ale už mi tu několik let jen leží. A jelikož jí mnoho nezbývalo, už jsem se rozhodla ji dál neposílat. Krásná pigmentace rtěnky, krémová konzistence a vcelku i příjemná výdrž. Jediné, co mi nebylo moc příjemné byla ta velmi nasládlá parfemace, ale dala se snést. Hodnocení: 4/5.

Rtěnka Caresse - L'oréal Paris - a tohle byla v mojí sbírce ještě starší záležitost, takže byl čas se taky rozloučit. Mám pocit, že to byl odstín 04 Rose Mademoiselle, který také zažil svůj čas slávy, ale teď už jsem přesídlila jinam. To tenkrát ještě nebyly tak v kurzu matné a dlouhodržící rtěnky :D Tohle byl pravý opak - lesklá, málo pigmentovaná rtěnka, kterou bylo třeba každou chvíli doplňovat. Ale v menším množství se zas aspoň nemusela hlídat a dala se použít jako balzám. Hodnocení: 2,5/5.

Lepidlo na umělé řasy - Nice - je ho ještě minimálně půlka, ale s tímhle to fakt nešlo! Lepidlo je černé, což jsem si původně myslela, že bude výhoda. Ovšem ukázalo se, že naopak. Strašný shit, dlouho schlo, vůbec nelepilo a navíc když nemáte přesnou ruku, tak budete mít tu barvu všude. Hrůza. Hodnocení: 1/5.

Umělé řasy - E.L.F. - víte, že je moc nenosím, ale tyhle jsem tu měla hromadu let na případné hrátky a pokusy. Zkoušela jsem je několikrát a právě i díky tomu černému lepidlu jsem je zlikvidovala, takže je čas se rozloučit. Jinak mi ale přišly fajn, nebylo to nic přirozeného, ale nositelné byly. Měly u sebe také lepidlo, malé a průhledné a poměrně i dobře držící. Stály tuším míň než stovku, takže za ty peníze jsem byla nadšená. Hodnocení: 4/5.

Řasenka Glam & Doll Waterproof - Catrice - jedna z nejlepších řasenek, které jsem v loňském roce vyzkoušela. Krásně oddělila a prodloužila řasy, měla umělohmotný a akorát tak velký kartáček, se kterým se mi skvěle pracovalo. Nerozmazávala se ani při pár slzách, nežmolkovala a neobtiskávala se. Z počátku byla možná o něco lepší, postupem času trochu na kvalitě ubývalo, ale nepoužívala jsem skoro jinou. Hodnocení: 4,5/5.

Salvation Intense Lip Laquer - Makeup Revolution - tohle byl předchůdce všech těch tekutých rtěnek. Nebylo to tedy matné, naopak lesklé, ale jednalo se o vysoce pigmentovaný lesk, který lehce i stainoval, takže ač se postupně ze rtů ztrácel, tak barevný základ zůstával. Barva nevydržela dlouhé hodiny, ale přesto jsem ho jeden čas dost používala, protože to byl ojedinělý odstín v mé sbírce. Byla to taková hezky zářivá růžová a to já tenkrát mohla. Už je ale čas hnout se dál, vůně i obsah se začíná zlehka měnit. Hodnocení: 3,5/5.

Řasenka na obočí Brow Precise Fiber Filler - Maybelline - já jsem upřímně těmhle řasenkovým vymoženostem moc nepodlehla a ani tohle pádlo není výjimkou. Raději mám obyčejnou tužku nebo stín. Moc se mi nedařilo s tím pracovat a bohužel ani dosáhnout přirozeného výsledku. Většinou mi to nerovnoměrně zabarvilo a poslepovala obočí. A i když výsledný efekt byl pudrový, vypadalo to tak nějak divně. Hodnocení: 2,5/5.

Barevné fixy na oči - Dermacol - a s těmito dvěma kousky jsem si bohužel také moc nerozuměla. Mám je v elektricky modré a tmavě zelené, což by byly fajn letní barvy, ale kdyby se nerozpíjely, držely a byly voděodolné a po celý den intenzivní, jak slibují. Sem tam jsem po nich sáhla díky neobvyklým barvám, ale láskou k nim jsem neoplývala. Hodnocení: 2,5/5.

Tak a jsme na konci. A vy mi určitě dejte vědět:

S čím z toho máte zkušenosti? Zaujalo vás něco?

19 komentářů:

  1. Jsem asi jediná, komu Dermacol fixa vyhovuje. Krásně mi drží celý den, fakt super. Maska na ruce Lirene mi též vyhovovala, naopak lenochod pouze nádherně voněl, ale jinak nic.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Po vůni Attraction jsem dlouho toužila, ale zatím si k ní nějak hledám cestu, doufám, že jí taky podlehnu:-) Lenochodí maska Balea měla krásný obal, ale přišlo mi, že na mé pleti ten účinek nic moc, prostě taková navoněná srandička, ale už mám koupenou tygří a pandí masku, tak třeba budou lepší:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zjistila, že ač mám nos hodně náladový a máloco mu vyloženě sedne, tak jsem schopná se sžít s většinou vůní :D Ale tahle se mi nakonec vážně hodně zalíbila :) Lenochod mi přišel celkem fajn, rozhodně lepší než ta melounová :D

      Vymazat
  3. Dermacol už by konečně mohl změnit balení sprcháčů, fakt to z nich ke konci nejde ven :D a přesně jak píšeš, jablko tam moc cítit není, a to jsem se těšila na pořádnej štrúdl :D Balea maska byla pro mě zlo, zčervenala jsem po ní jak rak.
    Kriss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo občas mě ty tuby sprcháčů taky štvou :D A která maska? Já měla trochu začervenalou pleť po té melounové a po jablečné od Alverde, ta byla snad ještě nepříjemnější :-/ :D

      Vymazat
    2. Jej, vypadlo mi slovíčko, ta s lenochodem :D ale obal měla krásný :)

      Vymazat
    3. V pohodě, já jsem si to myslela, ale radši se ptám :) :D

      Vymazat
  4. tie mini sprcháče Balea museli byť super :) inak ma veľmi zaujala bomba do kúpeľa od Soaphorie, na tú sa určite niekedy pozriem ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháčky byly super, škoda, že je neměli i ve větším :( :)

      Vymazat
  5. Od Dermacolu z rady AromaRitual mám najradšej vôňu čokoláda pomaranč. Maskaru od Catrice mám tiež ale v nevodeodolnej verzii. Som moc spokojná tiež
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ta klasická verze je dobrá, jo? :) Tak to si musím pak zase koupit, fakt jedna z nejlepších řasenek :) Hlavně se mi s ní i skvěle pracuje, což se o spoustě řasenkách říct nedá :D

      Vymazat
  6. Ja som sa zamilovala do mini spchacu Balea z adventneho kalendara s pernickovou vonou (Lebkuchen-Duft) - ten treti, ktory nemas na fotke. Keby Balea urobila z neho plne balenie, tak by som bola happy jak 2 grepy :) Tie ktore mas na fotke su vona fialka + malina a pomaranc + skorica. Vonaju pekne, ale ten pernickovy je pre mna uplne top ;) A uz mam len trosku z neho 😣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak ten třetí jsem spotřebovala už v prosinci :) Ten perníčkový byl vážně super :)

      Vymazat
  7. Ten arganový olej som mala aj ja a bol famózny :) teraz mám olejové sérum na mastnú/aknóznu pleť od značky savon a to mu riadne šliape na päty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Argaňák je naprostá bomba :) A díky za tip na sérum mrknu! :)

      Vymazat
  8. Ty miniaturky Balea měli super obaly a zaujala mě Kokoska :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, obaly naprosto super a zatím z toho co jsem zkoušela, tak šly i obsahy :-O :D

      Vymazat
  9. Já mám zkušenosti s tím arganovým olejem od Sagrady Natury - vyhrála jsem jej u tebe v soutěži a chtěla bych ti napsat, že jsem s ním moc spokojená, až na to, že je bez parfemace, ale jinak je skvělý, moc děkuju.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)