pondělí 12. března 2018

Dekorativní mix - L'oréal Paris, Essence, E-style

Krásný den vám přeji!

Vítám vás u dalšího článku plného kosmetiky, tentokrát se zaměřím čistě na dekorativku. Jedná se převážně o podzimní novinky, které se tu dosud neobjevily. Jelikož už nyní tolik prostoru pro články není, tak alespoň touto formou vás s nimi seznámím :)




Konturovací a rozjasňovací paletka - Wet'n'Wild

Tyhle dvě paletky mám až z USA díky milé Magdě ♥ Dvoubarevná paletka je na konturování, quattro paletka je potom rozjasňující, což je asi od prvního pohledu očividné, že jo. Paletky jsou obrovské, ač to takhle nevypadá, tak jsou to obří kola, takže vám vydrží určitě tak sto padesát let. Balení je obyčejné umělohmotné. Není extra pevné, spíš se bojím, že se časem rozpadne. Konturovací paletka jde od první chvíle těžce otevřít, rozjasňující má naopak povolené otevírání a otevírá se sama. Není to nic extra, ale jde nám zejména o vnitřek, že jo.



Konturovací paletka má dvě části, dost velké, takže se v nich perfektně hrabe. Oba pudry v balení jsou velmi jemně namleté a dobře pigmentované, nevýhodou je poměrně intenzivní prášení, takže před jeho aplikací na tvář vždy štětec lehce oklepu. S tmavým pudrem se to dá snadno přehnat, proto je třeba ho používat opatrně. Na tváři drží bez potíží po většinu dne a ve stále stejné intenzitě, takže vesměs spokojenost. 




Rozjasňující paletka je kombinací čtyř různých rozjasňujících pudrů, můžete tedy kombinovat nebo střídat jak je libo. Já rozhodně sahám nejčastěji po prvních dvou zleva - lehce zlatém a narůžovělém. Třetí cihlově růžový zas může nahradit tvářenku a pravý hnědo-zlatavý je fajn na obtáhnutí a zvýraznění konturo. Kombinací všech čtyř dosáhnete lehce naoranžovělé. I tahle paletka má tendence prášit, možná ještě víc než ta konturovací, protože v tomhle případě pudry i přes jemné umletí obsahují drobné třpytky, které nadělají paseku. Tady tedy považuji za ještě důležitější štětec oklepat. Podle potřeby s ní dosáhnete jemného či výrazného rozjasnění. V každém případě počítejte s tím, že po pár hodinách začne mizet a na tváři zůstávají viditelné pouze ty větší částečky/třpytky. Líbí se mi, že je možnost využít ji na sto a jeden způsob, ale škoda té slabší výdrže.





Minerální make-up True Match - L'oréal Paris

Pak tu mám tyhle minerální kousky se kterými přišel na podzim i L'oréal. Minerální make-upy já můžu, takže jsem byla hodně zvědavá. Sypké make-upy a pudry asi nejsou pro každého, musíte určitě počítat s tím, že vám sem tam někde napráší a něco uletí a je třeba se s tím naučit. Jelikož používám sypké pudry už spousty let, vůbec by mi to nemělo dělat problém. Přesto mi v tomhle balení ten make-up (i pudr) problémy dělá. Za mě je to nejhorší obal, co jsem kdy viděla. Ač vzhledově vypadá pěkně, tak je to maximálně nepraktická záležitost. Víčko je velké jako pudr samotný, což naprosto nechápu. PROČ? Zabere to příšernýho místa. Pod víčkem se potom ukrývá hluboká prohlubeň a v ní hadrová síťka, kterou si make-up prosypete. Půlka štětců, co doma mám, make-up nenabere a v podstatě jediný, který používám, je ten od L'oréalu, který je k tomu určený. Navíc síťkou neprojde obsah sám od sebe, že byste si ho vyklepli třeba do víčka, ale je třeba na něho opravdu zatlačit štětcem, aby na něm něco uvízlo. Nebudu vám lhát, to balení mě vytáčí. Dostupný je make-up rovnou ve čtyřech odstínech, přičemž mám nečekaně ten nejsvětlejší (1R/1C). Odstínově mi sedí naprosto skvěle, tedy seděl by, kdyby byl vidět. Pokud totiž čekáte, že bude jako klasické make-upy a zakryje vaše nedokonalosti, tak jste na  omylu, to tenhle kousek neumí. Krytí je hodně nízké. Tady snad ani nemůže být řeč o nějakém krytí. Spíš mi to přijde jako bych použila obyčejný jemně namletý transparentní pudr. Mastnou pleť zmatní, lehce zjemní póry, ale to je asi tak všechno. Žádný hezký efekt sjednocení a pěkné pleti. Rozhodla jsem se, že až dopoužívám klasický transparentní pudr, tak budu sahat po tomhle místo pudru, protože tak to vidím, jako make-up u mne tohle neobstojí a už vůbec ne za ty peníze. Pokud chcete minerální a kvalitní make-up, mrkněte na Annabelle Minerals, které opravdu jako MU fungují.





Transparentní minerální pudr True Match - L'oréal Paris

No a tohle je vlastně skoro to samé. Upřímně nevidím téměř žádný rozdíl mezi transparentní pudrem a make-upem výše. Tady je asi o chlup méně pigmentu a je trochu víc jemnější a lehčí. Balení je stejně na prd, kvedlám v tom štětcem jako blázen, abych ho vůbec na obličej dostala. Poté už je to paráda, pleť krásně zjemní, zmatní a make-upu zafixuje. Není na obličeji těžký, nedělá masku ani bílý povlak. V podstatě kromě mu nemám kromě toho balení moc co vytknout, tenhle kousek mě baví. Všimla jsem si tedy ještě toho, že docela rychle ubývá (oproti fixačnímu pudru od Dermacolu nebo Avonu), ale to mě zas až tak netrápí, kvůli tomu velkému neskladnému balení,. Já vím, že to omílám pořád dokola, ale ten obal mi prostě vážně vadí. Zbytečně obrovský kus plastu, který se fakt blbě vozí v kosmetické taštičce. Vyměňte obal, pak to půjde.






Korektory True Match

A L'oréal do třetice všeho dobrého a tentokrát rovnou krát tři. Mám tu totiž jejich nové korektory.


Je tu rozjasňující True Match La Touche Magique, který jen změnil svůj kabátek a prošel inovací. Mám ten nejsvětlejší odstín (1R/1C) s růžovým studeným podtónem, který mi pod oči sedí natolik, že se po rozetření doslova ztrácí a působí tak přirozeně a nenápadně. Korektor naleznete v peru, které postupně vymačkáváte do štětečku otáčením spodní části. Já s tím mám ten problém, že většinou na to poslední otočení vymáčknu produktu zbytečně moc, takže pak nevím, co s ním. Je krémový, lehce roztíratelný a výsledkem jeho použití je sjednocená a rozjasněná pleť pod očima. Neslévá se a nezalézá do vrásek. Krytí má střední, s menšími kruhy pod očima si poradí, tak nějak je zneutralizuje, ale na velmi tmavé kruhy nebo například na pupínky tenhle korektor není. Potřebujete-li něco pro barevné sjednocení očního okolí, tak tohle je ono.



Pak tu mám "tyčinku" True Match Super-Blendable Creamy Concealer, která se hned stala součástí mé každodenní rutiny a to jsem přitom tento druh korektorů nikdy moc nemusela a nepoužívala. Ovšem, v tomto případě mi naprosto sedí odstín (10 Ivory), který společně s make-upem splyne na tváři a hlavně udělá dobře svojí práci. Pokud se bojíte, že bude korektor tuhý a práce s ním nepříjemná a složitá, tak tyto obavy nechte za sebou. Pod teplotou krásně taje, takže po nanesení na potřebná místa se mění na krémovou konzistenci, která se bez problémů roztírá a hlavně dobře zakrývá, co má. Tahle tyčinka je ideální na nedokonalosti, začervenání a větší plochy. Krytí je v jedné vrstvě střední, ve dvou už podstatně vyšší a zakryje téměř cokoliv. S jakýmkoliv make-upem, jaký jsem zkoušela, spolupracuje a jak jsem psala, já ho můžu.



Do třetice tu mám tekutý True Match. Ten mne nadchl asi ze všech nejméně, což je částečně způsobeno určitě i odstínem, jelikož v tomto případě nemám nejsvětlejší kousek, ale odstín 2R/C, což by měl být druhý nejsvětlejší, pokud se nepletu. Jak můžete vidět i na fotce, tak to momentálně to není to pravé ořechové, takže si bude muset na svoji chvíli počkat do léta. Vyzkoušet ho ale aspoň párkrát byla nutnost. No a kdoví, jestli si ho tu vůbec budu syslit, protože zatím mi nijak nesedl ani vlastnostmi. Aplikátor má pěnový jako mívají lesky na rty, což by mi až tak nevadilo. Ale oproti předešlým krémovým korektorům je tenhle trochu tekutější a pravděpodobně obsahuje víc vody. Dobře se tak roztírá, ale zároveň i dost vstřebává a krytí k tomu je dost mizivé. Nanesu ho na obličej, rozetřu a je to jak kdybych tam nic nedala, nikde nic. Čekala jsem, že to bude něco podobného jako tekutý Fit Me od Maybelline či Catrice Liquid Camouflage, ale bohužel vůbec. Tohle mě neba.



Prismatic Hololighter Stick - Essence

A teď i něco málo z podzimního updatu od Essence. Prvně mrkneme na tenhle rozjasňovací stick, který mne na první pohled strašně zaujal. Fakt se mi líbil od první chvíle, i když nejsem úplný vyznavač holo, prismy, duhy a jednorožců :D Ale tyčinka má celkem pro mne unikátní odstín a efekt. Rozjasňovačů mám několik, ale takový ten typicky holo jsem dosud neměla, i proto mi tahle tyčinka nedala spát. Akorát bohužel, jak jsem se na ten efekt těšila i na tváři, byla jsem ve finále zklamaná. Konzistence je totiž zvláštní. Má to krémovou a hlavně trochu až takovou divně mazlavou texturu, což je právě kámen úrazu. Na pleti se to tak zvláštně táhne a flekatí a dělá mapy, že se těžko dosáhne přirozeného efektu. Stahuje mi to make-up pod tím a zvýrazňuje všechno, co to zvýrazňovat nemá, takže ač by to mohlo vypadat hezky, při této konzistenci to prostě hezky nejde. Zkoušela jsem to houbičkou, štětcem i prsty, přičemž nejlepší je naťupkat to pouze prsty je rozhodně nejlepší, ale  přirozené a pěkné to podle mne pořád není. Jsem raději pro tekuté nebo pudrové rozjasňovače.






Holo Rainbow lak na nehty č. 01 Hello Holo - Essence

Aby toho holografického efektu nebylo málo, ukážu vám ještě tento lak. Už kdysi jsem ho představovala na sociálních sítích a docela se líbil. Což se ani nedivím, protože ten jeho efekt je něco naprosto ohromujícího! Lak je vesměs třpytkový, ale jsou celkem malé, takže při lakování nedělají neplechu, sednou na nehet, nedělají žádné hrudky a nerovné povrchy. Konečná textura zaschlého laku je něco na způsob pískového, ale jelikož přetírám top coaty, tak dosáhnu většinou hladkého povrchu. Lakují se tedy bez potíží, velmi rychle zasychají a tu parádu, kterou nadělají. Potud jsou prostě skvělé! Jenže aby té parády nebylo moc, tak mají jednu nevýhodu - hodně slabá výdrž. Při zafixování laku top coatem vydrží maximálně dva dny, pokud bych náhodou byla sebevrah a top coat nedala, tak je bohužel pryč ještě ten den, doslova během pár hodin. To je taková škoda, protože zrovna tenhle kousek bych chtěla nosit na nehtech pořád! Ale lakovat každý druhý (při troše štěstí až třetí) den mě neba! Achjooo, jinak by to byl boží kousek.



Tekuté oční linky SuperLast - Essence

Ještě jeden a poslední kousek od této značky a to tyhle černé tekuté linky. Na tekuté linky jsem nikdy moc nebyla, i proto jsem se rozhodla to tímto kouskem zlomit a naučit se s nimi. Po všech těch gelových a fixách to prostě musím zvládnout! A taky že jo. Vcelku rychle jsem to dostala do ruky, i když to má hodně zvláštní aplikátor. Linky mají hodně dlouhý, tenký a ohebný hrot. Není třeba se ho zbytečně bát, stačí si to párkrát zkusit a dostanete to do ruky. Nebo aspoň mně se s linkami pracovalo dobře. Jsou černočerné, nedělají rýhy, nerozpíjí se a velmi rychle zasychají. Výsledkem je pak krásná tenká linka, která drží na místě po celý den. A dokonce i celou noc, o víkendu jsem s nimi dala 28 hodin! :D Za mě spokojenost a sahám-li teď po linkách, jsou to právě tyto. 





Oční stíny Metallic Chic - E-Style

Úplně jsem zapomněla ukázat vám tohoto metalického krasavce od E-style, kterého mám doma dobře rok. Metalické stíny této značky vzbudily v blogosféře velký rozruch, takže věřím, že vám neunikly. I já jsem měla potřebu jeden zkusit, takže jsem na zkoušku sáhla po 04 Fine Roses. Podobné odstíny mám ráda a nosím je asi nejčastěji. Stín je krásně třpytivý, metalický růžový se silnými stříbrnými odlesky. Na oku vypadá hezky samotný nebo i v kombinaci se spoustou dalších stínů. Jeho pigmentace je naprosto ohromující, co vám budu povídat. Stín je hodně slisovaný, takže na štětec se nabírá těžko a používám zpravidla plochý a hustý štětec. Ovšem nepráší, neopadává a spíše naopak chytá jako blázen, sedne a drží. A to po celý den i bez báze. S výsledky jsem tedy vážně spokojená, i když musím přiznat, že jsem si k němu zvláštní vztah nevybudovala. Možná za to může fakt, že praktičtější jsou pro mne paletky, kde mám prostě všechno v jednom. To ale nic nemění na skvělých vlastnostech stínu, který navíc nestojí jmění :)






Paletka očních stínů No Photos Please - I ♥ Make-up

A jdeme do finiše, článek zakončíme touto dokonalou paletkou očních stínů značky I♥Makeup, kterou jsem dostala od Libušky v posledním swapu. Jak jste si mohli všimnout, tak paletka mne zaujala na první pohled. Za to může zejména její naprosto famózní design. Paletka má nejkrásnější obal. Má měnící se víčko, což se mi líbí, podobný typ obrázků mne fascinuje už od dětství :) V krabičce navíc kromě paletky naleznete ještě malou tubičku s bází pod oční stíny. V paletce je zrcátko a oboustranný pěnový aplikátor. Navíc i odstínově je to moc povedená záležitost. Všechny stíny jsou třpytivé, což jak víte, já zbožňuji. Paletka je skutečnou všehochutí - od neutrálních odstínů, přes barevné a výrazné stíny až po černý. Zvládnete s ní tedy jak denní přirozené líčení, tak výrazné kouřovky. Stíny jsou skvěle pigmentované, dobře se nanáší, nepráší a pracuje se s nimi naprosto bez potíží. Výsledkem je vždy intenzivní líčení, které vydrží v nezměněném stavu po celý den. Překvapením pro mne byla i báze. Má třpytivý základ, ale po rozetření na očním víčku to není vidět. Stíny s ní ale opravdu fungují dobře a to nejen tyhle, ale i další značky. Ještě o něco zintenzivní a prodlouží výdrž o dalších několik hodin. Za sebe tedy mohu doporučit, jsem mile překvapená.













A to by asi pro dnešek stačilo, co říkáte? Článek jsem sepisovala postupně asi týden, tak doufám, že vám jeho čtení nebude trvat také tak dlouho :D

Jak jste na tom s těmito produkty? Máte někdo něco vyzkoušeného? Zaujalo vás něco?

16 komentářů:

  1. Mně ty linky Essence vůbec nedrží, pokaždé jsem po chvilce jak panda. Naopak rozjasnovac mi vyhovuje. Zaujal mě pudr L'Oreal, i když nadavas na balení :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já linky teď měla o víkendu na očích víc jak 24 hodin a držely na místě, navíc se mi s nimi překvapivě dobře pracuje :)

      Vymazat
  2. Vyzkoušené nemám nic, ale hodně jsem váhala nad tím rozjasňovačem ve sticku od Essence, ale fandím spíš klasickým pudrovým rozjasňovačům, tento by se mi jen válel v šuplíku. Ale ten holo lak Essence, ten vypadá parádně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš raději pudrové, tak tohle asi nepotřebuješ :) Já jsem právě taky fanouškem pudrových rozjasňovačů, takže k tomuhle jsem si cestu nenašla :D Jinak ten holo lak vypadá úžasně, ale bohužel v takovémhle stavu jen den :(

      Vymazat
  3. Essence laky nechty zbožňujem, vypadá skvele

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně mě zaujala ta konturovací paletka a oční stín od E-style, ta barva je fakt krásná :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. lak na nechty vyzerá úplne perfektne, ale ozaj veľká škoda tej výdrže :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ďakujem za recenziu rady True match. Makeup ma bavil a chcela som vyskúšať aj minerálny puder ale teraz viem že radšej nie.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ten pudr špatný není, ale mě vážně strašně vytáčí to balení! :-/ :D

      Vymazat
  7. Tie produkty od L´Oréalu vyzerajú skvelo! Najviac ma asi zaujal ten minerány makeup, ale je pravda, že je dosť drahý :((

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela drahý a jako make-up pro mě nedostatečný :-/ Ten pudr je jiná, ten je fajn a používám denně, ale make-up si představuji jinak..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)