neděle 3. prosince 2017

Balzámkové potěšení: Labello, Blistex, Soaphoria, Catrice, Lip Smacker, BioAroma

Krásnou první adventní neděli vám přeji!

Je ideálnější čas pro spoustu balzámů na rty než sychravý podzim nebo spíš pomalu začínající zima, kdy polovina z nás trpí na suché a rozpraskané rty? Asi těžko, že? Takže je tu velká recenze rovnou sedmi značek (a osmi kousků) balzámů, které si užívám poslední týdny. V některých případech i měsíce.


Mám tu balzámy jak přírodního charakteru, tak i zástupce z drogérky, takže na své si přijde snad většina. Tak jdeme na to!

Triple Butters - Blistex

Začneme kouskem, který tu mám nejdéle a své chvíle slávy se dosud nedočkal. A za to je mi stydno, protože je to jeden z nejlepších, které se tu dnes objeví. Tyčinkový balzám v sobě ukrývá tři druhy másel - máslo tucuma, bambucké a mangové. Balení balzámu je jednoduché, je to klasická vysouvací tyčinka. Balzám je průhledný, nedělá na rtech žádnou viditelnou vrstvu. Velmi příjemný je i pocitově. Nelepí, není na rtech těžký či jakkoliv nepříjemný, ale přesto víte, že tam ty másla jsou. Na rtech drží hodně dlouho. Nanesu-li ho večer, tak ještě ráno ho cítím. A víte co? Opravdu naprosto skvěle vyživuje. Dohromady dá suché, pálící či již popraskané rty. Za mě jeden z nejpříjemnějších balzámů a opět mi Blistex dokazuje, že balzámy umí. A bonus? Má příjemnou nasládlou vůni a sladkou chuť. Miluju ho! Cena je kolem 90 Kč, seženete v drogériích.





Bliss Flip Švestka a vanilka - Blistex

Aby tu Blistexu nebylo málo, tak vám představím i jejich nejnovější přírůstek, který nese název Bliss Flip. Zní to vtipně a dětsky, nezdá se vám? Ale v podstatě se to k němu hodí. Balzám je vajíčko, které tak trochu připomíná EOS, ovšem v trochu jiné podobě. Blistex totiž přišel s upraveným balením, kdy balzám nemá jako obvykle šroubovací víčko, ale otočné, které jednoduše otočíte o 180°. A údajně by to mělo jít jen jednou rukou! To u mě úplně nedopadlo, protože jsem střívko nejvyššího kalibru, ale i tak mě to baví. A baví mě hlavně i ten obsah, protože ani tady nebudu dělat nic jiného než chválit. Tenhle balzámek je tedy o něco odlehčenější verze toho výše. Není tolik máslový, ale víc "vazelínový", jestli to dává smysl. Opět sladce voní a stejně tak chutná. Možná je ještě sladší než Triple! ;) Krásně hydratuje a ani v tomto případě nemám problém s výdrží. I tato verze se mi líbí, jak by ne. Doporučuji Triple na noc a tenhle na den. Seženete ve dvou variantách, cena je 139 Kč a k dostání exkluzivně v drogériích Teta.






Sprite - Lip Smacker

Je asi můj nejnovější přírůstek mezi balzámy, který si poslední dny moc užívám. Lip Smackery jsou jedny z nejprofláklejších balzámů a já je měla na seznamu už hodně dlouho. A Sprite je pro mě ta nejideálnější varianta, protože mám-li si vybrat jestli zvolím Coca-Colu, Fantu nebo Sprite, vyhraje to tenhle zelenáč. Je to opět klasická tyčinka, které mám pořád asi tak nějak nejradši. Po otevření na vás vážně bafne celkem věrohodná vůně Sprite. Možná je to o chlup víc citrónovější, ale čert to vem. Je to bájo. Stejně jako jeho sladká chuť. Tohle je ten nejsladší balzám, takže mám celkem potíže ho na rtech udržet :D Tak nějak mám pořád tendenci si rty olizovat. Zároveň je ale dost funkční. V péči o rty nemá moc daleko do balzámu Blistex. Vážně dobře hydratuje a vyživuje, ideální na den i noc a neuvěřitelně mě baví. Asi jsem pochopila proč je tak oblíbený :) Seženete tuším v parfumériích Fann, Sephora, ale například i v Albi či v Candy Store. Cena v rozmezí 60 - 100 Kč.




Labellino - Labello (Nivea)

Jsou v nabídce dvě verze - malina s červeným jablkem a čerstvá máta. Hádáte správně, který je který - růžová je malina, mentolová patří mátě :) Labellina jsou svými obaly neskutečně roztomilé a připomínají EOS balzámy ještě více než Flip. V tomto případě mají i stejně šroubovací víčka. Uvnitř čeká i barevný obsah a to v pastelové barvě obalu. Je to nejvíc rozkošné! Balzámky příjemně voní, každý po svém. Mentolový čistě po mentolu, ten malinový mi voní jako zubní pasta Perlička, jestli si ji z dětství pamatujete. Na rtech kloužou, jsou transparentní, lesklé a nijak rty nezatěžují. Zároveň jsou tak lehoučké, že tak nějak samy od sebe i mizí a nevydrží rozhodně tak dlouho, jak bych uvítala. Ovšem po tu dobu, co je na rtech máte a i chvíli potom, je ten pocit moc fajn a hydratují, to jim upřít nemohu. Rozhodně to ale nejsou kousky, který použijete, když máte rty vysušené, rozpraskané a už nevíte, kudy kam. Na to hledejte spíš jinde. Já je mám ráda takhle přes den na přetření, kdy potřebuji trochu rty zvláčnit. Ale to mi poslouží dalších xy balzámů i za nižší cenu. U vytržení z nich tedy nejsem, ale zatracovat je taky úplně nemůžu. Seženete v drogériích, běžná cena je kolem 150 Kč, ve slevě se dají sehnat za 119 Kč.





Vanilka - Soaphoria

A pro ty z vás, které máte raději přírodní kosmetiku, tu také něco mám. Vanilkový balzám od Soaphorie byl jasnou volbou, však víte, jak vanilku zbožňuji. Jednoduchá bílá tyčinka, nature friendly každým coulem. Složení je plné olejů, na prvním místě kokosový. Pak jsem tam rozluštila ještě mimo jiné ricinový. Balzám je založený na olejích, čemuž odpovídá i ta textura. Je v tuhé podobě, obsahuje i různé shluky a žmolky, ale ve chvíli, kdy ho dáváte na rty, se lehce zahřeje a rozpouští se. Aplikace je díky tomu fajn, jen možná počítejte i s tím, že se trochu rozpíjí. Oleje vyživují jako blázen, takže potřebujete-li něco na extra suché rty, tohle by mohlo být ono. Nedrží zase nejlíp, takže ho čas od času přetřu, ale nijak mi to neva. Co pro mne bylo trochu zklamáním je ta údajná vůně vanilky. Vanilku jsem objevila na posledním místě ve složení, což by asi odpovídalo té její (ne)vůni :D Vůni vanilky v balzámu naprosto přebije ten kokosový olej. Je to trochu škoda. I když mně osobně nevadí ani kokos, takže ho ráda dopoužívám. Najdete ho například tady, cena je 89 Kč.




Balzám s přírodním voskem s mátou a citronem - Bio Aroma

Aby toho nebylo málo, mám tu ještě jednoho přírodního krasavce, kterého jsem objevila díky Meduňce. Tenhle balzám se mi zalíbil už svým balením, kdy byl rozkošně zabalený v krabičce. Je to roztomilé, no ne? Tyčinka má pak nazelenalou barvu, což lze dát do souvislosti s jeho parfemací. Na rtech je však úplně transparentní, takže bez obav. K té parfemaci - je skvělá! Máta tam je cítit velmi zlehka, převládá spíše citrón, možná bych spíš řekla, že než klasický citrón cítím limetku. Je to příjemné osvěžení. Konzistenčně je to balzám vazelínového typu. Je jemný a přilnavý, na rtech nedělá nepříjemnou vrstvu, přesto víte, že ho tam máte. Krásně hydratuje a udržuje ve rtech vodu. Jednoduše moc fajn kousek, který mi dělá společnost v práci, kde mi poslouží kdykoliv potřebuji. Prostě fajn. Najdete ho například tady, cena je 99 Kč.





Volumizing Lip Balm - Catrice

O tomhle kousku jsem tu psala vskutku nedávno, takže se nebudu rozepisovat znovu. A nebo víte co? Já vám sem tu recenzi zkopíruji, ať si můžete počíst ještě jednou. Však ono to není na škodu, tenhle balzám totiž příjemně překvapil! ;) 

Má roztomilé růžové balení a na první pohled vypadá úplně jako rtěnka. A to i po otevření a vysunutí, má v pevném stavu lehce narůžovělou barvu. Po aplikaci je téměř transparentní, jen se světloučce růžovou vrstvou a lesklým finišem. Z počátku má balzám chladící mentolový efekt. Možná to má co dočinění s tím "volumizing" v názvu. Žádného zvětšení a nafouknutí rtů jsem se tedy nedočkala, bohužel :D Ale ten chladící a lehce až brnící efekt se mi líbí. Celkem i dlouho vydrží. Důležitý je však i fakt, že jako balzám obstojně funguje a rty hýčká a moc pěkně hydratuje. Není to sice hutná výživa, kterou chci od balzámu na noc, ovšem na přetření rtů během dne je balzám naprosto dostačující a dobře pečující. Za mě je to moc příjemný kousek. Cena kolem 80 kč, pokud se nepletu.




Tak si říkám, že u balzámů mám poslední dobou štěstí. Nenarazila jsem na žádný, který by mi vyloženě vadil. Všechny příjemně voní, hydratují či dobře vyživují a já si jich užívám. Některé jsou ideální svoji jemnější texturou na den (Labellino, Bliss Flip, Bio Aroma nebo Catrice), jiné jsou výživnější a maličko těžší, čili vhodnější i na noc (Triple Butters, Vanilka, Sprite). Jednoduše každý si přijde na své pro jakoukoliv situaci :)

A jaké balzámy máte rádi vy?

* Blistex, Catrice a Labellino balzámy mi byly poskytnuty k vyzkoušení zastoupením značek

28 komentářů:

  1. Uff, to byla vyčerpávající recenze, Klári :-D Lip Smacker teď zrovna dodělávám v colové verzi. Na takové běžné mazání mi přijde fajn, ale nic extra výživného to není. Blistex jsem zkoušela z několika vzorečků v té základní verzi a byl teda boží, určitě si někdy koupím velké balení. Složením se mi líbí Soaphoria :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znáš mě, Leni, já to ani jinak než vyčerpávajícím způsobem neumím.. :D Mně ten Sprite právě přijde i celkem výživný, i když znám teda jako i lepší, ne že ne :) Hlavně ta chuť a vůně mu dodávají šmrnc :) Blistex má za mě opravdu nejvýživnější balzámy, můžu doporučit! Zatím jsem byla spokojená opravdu se všemi, které jsem měla :)

      Vymazat
  2. To je pořádná nálož balzámů :D Já mám už dlouho zálusk právě na ten od Blistex, ale nejprve musím spotřebovat ty, které mám doma a to jde strašně pomalu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zásoba na hodně dlouho, co ti budu, Peti, povídat.. :D Taky je spotřebovávám pomalu :D

      Vymazat
  3. Za mě nejlepší balzám na rty je Softlips 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ho v plánu, tak snad se k němu i někdy dostanu :) :D

      Vymazat
  4. Blixtex jsem měla a byl super, akorát jiný. Jinak bych chtěla časem vyzkoušet EOS a co na tom všichni mají :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, tak za sebe musím říct, že mě má pusa momentálně dost trápí a kvůli tomu nemůžu používat ani rtěnky :( Používám zázračný kelímek od Oriflame (nejvíc asi na noc, přes den leda tak doma po umytí rukou), Blistex 3 másla, Blistex v bílé tubičce (ten mě zpočátku neskutečně smrděl a dělí bílý povlak na rtech, nicméně na šupinky zdá se funguje) a zelená hydratační Astrid (měla jsem ho v DM boxu a je celkem k ničemu). Chtěla jsem se tě zeptat, i když v recenzích tu není, máš vyzkoušený EOS?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Týnko, to máme podobně.. těmi výkyvy teplot trpí i moje rty, takže to střídám - jednou rtěnku a pak balzám, abych rty dala dokupy.. :D EOS vyzkoušený mám, měla jsem mátovou variantu a za mě je to něco jako tady zmiňované Labellina.. tedy myslím funkčností - hydratují, ale jsou spíš než na noc vhodné na takové to denní přetření :) Za mě zbytečně drahý balzám, lépe fungují ty Blistexy :)

      Vymazat
    2. Díky, já mám obavy, že stejně asi neodolam a koupím si ho 😁 a láká mě i olej od Clarins, ale to už by byla velká "radustka".

      Vymazat
    3. To je jasný, podle mě se zkusit musí ;) :D

      Vymazat
  6. Blistex jsem měla a zdál se mi fajn. :) Já nejčastěji používám momentálně zázračný kelímek od oriflame a nebo astrid balzámky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zázračný kelímek je moje stálice, jeden jsem i věnovala příteli a ten si ho taky nemůže vynachválit :D :)

      Vymazat
  7. Zkušenost mám jen s balzámy Labellino, neodolala jsem a vzala obě varianty, baví mně to balení inspirované EOS balzámy, ten obsah sice není žádná spása pro suché rty, ale na takové to přemáznutí postačí, prostě takový průměr, řekla bych. Na Catrice balzám jsi mně nalákala nedávno a co si dál určitě koupím je nový balzám od Blistexu, už jen pro to balení. A taky pro to, že co se týče balzámů na rty, jsem tak trochu sběratelka:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Labelliny souhlasím :) a do Blistexu doporučuji jít, u nich jsem zatím nikdy nešlápla vedle :)

      Vymazat
  8. Nějaký balzámek od Soaphoria mě vyzkoušet láká :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není špatný, hlavně záruka přírodního složení a kupy olejů na vyživení rtů :)

      Vymazat
  9. Lip Smacker skvěle voní a chutná, ale když mám na rtech nějaký problém, tak mi nepomůže, v tomhle mi pomůže jedině Carmex.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to já mám zase Blistex :) Ale Lip Smacker mi přijde celkem výživný, když ho nanáším v silnější vrstvě :) a ta jeho chuť, hmmm :D

      Vymazat
  10. Vyčerpávající recenze, děkuji. Používám balzám Cien, objevila jsem ho dřív než ho vychválili v Dtestu. ;) Za málo peněz hodně muziky. Nemůžu mít "ovoněný" balzám, protože pak si akorát rty olizuju, a to jim nepomáhá, naopak! Jednoznačně top je pro mě Bione cannabis balzám. Používám ho na noc, do kapsy kabátu je přece jen velký. Bonusem kromě hydratace je, že od té doby netrpím na opary nebo prasklé koutky.
    Na Lip Smacker jsi mě ale dost nalomila...;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu muset do toho Lidlu snad zajet/zajít, čím dál tím víc kosmetiky od nich mě láká na základě kladného hodnocení a recenzí :) Na záchranu já používám Blistex, ale Bione taky nezní špatně :) A Lip Smacker je za mě fajn překvápko, jen bacha, je opravdu slaďoučký a voňavý! ;)

      Vymazat
  11. Super podrobná recenze....moc díky za ni, Škodulko :-)
    Nedám dopustit za klasický tyčkový Blistex a za tubičku stejné značky. Dále pak fubguje- na mou pusinu i Carmex, nezklamal ani Bione-konopný-po doporučení Péti Vančurové, hydarační Labello mi taky vyhovuje a pak ještě Tender care- vajíčko od Oriflame. A z nových kousků, co ještě nehodnotím- je to brzo onějakém měsíci- bez tuhé zimy, mi ZATÍM sedí i softlips :-)
    Lip smacker určo vyzkouším- zní to lákavě :-) Díky za tip :-)
    Pohodový den Ti přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, tak koukám, že máme dost oblíbenců společných :) Já měla Carmex kdysi jenom jeden v takové té tubě alá lesk na rty a ten mi moc neseděl :( A jinak už jsi druhá, co chválí Bione, tak asi budu muset zkusit! :)

      Vymazat
  12. Dostanu na Vánoce Eos, takže jsem na něj fakt zvědavá co provede :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej pak vědět :) Já měla mentolový a ten použitelný určitě byl, ale nic, co bych nutně musela mít znovu, tak snad ti sedne víc! :)

      Vymazat
  13. Blistex mám doma,dostala jsem ho k Mikuláši tak jo musím vyzkoušet 😊,teď na zimu se bude hodit.
    Já používám balzámy od Balei a vyhovují mi,mám jich doma noo hodně a jsem s nimi moc spokojená 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ti bude sedět :) Balea balzámy nejsou za ty peníze vůbec špatné, ale nejsou pro mě úplně SOS balzámem, po kterém bych sáhla, kdybych měla fááákt suchou pusu :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)