neděle 12. listopadu 2017

Hřejivý podzim s Heart & Home

Krásný den vám přeji!

Už před pár dny jsem na Instagramu avizovala, že se brzy objeví článek plný svíček a vosků značky Heart & Home. Kdo mne sleduje pravidelně, tak ví, že o této značce jsem tu mluvila už dříve a nemám ji doma poprvé. Ale nechala jsem si většinu vyzkoušených věcí na dnešní článek, ať si to nějak shrneme.


Začnu asi svíčkama, které jsem měla dvě. Prve Francouzskou vanilku, kterou jsem si kupovala už někdy začátkem tohoto roku a nedávno mi přišla na vyzkoušení svíčka Sladké třešně přímo od Albi, který u nás tuto značku distribuuje. V nabídce má H&H dvě velikosti svíček + votivní svíčky. Ty, které vám nyní ukáži, jsou podle popisku střední velikosti, mají 115 g a měly by vydržet hořet až 30 hodin. Velikostně jsou to pro mě spíše malé svíčky, mají jen o něco málo větší gramáž než nejmenší velikost svíček Yankee. Ale i tak jsou pořád levnější než právě malé YC. Jsou vyráběné ze sojového vosku. A navíc nevím jak se líbí vám, ale já miluji design těchto svíček. Mají krásně kulaté skleničky s potištěným víčkem, což se mi líbí a tvar mi přijde k pálení i mnohem praktičtější.

Francouzská vanilka

Je pro mě už stará známá. Tedy stará úplně ne, ale s touto vůní (a vlastně tím i s touto značkou), jsem se setkala už před více než rokem. Je to nádherná vůně vanilky, lehce šmrncnutá karamelem. Voní jak nějaké vanilkové pečivo. Neuvěřitelně příjemná záležitost. I v této menší svíčce je vůně krásně intenzivní a provoní interiér po krátké chvíli, nemusíte ji tedy pálit nikterak dlouho. Knot má dostatečně dlouhý, možná až moc, protože ke konci díky většímu plamenu, bylo dost očouzené sklo. Zase mi delší knot vyhovuje, aspoň se svíčka hezky a rychle rozhoří. A kdyby mi to jó vadilo, tak se dá zastřihnout. Ubývá rovnoměrně po celé ploše bez hlubokého jezírka. Řekla bych, že 30 hodin hoření odpovídá. Vyhoří až do samého dna a v podstatě z ní nic nezbyde. Osobně mne tahle varianta svíčky velmi příjemně překvapila a byla jsem nadšená.


Sladké třešně

I proto, že s vanilkou jsem měla skvělou zkušenost, těšila jsem se i na tuhle třešničku. Je to věrohodná vůně zralých třešní. Voní to fakt jako třešňový džem nebo marmeláda. Mňam. Svíčka i v tomhle případě moc pěkně hořela, plamen byl trochu klidnější a menší, takže ani očazená nebyla tolik. Opět vosk ubýval rovnoměrně a bez vypáleného jezírka až do poslední trošky. Rozehřáto bylo během chvíle. Co mne u téhle varianty trochu mrzelo, byla slabší vůně. Svíčka voněla vážně o poznání méně než vanilka. Zatímco ta provoněla pokoj skrz na skrz, u třešně bylo třeba se na vůni pořádně zaměřit a nechat ji hořet déle. Od téhle krásky jsem čekala o něco víc, co vám budu povídat. Pořád byla ale mnohem intenzivnější a voňavější než malá verze svíček YC, které jsem měla. 




Pak jsem měla dvě votivky. S votivkama se celkově dosud moc nekamarádím a to od jakékoliv značky. Ale stále jim dávám šanci. Každopádně využívám je raději než klasicky přes knot spíš jako vosky. Vydrží déle a hlavně provoní více. Od H&H jsem zkoušela dvě - jednu s vůní svěžího grepu a pak jednu podzimní must-have - levanduli a šalvěj.

Levandule a šalvěj

Co k ní říct. Je to krásná vůně, řekla bych čisté levandule, tu šalvěj tam nijak zvlášť nepociťuji. Zkoušela jsem prve pálit klasicky jako svíčku, ale to bohužel nezvládla provonět ani ťuk, tak jsem druhou půlku rozdělila a pálila v aroma lampě jako vosk. To už byla jiná. V tu ránu během chvíle provoněla celý pokoj a velmi intenzivně. Nedala se dopálit ani celá čajovka, pálila jsem po troškách. Proto doporučuji spíš používat tímto způsobem. Déle vám vydrží a více si ji užijete. Po cca třech až čtyřech čajovkách vůně vyprchává a "vosk" začíná být přepálený, takže je třeba jej vyměnit.



Svěží grep a černý rybíz

Jak nemám citrusy ráda, tak tohle byla jiná. Krásná vůně grepu, velmi svěží a příjemná. Rybíz bych tam na první přičichnutí zase moc nehledala, ale ten grep je díky němu trochu jemnější bez hořkého konce. Opět jsem používala na stejném principu jako votivku výše - nejdříve klasicky, ale naprosto bez výsledku, takže jsem druhou půlku využila jako vosk. Dočkala jsem se pak naprosto stejné situace - krásně provoněný byt po krátké chvíli. Pálila jsem tedy po půl hodinkách. V tomhle případě se akorát vůně uvolňovala kratší dobu a brzy byl vosk přepálený, vydržela maximálně tři čajovky.


Na závěr tu mám ještě vosk, který jsem si kupovala ve slevě v DMku, kam občas pár kousků této značky zamíří. Momentálně tam například můžete sehnat zimní a vánoční vůně (a to jak ve svíčkách, tak ve voscích). Ale během léta se tam objevila tahle Šťavnatá moruše. Nevíte, co si pod tím představit? Tak vám ji přiblížím jako hodně sladkou, ovocnou vůni ostružin, ve mně evokuje i hroznové víno. Trochu mi připomíná bonbón Bon Pari v té fialové verzi, víte který myslím? Vůně je hodně intenzivní, stačí bohatě čtvrtka vosku a i tak je potřeba pálit po chvílích. Dvě čajovky jsem nechala hořet po troškách a až třetí jsem pálila vcelku. Třetí čajovka ale byla také poslední, pak už bylo potřeba vosk vyměnit, protože mi zase přišel přepálený. Není to ale špatný, když si vezmete, že z toho jsou čtyři čtvrtky po třech čajovkách s hodně intenzivní vůní. Vosky H&H jsou oproti těm YC "mazlavější" a nedají se drobit, takže je čtvrtím nožem. Špatný za mě rozhodně není a shodou náhod se mi tu tato příjemná vůně objevila znovu. Díky, Libuško! :)


Sečteno podtrženo, za mě jsou produkty značky H&H moc fajn. Slyšela jsem všemožné názory. Skalní fanoušky YC asi nepřesvědčí, i když za mě jsou kvalitou hodně podobné (z toho co jsem zkoušela) a v některých případech i mnohem lepší. Třeba tyhle menší svíčky jsou rozhodně lepší než malé od YC. Vosky se mi zdají často intenzivnější. Votivky mi přijdou na hodně podobné úrovni, v obou případech je doporučuji pálit formou vosku a ne jako svíčky. Vůně u H&H mi přijdou oproti YC takové "přímočařejší". Když si přečtete, že voní jako grep, tak můžete opravdu čekat vůni grepu a tak dále. Mají tedy i různé vůně s názvy jako Stmívání, Intenzita touhy, Něžné pohlazení, Pro novomanžele, Tropická pláž a tak dále, u kterých hned nevíte, co čekat, ale na obalu to mají většinou vždy napsané a první složku, kterou tam najdete popsanou, můžete ve vůni očekávat v největší intenzitě.  Pokud by vás H&H produkty zaujaly, mrkněte na stránky Albi přímo sem. Střední svíčky na e-shopu stojí 206 Kč, v obchodech tuším 249 Kč. Vosky jsou za 53 Kč za 26 g, v obchodech tuším 59 Kč. Votivky pak za 71 Kč, v obchodech snad 79 Kč(?), tady si nejsem jistá.

A co vy a značka Heart & Home? Zaujala vás? Už jste je očichávali nebo přímo zkoušeli?

*Votivní svíčky + svíčka Sladká třešeň mi byla poskytnuta k vyzkoušení zastoupením značky

15 komentářů:

  1. Jak píšeš, skalní fanoušky YC to nepřesvědčilo :-D :-D Mě teda hlavně z toho důvodu, že vyhledávám spíš unikátnější a hlavně vánoční vůně, které podle mě žádná jiná značka takhle dobře neumí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zkoušela jsi/očichávala více variant jejich vůní..? :) Je fakt, že jejich vánoční vůně mě úplně neuchvátily a tam mám oblíbence taky u YC, ale třeba Vůně vánočního stromečku je opravdu smrk ozdobený v rohu pokoje :D Navíc mi je značka sympatičtější svými cenami a použitím sójového vosku, ale chápu, že pro někoho je top Yankee :) Já si ráda rozšiřuji obzory i jinde a občas vyjedu i mimo mainstream :D

      Vymazat
    2. Ale teď si mě pěkně navnadila na nějakou typickou zimní vůni YC, tak tedy děkuji! :D :)

      Vymazat
    3. :-D :-D :-D Já mám ráda vůně typu Christmas cookie, Christmas memories, Snowflake cookie a tak. To jsou podle mě maximálně autentické vůně a upřímně pochybuji, že by je někdo jiný dokázal takhle vytvořit :-D Jsou pro mě top, takže jiné ani nehledám. Samozřejmě YC leze dost do peněz, takže občas si koupím i levnější svíčku, ale není to ono :-)

      Vymazat
    4. Jojo, vánoční vůně má YC top :) Ale stejně jako v kosmetice ráda objevuji další nové věci i u svíček, ať jsem s YC sebevíc spokojená :D Což teda zase vždy nejsem a o to je to jednodušší :D :)

      Vymazat
  2. Značku bych ráda zkusila, svíčky vypadají na pohled krásně. A to mi připomíná, že bych mohla dát dohromady dalsi svickovy článek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, prosííím! Ty čtu moc ráda! :) :D Zkus nejdřív třeba nějaký vosk :) Za mě jsou vážně povedené :)

      Vymazat
  3. Já jsem si od téhle značky koupila zatím jen dva vosky na vyzkoušení, sáhla jsem po Jahodové zmrzlině a Santalovém dřevu s vanilkou. A musím říct, že i když jsem velký fanda YC, tak tahle značka taky umí a určitě si koupím i nějaké další varianty vosků nebo votivek, pak možná dojde i na svíčky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupí, jsem ráda, že to někdo vidí stejně :) Jahodovou zmrzku mám právě taky na seznamu :D

      Vymazat
  4. No , hodně jsem nad nimi přemýšlela a asi zkusím tu votivku jako vosk , pro začátek.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera, vanilce a třešni bych určitě neodolala. Budu se muset na svíčky zajít někdy do Albi mrknout.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš možnost, Terezko, tak určitě zajdi, mají vcelku pěkný (a voňavý) výběr! :)

      Vymazat
  6. Víš co je zvláštní, že já v té levanduli se šalvěji zase cítila převážně tu šalvěj :-D je to zvláštní, že každý má úplně jiný čich :-) Co se týče odstatních vůní od Heart&Home nedávno jsem si koupila dvě votivky a to Kouzlo Vánoc a Vůně vánočního stromečku a ty jsou úžasné, autentické vůně Vánoc. Jdi je určitě očichat :) Votivky mám ráda a pálím je klasicky, ale je pravda, že mám asi citlivější čich a zrovna ty dvě, které jsi zmiňovala v článku nám provoněly i velký obývák.

    Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoční vůně jsem očichávala u nás v práci, tam je taky máme :) Ten stromeček voní vážně věrohodně, až jsem čuměla :D Já mám čich opravdu zakrnělý, takže není divu, doma mi nadávají a já to sotva cítím :D Ale za mě právě H&H voní většinou fakt intenzivně, že to cítím i já, některé YC jsou oproti tomu bída :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)