sobota 2. září 2017

Vypáleno III.

Ahoj, ahoj!

Víte, co tu celé léto nebylo? Vypáleno! A to jsem přitom pálila i teď. Sice ne s takovou intenzitou jako v chladnějších dnech, ale pár kousků i za to léto padlo. Tak si to dneska shrneme, co říkáte?



Vosky Village Candle jsem si užívala hodně dlouho. Oproti těm Yankee jsou o dost větší (62 g), balení mají také jiné, možná trochu vychytanější. V plastovém obalu naleznete vosk rozdělený do šesti chlívečků. Konzistenčně je také trochu jiný, nedá se drobit a drží vcelku, dokonce se i rychleji rozpouští. Vůně Glacial Spring je hodně svěží. Mně to hodně připomíná aviváž. Jsou tam cítit tóny květin (bergamot, kosatec) a zároveň nějaká svěžest, která trochu i protáhne nosní dutiny.. Příjemná a z počátku i silná. Stačí po jednom čtverečku, který příjemně provoní během krátké chvíle a vydrží dvě až tři svíčky. Nebylo to špatné, příjemné osvěžení, ale vůni znovu asi nutně nepotřebuji.


Příjemným překvapením pro mě byl vosk Berry Blossom, opět Village Candle. Při prvním přičichnutí se mi zdála strašně sladká a nebyla jsem si jistá, že se mi bude líbit. Ale po prvním zapálení mi učarovala. Možná za to trochu může i letní naladění. Voní příjemně květinově, trochu tam cítím i jahody, které tam tedy podle všeho nejsou. Podle popisu tam najdete mučenku, maliny a mošus. Je po zapálení velmi silná a příjemně teplá. Čtvereček je cca na tři svíčky, první svíčku je třeba pálit na etapy, u druhé už trochu vůně slábne, ve třetí už je velmi jemná až nenápadná. Ale jo, tahle parfemace se mi fakt líbila! Najdete ho zde, cena je 149 Kč za 62 g.


Ještě jednoho mrňouse od Village Candle tu mám, tentokrát malou svíčku Summer Breeze. Ale tady bude zhodnoceno velmi rychle - svíčka byla maličká, přesto hořela poměrně dlouho, ale jakkoliv jsem napínala čichové buňky, cítit nic nebylo. Za studena voněla jako závan čerstvého vzduchu a moře, ale za tepla zhola nic. Tak jsem si užila plamínek a jako fajn. Stejně jako u malých YC platí, že malé svíčky asi lepší nebrat, neprovoní.


Letní edice YC obsahovala čtyři vůně, z toho mne nejvíc zaujaly dvě, mezi nimi i tahle - Viva Havana. Nedávno jsem po ní sáhla, protože kdy jindy si užívat vůni připomínající slunečnou Havanu než když venku podobné počasí vládne i tady? :) Vůně je hodně specifická a nevšední. Já bych ji popsala jako něco mezi těžší dřevitější vůní v kombinaci se sladkou vůní. Z obalu mi přišla mnohem těžší než poté po zapálení, kdy se rozlehly ty jemné sladké tóny. Nevšední, neotřelá a rozhodně příjemná. Náramně se hodící i nyní v létě. Navíc čtvrtina vosku provoní na dobré tři svíčky a poměrně důkladně. Díky této vůni vám ani v létě nepřijde divné pálit svíčky. Líbí se mi a budu pravděpodobně pořizovat znovu.


Co se vám vybaví, když si řeknete "moře"? Mně modrá obloha, písek, šumění vln a palmy. A tak když už jsem ani letos neměla možnost vidět vše naživo, zapálila jsem si aspoň votivní svíčku Under The Palms. Tahle vůně je prostě zajímavá, vážně si v té vůni představuji palmové listí. Skoro při tom i slyšíte jejich šum. Škoda jen, že intenzita vůně je slabší. Pálila jsem po částech naporcovanou a každou chvíli jsem přihazovala, protože jsem ji už po krátké době přestávala cítit. Vůně pěkná, ale trochu zklamání. Sehnatelná v zahraničí.


Další vůní ideální i pro letní večery je Stmívání od značky Heart & Home. O této značce už jsem se tu jednou zmiňovala, takže zcela neznámá pro vás také není. Mám tu od ní v zásobě další minimálně dva vosky. Tenhle temně fialový připomíná teplé letní večery někde pod širákem, například na louce pod nebem plným hvězd. Je to sladká ovocná vůně, což nemusí být pro každého. Já na ty sladké úplně nejsem, ale tohle se mi líbí! Cítím z toho zejména ostružinu, i když podle popisku se jedná o bergamot a pačuli. Vůně je chvíli po zapálení dostatečně intenzivní a provoní celou místnost. Stačí rozhodně dávat po čtvrtkách, ovšem nepočítejte s tím, že by ta čtvrtka vydržela nějak extrémně dlouho, cca ty dvě čajové svíčky. Líbila se mi, i když jsem od ní upřímně čekala trochu více.


Na závěr tu mám vosky Casablanca značky Dodie's, o kterých už jsem mluvila kdysi dávno. Dostala jsem tenhle balíček květinové vůně od kamarádky. Vosky jsou vytvarované do srdíček a v balení jich bylo snad pět nebo šest. Jelikož šlo o hodně, ale opravdu hodně intenzivní vůně, tak jsem jich využívala postupně a teprve nedávno jsem sáhla po posledním. Ta vůně je vážně silná a kdyby mi nebylo líto ty srdíčka ještě rozdělovat, tak to házím po troškách. Z počátku stačí vůni pálit tak deset minut a dost, jinak budete mít pěkný bolehlav. Jeden vosk vám tak v lampičce vydrží hodně dlouho. Možná vám to pak i poleze na nervy.. Ale dá se, zase pro ty z vás, kteří mají stejně jako já slabé čichové buňky, to bude fajn :D


Tak si tak teď na konci říkám, že ani v létě toho není úplně málo, co? Jsem prostě pálící maniak. 

Máte s nimi někdo zkušenosti? Zaujal vás některý?

8 komentářů:

  1. Zaujala mě Viva Havana. Určitě se po ní poohlédnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak je to s dostupností, protože to byla letní edice, ale určitě doporučuji očíhnout :) a ještě víc než Viva Havana mi z té kolekce voní Guava! ;)

      Vymazat
  2. Zkušenost tentokrát nemám s ničím, co zmiňuješ, přes léto pálím jen málo, ale září je pro mně začátek podzimu a k podzimu patří pálení, takže už to zase rozjíždím:-D Nechápu, jak jsem dřív mohla nepálit, úplně mně to pohltilo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, sezóna začíná! :D Já přes léto pálila taky o něco méně.. ale jako jak je vidět, úplně mne to neopustilo ani v létě no :D

      Vymazat
  3. Ani jednu vůni jsem ještě nepálila, ale hodně mě zaujala vůně Viva Havana a Snowflake Cookie :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snowflake je zimní klasika, tu určitě doporučuji na Vánoce! ♥ ;)

      Vymazat
  4. mmm, brala by som všetky :) najviac ma ale zaujala Viva Havana, to musí byť dokonalá letná vôňa ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Ona je tak zvláštní, že je podle mě super jak na léto, tak na podzim :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)