středa 27. září 2017

Dekorativní novinky od Maybelline

Ahoj všichni, vítám vás u nového článku!

Nedávno se tu objevil článek se souhrnem o dekorativní kosmetice L'oréal Paris (článek zde) a měl celkem úspěch, tak jsem se rozhodla, že podobným stylem budu pokračovat a představím vám tímto způsobem i produkty z arsenálu značky Maybelline. Mám jich tu totiž také dost a některé určitě stojí za zmínku. V některých případech už se nejedná o úplně hot novinky, ale vždyť je to jedno, aspoň víte, po čem (ne)sáhnout. :)



Asi čekáte, že se tu objeví. Je to jasný. Vždyť The Eraser Eye vzbudil hodně pozornosti. Konečně se totiž dostal i do našich drogérií. Třikrát hurá. A volejte sláva. Nebo ne? Četla jsem spousty názorů. Údajně ta česká verze není totožná s tou zahraniční. To vám nepotvrdím ani nevyvrátím, jednoduše nevím. Ale řeknu vám, že jsem čekala podstatně větší pecku než se mi dostalo. První problém je dle mého v nabídce odstínů, které jsou pouze dva - Light a Nude. Hádáte správně, že ke mně se dostala varianta Nude :D Jak jinak. Ale překvapivě během léta to nebylo zlé, a i tenhle odstín s béžovým podtónem, se hodil. Teď už to začíná váznout, takže světlejším typům doporučuji sáhnout po Light. Houbičku jedni oceňují, druzí haní. Já k ní mám zcela ignorantský postoj, i když vím, že to není nic extra hygienického, tak mě to nějak netrápí. V tomhle případě to ani jinak nevyřešíte, buď to překousnete nebo budete bez tohoto korektoru :D Já vždy lehce naťupkám pod oči a poté zapracovávám blenderem. Ač mi samotná houbička/aplikátor nevadí, tak jsem se trochu nesžila s tím otočným systémem, kterým produkt vymačkáváte. Chvíli šroubujete jako diví, než něco vyleze. A pak toho zase vyleze moc, takže vám tam korektor zbyde a houbička je pak celá upatlaná a tak. To moc nemusím. Korektor je krémový, možná trochu našlehanější, bez potíží se roztírá a zanechává na pleti matný finiš. Krytí je lehčí střední. Jsem čekala nějaký dobře krycí kousek, když je to tak oblíbené. Jenže ono jako nic. A vrstvení se mi moc neosvědčilo. Když ho dám menší množství, tak není vidět, neudělá nic, se někam vsákne a kruhy prosvítají. Když ho dám třeba dvě vrstvy, tak tam zas tak divně sedí, vleze do vrásek, pak s make-upem tedy celkem fajn, ale po pár hodinách už jsou zase kruhy patrné. Na pupínky to teda vůbec není. Nevím no. Nějak jsem si z něho na zadek nesedla. Chybí tam ta jiskra a Liquid Camouflage od Catrice za mě dělá mnohem lepší službu. Seženete za 149 Kč / 6,8 ml.







Matný make-up Fit me! Matte +Poreless už chvíli v drogériích potkat můžete. K sehnání je v šesti odstínech, jestli se nepletu. A tady zpozorní i vápenky, protože odstín 110 (Porcelain), který mám, je opravdu světloulinký. Dokonce natolik, že jsem byla nucena ho teď na léto odložit a vrátit se k němu budu moci až někdy v zimě, protože jinak vypadám jako člen Addamsovy rodiny. V nabídce pak najdete i odstín 105, ale tady pozor, číslo by mohlo být zavádějící. Dle mého se totiž určitě nejedná o nejsvětlejší verzi. K balení asi není moc co říct. Je to jednoduchá černá tuba, matná, což má evokovat její obsah. Bacha na to, ať si tubu moc neomatláte, díky matnému povrchu to nejde moc dobře očistit. A že není složité ji ušpinit. Konzistence je totiž krémovější. Není vyloženě tekutá, ale o hutnosti se také mluvit nedá. Roztírá se bez potíží, nejpříjemnější je mi to buď houbičkou nebo prsty. U štětce mám pocit, že zanechává stopy. Make-up ma střední krytí, ale můžete zkusit vrstvit, i když efekt už pak není přirozenost sama. Díky matnému finiši mám pak ve více vrstvách pocit, že je obličej tak nějak.. stažený a na pohled suchý a jako maska. Proto doporučuji spíš pouze v jedné vrstvě, kterou hezky pleť sjednotíte a zajistíte si tak přirozeně matný vzhled. Do vrásek nijak zvlášť nezalézá, póry nezvýrazňuje. Výdrž není zlá, od rána do večera sice bez hnutí nezvládne, ale těch deset hodin v dobrém stavu dává. Rozhodně tedy nemůžu říct, že by byl make-up špatný. Já ho s klidem zvládnu využít na maximum. Cena kolem 150 Kč za 30 ml.







Produkty na obočí se to u Maybelline jenom hemží. Další novinky se blíží, ale ještě před nimi vám představím tenhle kousek - Brow Precise Fiber Filler. Odstíny seženete tři, u mě přistál Medium Brown, který mi naprosto vyhovuje. Je to taková studenější středně hnědá, pro mě naprostý ideál. Obalem je hodně podobná předchozí řasence na obočí (Brow Drama, o ní zde), ale uvnitř už na vás čeká něco jiného. Tentokrát se totiž uvnitř skrývá aplikátor, kterému já laicky říkám "pádlo". Řeknu vám, že poprvé jsem z něho byla dost vykulená a dosud jsem ho úplně nepochopila a nenaučila jsem se s ním. Po jedné straně kartáčku najdete krátké štětinky, kterými se má obsah lépe aplikovat. Kromě barvy obsahuje řasenka i drobná vlákna, která mají obočí vyplnit. Takže ho touto řasenkou nejen učešete a nabarvíte, ale také doplníte. Jenže. S tím aplikátorem mi to prostě ani trochu nejde. V oblasti širší části obočí ještě jakž takž, ovšem jak se dostáváte postupně k vnějšímu okraji obočí, tak tam už to vázne. Navíc jak můžete vidět na fotkách, úplně přirozeně to ve výsledku nevypadá. Nějak se mi to nikdy nepodařilo aplikovat rovnoměrně a když řasenka zaschne, obočí poslepuje, ale zároveň udělá takový až moc "suchý" (pudrový) efekt. Za mě tedy zrovna tento typ řasenky spíš ne. Pudry na obočí či tužky mi přijdou lepší. Cena kolem 150 Kč.







U řasenek se ještě na chvíli zastavíme. Teď ale jednu klasickou. The Colossal Big Shot doplnila sbírku pověstných MBL řasenek. Zlatá verze s fialovým písmem, která má klasické štětiny a trochu zužující se kartáček. Doufala jsem, že bude fajn. Je hodně chválená a navíc má téměř legendární sestřičky, tak co jiného od ní čekat? Ale. Já vám nevím. Z počátku řasenka poměrně dost slepovala (1. fotka) a to i přesto, že mi nijak extra mokrá nepřišla. Čím déle ji však mám, tím lepšího efektu dosáhnu. Sice už mi přijde suchá až moc, ale řasám to nijak nevadí a naopak vypadají celkem fajn. Jsou jakž takž oddělené, lehce prodloužené a trochu nabírají na objemu. Nedělá žádný dramatický efekt, ale řasy jsou tak nějak v přijatelné podobě. Řasenka nežmolkuje, neopadává, neobtiskává se. Zůstává na řasách ve stejném stavu od rána do večera. Voděodolná sice není, ale pár slziček zvládne aniž by byla všude. Za mě průměrná záležitost, která neurazí-nenadchne. Bývá často v akcích za cca 150 Kč, běžná cena je kolem 200 Kč.






Horká novinka jsou oční linky Master Ink Metallic. Kromě černé a bílé tu máme ještě 30 Shimmer Sand, což je hodně zvláštní odstín. Taková šedo-béžová. A pak je tu 32 Twilight Purple. Název vypovídá za vše. Metalická fialková. Balení mají linky jednoduché, na víčku je barevný pruh, který určuje obsah, takže hned poznáte, o jaký odstín jde. Aplikátor mají linky tenký a střižený do špičky. Vykreslit by se jím měla dát i ta nejtenčí linka. Ovšem nejde to, protože barva jako taková je trochu na prdlačky. Už s bílou linkou (zde) jsem měla problém, že byla celkem vodová. Od toho se pak odvíjely i další vlastnosti - krytí až v několika vrstvách či delší doba schnutí. No a ani tady to není o moc lepší. Ta fialová kryje ještě přijatelně, stačí dvě vrstvy a nadělá parádu. U odstínu 30 je to o něco horší. Barva mi přijde ještě vodovější než u bílé linky, díky čemuž je pigmentace slabší a vrstev to chce víc. S tím zákonitě přichází delší schnutí a tak nějak menší zábava. Odstín 30 mne tedy za srdce úplně nechytil. Nehledě na to, že mi přijde na oku tak trochu vyblitý. Výdrž obou je však pohodová, ráno nanesu, večer sundám. Voděodolné tedy nejsou, pokud více slzíte, tak počítejte s tím, že by se vám linka mohla smýt. A to je asi vše, co jsem chtěla říct. Kolik stojí vám bohužel neřeknu, protože to sama tak nějak netuším :D Ale bude to určitě do 200 Kč.









Tak a pro dnešek to tady zabalíme, protože jinak byste tady u toho umřeli nudou :D Těch novinek se objevuje tak moc, že nevím, kterou si užívat dřív :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

*PR produkty zaslané zastoupením značky

16 komentářů:

  1. Já si ten make-up strašně oblíbila a ráda ho míchám i s jinými, třeba když chci větší krytí nebo ne tak matný finiš. A máš pravdu, 110 je světlejší než 105 :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se míchat i s jinými značkami jo? :) To by se dalo zkusit, třeba bych doma našla pro změnu nějaký tmavý a mohla tak dostat ideální odstín :D :)

      Vymazat
  2. Co tak mě zaujalo je makeup, měla jsem už Fit Me klasický makeup v lahvičce a ten byl super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle mi přijde, že je fakt docela podobný, jen malinko sušší :)

      Vymazat
  3. Já mám doma 105 a zatím mi sedne, ale až více vyblednu, tak si asi zajdu pro 110 :-) A z novinek Maybelline se nejvíce těším na paletku Burgundy, která by snad už měla být v ČR :-)

    Lavera minerální sypký pudr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletka ještě v prodeji není, ale brzy by být měla. Mně dorazila včera, tak už se těším, až ji vyzkouším, protože ta vypadá fakt božsky! :)

      Vymazat
  4. Tu vyplňující řasenku na obočí jsem si nedávno pořídila a jsem z ní na váškách, zatím nevím, jestli s ní spokojená jsem nebo ne. Také mi to tolik s tím "pádlem" nejde, ale asi to chce čas :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to s ní mám tak nějak stejně :D Ale prostě ve chvíli, kdy jsem na vážkách, tak už to znovu nepotřebuji, protože jsou produkty, kde neváhám :) :D To pádlo je fakt divný! :D

      Vymazat
  5. Korektor mi také přijde lepší od Catrice :) Ale moc se mi líbí ty linky! :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak vidí..! :)

      Vymazat
  6. zaujímavé novinky :) tú špirálu by som teda rada vyskúšala :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by sedla zas líp než mně :D U mě jsou ty řasenky na pováženou, občas si říkám, že bych je snad ani hodnotit neměla :D

      Vymazat
  7. Ten korektor jsem si celá nadšená běžela koupit, jak k nám konečně dorazil a já na něm taky nic extra nevidím, jak říkáš, ten od Catrice je lepší.
    A make-up mám koupený, ale trochu jsem se sekla s odstínem, ještě mám nachytaný bronz z léta a je na mně moc světlý, tak ho využiji až v zimě:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já MU taky schovávám hlavně na zimu, to se bude hodit! :D A Catrice je prostě Catrice, na ten zatím nic nemělo :)

      Vymazat
  8. Já jsem teda s korektorem moc spokojená, vysoce krycí sice není, ale jako korektor se středním krytím mi přijde super. Z dalších novinek mě nejvíc zaujal makeup, který určitě vyzkouším, odstín vypadá krásně světle! Koukám také i na ty linky, ty jsem ještě neviděla, ale v drogerce mám hrozný problém s jejich výdrží na mých mastných víčkách, z čehož mám strach i u tohoto kousku.
    Katarina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já nemůžu říct, že by byl korektor špatný, ale nějak to akorát není moje krevní skupina :) Jestli už jsou v prodeji linky si nejsem jistá, i když hodně novinek se teď u Maybelline objevilo, tak snad i ony :) Jinak já mám také mastná víčka a tyhle mi drží :) Ony jak zaschnou, tak sedí :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)