sobota 19. srpna 2017

Produkty na pleť: Make-up a rozjasňovače - Catrice

Krásný den vám přeji!

Pokračujeme na vlně kosmetiky Catrice, která nedávno zaplavila můj kosmetický stůl. Za chvíli stojany této značky zaplaví novinky z podzimního updatu, takže je čas představit si ty dosud dostupné kousky. Dnes se zaměříme na kosmetiku určenou pro tvář. Přesněji řečeno představím vám jeden make-up a dva rozjasňovače.


Make-up 24H Made To Stay

Make-upy od Catrice se dostávají do podvědomí stále víc a víc, určitě jste všichni zaznamenali HD Liquid Coverage, ale víte o 24H Made To Stay Make-upu? Ne? Tak dneska se o něm dozvíte.



Oficiální popis: Make-up, který ti vydrží až 24 hodin. Kvalitní make-up jednoduše drží a drží, je obohacen komplexem antioxidantů, nabízí matný a voděodolný efekt a sametově jemnou texturu. Výdrž byla potvrzena externí institucí.

Jak je HD oblíbený, tak mne upřímně nijak extra neláká, protože mám takový pocit, že by na moji pleť asi nebyl úplně to pravé, ale když se mi dostal do rukou tento kousek, byla jsem více než zvědavá. Slibuje dlouhou výdrž a na to já slyším. Jsem totiž neschopná během dne cokoliv na obličeji opravovat či měnit, takže hledám co největší držáky. Tahle lahvička je skleněná, obsahuje pumpičku, za což má první obrovské plus, jelikož tento způsob aplikace je rozhodně můj nejoblíbenější. Make-up má tekutější krémovou konzistenci. Není to úplně vodové, ale ve větším množství stéká. Odstíny jsou dostupné celkem čtyři, já mám překvapivě ne nejsvětlejší, ale druhý nejsvětlejší odstín a to 010 Nude Beige. Možná i proto mi teď naprosto sedí, na zimu bych potřebovala s jistotou nejsvětlejší. Co mi hodně vyhovuje je jeho béžový podtón. Mám pocit, že mi sedí ze všech nejvíce. Make-up se skvěle roztírá, bez potíží se zapracovává do pleti. Zanechává lehce matný finiš s trochou lesku. Já na něho používám zpravidla ještě fixační pudr, který zmatní kompletně, ale asi bych byla schopná ho nosit i bez něho. Krytí je střední, ve větším množství až vyšší. Ovšem bez nejmenšího pocitu masky. Na pleti je příjemný, na dotek sametový, obličej netíží a po celý den o něm nevím. Je třeba ho pořádně rozetřít, zejména v okolí vrásek, ty malé například v okolí očí zvládne, ale do těch větších má tendenci zalézat, pokud ho pořádně nezapracujete (si všimněte na fotce těch vrásek na čele). Ale jakmile zapracuji, není o čem, vypadá skvěle. A to vážně po mega dlouhou dobu. Neotírá se, takže je vhodný i pro ty z vás, které máte stejně jako já tendenci sahat si na obličej. Jakože miluji ho, protože ráno ho nanesu, večer ho většinu sundám. Zajímavé je, že ač je složením samý silikon, nemám pocit, že by nějak zvlášť póry ucpával, i když je nutností ho večer z obličeje sundat, to bez debat. Nemám ani pocit vysušování, ba spíš naopak, trochu jako by snad hydratoval.

Jednoduše mám z něho na obličeji skvělý pocit a jsem s ním nadmíru spokojená. Hodně dlouho jsem neměla make-up, který bych používala tak ráda jako tento. Make-up vyhovuje mým sušším tvářím, ale i mastné t-zóně, což se mi nestalo ani nepamatuji. Za mě rozhodně jo a pravděpodobně budu po spotřebování potřebovat další balení. Seženete ve stojanech Catrice, cena je tuším 189 Kč za 30 ml.






Liquid Luminizer Strobing Pen

Rozjasňující pera a sticky frčí, takže ani Catrice nezůstává pozadu. Já jsem dosud měla doma vše v pudrové formě, takže jsem po peru s radostí sáhla a očekávala, co se bude dít. 



Oficiální popis: Tekutý rozjasňovač se štětečkovým aplikátorem rozjasní tvoji pleť. Tekutá textura se jednoduše rozmazává a je obohacená jemnými třpytkami, které odráží světlo. Tento efekt zvýrazní tvé rysy a elegantně rozzáří tvoji pleť.

Pero má krásný, jednoduchý obal v rose gold barvách. Vypadá svěže, elegantně. Pero má na konci štěteček, z druhé strany pootáčíte a rozjasňovač vytlačujete k němu. Já tedy štětečkem nenanáším, vždy jen naťupu a poté rozetřu do ztracena prsty, přijde mi to praktičtější a jednodušší. Balení jako takové je povedené, ale trochu nefunkční je dávkování, protože bohužel po otočení na vás vyleze zbytečně velké množství rozjasňovače. Není to množství na jedno použití, ale tak na 3 - 4, což je sakra velká dávka, která vám na štětečku poté zasychá a zůstává tak naprosto nevyužitá. Jedině že bych rozjasnila celou rodinu včetně psa. Rozjasňovač je krémové konzistence. Odstín mám 020 Ready For Champagne a je to stejně jako na obalu lehce do rose gold, to je asi podtón rozjasňovače, co mi sedí ze všeho nejvíc, takže i proto jsem si ho zamilovala. Rozjasnění s ním je naprostá pecka, to vám teda řeknu. Pokud máte rádi fakt mega lesk jako blesk, prostě dokonalý strobing, tak tohle se vám bude líbit. Ostatně jak se to blyští můžete vidět na fotce. Dá se samozřejmě rozjasňovat i umírněněji, jednoduše nanesete jenom ždibec a rozetřete, také se to dá. Ale já s ním nějak neumím vytvořit jen lehce rozjasněný look, většinou chci s tímhle perem výraznější efekt, prostě vás to k tomu samo nutí :) Doporučuji naťupkat velmi zlehka, protože jinak si dost možná rozetřete vrstvy pod ním a to asi není úplně žádané. Můžete i jemně přepudrovat, pak vám určitě vydrží déle. Když už jsem nakousla výdrž, tak není vůbec špatná, rozjasňovač se na tvář přichytne a drží tam dlouhé hodiny. Sice nevydrží bez hnutí od rána do večera, obzvlášť nyní v těch teplých dnech, ale cca osm hodinek nadělá spoustu parády. 

Za mě vcelku povedená záležitost, jediné co mne vážně hodně mrzí je to plýtvání díky zbytečně vytlačenému množství.. Takhle ten už tak celkem malý obsah 3,5 ml zmizí hodně rychle. Seženete v drogériích nebo na KupKosmetiku.cz, cena je kolem 100 Kč.





Rozjasňující perly Marina Hoermanseder

Rozjasňující perly sem zahrnu také, ale jenom ve zkratce, protože oproti předešlým produktům již nejsou a nebudou dostupné, jednalo se totiž pouze o limitovanou edici. Možná škoda, že Catrice nemá perly ve stálém sortimentu, jsou totiž fajn a co jsem slyšela, tak ani ty z předešlých kolekcí nebyly úplně špatné. 



Oficiální popis: Díky pigmentům odrážejícím světlo ti perličky vyčarují na pleti elegantní rozzáření. Efekt soft focus zajistí jemnou a bezchybnou pleť a elegantní design nádoby v bílé a rosé-zlaté tě přesvědčí.

Balení je v bílých a rose gold tónech a je nejvíc krásné. Takové jemné, čisté a roztomilé, líbí se mi! Krabička je umělohmotná, takže se jen tak nerozbije a na cestách vás nebude zbytečně zatěžovat, jedinou nevýhodu má šroubovací víčko, často se mi totiž stává, že se nechce zpátky našroubovat. To mě dokáže vždycky rozčílit. Perličky jsou z velmi jemně namletého prášku, který je do nich slisován. Stačí přes ně přejet štětcem tak třikrát - čtyřikrát pro výrazné a přesto svým způsobem přirozené rozjasnění. Dá se samozřejmě dle libosti přidávat či ubírat, rozhodně jednodušeji než s krémovým rozjasňovačem výše. Odstíny perliček jsou v balení dva, jedny světlé perleťově bílé druhé narůžovělé, výsledek je do stříbrna, což je za mě velmi všestranně využitelné. A pochválit musím jejich výdrž. I když jsou perličky méně nápadné, tak je na tváři vnímám déle a většinou jejich zbytek najdu na obličeji i večer při odličování.

Za mě moc příjemný rozjasňovač a jsem ráda, že tu tyhle kule mám. Začínám být na rozjasňovačích mírně závislá. V tomhle případě mne moc mrzí, že perly nejsou v běžném sortimentu, ale jenom v limitkách, více o této již nedostupné limitce tady. Cenu vám neřeknu, ale vsadím se, že byla maximálně do 150 Kč a množství je 8 g.






Tahle dávka novinek se povedla! Dekorativka na tvář mě od Catrice baví a chci poznávat a zkoušet další věci. 

Jak to máte s dekorativkou Catrice vy? Zkoušeli jste jejich make-upy? Jste jejich fanoušci?

*Produkty mi byly poskytnuty k vyzkoušením zastoupením značky Catrice

16 komentářů:

  1. Já měla a mám od Catrice jediný make-up a to profláklý HD Liqiud, ale rozhodně se budu muset podívat i po tomto make-upu a líbí se mi i to rozjasňovací pero. Dřív jsem tuhle značku nijak moc nevyhledávala, ale poslední dobou ji mám čím dál raději:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já make-upy taky dosud neměla, ale divím se, že jsem je nezačala prozkoumávat dřív, když vím, že korektory umí na jedničku :)

      Vymazat
  2. Teda ten rozjasňovač se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  3. Makeup mě hodně láká, slyším na něj samou chválu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-upy Catrice jsou celkově poslední dobou chválené, asi je fakt umí! :)

      Vymazat
  4. Hodně mě láká ten rozjasňovač :) má krásné balení!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení má Catrice vychytané, ale ten obsah u těchto produktů celkem taky! :) :D

      Vymazat
  5. Jen by mě jako zajímavost zajímal podtón make-upu.:) A teda ta barva tekutého rozjasňovače, to je něco! :) Catrice se nějak rozjela s fajn produkty poslední dobou, jestli se mi to nezdá. Zajímalo by mě porovnání značky Catrice a Wet'n'Wild, jestli je ta či ona lepší, případně v čem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko, podtón se mi zdá býti béžový :) Možná malilinkato šmrncnutý do růžova, ale to jen lehoučce.. Každopádně mi sedne úplně jako hrnec.. :) Rozjeli to ve velkém, to bez debat, jsem zvědavá na novinky z updatu, budu je muset jít očíhnout :) Jinak porovnání s W'n'W bohužel asi neposkytnu, protože tu značku moc neznám.. :(

      Vymazat
    2. Á, děkuji. Úplně jsem zapomněla hlídat odpověď. :D (To oslovení si nechám líbit :D) Jó, tak to dej zase vědět, co spešl tam bude. :))) Právě taky ne, tak jsem doufala, že aspoň někdo ano, jen vždycky vidím, že cenově je hodně dostupná, jen obchody ji moc nemají. :)

      Vymazat
    3. Mají mít úplně nějaké metalické novinky, což je pro metalo-úchyla jako jsem já něco! :D W&W frčí v USA a je to tam běžná drogérková kosmetika, tak mě štve, že tady se skoro sehnat nedá :( Taky by mě zajímala :)

      Vymazat
    4. To mi ani neříkej, to bude totální šílenství - hlavně laky. :D

      Vymazat
    5. No jo, budou samé pěkné! :D

      Vymazat
  6. Já od Catrice miluji linky na oči! A musím říci, ze to rozjasnujici pero vypadá nádherně!

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké, prosím, prosím? :) Já měla ty voděodolné ve fixe a ty byly dost na prd :( :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)