středa 2. srpna 2017

Produkty na oči: linky, řasenka a stíny - Catrice

Krásný den vám přeji!

Tak si říkám, že je na čase začít vám představovat produkty Catrice, které poslední dva měsíce velmi intenzivně testuji. Hodně z nich mne zaujalo, o čemž vám povyprávím. Najdou se ale i také, ze kterých jsem zklamaná a znovu je nepotřebuji. A o tom vám povyprávím taky, samozřejmě. Kosmetiku jsem rozdělila na čtyři skupiny - rty, oči, tvář a nehty a postupně si je tu ukážeme. Tentokrát se zaměříme na produkty na oči, kde jsem zkoušela linky ve fixu, řasenku a paletku.



Paletka očních stínů The Precious Copper

V nabídce má Catrice tuším rovnou čtyři barevné varianty paletek, ale jelikož já jsem maličko straka a mám ráda blyštivé stíny, uhranula mi zejména tahle - 10 Metallux. Jak její podnázev napovídá, je plná metalických stínů. Její design je jednoduchý. Krabička je umělohmotná, ale bytelná s průhledným víčkem, takže hned vidíte, po čem saháte. Z druhé strany paletky pak najdete ingredience list jednotlivých stínů. Všechny stíny v paletce obsahují shimmer, převážně stříbrný a všechny jsou se studeným podtónem. To mi nadmíru vyhovuje. Takhle v paletce vám možná mohou díky metalickému efektu přijít stíny dosti výrazné, ale není třeba se jich bát, na oku jsou dost jemné a přirozené.



V paletce je celkem devět očních stínů. Ano čtete správně - devět. To je pro paletky celkem nevšední číslo, že? Ale vlastně proč ne. Dva z nich mají být na konturování víčka, jsou uloženy zvlášť a mají být matné. Přiznám se, že matné si představuji úplně jinak, tohle rozhodně není matné, ale s lehkým shimmerem. Pokud chci konturovat víčko matným stínem, tak sahám úplně jinam, takže tady to označení úplně nechápu. Navíc ve finále můžete konturovat jakýmkoliv stínem z paletky.



Stíny jsou velmi jemně namleté, mají pudrovo-máslovou konzistenci. Při aplikaci lehce práší, ale pouze při přenosu na štětec, poté ze štětce na oko už je to v pohodě. Ani tak to ale není nic tragického, co by člověku nějak zvlášť vadilo. Rozhodně je třeba říci, že jsou velmi obstojně pigmentované. Na fotkách níže můžete stíny vidět po jednom přetření. To podle mě vůbec není zlé. Pracuje se s nimi jedna radost, stíny jsou intenzivní, jdou lehce upravovat mezi sebou, dobře kooperují i s jinými. Dají se roztírat do ztracena, dají se vrstvit, prostě vše. V podstatě s nimi pracuji poslední týdny nonstop, protože s nimi vytvořím jak velmi jemné denní líčení, tak i trochu výraznější, mám-li na něho chuť. Co se týče výdrže, tak tu vám předvedu názorně na samém konci článku. Za mě je velmi dobrá. Mám mastnější víčka, takže sem tam jsou po celém dni v těchto teplech vidět linky, kde stín nedrží, ale povětšinou mám stíny neslité a stále celkem přijatelně intenzivní od rána až do večera. Za mě v tomhle případě velmi dobré.



Jediné, co mne trochu mrzí je fakt, že některé stíny si jsou velmi podobné a na oku téměř nerozeznatelné. Například první dva nebo poslední tři jsou víceméně jedno a to samé. Je tedy úplně jedno, po kterém sáhnu. Já vím, že to tak většinou u podobných paletek v jednom tónu bývá, ale prostě mi přijde zbytečné mít tam jeden stín 3x :D Buď bych brala ještě tmavší hnědý nebo paletku o ty dva stíny zmenšila, aby se s ní cestovalo ještě příjemněji. Ale to je v podstatě jediný "problém", který na ni spatřuji, jinak mi přijde rozhodně příjemná a skvěle využitelná a já se s ní líčím moc ráda.





Řasenka Rock Couture 24H

Oficiální popis: Řasenka s temně černou texturou a elastomerovým kartáčkem vyčaruje na řasách fascinující objem, elegantní zatočení a prodloužení. Větší objem je viditelný již po aplikaci jedné vrstvy.

Na řasenky jsem měla v poslední době celkem smůlu, ale tahle mě vážně nadchla. Pokud se nepletu, tak patří mezi nejnovější přírůstky mezi řasenkami Catrice a je inspirovaná high end řasenkami. Osobně mi přijde kartáčkem nejvíce podobná Baby Doll od YSL, obalem pro změnu buď Too Faced nebo Benefitu. Ale to je ve výsledku jedno. Důležitější je fakt, jaká je tahle kráska svými vlastnostmi. Obal má jednoduchý černý, ale přesto takový krásně rockový. Kartáček má potom umělohmotný s velmi krátkými štětinkami rozdělenými do třech svazků. Barva řasenky je černočerná, krásně řasy začerní, neopadává ani se nerozmazává. Kartáček poté dotáhne všechno do zdárného konce. Moje řasy nejsou v poslední době (zase) úplně ve formě, ale bylo už mnohem hůř. Tahle řasenka i s tím chmýřím dokáže spolupracovat. Řasy krásně odděluje a hlavně je velmi sympaticky prodlouží. Objem by asi potřebovaly větší, ale zase chápu, že nemůžu mít vše :D Takže jsem vděčná i za ten efekt, který dělá. Navíc jak jsem psala výše, nedělá řasenka žádnou neplechu během dne a tak jak je namaluji, je večer najdu. Nevadí ji ani sem tam nějaká ta slza, i když úplně voděodolná není. Palec nahoru za tenhle kousek, za ty peníze celkem dost muziky.






Voděodolné tekuté oční linky v peru (Eyeliner Pen)

Oficiální popis: Tekuté oční linky v intenzivní černé textuře rychle zasychají a díky voděodolné formuli vydrží velice dlouho. Tenký hrot aplikátoru navíc usnadní aplikaci a pomůže vytvořit přesnou linku.

Na linky jsem se těšila asi nejvíc, protože jsem aktuálně nějaké potřebovala a na fixy jsem si v posledních letech hodně zvykla, takže je vítám vždy. Tahle fixa má opravdu tenký hrot a při prvním kreslení měla i černočernou barvu. Od začátku je jen trošku vodnatější, takže když po lince před zaschnutím přejedete podruhé, uděláte si do předchozí linky takovou tu průhlednou "čáru". To není nic moc, takže budete-li potřebovat přejet ještě jednou, dejte si mezi dalším kreslením rozestup. Z počátku ale kromě tohoto žádný problém nebyl. Asi tak první dva týdny.. a pak to začalo. Fixa začala vynechávat a do hrotu se nedostávala barva ani při kolmém skladování. Hrot se začínal ohýbat. Kreslilo se s ní den ode dne hůř. Trochu se na hrot lepily i stíny, ale ani otření jí nijak zázračně nepomohlo. Pak jsem zjistila jednu fajn věc, že hrot je oboustranný a dá se otočit. Tak jsem tak učinila, vážení, na chvíli jsem si i pomohla, protože druhá strana byla dokonale černočerná. Jenže to zase trvalo jen chvíli. Po pár dnech opět začala barva vynechávat, nebyla tak skvěle černá, jak bych chtěla a potřebovala. Nestačily ani dvě vrstvy pro krásnou intenzivní černou.. a nyní po dvou měsících je fixa jednoduše k odepsání. I proto píšu tuhle část nyní, abych ji mohla po dvou měsících odepsat a poslat do Spotřebovanců.. Jinak ještě by měla být voděodolná, což vám nepotvrdím, ale ani úplně nevyvrátím, protože koupačku jsem s ní nestihla. Přes den se sama od sebe nerozmazávala ani neobtiskávala, ovšem uslzené dny bohužel ocásek nepřežil.. Za mě tedy tenhle fix opravdu ne.






Všechny tři produkty tady máte v akci při různých příležitostech:





Po celém dni:


Souhrnem tedy můžu říci, že řasenka a stíny se za mě povedly a obojí vám můžu s čistým srdcem doporučit. Linky jsou pro mě naopak naprostý propadák a znovu už je nepotřebuji. Je to jako u všech značek, něco se povede, něco méně. A pro dnešek s Catrice končíme a na další kosmetiku se podíváme zase příště. Catrice stojany můžete očíhnout v drogériích Rossmann a nově i vybraných DM, tím to ale nekončí, protože dále jsou stojany i v Kauflandu či Tescu, takže možností omrknout značku je spousta ;) Cena řasenky je kolem 100 Kč, linky stojí přibližně 90 Kč, paletka potom cca 150 Kč.

A co vy a Catrice? Máte s ní někdo zkušenosti? Zkoušeli jste některý z produktů?

*PR produkty poskytnuté zastoupením značky Catrice

14 komentářů:

  1. Já mám paletku (vybrala jsem si verzi do růžova, ale dala bych si říct i na jiné varianty), na můj vkus trochu víc práší a stejně jako Ty mám dojem, že ačkoliv v paletce vypadají barevně odlišně, tak na oku mi některé odstíny přijdou, že jsou stejné nebo hodně podobné, ale jinak spokojenost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako práší, souhlasím, ale zase na druhou stranu.. znám i horší :D Každopádně je určitě použitelná, což je za ty peníze dobré! :)

      Vymazat
  2. Barvičky paletky se mi velice líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já jsem z těchto tónů nadšená, přesně podle mého gusta! :D :)

      Vymazat
  3. Ta paletka se mi rozhodně líbí a slyšela jsem na ni samou chválu :) Řasenka má teda dost zvláštní kartáček, což nevím, zda by mi vyhovoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kartáčku jsem se taky bála, protože podobná "kopyta" mi moc nevyhovují, ale světe div se, tenhle fakt s těmi mými košťaty pracovat umí! :)

      Vymazat
  4. Teda ta paletka má skvělé odstíny určitě bych ji využila!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jsou moc fajn :) navíc se takhle zdají hodně tpřytivé, ale na oku je to podstatně jemnější.. :)

      Vymazat
  5. Vypadá to fajn :) a těším se i na výprodeje :D snad letos nějakej stihnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, tak to už to skoč očíhnout! :D Protože třeba u Essence už začaly asi před týdnem ;)

      Vymazat
  6. Vidíš a já jsem se těšila na tu řasenku a mě absolutně nesedla :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta paletka má moc pěkné odstíny, ale nejvíc se těším na tvoji recenzi laků na nehty. Mezi nimi mám několik favoritů, které bych si ráda pořídila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta přijde už brzy, laky mám pěkně vyzkoušené, tak hned jak to půjde, dám to dohromady :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)