čtvrtek 13. července 2017

Tak tohle ne! Oční stíny a fluid - Trend It Up

Krásný den vám přeji!

Že si ne vždycky umím kosmetiku vybrat svědčí moje dnešní recenze novinek Trend It Up, které jsem si během posledních měsíců pokoupila. Na to, jak mě make-up baví, si prostě kolikrát fakt sama vybrat neumím, podléhám spontánním nákupům a pak to takhle dopadá :D Značka Trend It Up před nedávnem updatovala svůj stojan a doplnila ho o spousty novinek a některé z nich mne opravdu zaujaly. Například tyhle tři:




Color Stop Fluid - Ochrana nehtové kůžičky

Oficiální popis: Ochrana nehtové kůžičky proti nežádoucím přetahům. Aplikujte rovnoměrně kolem nehtu, nechte zaschnout a poté naneste lak na nehty. Ochranný film následně sloupněte.

Tohle vypadalo jako skvělá vychytávka pro nás negramoty, kteří při lakování nehtů nalakují kromě nich i půlku prstů :D Jedná se o něco na způsob "tekutého latexu", který nanesete na okolí nehtu, necháte zaschnout, nalakujete si drápky a poté sloupnete. Tadá, nehty nalakované a okolí nehtu čisté. Zní to jednoduše ne? Jsem si taky říkala. Jenže. Lahvička v sobě ukrývá dost nepraktický malý štěteček, kterým dá vážně fušku tekutý fluid nanést. Štěteček je hodně podobný těm, které najdete u tekutých očních linek. Tam je co nejtenčí štěteček žádaný, tady ale asi těžko. Než jím nanesu fluid po obou rukách, tak z toho padám únavou. Fluid navíc musí chviličku i zaschnout, to sice už asi jenom minutku, ale připočítáte-li to k té době, kdy si to aplikujete po rukách, tak už jenom ta příprava je nejméně desetiminutová. Nebaví mě to. Schne to do průhledna, viz fotka. Pak můžete konečně lakovat. A na závěr přichází sloupnutí. Pokud jako já očekáváte, že prostě vezmete za okraj a jednoduše sloupnete, tak jste sakra na omylu. Takhle to totiž nefunguje. Hmota se dost trhá, jak je tenká, k nehtům dost přilne a na těch hůře dostupných místech, kde jej potřebuji zejména, je umění to sundat. Je s tím prostě daleko víc práce než užitku. A vezmu-li v úvahu, že trpím i u samotného lakování, tak tohle fakt není nic na moje nervy. Jednodušší a rychlejší je použít obyčejnou vatovou tyčinku a nebo si koupit korekční pero s náhradními hroty, případně prý i klasický latex funguje ;) Za ty peníze jsem čekala o dost větší hračku a funkčnost. Takhle zbytečně vyhozená stovka. 8 ml stojí 99 Kč.





Ultra Smokey Eye Shadow Pen

Jestli mi fluid nevyhovoval, tak to bylo ještě prd oproti tomuto, protože tahle jumbo tužka je naprosto strašná! Je oboustranná, z jedné strany naleznete samotnou tužku a z druhé poté rádoby pomocníka v podobě pěnového aplikátoru. Tužku mám v odstínu 050, což je hodně temně fialová, obsahující trochu těch růžovo-fialkových třpytek. Vypadala hodně pěkně, ovšem jen do prvního použití. Že to s jumbo neumím, přiznávám. Ale s tímhle obrovským kopytem mi to fakt nejde a proto je prostě potřeba jej moci korigovat a upravovat. To ale nejde! Jakmile totiž do tužky chcete zasáhnout, ať už třeba snahou rozetřít ji do ztracena nebo touhou přidat další vrstvu, zničíte si to, co už na oku máte. Stíny se totiž strašně lehce mažou, takže práce s nimi je na delší lokte a chvíli trvá to zpracovat. Dá to fakt práci, aby to bylo aspoň nositelné, když už ne hezké a to mě zase neba. Použijete-li aplikátor z druhé strany, tak tím si dozajista to, co dosud máte na očích, stáhnete. O výdrži pak už ani nemluvím. Tyhle stíny se slily během pouhé hodiny! A že u nich je to na očí vidět, když se jedná o takto tmavší barvu.. Stojí do 100 Kč, ale podle mě nestojí ani za to. Tohle fakt ne.






První čára nahoře je po otření aplikátorem, na druhé je tužkou jednou přejeto.. Pigmentovaná by i byla, ale..




Highlightening Eye Shadow Cream Waterproof

A do třetice všeho (ne)dobrého. Tohle je pro mě zklamání úplně největší, protože tyto stíny vypadaly hodně nadějně. Vysvětlím.

Když tyto stíny do drogérií přišly, zaujaly mne rozhodně nejvíce. Dostupné jsou ve třech odstínech (010, 020, 030). Hned jsem se rozhodla je omrknout a vyzkoušet testery. A ty stíny mne na základě testerů naprosto nadchly, jak hezky na ruku chytly a držely. Z ruky jsem je ani nemohla dostat. Tak jsem si světlý, perleťový odstín 010 rozhodla pořídit, nadšeně jsem ho doma otevřela s tím, že tu krásu hodím na oči a.. zůstala jsem koukat. Nebylo to totiž to samé. Stíny, které jsem si koupila, jsou úplně pravý opak. Jsou poměrně dost odlišné konzistence, nejsou tak suché, ale spíše lehce krémové až našlehané. Na oko se velmi špatně chytají a vytvořit jednolitou, hezky upravenou vrstvu, je téměř nemožné. Pigmentované je to o dost hůře než u testeru, ale řekla bych, že to souvisí právě s tou nepříjemnou texturou. Prostě to neudělá tu intenzivní barvu. Když už to na oči nanesete a trochu si s tím pohrajete, tak to zazdí špatná výdrž. A jakože hodně špatná, protože jakmile to nanesu, do půl hodiny mám stíny slité ve vráskách a fakt to nevypadá dobře. Trochu jsem na to vyzrála tím, že pod ně prve aplikuji pudrový stín, což ani to vám nezaručí celodenní výdrž, ale aspoň to na očích vydrží půl dne v přijatelném stavu. Taky to díky tomu lépe chytá a vlastně i vypadá. Schválně jsem nanášela stíny na každé oko jinak - na jednom najdete stín bez a na druhém s použitím pudrového stínu a rozdíl je dle mého dost znatelný. I když se to dá alespoň tímto způsobem zachránit, tak jsem ale naštvaná, že mě tenhle kousek takhle vypekl. Seženete za 119 Kč.







S pudrovým základem:


Bez pudrového základu:


Sečteno podtrženo, přestanu už fakt spontánně nakupovat! :D Pak to takhle dopadá. Jako celkem mizerný výběr, jen co je pravda. A přitom vím, že se u TIU dají sehnat i zajímavé kousky.. Například jejich stíny Scarabeo a rozjasňovač jsou vážně super a používám je moc ráda! Tak snad příště. Trend It Up seženete výhradně v DM drogériích, kde mají svůj stojan.

Máte s nimi někdo zkušenosti? Zaujaly vás produkty? Co mi můžete od TIU doporučit?

14 komentářů:

  1. Díky za recenzi! Ty negativní jsou stejně důležitý jako ty pozitivní, aspoň vím, co nekupovat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, je třeba vědět i o tom, co moc nevyhovuje.. :)

      Vymazat
  2. To jsem nečekala. Vím, že jsi Trend It Up dost chválila u recenzí jiných produktů, tak mě dost překvapuje, že mají i takhle slabé kousky. Ale co, to asi každá značka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo stíny Scarabeo jsou za mě naprosto top (tedy škoda, že už v prodeji nejsou :() a rozjasňovač mám také moc ráda, ale toto byly trochu přešlapy :( :D

      Vymazat
  3. Ty stiny v tuzce mam take a bala jsem se, ze jsem proste jen nemehlo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ta tužka na oči je fakt mizerná, mě se ještě podařilo, že mi ta "tuha" úplně vypadla z obalu na zem:))

    OdpovědětVymazat
  5. Zkušenost nemám, ale na ty voděodolné oční stíny jsem se dívala a pořád jsem nad nimi uvažovala, že by stály za to si je koupit. No, asi nestály. Jinak mám moc ráda jejich rozjasňovač, pudr a taky laky na nehty, ty jsou nádherné:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony vypadají fakt krásně a to všechny tři odstíny! Jsem nevěděla, které vzít.. Ale fakt po otevření přišlo obrovské zklamání :-/ Laky mají krásné, fakt haldu zajímavých barevných kousků, takže ty mám v plánu určitě, ale zatím se držím :D

      Vymazat
  6. Já mám od TIU několik věcí a se všemi jsem spokojená - sheer makeup, paletku stínů, scarabeo stíny jsou největší pecka, řasenky dělají takový lehčí look, leskortěnky jsou příjemný, dobře pigmentovaný ale jídlo sasmozřejmě nevydrží... Zatím jsem měla šťastnou ruku no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jedině dobře :) Já teď převážně nešťastnou, ale věřím, že to časem vyvážím :D

      Vymazat
  7. Mohu ti doporučit takové ty podlouhlé rtěnky, mám pár odstínů a super. Mě tedy tyhle výrobky nezaujaly a asi ani kdyby byli dobré, nějak jsou tyhle tři produkty pro mě zbytečné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokukuji po rtěnkách, ale nějak jsem si nedokázala vybrat odstín, nezaujal mne vyloženě ani jeden :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)