čtvrtek 27. července 2017

Nejlepší a nejhorší produkty: Dermacol

Krásný čtvrteční den!

Tak jsem si říkala, že je na čase oprášit koncepty článků, které tu pro vás mám už nějakou chvíli přichystané. Jedním takovým je ten dnešní a to první článek ze série Nejlepší a nejhorší, kde si probereme jednotlivé značky a od nich vám ukážu dekorativní kosmetiku, kterou mám nejraději a naopak i tu, která dle mého za nákup nestojí. Na společných fotkách se nachází pouze ty věci, které mám momentálně doma, v jednotlivých popiscích už ale potkáte i věci, které jsem měla dříve. To abyste se nedivili, že na fotce není vše :) No a jako první si vezmeme na paškál značku Dermacol.



Jistě víte, že patří mezi značky, které se tu objevují nejčastěji a že je spousta produktů, které mám od nich v oblibě. Najdou se tu však i takové produkty, které nebudu mít ráda nikdy. Tak si to tu trochu propereme.

Ať nezačínáme hned negativně, tak nejdřív sfoukneme ty oblíbence. Řeknu vám, že vybrat jich jenom pár, byl v tomhle případě boj. Hodně lidí u Dermacolu nenakupuje a na jejich dekorativku nadává, já v ní mám překvapivě spoustu oblíbenců, které používám pravidelně či hodně často. Nakonec jsem si tedy vytřídila snad dvacet věcí a u každé určovala kladné a záporné stránky a zda patří do toho top výběru či nikoliv :D 


Co mám od Dermacolu ráda jsou jejich tvářenky. Tyhle kulaté duo, které jsou na fotce, jsou za mě určitě nejlepší. Mají je v několika různých barevných variantách, jsou velmi jemně namleté, hezky se s nimi pracuje a vydrží mi na tvářích po celý den. Jsou bezedné a stojí v akcích kolem stovky. Fajn úlovky se dají najít i mezi tvářenkami s rozjasňovači, které jste tu také mohli potkat, ale ty mi k srdci nepřilnuli tolik jako právě tyhle. Bezpodmínečně ovšem miluji jejich fixační pudr. Jestli je nějaký produkt, ke kterému se vracím a stále vracet budu, dokud bude v nabídce, je to tenhle pudr. Miluji jeho konečný efekt na tváři, která je díky němu krásně jemná, matná a na dlouhou dobu krásná. Mezi nejnovější oblíbence patří pověstný a legendární Make-up Cover. Dlouho jsem o něm pouze slýchala a k Vánocům mi přišla tato kazeta s pěti jejich nejprodávanějšími odstíny. Pro mě je ideál ten nejsvětlejší (nečekaně), který dokáže zakrýt úplně všechno. Pokud sháníte něco mega mega mega krycího, tak tohle je to pravé ořechové. Počítejte ale s tím, že je to hutný krém, který umí zalézat do vrásek a ve velkém množství vám udělá masku. Jako korektor je to však naprostá pecka. Rozhodně sem patří. Mým dalším velkým oblíbencem z produktů na pleť byl i Hydratační lanýžový make-up, to také všichni víte, protože jeho opuštění drogérií, jsem těžce nesla :D


Jsou tu ale i produkty na oči, které se mi zalíbily. Přiznávám, že třeba oční stíny a tužky na oči této značky nemusím, to se ostatně dočtete níže, ale jsou tu výjimky. Takovou výjimkou jsou například relativně nové stíny v tužce. Mega držící i na mých mastnějších víčkách a v zajímavých odstínech. Moji jasní favorité v těch nejnáročnějších dnech, protože tyto tužky vydrží všechno. Mají ale i mírnou nevýhodu, protože práce s nimi je trochu náročnější. Ten efekt ale stojí za to. Každodenním pomocníkem od té doby, co je vlastním, jsou pak automatické tužky na oči. Černá a bílá jsou základ a stačí mi, k dostání je však ještě tuším modrá a hnědá. Tyhle tužky mi pěknou dobu drží i na waterline a rozhodně jsou to ty největší držáci, co jsem měla. Posledním velkým oblíbencem a též každodenním pomocníkem je pudr na obočí. Tenhle studený hnědý je pro mě naprosto ideální odstín, který parádně zdůrazní obočí a udělá ho hezčím než cokoliv jiného. Špatné nejsou ani rtěnky. Určitě všichni známe 16H Lip Colour, které festovně drží nebo třeba LongLasting "klikací" rtěnky. Obojí je za mě moc fajn a též po nich sem tam ráda sáhnu, ale většinou mě trochu v jejich každodenním používání brzdí odstíny, u kterých postrádám univerzálnost. Výjimkou je 16H v odstínu 12, který snesu na rtech kdykoliv :)

Tím přecházíme k těm méně oblíbeným, kterých se tu bohužel také pár najde..


Co moc nemusím, jsou klasické kajalové tužky. Ať už ty tužky na oči nebo na rty, ani jedny mi nedrží, rychle se ztrácí a rozmazávají se.. Oproti těm automatickým je to jako nebe a dudy. Co mi přijde dále nezajímavé jsou balzámy na rty SoS Lips. Jeden s čokoládovou příchutí jsem zrovna nedávno spotřebovala. Použít se dal, o tom žádná, ale není to nic, co znovu potřebuji. Navíc mě u těchto balzámů obzvlášť štval obal. Víčko se rozpadalo už po prvním přenesení v kabelce a konkrétně u toho zeleného na fotce se mi povedlo jej rozebrat úplně, ani nevím jak :D Už za to mají palec dolů. 


Bohužel ne za mě mají i oční stíny. Na mysli mám zejména ty na fotce - Bon Bon a kdysi mne nezaujaly ani quattro paletky. Obojí zejména kvůli velmi slabé pigmentaci a náročné manipulaci s nimi. Nejdou nabrat, nejdou rozetřít a na očích nejsou vidět. Ani výdrž není dlouhá, takže ne. Některé odstíny sice vypadají zajímavě, ale už se mi do dalších zkoušek těchto kousků nechce. Moc mne neberou ani řasenky. Vyzkoušela jsem jich poměrně dost, ale za celou dobu mi opravdu sedly maximálně dvě.. Většinou jsou takové nemastné neslané, dost slepují a i když zahušťují, tak prodloužení nebo nějaký wow efekt se prostě nikdy nekonal. No a na závěr je tu ožehavé téma make-upů. Vím, že je DC umí, ale poslední počiny - Selfie nebo Wake&Make-up ráda nemám.. Pořád tedy doufám, že přijde nějaká pecka podobná tomu lanýžovému..


Moc jsem si neoblíbila ani loňské letní novinky - barevné fixy na oči a barevné řasenky. Fixy by měly být voděodolné, ale mně se na očích rozpíjejí a vůbec nedrží, jak bych si představovala. O jejich měkčím hrotu, kterým se špatně kreslí ani nemluvím.. A barevné řasenky? Platí to, co u těch klasických černých - slepují. A k tomu barevný efekt není ani vidět. Takže tyhle kousky za mě také ne. 

Tak a tím budu asi končit. Budu doufat, že jsem ve článku obsáhla vše, co jsem chtěla. I když se s vámi vsadím, že brzy si zase na něco vzpomenu :D Pokud by se tak stalo, tak vám to do článku dopíši :) Dejte mi dolů do komentářů vědět, zda vás tato rubrika bude zajímat i u dalších značek a ptám se vás:

Jaký je pro vás nejoblíbenější a nejméně oblíbený produkt značky Dermacol?

24 komentářů:

  1. Zbožňuji jejich fixační pudr, kompaktní pudr s reliéfem krajky, docela mně uchvátila i řasenka Devilash a moc ráda jsem měla i make-up 24h Control, ovšem jen do doby, dokud ho neinovovali, tím ho naprosto zmršili. Naopak vůbec mně neuchvátily make-upy lanýžák a Selfie, paletka korektorů..
    Parádní rubrika, už se těším na pokračování:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já lanýžák právě ráda, ale Selfie taky nic moc a paletka korektorů, no vidíš to, ta taky nebyla nic moc.. :-/

      Vymazat
  2. Od Dermacolu miluju pudry, make-up Caviar Long stay a tělovou kosmetiku. Co mi nikdy nesedlo byly produkty na oči - řasenky, stíny... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělová kosmetika to je kapitola sama o sobě, tu jsem do článku ani nedávala, to by pak byl nekonečný post :D :)

      Vymazat
  3. Já mám od Dermacolu jen cover makeup, který sice nepoužívám, ale raději se ho nezbavuji. Kryje fakt božsky. :-)
    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho používám jako korektor tehdy, když všechno ostatní krytím selže :D :)

      Vymazat
  4. Budu komentovat jen ty první oblíbence, protože s tebou musím souhlasit. Make-up cover používám už dlouho a je to můj neoblíbenější produkt, stejně jako ty tvářenky a pudr = stálice. Stíny a tužky jsem od Dermacolu nikdy nezkoušela. Teď jsem ale od této značky vypotřebovala make-up na problematickou pleť s korektorem a byl super, i když jsem na něj četla samá negativa. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas sednou i produkty, do kterých by to člověk neřekl :)

      Vymazat
  5. Já mám od Dermacol moc ráda jejich neon laky na nehty a produkty po opalování :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neonové laky jsou super na léto! :) Taky si jich teď dosytosti užívám. Ale zas to není must have bez kterého bych nemohla žít :D

      Vymazat
  6. Ty fixky mi na oku taky vůbec nedržely..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty se fakt moc nepovedly :( Od nich jsem čekala mnohem víc!

      Vymazat
  7. Veľmi rada som mala a používala fixačný púder a samozrejme Makeup Cover, ktorý ale používam ako korektor. A nesadli mi riasenky, ani jedna jediná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makeup Cover používám taky jako korektor, na make-up je to až moc krycí a hutné.. Řasenky mne taky nijak nenadchly no :-/

      Vymazat
  8. Já od Dermacolu jsem si velmi oblíbila jeden pudr, ten je fakt skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudrové produkty na tvář mají dobré, o tom žádná..! :)

      Vymazat
  9. super článok, takéto ,,porovnávačky" sú úžasne nápomocné a užitočné :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale strašně blbě se píšou :D člověk u toho stráví dobu, když prochází starší články, všechnu kosmetiku doma a tak.. :D Stejně jsem si uvědomila, že jsem na jednu věc zapomněla :-/

      Vymazat
  10. Makeupcover mi přijde skvělý jako korektor na zakrytí pupínku nebo fleků na obličeji. Můj nejoblíbenější produkt od DC byl Pure Gold, který už taky není v prodeji a lanýžový. Momentálně mám v kosmetice pouze pudr, pár rtěnek a laky.Myslím si ale že DC rozhodně neumí stíny, cokoliv jsem zkoušela byla katastrofa. Super článek, určitě napiš zase něco podobného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cover jedině jako korektor, mít takový beton na celém obličeji bych nechtěla :D Já doufám, že časem přijdou s nějakými zajímavými make-upy, které budou kvalitativně super jako ty stáhlé z prodeje.. Se stíny souhlasím, také jsem dosud moc dobrých neměla, maximálně tak ty dlouhodržící v tužce :)

      Vymazat
  11. ja zbožňujem značku Dermacol a zatiaľ som sa asi nestretla s niečím, čo by mi naozaj nevyhovovalo... ale to som nemala moýnosť vyskúšať ešte všetko... :D.
    zbožňujem ten pečený rozjasňovač, fixing powder, mám rada aj pečený bronzér, dlho som používala kaviárový make-up, sprcháče asi všetky, okrem rakitníkového, ten m nejak smrdel, ale zlý nebol. čierna linka v mištičke je super! ale radšej mám tie fixy, však od dermacolu som ich ešte neskúšala... :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni mají rakytníkový sprcháč? :-O To neznám! Fixu jsem měla a tu bych si už znovu nekoupila (tak nějak se mi vytratila ze seznamu výše :D).

      Vymazat
  12. Od Dermacol mám nejradši jejich tekuté 16tihodinové rtěnky, na které jsem naučila i několik svých kamarádek a na rtech mi vydrží opravdu všechno :) V poslední době jsem si taky docela oblíbila jejich nový makeup Noblesse, který na pleti nevypadá vůbec zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám z těch 16H taky pár oblíbených odstínů, ale teda za mě nejsou tak super všechny a musím s nimi přeci jenom nakládat trochu opatrně, jinak i dělají krustu :-/ Make-upy mi zas v poslední době moc nesedí :( Ale pořád věřím, že zase přijdou s nějakým peckovým! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)