pátek 30. června 2017

Čím v teple osvěžit pleť? Bio květová voda Navia

Krásný den vám přeji!

Ideální čas na to představit si pomocníka, který vám (nejen) v aktuálním období může hodně pomoci. Mluvím o Bio Hydrolátu Máta peprná neboli Bio květinové vodě, kterou má na svědomí slovenská značka Navia. Přišla jsem k ní úplnou náhodou díky e-shopu Krásná každý den, kde jsem tenhle kousek dostala jako dárek ke svému nákupu.





Oficiální popis: Ve starém Egyptě se používala jako rituální parfém nebo jako lék při zažívacích potížích. Je vhodná jako pleťová voda i jako tonikum pro mastnou a smíšenou pokožku, eliminuje tvorbu akné, oživuje unavenou pleť. Vyvažuje, očišťuje a obnovuje tón pokožky. Stahuje póry, zmírňuje svědění, eliminuje nadměrné pocení. Zklidňuje pokožku po holení a depilaci. Na dlouhých cestách svou příjemnou svěží vůní osvěžuje a energizuje, stimuluje nervový systém a mozkovou činnost. Používá se i na výplach úst pro svěží dech. Hydrolát je vhodný i jako obklad, např. pro unavené oči, po spálení sluncem, na popáleniny. Odpuzuje komáry. Má antiseptické účinky. Usnadňuje rozčesávání vlasů, zabraňuje jejich nadměrnému maštění. Je velmi účinná při bolestech hlavy a migrénách, nachlazení, bronchitidě a astmatu.



Přečtěte si ten megadlouhý oficiální popis toho, co má tahle vodička dělat a bude vám jasné, že ji prostě potřebujete. Já jsem se nejdřív bála, než jsem si přečetla k čemu všemu je dobrá, že ani tohle malé balení nevyužiji, protože na květinové vody mne moc neužije, ale opak je pravdou, tenhle kousek používám tak často, že jsem si do zásoby koupila další podobnou osvěžující vodu. V tomhle případě se jedná o malou skleněnou lahvičku s rozstřikovačem, kterým tak jednoduše vodu aplikujete po obličeji. Proud není nepříjemně prudký, spíše jemně rozpráší. Vodu doprovází lehká vůně máty. Nic silného jen opravdu slabý závan, který je vcelku příjemný a osvěžující. Rychle se vstřebává a našla jsem pro ni hned několik způsobů využití. Nejen, že se s ní sem tam občas přestříknu během těchto parných dní, abych se osvěžila, ale vyřešila jsem problém s pnoucí pletí po večerním čištění gely, které většinou tenhle nepříjemný pocit doprovází. Po nastříkání pleť pnout přestane a je podstatně hydratovanější a to moje sušší tváře potřebují. A tak celkově, když jste unavení, jako jsem poslední dobou pořád, je příjemné jí obličej přestříknout. Hned vás to osvěží a probere a pravděpodobně to pleti fakt i prospívá. Použít ji můžete i přes make-up, nijak vám ho nerozmaže. K tomu se sem tam hodí i na štípance od komárů, které po přestříkání přestávají tolik svědět a kdyby to komáry skutečně odpuzovalo (což nemám ověřené), tak je to fakt dobrý, no ne? 


Jednoduše podobnou vodičku využijete, je to něco na způsob termální vody, jenom menší a skladnější a zároveň dle mého o dost účinnější. Bála jsem se zbytečně, že nebudu vědět co s ní, já si přeci poradím se vším :D Do budoucna je květinová voda další must have, které prostě doma budu muset mít :) Moc mě baví a to nejen na osvěžení, ale i na hydratování pleti. Tento Hydrolát najdete tady, cena je 126 Kč za 50 ml.

A co vy a hydroláty? Květové vody? Máte? Používáte? A pokud ano, tak na co?

10 komentářů:

  1. o značke ani produkte som nepočula, ale znie to dokonale! veľmi by sa mi na pleť zišlo niečo takéto :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mrkni, Navia je od vás ze Slovenska ;) podobné věci má tuším i Soaphoria, Saloos nebo v drogériích Purity Vision.. :)

      Vymazat
  2. Květinové vody mám ráda od saloos :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky jsem jednu jejich vodičku už měla a bylo to moc fajn! :) Ale tahle mi přijde ještě "léčivější" a mátu miluju, takže je to bomba :)

      Vymazat
  3. Květinové vody jsem nikdy nezkoušela, ale široká škála využití ještě spolu s cenou, jsou velmi dobrým lákadlem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je to super, určo zkus :) na léto ideál, pleť Ti poděkuje! V drogériích je má například i Purity Vision nebo i Saloos má pleťové vody, či Soaphorie.. Já mám teď jednu do zásoby od Havlíka. Výběr je celkem veliký, já ani nevím proč jsem vždy tyhle věci míjela :D

      Vymazat
  4. Značku neznám, ale jak má nějaký výrobek všestranné použití, tak okamžitě zbystřím a možnosti využití téhle vody se mi hodně líbí, děkuji za tip:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super :) Ono těch vod existuje spousta, ale tady v tom ta máta umí hodně :)

      Vymazat
  5. Já květinové vody miluju, ale od značky Navia jsem měla hydrolát z heřmánku a to byl takový smrad, že nemám odvahu zkoušet žádný jiný. Mátu mám ráda, ale fakt se neodvážím :-D Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, Maruško, tak tu asi zkoušet radši nebudu :D Ale tohle je fakt jen takový lehoučký závan :) Silnou vůni máty bych na obličeji nesnesla :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)