pátek 23. června 2017

Brow Artist a True Match Highlight - Loréal Paris

Krásný podvečer vám přeji!

Víte, čemu se mrkneme na zoubek? Hned několika produktům L'oréal Paris, které tu už nějakou tu chvíli mám. Jedná se o tři produkty ještě z únorové várky novinek, které jsem od té doby různě kombinovala a zkoušela. Dnes se tu dočkáte recenze na krémový rozjasňovač a dva kousky na obočí - řasenku a tužku. Pojďme tedy na to!




Přemýšlím, čím začít. Ale asi mrkneme prvně na obočí. Jak to mám s obočím víte, nejsem zastánce úplně vytvarovaného, na milimetr přesného obočí, ale spíše "lehkého" podtrhnutí přirozenému tvaru a zvýraznění barvy. Ještě před nějakým časem jsem vůbec neexperimentovala a denně se vracela ke své ověřené tužce na obočí od Essence, ale v posledních měsících jsem všem těm pomocníkům celkem podlehla, takže jsem ráda vyzkoušela zase něco dalšího. Dorazily mi rovnou dva kousky z řady Brow Precise a to Plumper (řasenka) a Maker (tužka). Hned na úvod je fajn říci, že nedoporučuji tyto produkty jednotlivě, nejlépe totiž fungují spolu. 


Brow Precise Plumper

 Ve stříbrném obale se ukrývá menší kartáček na obočí, který se ke špičce postupně zužuje. Barva obsahuje i taková ty tenká hnědá vlákénka. Řasenku mám v odstínu Medium/Dark, čehož jsem se z počátku obávala, ale úplně zbytečně. Sice to je tmavší odstín, ovšem na obočí ho přenesete naprosté minimum, takže použiji-li tuhle řasenku samostatně, tak pomalu není vidět. Je opravdu barevně velmi nenápadná. Slovo barevně píši úmyslně, protože jsou i dva faktory, kdy až tak nenápadná řasenka není. Za prvé řasenka je z počátku dost mokrá, což je pocit, který mi na obočí dost vadí. Schne to pár minutek a mě nebaví čekat. Za druhé, ve chvíli, kdy řasenka zaschne, ji střídá přesný opak - hodně silně fixuje. Řekla bych že pomalu až slepuje a to natolik, že je i tohle až nepříjemné. Ve chvíli, kdy hnu obočím, tak to cítím. Zase ale máte jistotu, že se obočí za celý den ani nehne a drží svůj tvar. Chcete-li tedy spíše než zvýraznění obočí jenom zafixovat, tak jste na správné adrese. To tenhle kousek bez potíží zvládá.






Brow Precise Maker

Je oproti fixující řasence ten kousek, který obočí dobarví a vyplní. Opět stříbrný obal tužky, z jedné strany naleznete tužku, ze druhé potom štětec. Tady je ale chyba hned v tom provedení. Tužka je totiž neuvěřitelné jumbo, kterou tenké obočí fakt vykreslíte asi jenom těžce. Z druhé strany pak naleznete štětec, což je praktické, ovšem jen tehdy, pokud tam bude nějaký tenký štěteček, kterým by se obočí vykreslit dalo, nikoliv tohle obrovské kopyto. Tenhle štěteček by byl fajn možná tak na oční stíny, maximálně k vnitřní části obočí. V tomto případě se někdo opravdu sekl velikostí, obočí tím jednoduše vykreslí leda tak obr. Samotná tužka by jinak nebyla vůbec špatná. Odstín 02 Cool Brunette mi odstínově sedí, k tomu je příjemně měkká, takže kreslí jedna báseň bez bolesti a nepříjemných pocitů. Dobře se díky tomu i roztírá (samozřejmě jiným štětečkem než tímto kopytem). A vcelku příjemně i barva drží. Jen zase neumí zafixovat. A tady se nám skloubí funkce řasenky výše a této tužky pro hezké obočí. 






Kombinace obou:


True Match Highlight

Posledním kouskem tu mám krémový rozjasňovač True Match, který seženete ve dvou odstínech Rose Glow a Golden Glow. Ke mně se dostala ta zlatavá varianta, na kterou přichází nyní ta pravá chvíle. Kdy jindy využít zlaté rozjasňovače než v období plném sluníčka a opálené tváře? :) Rozjasňovač je v jednoduché zlatavé tubě o 30 ml, tuba má zúžené hrdlo, kterým produktu vymáčknete menší množství, které můžete korigovat. Odstín vypadá po vymáčknutí dost děsivě, ale naprosto bez obav, po rozetření tak výrazný není, dá se nosit. Rozjasňovač je krémový a rychle se vstřebává. S krémem se mi pracuje trochu hůř než s pudrovým produktem, protože se mi nedaří rozetřít ho tak "čistě" a rovnoměrně. Navíc mi to díky textuře většinou stáhne vrstvu make-upu pod ním a zalézá do pórů, což taky není nic moc. A to rychle vstřebání vás uhání k rychlé práci, která nemusí být vždy úplně precizní. Co se týče výdrže, tak je dobře odolný proti otěru, což mne velmi příjemně překvapilo, ale na druhou stranu celý den na pleti rozjasňovač taky nevydrží. Záhadným způsobem během dne někam zmizí, že o něm večer vesměs nevíte. Není to tedy to, co jsem od toho čekala. Doporučená cena je 359 Kč za 30 ml, což se mi zdá poměrně dost za ne úplně funkční kousek.







Sečteno podtrženo, já jsem upřímně z těchto produktů mírně zklamaná. U obočí hledám co nejrychlejší variantu jeho nalíčení, což znamená nejlépe jeden produkt, kterým udělám šup a šup a je hotovo, což v tomto případě nejde. Práce s nimi je jak na kostele a navíc to chce mít doma oba kousky. Řasenka je na zafixování fajn, nebudu tvrdit že ne, pokud je to to, co hledáte, ale zase obočí jednoznačně neobarví. Tužka oproti tomu dobarví dobře, ale zase se s ní dost špatně manipuluje, takže ta práce fakt skoro bolí :D Rozjasňovač je nádherný odstínově a opálené pleti by neskutečně slušel, ale aplikace a výdrž mě neberou. A tak to je.

Máte s něčím z toho  zkušenosti? Zaujalo vás něco?

*PR produkty zaslané zastoupením L'oréal Paris

10 komentářů:

  1. Pokukovala jsem po tom rozjasňovači, protože já ještě žádný krémový neměla, ve sbírce mám jen ty pudrové, ale jak to čtu, tak zrovna tenhle potřebovat nebudu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím no, nejsem z něho úplně odvařená.. je docela nenápadný, bála jsem se, že bude křiklavější, ale vadí mi to matlání make-upu :-/

      Vymazat
  2. Nejvíc mě zaujal rozjasňovač, ale za tu cenu navíc , když nevydrží ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bohužel za mě nic moc.. i rozjasňovače za stovku mi přijdou lepší :-/

      Vymazat
  3. No jako ani jeden produkt mě teda moc neoslovil. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Řasenka na obočí je moje oblibenkyně :) Obočí mi s ni vydrží opravdu cely den :))


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fixátor je to fakt dobrý, já mám kolikrát až pocit, že se mi to obočí snad i utrhne, když jím hnu :D

      Vymazat
  5. Já teda používám na obočí stále stíny na oči a přijde mi to v pohodě. No, třeba mě něco zláká a okusím ale zatím mě nic neoslovilo natolik. Škoda že ten štěteček na druhé straně není tenčí, tohle mi nepřijde pro precizní úpravu, zato se mi líbí ta spirálka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky roky používala stíny a problém jsem s tím neměla, naopak je to fajn, když člověk nemá po ruce jiné stíny na oči, tak tam frkne ten na obočí a je to! :D :) Ale s těmi vychytávkami na obočí se za poslední rok roztrhl pytel :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)