úterý 2. května 2017

Haul: Svíčky a vosky - Yankee Candle, Heart & Home

Krásný úterní den vám přeji!

Nevyhnutelně jsem se musela před pár dny vrhnout na haul týkající se svíček a vosků, protože se mi to tu nahromadilo do takové míry, že už nebylo na co čekat, muselo to ven :D Koho tedy zajímá novinkové video plné voňavých kousků od Yankee Candle, případně Heart & Home, tak se dneska pokochá..




Začnu tím, co mě nejvíc dostalo a to je balíček od mé čtenářky-odběratelky, která mi z USA přivezla a následně zaslala tyhle skvosty! ♥ Jako uznejte, tady se nedá říct nic jiného než: óch a ách :) V krásném balíčku jsem našla svíčku Trio Candle, která kombinuje rovnou tři vůně - Watermelon Days, White Sands a Harbor Breeze. Nevím, jestli budu mít někdy v dohledné době odvahu ji zapálit, protože mi to přijde hrozně líto, ale až to přijde, jsem zvědavá, jak budou vonět ty spodní dvě části. Ještě větší poklad je pro mě svíčka z kolekce Pure Radiance v naprosto, ale naprosto dokonalé vůni Sugared Vanilla! Ta je tak nádherná, že kdybych mohla, pošlu tu vůni dál, ať si taky můžete fetnout :D Vůně vanilky ještě více zjemněná cukrem. Knot této svíčky by měl i nějakým způsobem praskat, takže jsem zvědavá. I tentokrát ale platí, že je mi líto jí pálit. Dostala jsem i pět votivek - Dark Coconut, což je čistá vůně kokosu. Teatime, je takhle za studena lehká vůně čaje. Beach Flowers je květinová vůně zjemněná "pudrem". Under The Palms bych popsala jako něco mezi trávou a dřevem, skutečně mi to přijde jako vůně palmy. A jedna z kolekce Simply Home - Fruity Melon alias čistá vůně vodního melounu. Od Simply Home tam byl i vosk Citrus Water, jednoduše citrónová voda. Co víc k té nádheře říci, když to vidím opět takto pohromadě, zase mi z toho srdce úplně plesá.. Měli jste mě vidět při rozbalování! :) Ještě jednou strašně moc za tu krásu děkuji nejmilejší Magdě! 


Nejnovější úlovky z obchůdku Very Berry. Vůněmi měsíci v dubnu byly Black Plum Blossom a Vanilla Lime. Překvapivě mě hodně zaujala vanilka s limetkou. Jak limetku samu o sobě nesnáším, tak tohle se mi v kombinaci zjemněné vanilkou hodně líbí! Dokonalou vůní je i Pain Au Raisin. Pokud máte rádi sladké, teplé vůně jídla, tak toto se vám bude líbit. Z letní limitky Viva Havana jsem si vybrala dvě - Viva Havanu samotnou, která je trochu těžší a přesto příjemně svěží a letní. Ještě víc se mi zamlouvá Delicious Guava. To je teprve letní vůně! Nádherná, svěží, ovocná. Za mě favorit. Poslední je Lemon Lavender. Tu má ráda moje kamarádka, takže jsem si říkala, že ji budu muset taky prozkoumat. Kombinace levandule a citrónu je silná a asi to nebude vůně pro každého. Kdo má ale levanduli rád, tak tuhle vůni musí mít!


Další mega nálož vosků a jednu svíčku, jsem dostala k narozeninám. Ta svíčka mi vyrazila dech. Je to Sea Air z kolekce Coastal Living. Pokud máte rádi svěží vůně, trochu šmrncnuté dřevem a "pudrem", tak tohle je pro vás. Je to pecka. Osm vosků, z toho velkou část končících vůní v tomto roce, mi sehnal M. Mango Peach Salsa je vůní měsíce květen, takže pokud máte rádi ovocné koktejly a šťávičky, tak neváhejte, nyní s 20% slevou! Orange Splash je další ovocná bomba, voní úplně jako pomerančový džus. Candy Cane Lane je vůně sladkostí spojená s peprmintem. Zní to nesourodě, ale vypadá to na skvělou kombinaci. Cassis alias černý rybíz. Tečka. Amber Moon, dřevitá, silná a teplá vůně. Ideální na pozdně letní či podzimní večery. Tarte Tatin mi učarovala naprosto nejvíc. Opět sladká, teplá vůně pečiva. Jakože fakt úplně nádherná. Cranberry Pear je sladká ovocná vůně hrušky přelité brusinkovým sirupem. Počítejte v popředí spíše s tou brusinkou, hruška hraje druhé housle. Wild Sea Grass je posledním voskem. Pěkná, svěží a zároveň těžší vůně suché trávy na pláži. Jo, to je ono. 


Poslední dobou hodně soutěžím v aukcích na bazárcích na Facebooku, kde můžete mnohdy nakoupit za příjemné ceny. Tady jsou všechny mé úlovky. Sweet Apple je typická vůně jablka. Moc pěkná. Bundle Up jsem už popisovala ve videu Baví x nebaví. Je to vůně jehličí trochu osvěžená o "čerstvý prašan". Velmi silná vůně. Summer Scoop je pro změnu letní vůně, ve které se míchá smetana a ovoce. Prostě zmrzka. Mňam!


Ve videu jste z této aukce mohli vidět pouze Oud Oasis, což je vůně oleje oud. Nádherná, slabší, teplá vůně oleje, trochu mi tam hraje i vanilka. Nádherná. Vosk White Linen & Lace z kolekce Simply Home už nemám. Víc jak třičtvrtiny jsem vypálila, zbytek vyhodila. Plýtvám, já vím, ale tohle se fakt nedalo. Myslím si, že dokážu snést hodně vůní, i když mi jich spousta nesedne, ale tahle se opravdu snést nedala! Takový smrad :D Asi bych fakt řekla, že to voní jako krajka, ale taková ta sešlá, sto let stará, naškrobená.. Jako záclona našich babiček. Ne, fakt ne. Cinnamon Stick se bude líbit fanouškům skořice. Není to totiž nic jiného než čistá skořice. Hořela krásně, ubývala rovnoměrně a už není.


A tohle byla moje první aukce - Home Sweet Home je další teplou, "domácí" vůní. Vypadá to na silnější parfemaci, ale vůbec ne špatnou. Pink Hibiscus je také silnější vůně. Jde o květinovou vůni, ale tak trochu jinou než si pod pojmem květinovou představujete. A do třetice opět Bundle Up. 


Poslední aukcí a celkově posledními vosky, které vám ukážu, jsou tyhle dvě čokoládové vůně. Cappuccino Truffle je čokoláda šmrncnutá kávou, takže je o maličko těžší než Chocolate Truffle. Ta je typicky čokoládková bez příměsí čehokoliv. Hodně mi připomíná vosk Chocolate od F&F. Obě teplé, sladké a ideální na chladné večery na podzim/v zimě.


Tak a tím končím. Chybí tu asi dva vosky, ale nemám je na fotkách, tak to budete muset oželet :D Jsem po všem tom popisování vůní nějaká vyčerpaná, takže si jdu nějakou tu krásu zapálit a vás se ptám:

Máte některou vyzkoušenou? Líbí se vám nová kolekce Viva Havana?

13 komentářů:

  1. Už nikdy nechci od chlapa slyšet, že toho mám hodně :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, jenom mě klidně ukazuj jako odstrašující příklad! :D

      Vymazat
  2. :-).My s kamarádkou pravidelně ,,vyňufáme" yankee obchůdek v Olomouci. Držím se ale zkrátka a mám limit dva kousky na nákup. Momentálně jedu ve voscích: pain au raisin byl úžasný ve vánočním čase, akorát ta skořice mátla rodinu, která si myslela, že jsem napekla.Sea air je vážně krásná a svěží, možná malinko avivážová. Šlápla jsem ale i vedle s Lake sunset - voňavá, po rozhoření otravná...No, škoda jen, že teď už na pálení moc nálada není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to já mám náladu na pálení pořád, ani teď v hezkém počasí mě to nepřestalo bavit :D Jinak limit na nákup si dávám taky, ale jakmile přijdu k nějakým voskům, tak jsem k nezastavení! :D

      Vymazat
  3. Páni, to je voňavá nálož :) Taky občaz zajdu do Very Berry na čuchandu a nějaký ten vosk odnesu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *občas - no to je příšerný překlep :D

      Vymazat
    2. Já jsem si zakázala tam teď vkročit minimálně do podzimu, jinak nemám šanci ty zásoby nikdy vypálit :D Jdu tam na čuchandu a čumendu a odcházím zas o několik stovek lehčí :D

      Vymazat
  4. Nádherné nákupy, srdíčko muselo zaplesat:-) Já se do vosků/svíček bořím čím dál víc, většinou na jaře s tím, jak jsem trávila čas víc venku, tak moje pálící a tím pádem i nakupovací aktivita slábla, ale letos to jede ve velkém, pálím jak drak a pořád doplňuji zásoby. Buď beru své oblíbené nebo zkouším nové:-) Tohle mně asi nikdy nepřestane bavit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě! :) Já jsem doufala, že to na léto ustane, ale ono pořád těch nových vůní přibývá, že ta vášeň neutichá! :-O :D

      Vymazat
  5. já svíčky nejčastěji přidávám k dárkům, nevěsta je miluje

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím tě, kde je kupuješ na tom FB?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bazar se svíčkami: https://www.facebook.com/groups/298800163836690/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)