pondělí 24. dubna 2017

Večerní pomocníci - Ellie, Panier Des Sens

Krásné pondělí vám přeji!

Nový týden máme tady a já doufám, že pro vás začal úspěšně. A pokud se takhle při pondělním odpoledni nudíte, pojďte se mnou omrknout mé hodnocení dvou výrobků, které mi dělaly poslední dobou společnost na nočním stolku. O svojí večerní rutině plánuji natočit v budoucnu video, ale v rychlosti prozradím, že kromě spousty produktů na obličej a tělové péče, před spaním mažu i nohy, ruce a rty. Na stolku mi tedy leží produktů hned několik. A tihle dva mi v poslední době pečovali o rty a ruce.



Vyživující krém na ruce Mandle - Panier Des Sens

Značku Panier Des Sens jsem neznala do té doby, než jsem ji objevila na e-shopu Demdaco.cz, kde kromě sortimentu svíček mají i spoustu zajímavé, zpravidla francouzské kosmetiky. Tato značka patří mezi ně. Pokud se vám líbí značky typu Loccitane, Crabtree & Evelyn, apod., tak určitě mrkněte i sem, protože nabídka je neskutečně široká a lákavá.




Oficiální popis: Obsahuje uklidňující výtažky ze sladkých mandlí a výživné bambucké máslo. Hydratuje, chrání a zanechává pokožku jemnou a krásně provoněnou. Rozkvetlé mandlové květy jsou prvním symbolem jara v Provence. Nádherné bílé závoje okvětních lístků vytváří krásu a jedinečnost Provence. Nechte se hýčkat s tímto zázrakem přírody. Mini velikost je vhodná do kabelky. Bez parabenů a phenoxyethanolu. Není testováno na zvířatech.



Mandlový krém je velikostí ideální na cesty. Jelikož já v kabelce krémy nenosím (i když si občas říkám, že bych fakt měla), používala jsem ho normálně každý večer před spaním. No a na to jak je maličký, dělal mi společnost překvapivě dlouho. Snad nějaký měsíc a půl až dva měsíce každodenního použití, což si myslím, celkem ujde. Balení vypadá jako ty roztomilé kovové tubičky již zmiňovaných známých krémů, ale je ve skutečnosti umělohmotné, takže o to lehčí v kabelce. Navíc se dá tuba vyždímat celkem pěkně do poslední kapky. Když se krém jmenuje mandlový, tak skutečně vůně dělá dobré jméno. Je to čistá, ničím neměněná mandlová vůně. Dokonale věrná i s tím trochu "hořkým" koncem. Zároveň i dost intenzivní, takže vám z rukou hezkou chvíli voní. Konzistence je klasika, jakou byste od krému čekali - nic extra hustého ani řídkého, tak akorát. Roztírá se bez potíží, do rukou se začne ihned po rozetření vstřebávat. Ruce zanechává jemné, na malý okamžik mírně ulepené, ale každým okamžikem se vstřebává víc a víc a do pár minut už vám ruce jenom příjemně voní. Tedy to je z těch viditelných výsledků. Pak je tu i ta neviditelná část, kterou je výživa rukou. A musím říci, že na takového prcka obstojná. Ač ruce nijak nepříjemně neumastí, tak péči jim dává dostatečnou. V poslední době mám ruce z práce dosti doničené, ty krabice a neustálé ohmatávání všech možných povrchů a obalů je vysušuje, takže se vracím domů z práce s opravdu vysušenýma packama. Stačí však ruce namazat večer tímhle krémem a ráno jsou zase v dobré kondici. Sem tam to doplním peelingem a jiným krémem během dne, ale velkou práci odvádí právě tenhle mrňous.

Za mě tedy opravdu spokojenost. Krásné, malé a praktické balení, příjemná a dlouhodržící vůně a skvělý účinek na mé ručičky. Ideální i jako dárek pro vaše blízké, roztomilé krémy se žádné dámě neztratí. Krém naleznete zde, jeho cena za 30 ml je 48 Kč.



Regenerační balzám na rty Ellie

Možná je to trochu ostuda, ale s kosmetikou Ellie, kterou seženete v drogériích Teta, jsem neměla dosud žádné zkušenosti. Tak jsem celkem ráda, že si ke mně našel cestu zatím alespoň tenhle balzám a do budoucna si dávám slib, že prozkoumám tuto značku trochu blíže.

Oficiální popis: Balzám na rty s extraktem z měsíčku lékařského, mateří kašičkou a vitaminem E poskytuje rtům intenzivní péči a ochranu.



Tenhle žluťásek mi dělá společnost už pěkně dlouho, co vám budu povídat. Za tu dobu jsme se celkem sžily. Jak jsem říkala, jsou to moji společníci při večerní rutině, takže mi celou dobu leží na nočním stolku. Proto mám obal naprosto v pořádku, jen etiketa se začala mírně odlepovat. Balení je ale úplně obyčejný plast, takže se obávám, že třeba v kabelce by se mohl časem rozpadnout. Balzám je lehce nažloutlý, na rtech ale naprosto transparentní. Má takovou tu lehkou vazelínovou konzistenci, která se na rtech bez potíží rozetře, nijak rty nezatěžuje a téměř o ní nevíte. Líbí se mi jeho parfemace, voní hodně sladce, je to kombinace měsíčku a mateří kašičky, ale kdybych ji měla popsat nějak jednodušeji, tak mi dost připomíná mango. Pěkná, jen co je pravda a je cítit dokonce i na rtech, což by zase někomu mohlo vadit. Já s tím ale problém nemám, balzám nanáším těsně před spaním, takže pak vytuhnu a nevím o tom :D Na rtech drží dobře a dlouho, kolikrát se ráno probudím a ještě ho na rtech cítím. Nejdůležitější je ale jeho schopnost o rty pečovat. Považuji ho za jeden z těch lepších balzámů, který dokáže rty dát dohromady rty, které lehce svrbí a cítíte, že se začínají vysoušet. Vesměs můj případ, takže pro mne povětšinou dostačující péče. Jsou ale bohužel i chvíle, kdy jsou rty suché a popraskané podstatně více a v takových případech je tenhle balzám se svojí péčí dost na štíru. Buď ho potřebuji nanést opravdu mega vrstvu a nejlíp několikrát (i přes den) nebo je pak třeba sáhnout po něčem účinnějším (takový Medplus od Blistex to zvládne vždy). 

Není tedy špatný a já se s ním sžila, ale potřebují-li vaše rty opravdu mega péči, tak se poohlédněte jinde. Je to spíš takový ten balzám, kterým si přetřete rty třeba někde na cestách nebo když chcete honem rychle dodat rtům trochu péče a hydratace, ale nečekejte žádné zázraky. Balzámy seženete v drogériích Teta, cenu přesně nevím, ale odhaduji cca 30 - 40 Kč za 4,5 g. 



Tolik tedy k mým dvěma společníkům poslední doby. Oba jsem používala dlouho a celkem ráda. Krém na ruce je za mě velký favorit a budu si muset takového ťunťu pořídit do kabelky. Balzám je průměr, není špatný, ale zase vás nezachrání v případě opravdu velké nouze. 

Máte s balzámem nebo krémem zkušenosti? Jak jste na tom s kosmetikou Ellie?

10 komentářů:

  1. Vím, že Ellie se prodává v Tetě, ale nějak tuhle značku míjím, nevím proč. Ale krém na ruce mně docela zaujal, na ten bych si říct dala, děkuji za tip:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky a stejně tak i Rival de Loop docela míjím.. musím se na ně více zaměřit :D Krémy tam mají různé, takže určo omrkni.. já plánuji objednávku a sfouknu naráz jak kosmetiku, tak svíčky :D

      Vymazat
  2. Krém na ruce mě teda hodně zaujal. :) Ellie značku znám, ale nic jsem od nich nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém na ruce je super, takový malý roztomilouš! :)

      Vymazat
  3. Značku Ellie jsem zatím neznala, takže moc děkuji, že si mi ji ukázala :).

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Kačko :) Ještě tu mám masku, tak uvidíme, jaká bude :)

      Vymazat
  4. Krém má překrásné balení! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, to je ten balzám ode mě? ;) Já měla okurkovou variantu a voněl božsky! Navíc měl světle modrou barvu. Hydratace průměr, ale v práci na přetření mi to stačilo.

    Kája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Káji, to je on! :) Tenhle taky moc hezky voněl a jak píšeš, na přetření super.. Takže ještě jednou děkuji! :*

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)