pátek 7. dubna 2017

Primer, oční stíny, houbičky - Annabelle Minerals

Krásný den vám přeji!

Už je tomu pěkná doba, co se mi doma objevil dárkový balíček plný produktů značky Annabelle Minerals. Jednalo se o naprosto nečekanou zásilku, která mne neuvěřitelně potěšila už jen proto, že jsem si do budoucna slíbila, že tuhle polskou přírodní značku musím pořádně prozkoumat. Díky vánočnímu balíčku jsem poznala několik dalších věcí - primer, houbičky na make-up a oční stín. Tak pojďte, mrkneme se na to.




Primer Pretty Neutral

Oficiální popis: Primer je ideální báze pod make-up. Poskytuje krásný mat, prodlužuje trvanlivost naneseného líčení a pomáhá v boji s nedokonalostmi. Saténová matná elegance pro vaši pleť. Tilia (lípa), Cydonia (kdouloň), Rose a Old Rose obsažené v jílu jemně pečují o pleť a dodávají ji nezbytné suroviny jakou jsou železo, hořčík, zinek, váplník, mikroelementy a minerální soli. Výrobek je určený pro všechny typy pleti, zejména však pro citlivou, problémovou a mastnou pleť. Primer nezanechává šmouhy ani skvrny, krásně splývá s pletí. Nemění barvu make-upu, po nanesení se totiž stane tranpsparentní. Můžete ho využít také k nanesení na make-up. Není na pleti cítit, neucpává póry a nestahuje pokožku. Díky využití přírodních složek je primer antialergický a nezpůsobuje podráždění.




Co se týče primerů, tak těm jsem úplně nepodlehla. Ale řekla jsem si, že do tohoto půjdu, protože to bude úplně něco jiného než běžně dostupné drogérkové primery. Na rozdíl od nich tohle nebude o silikonech. Primer najdete v umělohmotném kalíšku, který dávkujete pomocí dírek, ze kterých sypký produkt sypete do víčka a přes štětec aplikujete z něho. Jedná se o velmi jemně namletý pudr. Stačí ho malé množství, které se bez potíží štětcem rozetře. Je transparentní, stejně jako všechny ty bílé fixační pudry, na pleti je nenápadný, takže se nemusíte bát a řešit nějaké odstíny. Pleť velmi snadno vyhladí, srovná veškeré menší nerovnosti na pleti, na kterou se poté make-up lépe chytá. V tomhle ohledu mi dosti pomáhá i s make-upy, se kterými je jinak těžké pořízení. Takže vyhlazovací funkci zvládá velmi dobře a to i bez toho, aby zacpal póry. Postřehla jsem, že vypadá velmi hezky i sám o sobě, nemá sice žádnou krycí funkci, ale je tak nějak přirozeně pěkný, že to vypadá jako kdybych měla make-up bez make-upu :D Přemýšlím, že to bude můj letní favorit pro no make-up dny :) Co se týče prodloužení výdrže make-upu, tak tam jsem žádný výrazný efekt nezaznamenala. Jako spolupracuje s make-upy dobře, ale že bych si všimla toho, že mám na obličeji make-up o několik hodin déle, to zase ne. Takže chcete-li vyrovnat a zjemnit pleť a připravit ji na make-up, tak to vůbec špatné není. Neucpává póry, nezanáší pleť a nechává ji dýchat, zároveň ji hezky zjemní a udělá "krásnou", ale že by to udrželo make-up na místě výrazně déle asi ne.


Minerální oční stíny Candy 

Oficiální popis: Minerální oční stíny jsou spojením výrazné meruňkové a broskvové barvy. Tento odstín oranžové barvy s krémovými tóny bude skvělou volbou pro ženy s teplou barvou pleti. Jemná perleť na očních víčkách krásně rozzáří jejich pohled. Aplikace je velmi jednoduchá, oční stíny se snadno roztírají na víčkách. Stíny se neosypávají, nerozmazávají a neopadávají. Vysoká pigmentace zaručí dlouhotrvající efekt. Stíny mají saténový efekt. Můžete je používat na sucho nebo pro docílení intenzivnější barvy také na mokro. Krásné líčení přes den i večer. Přírodní složky jako slída a hedvábí nepodráždí citlivou pokožku kolem očí. Jedná se o přírodní výrobek, neobsahující konzervační látky, vhodný pro všechny typy pleti. Obsahuje také oxid titaničitý - přírodní UV filtr.




Jeden oční stín této přírodní kosmetiky již doma mám a to Platinum (recenze zde) a jediné, co můžu konstatovat je, že tohle je jiná a všechno je úplně naopak. Tentokrát mám velmi nenápadný odstín, který můžu použít všemi možnými způsoby, přičemž já jsem si ho oblíbila na blendění a roztírání do ztracena a jako základní stín. Za sypkého stavu to vypadá jako lehounká broskvová, ale po rozetření na mém očním víčku jde spíše do hněda, jak můžete vidět na fotce. Takže alespoň skvěle využitelná barva. Pigmentace je slabší, ale dá se skvěle nahnat při vrstvení. Díky tomu si podle potřeby skvěle korigujete intenzitu. Pokud se bojíte minerálního stínu, tak bych tuhle starost hodila za hlavu, nepráší, chytá a snadno se přenáší z obalu na štětec a ze štětce na oko. V podstatě neupadne ani smítko. Hezky se blendí, práce s ním je jednoduchá. A je tu výdrž, která je v tomto případě o mnoho lepší než u kolegy. Nezaznamenala jsem totiž stejný problém a tím je ztráta intenzity ani slévání. Za mě tedy tenhle kousek na jedničku a je to pro mě jeden z těch univerzálních kousků, po kterých sahám denně.



Po rozetření:


Houbičky na makeup 

Tak tohle byla vůbec pecka, že jsem v balíčku objevila. S houbičkami jsem dosud neměla kdovíjak bohaté zkušenosti. Respektive jsou to moje druhé přírůstky, jediným společníkem dosud byla jedna růžová houbička z e-bay za 20 Kč :D Teď ale přibyly rovnou tři. Dvě menší, každá trošičku jiná tvarem a jedna v běžné velikosti na make-up. Houbičky jsou všechny černé, tvarem všechny ideál na držení do ruky. Jsou rozhodně měkčí než ta původní z e-bay, poddajné, tvář tedy nijak nedráždí a nedřou. Make-up se drží na povrchu houbičky a nezalézá dovnitř, což je super, nedochází tak ke zbytečně velké spotřebě make-upu/korektoru. Menší houbičky se liší tvary, jedna je hubenější víc do tvaru slzy, druhá je o něco širší. Vesměs je ale jedno, po které při aplikaci korektoru, který jimi nanáším, sáhnu. Díky zúženému tvaru ke konci se s ní dostanete i na ty nejzazší místa, takže vážně pecka na korektor například pod oči. Velká houbička je poté jasná - makeup. Houby se perou bez nejmenších potíží, make-up se na nich nedrží a v kombinaci se šamponem na štětce není nejmenší problém z nich špínu dostat. Práce s nimi je naprosto bez potíží, zapracovávají make-up i korektor velmi přirozeně a ten efekt, co dokáží, se mi líbí. Používám je denně už minimálně čtvrt roku a zatím jsem na nich nezaznamenala sebemenší poškození, což je super a doufám, že jim to ještě dlouho vydrží. Za mě tedy tyhle houbičky určitě velké ano. Nemám jejich porovnání s originálním Beauty Blenderem, i když do budoucna o něm uvažuji, ale zatím spokojenost s těmito.






Sečteno podtrženo, opět jsem si potvrdila, že tahle přírodní kosmetická značka není vůbec špatná. Oční stíny jsou v tomhle případě vážně skvělé, primer je minimálně použitelný a myslím si, že jeho slavná chvíle teprve přijde a houbičky? Ty jsou mými každodenními společníky. Je pravda, že je nemám moc s čím porovnávat, takže to pro vás asi nebude úplně významné hodnocení, ale za mě jsou povedené. Pro mé účely naprosto vyhovující a rozhodně se s nimi neplánuji jen tak rozloučit. navíc jejich ceny jsou rozhodně příjemné..

Primer naleznete tady, cena je 301 Kč za 4 gramy. Oční stíny Candy najdete tu, cena je 180 Kč za 3 g. Malou silnější houbičku zakoupíte zde za 96 Kč (velikost M), tenčí a nejmenší houbička je tady za 60 Kč (Softie S), velká (velikost L) je potom tu za 120 Kč.

Co vy a Annabelle Minerals? Znáte tuto kosmetiku? Používáte houbičky? Jaké značky?

*Vánoční balíček zaslaný zastoupením Annabelle Minerals

16 komentářů:

  1. Túto kozmetiku nepoznám, ale zaujali ma hlavne tie hubky na makeup. Ja som mala 2, obe z ebayu, ale chcem vyskúšať už niečo kvalitnejšie. Hubky milujem, neviem si bez nich predstaviť svoje líčenie :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty houbičky jsou moc fajn :) Asi nebudou tak měkké jako originál, co jsem viděla ve videích, ale já jsem s nimi spokojená :)

      Vymazat
  2. Annabelle Minerals mám hodně ráda, mám rozjasňující makeup a je skvělý , měla jsem i vzorek krycího a taky byl úžasný. Stíny mám též doma ve vzorkách a jsou super. Houbičku používám od Oriflame a je fantastická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla také vzorek krycího a ten mi učaroval a do budoucna si ho musím pořídit ve velkém balení! Plné balení jsem měla matujícího a teď mi dorazil taky, akorát v tmavším odstínu na léto. Ale mám i tak radost, bude se hodit a je též super a rozhodně se neztratí :) Make-upy jsou fakt pecka!

      Vymazat
  3. Krásný balíček, tahle značka mě dost láká k vyzkoušení. Oční stín vypadá moc pěkně :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super, hlavně co se make-upů týče, ty můžu jednoznačně doporučit! :)

      Vymazat
  4. Osobně nemám se značkou žádné zkušenosti. Slyšela jsem o ní ale už před nějakou dobou na YouTube. Produkty nevypadají špatně a mají i hezké odstíny, ale stíny by pro mě byly asi chvilku problém :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super, hlavně make-upy mají naprosto dokonalé! :) Jinak já jsem se minerální kosmetiky tenkrát hrozně bála, ale vážně není proč, manipuluje se mi s produkty v podstatě stejně dobře jako s "běžnou formou".. A ač se to zdá zvláštní vzhledem k textuře, tak třeba stíny vůbec nepráší.. na rozdíl od spoustu těch klasických zapečených :)

      Vymazat
  5. O téhle značce už jsem slyšela a určitě od nich něco v budoucnu vyzkouším. Houbičky mi ale teda přijdou docela zbytečné... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si zase zrovna houbičky hodně oblíbila a používám je pravidelně :) Jako tu na make-up střídám ještě se štětcem (a občas prsty) podle druhu make-upu, ale ty na korektor používám pořád :D

      Vymazat
  6. Kosmetiku Klárko znám a i mě by zajímala a ráda bych ji vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super, Veru! Plánuji do budoucna objednávat, tak se můžeme domluvit a něco ti tam vezmu taky ;) :*

      Vymazat
  7. O značce vím, ale zatím jsem nic nezkoušela. Líbí se mi stíny, mají nádherné odstíny, ale nejvíce mě lákají makeupy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-upy jsou vážně skvělé, ty můžu doporučit všemi deseti :)

      Vymazat
  8. Klári měla jsem krycí makeup a byl naprosto skvělý! Chystám se objednat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ten jsem měla ve vzorečku a souhlasím! Naprosto božský make-up, který do budoucna taky plánuji pořídit.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)