neděle 30. dubna 2017

Můj kosmetický stolek: aktuální vs. vysněný

Krásný den vám přeji!

Rozhodla jsem se, že vám konečně ukážu své kosmetické království. Už to bude za chvíli dva roky, co bydlím v současném bytě.. A stále jsem vám ještě neukázala, jak tady skladuji svoji kosmetiku. Možná do budoucna připravím i podrobnější video, ale víte, že to je u mě na dlouhé lokte, takže zatím přináším alespoň fotky. Zároveň vám chci ukázat, jak bych si tenhle svůj prostor představovala, kdybych se nemusela na nic ohlížet a mohla si ho sestavit přesně podle svého přání. Tak budu doufat, že vás tohle delší povídání bude bavit..



Začnu tím, že vám ukážu, jak to u mne doma momentálně vypadá a proč a jak jsem si to takhle vytvořila. Jak můžete vidět, tak mým kosmetickým stolkem je klasický psací stůl :D Jakýpak copak, chtěla jsem něco, kde se můžu nejen věnovat kosmetice, ale zároveň zde budu moci tvořit články a nechávat odpočívat noťas. Ale ten notebook na stole je jediné (na fotce radši ani není), co připomíná, že je to psací stůl. Jinak je totiž celý zasvěcen kosmetice. 



Na desce stolu je dost těsno, ale za chvíli uvidíte, že je to pořád asi nejprostornější část stolu :D Vpravo můžete vidět můj ukládací systém pro dekorativní kosmetiku. Žádné umělohmotné organizéry, ale tyhle papírové boxy, kde v každém šuplíku ukrývám něco. 


Vlevo nahoře vzorky a věci do zásoby, vpravo rtěnky, lesky balzámy.. Jednoduše veškerá péče o rty. Levý spodní box potom okupují věci na pleť (make-upy, tvářenky, rozjasňovače, bronzery) a vpravo dole pro změnu věci na oči (mono stíny, tužky, řasenky). Využít jsem musela i prostor přímo na boxu, i když ten slouží spíš jen k ozdobám (a občas odkládání bordelu :D). 



Tím ale dekorativní kosmetika nekončí. Další se nachází ve zlaté truhličce vedle. Tam totiž ukládám právě testovanou kosmetiku, které je potřeba se věnovat více. Jednoduše je to ta, na kterou se ještě neobjevily recenze a do budoucna je připravit chci. Ve chvíli, kdy recenzi zveřejním, kosmetiku přemisťuji do černobílého boxu. Pořádek musí být.


Boj s místem se odráží i na tom, že štětce nechávám na zlaté truhličce v květináčcích, proto je každý den musím trapně sundávat :D Jak můžete vidět mám je v květináčích z Ikei, což je asi nejslavnější stojánek na štětce. Zatím ve dvou, ale už začíná jít do tuhého, některé štětce, které nevyužívám, mám uložené ještě mimo tyto prostory.


Úplně nalevo potom nechávám aktuálně používanou kosmetiku - tělový krém, pleťový krém, parfém, deodorant, atd. Jednoduše věci, po kterých sahám denně a chci je mít po ruce.


A jdeme dolů. Vpravo v úložném prostoru skladuji veškeré zásoby tělové, vlasové a pleťové kosmetiky. Uznávám, že tohle skladování je poněkud nešťastné, protože velmi často u toho klečím a hledám zase nějaký ten kousek, který se ukrývá jako naschvál až kdesi vzadu :D Proto má v horní polici své místo krabice, do které skladuji samostatně věci na pleť, abych alespoň nějak odlišila všechny ty lahvičky a skleničky. Dávám sem masky na obličej, krémy, séra, micelární vody a vše ostatní. Za krabicí je ještě dost místa, kam ukládám zásoby krémů na ruce, antiperspirantů, deodorantů a vůní - věci, po kterých nesahám tak často, takže mi až tak nevadí, když tam musím jednou za čas hrábnout. Spodní prostor patří tělové kosmetice. Tady asi nemusím dlouze popisovat, co se tam skrývá, jsou tu vesměs jen dvě věci - všechny typy mazadel na tělo a sprchové gely. Jo a nezdá se vám to, je to tam opravdu nazděné :D Teď dokonce koukám, že už jsem neměla kam dát ani lak na vlasy, takže jsem ho narvala už dolů, ale jinak až se uvolní místečko nahoře, hned půjde tam. Systém se musí dodržovat, jinak bych totiž nenašla nic :D


Šuplík o něco výše je velmi jednoduchý svým složením, tady se ukrývají pouze paletky očních stínů. Jojo, tolik jich doma mám.. a nejhorší je, že už se tam žádné další nevejdou a přitom mám další! :D


Krabice, které vidíte v prostoru pro nohy jsou plné laků na nehty a doplňků pro péči o nehty. Jsou to stále ty samé krabice, které jste už mohli vidět v minulých videích a článcích o skladování kosmetiky. Mám je už hromadu let, stěhují se se mnou z místa na místo a pořád mi slouží k ukládání laků nejlépe. Jojo, škoda, že už žádný Ladybox nebo Senzabox nepřijde :(


Tím bych v krátkosti shrnula můj aktuální stav. Stůl jsme kupovali tuším v Jamallu a museli jsme zohlednit strašně moc věcí. Kromě ceny, rychlosti a možností doručení, také barvu ostatního nábytku v našem pokoji a především rozměry a velikost, protože v jednom pokoji je místa na toaletní stolek vážně poskrovnu. No bylo to těžké :D

Ale teď se trochu zasníme a podíváme se na to, jak bych chtěla, aby to jednou vypadalo. S tímhle sněním mi pomohl vyhledávač nábytku a dekorací Favi.cz, kde naleznete spousty nabídek dvou stovek e-shopů a obchodů s nábytkem, doplňky a dekoracemi. Je to ráj pro fanoušky podobných sekcí. Vybrala bych si asi milion doplňků a dekorací a určitě se mi tam líbí i spousta toaletních stolků. Asi to ukážu doma, aby M. chytil inspiraci do budoucího hnízda :D Co se mi na vyhledávači opravdu líbí je kategorie "Levné", kde se ukrývají všechny cenově přijatelné kousky pro ty z vás, které stejně jako já, musí občas na něco pěkného avšak dražšího zapomenout. Proč se zbytečně dráždit nedosažitelným? Klikněte si na kategorii levné a mrkejte na ty zajímavé cenové bonbonky a krásné věcičky, které se i tady dají najít! 

Při výběru toaletky jsem trochu popustila uzdu fantazii a na cenu až tak nehleděla, to přiznávám. Už se totiž připravuji na to až jednou vyhraji miliony :D Samozřejmě se mi líbí bílý a černý nábytek, který prostě oku lahodí. Sice bílou považuji za silně nepraktickou barvu do domácnosti, kde je zvíře (čti uslintaný pes) a třeba dítě, ale prostě vypadá nejlépe, co si budeme povídat.. A jelikož jde o vysněnou toaletku, tak jsem si její "vybírání" užívala a nebrala na podobné detaily ohledy. Takový ten typický "vintage" a "holčičí" styl se mi moc nelíbí, takže jsem vybírala převážně ostré hrany a spíš bych chtěla, aby moje toaletka byla maximálně praktická a využitelná. Překvapivě u stolku nepotřebuji již zabudované zrcadlo. Neumím jej využívat, protože se potřebuji v zrcadle vidět hodně zblízka, proto pro mě zrcadlo u stolku není podmínkou. Spíš chci, aby měl dostatek prostoru pro všechny moje kosmetické nezbytnosti. A jelikož je těch nezbytností hodně, chce to spoustu šuplíčků a fochů, případně místa na různé skladovací krabice a tak :)





Hodně pěkný je i tenhle kousek v černobílé kombinaci. To mě vážně zaujalo a i když to působí možná trochu humpolácky, tak to stejně ve výsledku musí vypadat hezky :)


A tenhle je ideální pro mě! Hodí se mi barevně do pokoje, vypadá podobně jako ten aktuální psací stůl. Až na to že je vytuněnější, díky zrcadlu a dvojnásobnému prostoru!


Tak nábytek bych ve svém vysněném království měla, takže to doplníme pár pracholepy, hm? :D Na přehnané dekorace si nepotrpím a jsem v tomhle ohledu spíše minimalista a praktik, ale pár věcí na výzdobu by se mi líbilo. Například pěkné skleničky/koflíky/vázy/svícny na štětce a další věci. No a znáte mě.. nechyběla by ani svíčka! Možná by jich tam bylo hned několik, jak se znám.. :D


Také to zrcátko nesmí chybět, že.. V tomhle jsem věrná klasice. Vesměs to samé vlastním už hromadu let a žádné jiné si nedovedu představit.


A na závěr, chtěla bych tam i živou květinu. Asi stárnu, protože mě čím dál tím víc láká pěstovat si doma nějakou tu zeleň. Problém je, že mi chcípne i kaktus. Asi ze mě zahrádkář nikdy nebude.



No a konec snění a zpátky do reality k tomu svému malému, narvanému stolečku, kam sotva dohlédne oko slunce.. Já ho mám ráda, nemyslete si, ale jednou bych se chtěla trochu roztáhnout a nemuset řešit u každé nové věci, kam ji šoupnu. Tak třeba jednou.

Dejte mi dolů do komentářů vědět, jak vypadá váš kosmetický stolek a nebo jaký byste ho chtěli! :)

*Část s vysněným stolkem byla připravena ve spolupráci s Favi.cz, z těchto stránek jsou i zapůjčené fotografie kosmetických stolků a jednotlivých dekorací využité na koláže.

25 komentářů:

  1. Já ani žádný kosmetický stolek pořádně nemám, natož vysněný :-) Kosmetiku, kterou používám úplně každý den, mám normálně na stole na tácku a v krabičce, na dekorativku mám vyhrazenou jednu poličku ve skříňce a část mám v krabici a zbylou kosmetiku mám taky různě po krabicích, mám tady toho docela už štos :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si vždy udělala kosmetický "stolek" z nějakého kusu nábytku, co jsem měla k dispozici.. :D Ale teď už jsem chtěla fakt stůl, kam bych si k líčení mohla normálně sednout a měla všechno pěkně pohromadě, takže jsem to vyřešila zatím tímhle psacím :) a třeba někdy bude nějaká ta pořádná toaletka :D

      Vymazat
  2. Clanky na tuto temu by boli zaujimave (prvy ma naozaj zaujal), ak by sa naraz neobjavili na polovicke blogoch v nasej blogosfere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, všimla jsem si toho taky, ale účast jsem již přislíbila, takže plním slib. Proto jsem se to rozhodla pojmout alespoň stylem porovnání s mým aktuálním stolkem, protože mi to přijde zajímavější než jen ukazovat stáhnuté fotky ;)

      Vymazat
  3. Já svůj kosmetický stolek nemám a ani nevím jestli bych chtěla :D Maluju se u svého pracovního/školního stolu a zároveň u toho třeba koukám na Youtube a snídám :D Kosmetiku mám uloženou v šuplících (kromě štětců, ty mám také ve stojáncích z Ikea) a rozdělenou do krabic od Ladyboxů - jsou fakt super! Jednu z toho používám na věci, které používám denně (pudr, korektor, řasenka, atd.) a tu si vždycky vyndám na stůl když se ráno maluju. Když se domaluju, tak to akorát naházím do krabice zpět, dám do šuplíku a je uklizeno :D Dřív jsem měla organizéry na kosmetiku, ale přijde mi to nepraktické, práší se na to, svítí na to sluníčko a zabírá to místo. Takhle mi to zatím vyhovuje úplně nejvíc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já u toho taky koukám na Youtube a snídám, o tom žádná :D právě proto si šetřím to místo předtím, aby se mi tam vešel i notebook :D Jinak krabice od boxů jsou fakt super! Já jsem ráda, že jsem si tenkrát některé uchovala, protože na ně nedám dopustit :) Organizéry tu nějaké mám taky, ale jak říkáš, za mě to taky není úplně ono.. :D

      Vymazat
  4. Tvůj vysněný kosmetický koutek se mi líbí snad nejvíce ze všech které jsem poslední dobou zahlédla u jiných. Mě se vintage styl taky moc nelíbí a raději bych zasadila na praktičnost, přesně ten první bílý stůl by mi nejvíce vyhovoval ať už velkou deskou, tak i spoustou šuplíků. Já má kosmetický kout v podobě obyčejného psacího stolu se třemi velkými šuplíky, barva sonoma, je to takové hodně světlé dřevo a vypadá to celkem dobře. Koupila jsem ho ve Scontu. Jinak na stole nic nemám, mám ráda když je deska skoro prázdná a je na ní maximum prostoru, pouze menší dekorace na něm stačí. Vidíš, mohla bych taky někdy napsat článek jak vypadá můj prostor pro kosmetiku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Taky mám ráda dost místa i na stole, ale bohužel nemám všechny ty věci kam dát, takže to musím řešit takhle :-/ Snad ale potom ve svém už budu mít místa víc, dva metry čtvereční jsou fakt málo :D A na článek se těším, určo napiš! ;)

      Vymazat
  5. Klárko, zdravím :) Já tě obdivuju, že se ve všem tak dokonale vyznáš. Já jsem přesně ten typ, co má rád od make upu maximálně jeden dva kousky od každého :) Každopádně přeju, aby se ti do budoucna podařilo zařídit si koutek tvých snů s bezvadným světlem!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Evičko! :) No já bych potřebovala taky mít max. dva od každého, pak bych nepotřebovala tolik prostoru :D Ale ta láska je prostě silnější.. :D

      Vymazat
  6. Kozmetický stolík mám a som s ním veľmi spokojná ale asi by som potrebovala viac šuplíkov alebo aspoň organizérov.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jak to tady tak čtu, tak jsem rebel :D Nemám stůl ani toaletku :D Mám koupelnu a v ní obrovské zrcadlo na steně a umyvadlo s dost velkými plochami na obou stranách. Takže na obou stranách jsou košíčky - v jednom pečující pleťová kosmetika a kyblíčky se štětcema, ve druhém dekorativka :) Vzhledem k tomu, že na ranní službu se maluju zhruba v šest ráno, tak tohle je nejlepší řešení. Lepší, než příteli svítit v pokoji a krčit se na posteli. Takže ano, u líčení stojím a zvládám ve stoje i linky :D Jinak Klárko, podobně jsem to měla uspořádané v bývalém bytě na komodě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele ale koupelnu mám taky i se zrcadlem! :D Ale velký obdiv, že se u toho dokážeš ve stoje nalíčit, to já fakt nedávám :D Já si musím sednout a čumět do zrcadla z pár cenťáků :D

      Vymazat
  8. Já jsem si před pár lety koupila toaletní stolek na Aukru, tehdy jsem z něj byla nadšená, protože mi vyhovoval jak rozměrově, tak dispozičně, ale od té doby jsem svoji sbírku natolik rozšířila, že už mi jaksi přestává stačit, takže do budoucna plánuji něco většího. Mám to rozdělené po šuplících, v prvním všechno na oči, ve druhém pleť, ve třetím rtěnky a balzámy a čtvrtý je pro laky na nehty. Nahoře pak mám ještě otočný organizér, kde mám nejpoužívanější produkty, abych nemusela pořád přeškrabovat v šuplících a pak tam mám kosmetiku na odličování, krémy na ruce atd. Zbytek pečující pak mám v koupelně. A kosmetické zásoby mám v šuplících v komodě. No, nejsem já maniak? Jistě, že jsem, ale baví mně to:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maniaků je tady víc, neboj ;) :D Přesně takhle bych si to organizovala taky, kdybych měla stolek se šuplíky :D I když zas kdyby byly šuplíky, nemám kam dávat ty zásoby pečujících produktů.. No, dilema :D Ve svém budu asi nutně potřebovat stolek + komodu jenom pro sebe :D

      Vymazat
  9. Já mam kosmetiku taky ve svém psacím stole, protože na další stolek (ani na cokoliv jinýho :D) prostě v pokoji prostor nemám... Jinak víceméně systémově to vedeme stejně, štětce mám v tomto květináči taky a taky je musím každý den sundávat :D
    Jinak, v té tvojí testované krabičce vidím řasenku od Essence, a já k ní dnes vydala recenzi, protože jsem z ní fakt nadšená, jsem zvědavá, co na ni povíš ty :)

    http://gabulka-lovelygirl.blogspot.cz/2017/05/essence-volume-stylist-mascara.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě prostoru nazbyt taky neměla, tak si musím s tímhle vystačit :D Ale do budoucna to budu muset nějak pořešit, toto nejde :D Řasenku právě testuji, ale já z ní tedy nadšená nejsem vůbec :( :D

      Vymazat
    2. Fakt? No teda, u mě je fakt na čestným místě, daleko lepší jak Sephora či další dražší co jsem zkusila... :O :D

      Vymazat
    3. Mně celkem slepuje řasy a jak je mám (už zase) krátké, tak mi s nimi nic moc nedělá :D

      Vymazat
  10. Skvěle upořádáno :) Ten černobílý stolek vypadá moc hezky, ten by se mi líbil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jojo ten černobílý je krásný, taky se mi líbí :)

      Vymazat
  11. Ahoj, hezky stolek. Ja si ted poridila tento http://www.nabytek-bmark.cz/loznice/toaletni-stolky/toaletni-stolek-link.html i vcetne daneho zrcadla a jsem z neho unesena. Tak treba nekoho take inspiruji.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)